Ayrton Senna da Silva 21.3.1960 - 1.5.1994
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Ayrton Senna da Silva 21.3.1960 - 1.5.1994
Днес се навършват 18 години от смъртта на Айртон. Дали е бил най-великият пилот в историята на Формула 1... въпрос по-скоро на възприятие, отколкото на фактология. Несъмнено обаче е бил пилот с невероятна страст и всеотдайност към мотоспорта; пилот, но преди всичко човек, с което очевидно е изпъквал не само пред колегите си и професионално заобикалящите го личности, но и е бил героят на времето си в родната си страна - Бразилия, в един труден за нея период. Пилот, който си е проправил пътя до върха само и единствено със силата на таланта, макар нерядко възпрепядстван от злоупотреби с властта във света на Формула 1. Пилот, който отлично е знаел какво иска да постигне и го е правел, въпреки неприятните за него и откровено без право случващи се събития, породени от политически интереси в спорта. Пилот, който с духа си на пистата е превърнал спорта в нещо още по-велико и завладяващо...... Думите винаги биха били прекалено малко да опишат човек като него. Затова не искам да пиша повече, няма да пусна и клипове от негови състезания и от фаталната катастрофа. Нека просто си спомним (аз съм бил едва на 3, когато е загинал, така че реално няма как да имам спомени, но доста от вас съзнателно са го гледали) за Айртон и да му отдадем почит.
"Нищо не може да ме раздели с обичта ми към Господ"
Почивай в мир, шампионе!

"Нищо не може да ме раздели с обичта ми към Господ"
Почивай в мир, шампионе!

- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Re: Ayrton Senna da Silva 21.3.1960 - 1.5.1994
Ето малко от нещата, които е казал:
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's.
Being second is to be the first of the ones who lose.
I continuously go further and further learning about my own limitations, my body limitation, psychological limitations. It's a way of life for me.
My biggest error? Something that is to happen yet.
If you have God on your side, everything becomes clear.
Racing, competing, it's in my blood. It's part of me, it's part of my life; I have been doing it all my life and it stands out above everything else.
The danger sensation is exciting. The challenge is to find new dangers.
Много ми е любим. Днес пак по традиция ще гледам филма. Който не го е гледал става въпрос за това:
http://zamunda.net/details.php?id=260676&hit=1
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's.
Being second is to be the first of the ones who lose.
I continuously go further and further learning about my own limitations, my body limitation, psychological limitations. It's a way of life for me.
My biggest error? Something that is to happen yet.
If you have God on your side, everything becomes clear.
Racing, competing, it's in my blood. It's part of me, it's part of my life; I have been doing it all my life and it stands out above everything else.
The danger sensation is exciting. The challenge is to find new dangers.
Много ми е любим. Днес пак по традиция ще гледам филма. Който не го е гледал става въпрос за това:
http://zamunda.net/details.php?id=260676&hit=1
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Най добрия.
http://www.youtube.com/watch?v=CY38E0uOebc
Почивай в мир,шампионе.Никога няма да бъдеш забравен.

http://www.youtube.com/watch?v=CY38E0uOebc
Почивай в мир,шампионе.Никога няма да бъдеш забравен.

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
Голям човек и голям пилот. Малко играеше на блъскащи се колички със съперниците си, но извън пистата страхотен джентълмен.
http://www.youtube.com/watch?v=8By2AEsGAhU&feature=related
това ми е любимо с мокасини бели чорапки и кофти дирекция прави груба обиколка на Сузука
http://www.youtube.com/watch?v=8By2AEsGAhU&feature=related
това ми е любимо с мокасини бели чорапки и кофти дирекция прави груба обиколка на Сузука
- emiliqn.gqurov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 М52B20 coupe
- Мечтае да кара: Bmw Е36 M3
- bawarec 73
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: купе
Страхотен пилот и велик шампион

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- ///Ivan
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 328i Turbo
- Мечтае да кара: BMW F10 M5
спомням си, че гледах съзтезанието по Канал 1
предния ден бе умрял Ратценбергер и аз до последно си мислех, че няма да има съзтезание
после Сена катастрофира и не излезе от болида да покаже, че е добре, дойдоха медици, но не го извадиха веднага да го сложат на носилка
тогава разбрах, че е мъртъв и се разплаках
извадиха го, държаха чаршафи да не се вижда какво правят
кацнаха хеликоптерите, качиха го и отлетяха
там където беше болида/Сена имаше огромно червено петно, чичо казваше, че е от моторното масло, то било червено, ама мотора не знам да се е чупил, той е отзад... даже кокпита си беше цял, целеничък...
съзтезанието май продължи, но не помня точно, чаках да кажат как е Сена, надеждата все пак умира последна
часове по-късно, май в новините чак съобщиха, че Сена е починал в болницата
такъв е неписания код на честта във Ф1 - никой не умира на пистата, само в болницата
оттогава Ф1 не ме интересува, нищо и никога няма да е същото
а дали е бил най-великия? по-велик още не се е родил
Шумахер щеше да остане господин никой, ако Сена беше жив, това е сигурно
на погребението на Сена се хвърлиха милиони цветя, а стотици милиони хора плакаха, имаше нещо особено и може би божествено у него

предния ден бе умрял Ратценбергер и аз до последно си мислех, че няма да има съзтезание
после Сена катастрофира и не излезе от болида да покаже, че е добре, дойдоха медици, но не го извадиха веднага да го сложат на носилка
тогава разбрах, че е мъртъв и се разплаках
извадиха го, държаха чаршафи да не се вижда какво правят
кацнаха хеликоптерите, качиха го и отлетяха
там където беше болида/Сена имаше огромно червено петно, чичо казваше, че е от моторното масло, то било червено, ама мотора не знам да се е чупил, той е отзад... даже кокпита си беше цял, целеничък...
съзтезанието май продължи, но не помня точно, чаках да кажат как е Сена, надеждата все пак умира последна
часове по-късно, май в новините чак съобщиха, че Сена е починал в болницата
такъв е неписания код на честта във Ф1 - никой не умира на пистата, само в болницата
оттогава Ф1 не ме интересува, нищо и никога няма да е същото
а дали е бил най-великия? по-велик още не се е родил
Шумахер щеше да остане господин никой, ако Сена беше жив, това е сигурно
на погребението на Сена се хвърлиха милиони цветя, а стотици милиони хора плакаха, имаше нещо особено и може би божествено у него

АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- BimmerPower
- Потребител
-
- Кара: e92 335i
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
Аз помня че видях катастрофата и казах на майка ми че Сена се е ударил.
Поклон пред една от най-големите легенди на Ф1 Аертон Сена!

Поклон пред една от най-големите легенди на Ф1 Аертон Сена!

- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
За мен си беше и остава най-великия.Първия и последния загубен живот на пистата за който наистина плаках и два три дни не ми излизаше от мислите. 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Аз пуснах темата с целта да отдадем почит към тази легенда в моторсния спорт като цяло, не само във Формула 1. Нека не говорим за други пилоти, още по-малко против тях. Никому не са нужни подобни изказвания точно в този ден. Бих казал, че го приемам и като лична обида към идеята ми да има такава тема.
За филма - определено си заслужава да се изгледа. Според мен не е могло да го направят по-добре. На финала не можех да сдържам сълзите си... сякаш се случваше в точно този момент.
За филма - определено си заслужава да се изгледа. Според мен не е могло да го направят по-добре. На финала не можех да сдържам сълзите си... сякаш се случваше в точно този момент.
повечето филмчета из нета за сена, кариерата му и смъртта му съм ги изгледал
но днес попаднах на едно интересно видео от топ гиър
където хамилтън кара макларъна на сена и споделя мнението си
не забравяйте, това е била кола с 1200 коня без никаква електроника (дори скоростите са ръчни) и с много малко аеродинамични елементи в сравнение със сегашните булиди
и все пак..
ето го и линка http://www.youtube.com/watch?v=4oLSYSJO5Ik
но днес попаднах на едно интересно видео от топ гиър
където хамилтън кара макларъна на сена и споделя мнението си
не забравяйте, това е била кола с 1200 коня без никаква електроника (дори скоростите са ръчни) и с много малко аеродинамични елементи в сравнение със сегашните булиди
и все пак..
ето го и линка http://www.youtube.com/watch?v=4oLSYSJO5Ik
No bling at the Ring
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2