по експертна оценка?
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- mystvd
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E66 760Li
- Мечтае да кара: BMW E66 760Li
по експертна оценка?
Здравейте колеги искам да попитам следното имам каско на колата и ме интересува за щетата ще се заведе "по експертна оценка".Въпроса ми е тази "по експертна оценка" включва експертна оценка само на часта или експертна оценка часта+работата на майстора,демонтаж и монтаж(ако трябва детайла да се боядисва включва ли и боята)
Благодаря предварително
Благодаря предварително

- vasildv
- Потребител
-
- Кара: E34 525 tds
Re: по експертна оценка?
Включва демонтаж, цена на нова част или степен на ремонт на старата, монтаж и боя. Но, ако останеш доволен, ще си от малкото такива.
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
vasildv написа:Включва демонтаж, цена на нова част или степен на ремонт на старата, монтаж и боя. Но, ако останеш доволен, ще си от малкото такива.

в действителност можеш да се почерпиш с това което са превели. повече такова каско с експертна оценка не правя! на мен 2 пъти ми се наложи да завеждам щети и ми превеждат около 1/3 от нужните пари.
- mystvd
- младши ентусиаст
-
Да,но доколкото разбрах от един познат "по експертна оценка" ще ми дадат пари само за самата част без монтаж,демонтаж и др.такива неща

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
mystvd написа:Да,но доколкото разбрах от един познат "по експертна оценка" ще ми дадат пари само за самата част без монтаж,демонтаж и др.такива неща
Тц... ,начисляват и пари за труд ,по фиксирани тарифи за дадените операции ,както и за необходимите части ,като цените са за нови НЕОРИГИНАЛНИ части и на цялата получила се сума ,начисляват някакъв процент ,мисля ,че беше 3% (за процентите не съм съвсем сигурен дали са точни) на година овехтяване .
И накрая какво излиза - труда го смятат по въжможно най-минималните ставки,на които никой реално не работи ,цените на частите са от магазини като евро07,интеркар3000 (възможно най-евтиното ,което може да се намери на пазара) и т.н. и ако колата е 10 годишна примерно ,вадят 30% от сумата заради овехтяването,ако е 15 годишна -45% ... На стара кола е шитня пълна ... Има случаи ,от които хората остават реално напред,но купувайки части втора ръка и си правят колата в някой гараж
Ако колата има годините и се прави в доверен сервиз ,там също се вгражда възможно на-евтината част ,която съществува на пазара,но поне не си доплащаш за труд . Ако искаш истински части ,вече играеш на самоучастие и така ...
Абе всичко е много тегаво общо взето ...

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Има вариант, и когато ти правят колата в доверен сервиз, с оригинални части... може и да не е много нова, но не трябва да има евтини алтернативи т.е. единствените части да са само оригинални. При някои марки и модели няма ментета на конкретни елементи.
- mystvd
- младши ентусиаст
-
Е да колега ама до оня ден имах право на доверен сервиз и изведнъж ми казват,че нямам право вече и всичко това става след като чаках 1 месец( и все още чакам) странично огледало и се изнервих и звъннах в София и така.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Mollov написа:Има вариант, и когато ти правят колата в доверен сервиз, с оригинални части... може и да не е много нова, но не трябва да има евтини алтернативи т.е. единствените части да са само оригинални. При някои марки и модели няма ментета на конкретни елементи.
Според зависи от компанията...мисля е до 7 години и валутно каско...от друга страна..
Колега - щетата преди или след изтичане на срока за оторизиран сервиз я заведе?
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- mystvd
- младши ентусиаст
-
Gqbriel написа:Mollov написа:Има вариант, и когато ти правят колата в доверен сервиз, с оригинални части... може и да не е много нова, но не трябва да има евтини алтернативи т.е. единствените части да са само оригинални. При някои марки и модели няма ментета на конкретни елементи.
Според зависи от компанията...мисля е до 7 години и валутно каско...от друга страна..
Колега - щетата преди или след изтичане на срока за оторизиран сервиз я заведе?
Колега като направих каското ми казаха,че имам право на доверен сервиз и другите неща.А щетата е заведена от 26 март тази година.А доверен сервиз ми казаха,че имам право през целият период.Така,че "Армеец" до долу

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Колега, какво значи казаха ти? В полицата си пише "с право на доверен сервиз" като нямат право да ти го откажат, ако упоменато в договора. Ако си отбелязал при завеждане на щетата, че искаш да ти бъде платено, а след това си искал сервиз, няма как да стане 

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- mystvd
- младши ентусиаст
-
Nasko_ написа:Колега, какво значи казаха ти? В полицата си пише "с право на доверен сервиз" като нямат право да ти го откажат, ако упоменато в договора. Ако си отбелязал при завеждане на щетата, че искаш да ти бъде платено, а след това си искал сервиз, няма как да стане
Ами колега не знам какво що пише в полицата,но при писането на полицата имаше тази опция след чакане в доверен сервиз 1 месец за огледало отказах и поисках "по експертна оценка" и тогава началника на офиса във Видин ми заявява ти знаеш ли,че нямаш право на "доверен сервиз",че автомобила е бил стар а имаш право само на "по експертна оценка" и аз останах като гръмнат по телефона.Естествено му казах,че в сряда ще се види ме в офиса на компанията за да ми каже на какво имам право и на какво не.Затова питах за "по експертна оценка" какво ще включва и какво не да знам.

- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Не говорете тaкa и дa плaшите момчето.Плaщaт си но вaжно е дa имaш твой човек ,който е бил брокер и дa си зaстрaховaл при него. Всички гледaме по-тънко дa минем при зaстрaховaнето пък после кaто се случи ревете.. При мен минaлaтa годинa от щетa кaско от грaдушкa от ДЗИ ми приведохa зa покрив, преден кaпaк и бaгaжник около 800 лв. aмa ги връщaх двa пъти зa огледa и контaктувaх директно с ликвидaционния център . Преди годинa пък ми бяхa отпуснaли 1585 лв. зa ремонт, a aз колaтa е опрaвих точно зa 990лв и то в сервиз. . Тогaвa пaк тaкa aмa ходех директно в ликвидaционния център и ги кaрaх дa прaвят три огледa. Колкото повече огледa прaвят толковa повече скaчaт пaричките,които ще приведaт след товa. Основно е дa имaш човек,който дa нaпрaви кaкто трябвa нещaтa. Вярно тaзи годинa не ми дaдохa бонус отстъпкa при зaстрaховaнто aмa пък вaжното е,че когaто е трябвaло съм взел ,че дaже и отгоре. Не знaм кaкви сa тези вaши зaстрaховки и при кого ги прaвите ,че после остaвaте прецaкaни. Скоро пaк зa предно стъкло от кaмъче и ми плaтихa 220 лв. ...пък колaтa е кaрaм не е кaто дa не е кaрaм щом вече минaх 507 000 км
)) ....

Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- mystvd
- младши ентусиаст
-
Колега не знам в компания си,но мога да ти кажа,че колата ми е застрахована за 9500 лева и е 605 лева на година не съм гледал да мина тънко,че после знам,че щях да мрънкам.Ама явно нещата тука при нас си правят каквото искат.Колега sineok_pi4_ ако не е тайна в коя компания си.

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
sineok_pi4_ написа:Не говорете тaкa и дa плaшите момчето.....
Дрън,дрън та пляс ...

И като нямаш човек ,зад гърба си в застрахователната компания кво правиш ?! Хващаш се за палците и търсиш вариант ... Само не ми казвай ,че се минава по каналния ред с възражения,жалби и молби в писмен вид за преразглеждане на щетите ,щот и тва е мижи да те лажем ...
Кво правят хората без "свой човек" в ЗК дето му е каското и пуска теми по форумите ми обясни ...

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
plradev написа:sineok_pi4_ написа:Не говорете тaкa и дa плaшите момчето.....
Дрън,дрън та пляс ...![]()
И като нямаш човек ,зад гърба си в застрахователната компания кво правиш ?! Хващаш се за палците и търсиш вариант ... Само не ми казвай ,че се минава по каналния ред с възражения,жалби и молби в писмен вид за преразглеждане на щетите ,щот и тва е мижи да те лажем ...
Кво правят хората без "свой човек" в ЗК дето му е каското и пуска теми по форумите ми обясни ...
На мен за 2 драскотини ми платиха, колкото за 3 детайла, това без да имам хора и да съм се обаждал на брокера

mystvd написа:Колега не знам в компания си,но мога да ти кажа,че колата ми е застрахована за 9500 лева и е 605 лева на година
Хм...доколкото разбрах си към Армеец, защо и моята е оценена на толкова, пък плащам 652лв на година?

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2