Докога ще е така ?........
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Докога ще е така ?........
Здравейте колеги,
В навечерието на предстоящото събитие ,а именно БМВ събора предполагам повечето от Вас вече сладко спят тъй като утре ще стават рано ,но на мен ми се случи нещо,което помрачи настроението ми и за пореден път си зададох въпроса какво ли правя в тази смотана държава?
Случката е следната : Моя приятелка получава колет от Италия . Човека, който е изпратил колета имал неблагоразумието да декларира, че стойността на вещите е над 200 долара и се почна едно ходене по мъките. Освен ,че там той е платил някаква сума, която въобще не беше малка за колета след като пристигна тук в Пловдив в пощата, моята позната получи уведомление ,че дължи мито и данък върху колета и пощенски разходи и като бонус- да отиде да си вземе колета от Пловдив, а тя е от Асеновград. Естествено отидохме веднага да си вземем колета и ..ново двайсет.. Оказа се, че сумата, която трябва да се внесе като мито и данък за колета не може да стане на място в пощенските станции, а в някой клон на банка и след това с платежното нареждане да си получиш колета от пощата. Отидохме в банка в случая ЦКБ, защото моята позната там има сметка и там пак греда. Служителката в клона се опита да пусне и митото и данъка с едно платежно нареждане, да ама не! Системата отчете грешка и естествено трябваше да се разделят на две платежни нареждания -разбира се, как да се минат в банката, нали трябва да ти вземат пари и за платежните нареждания, които в случая са две ....Извода оставям на Вас.
Друг случай .... Понеже договора на едната карта към Глобул ми изтича, а онези нали ги знаете колко са нахални в стремежа да си задържат клиентите започват да прозвъняват номера и да ви уведомяват, че ви предстои изтичане на договора още месец по-рано .. Ами аз вече бях решил какво да си взема с преподписването... Тъй като преди известно време си бях взел ''самсунг галакси'', сега се спрях на ''Нокия Лумия 800''.Всичко точно - нали успяха да ме убедят да си го взема пък и най-редовно си взимам телефони от същият офис все пак е на ГЛОБУЛ-Асеновград и до сега не е имало проблеми и се прибирам в къщи и идва момента, в който пробвам да си сложа картата в телефона и .... греда! Оказва,че този телефон е с малка карта-чип и стандартната СИМ карта не може да влезе в него дори и да се изреже. Естествено веднага в офиса , от който си го взех и там започват да ми се обясняват, че виждате ли трябва да си заплатите услугата за тази новата чип карта,която е на стойност 12 лв. при което аз
и понеже бързах да вземем колета на моята позната от Пловдив казах, че нямам нерви и време сега да се разправям ,но ще се върна по-късно да уточним нещата кой какво е длъжен да направи и как трябва да го направи и в случая дали те по този начин не ме изнудват да си купя картата,защото в противен случай аз не мога да си ползвам новият телефон . Въобще вдигнаха ми нервите и им подхвърлих, че ще занимая и комисията по защита на потребителите със случая-телефона е в мен , как те не са ми обяснили при закупуването,че се използва с чип карта от нов вид -мъничка и в случая след като ми е било спестено това аз като съм се прибрал в къщи и съм узнал сам за тази карта, съм изправен пред невъзможността да си ползвам телефона и когато съм поискал да ми издадат тази чип карта ми е било отказано под предлог,че тя се заплаща. Действието се разиграва в офиса на ГЛОБУЛ в Асеновград.... След това същият ден както Ви казах другите неприятности от горната случка с колета на моята позната и към 17 вечерта вече бях кълбо от нерви и както си вървим по центъра в Пловдив и виждам централния офис на ГЛОБУЛ и просто трябваше някой да го отнесе ..Някъде трябваше да разтоваря всичкото това напрежение ...Директно влизам и към първият консултант -една мадама, която ми се усмихва за ''добър ден''. Само 15 секудни след моите обяснения и когато в разговора вметнах и ''комисията за защита на потребителите ''вече не ми се усмихваше толкова мило , но само се спогледаха с другите в офиса , помоли ме да и кажа номера, видя в системата и веднага изчурулика : ,Господине, ще Ви дадем чип картата безплатно понеже сте дългогодишен ''зелен клиент''... Тези думи донякъде ме успокоиха, не че съм за 12 лв. -не е в това проблема,а по-скоро ,че ни правят на маймуни и вътрешно си зададох въпроса как е възможно в различни градове в офисите на един и същ оператор някои неща някъде да стават ,а другаде да не стават дали поради некадърност и незнание на персонала или пък с номера ''ако мине '',но във всички случаи горната случка ужасно много ме отврати и остави в мен горчивина и ДА-със сигурност вече няма да се възползвам никога от услугите на офиса на ГЛОБУЛ в Асеновград,защото след два месеца ми изтича другата карта и отново ми предстои преподписване и предполагам пак ще има прозвънявания ,но аз знам ,че ще ползвам услугите на Централния офис в Пловдив .... Изводите отново оставям на Вас. ...
Написах всичко това тук не за да се оплача ,а просто за да споделя с Вас.
Желая Ви много весело настроение и купон до зори на предстоящото събитие ...
В навечерието на предстоящото събитие ,а именно БМВ събора предполагам повечето от Вас вече сладко спят тъй като утре ще стават рано ,но на мен ми се случи нещо,което помрачи настроението ми и за пореден път си зададох въпроса какво ли правя в тази смотана държава?
Случката е следната : Моя приятелка получава колет от Италия . Човека, който е изпратил колета имал неблагоразумието да декларира, че стойността на вещите е над 200 долара и се почна едно ходене по мъките. Освен ,че там той е платил някаква сума, която въобще не беше малка за колета след като пристигна тук в Пловдив в пощата, моята позната получи уведомление ,че дължи мито и данък върху колета и пощенски разходи и като бонус- да отиде да си вземе колета от Пловдив, а тя е от Асеновград. Естествено отидохме веднага да си вземем колета и ..ново двайсет.. Оказа се, че сумата, която трябва да се внесе като мито и данък за колета не може да стане на място в пощенските станции, а в някой клон на банка и след това с платежното нареждане да си получиш колета от пощата. Отидохме в банка в случая ЦКБ, защото моята позната там има сметка и там пак греда. Служителката в клона се опита да пусне и митото и данъка с едно платежно нареждане, да ама не! Системата отчете грешка и естествено трябваше да се разделят на две платежни нареждания -разбира се, как да се минат в банката, нали трябва да ти вземат пари и за платежните нареждания, които в случая са две ....Извода оставям на Вас.
Друг случай .... Понеже договора на едната карта към Глобул ми изтича, а онези нали ги знаете колко са нахални в стремежа да си задържат клиентите започват да прозвъняват номера и да ви уведомяват, че ви предстои изтичане на договора още месец по-рано .. Ами аз вече бях решил какво да си взема с преподписването... Тъй като преди известно време си бях взел ''самсунг галакси'', сега се спрях на ''Нокия Лумия 800''.Всичко точно - нали успяха да ме убедят да си го взема пък и най-редовно си взимам телефони от същият офис все пак е на ГЛОБУЛ-Асеновград и до сега не е имало проблеми и се прибирам в къщи и идва момента, в който пробвам да си сложа картата в телефона и .... греда! Оказва,че този телефон е с малка карта-чип и стандартната СИМ карта не може да влезе в него дори и да се изреже. Естествено веднага в офиса , от който си го взех и там започват да ми се обясняват, че виждате ли трябва да си заплатите услугата за тази новата чип карта,която е на стойност 12 лв. при което аз

Написах всичко това тук не за да се оплача ,а просто за да споделя с Вас.
Желая Ви много весело настроение и купон до зори на предстоящото събитие ...
Последна промяна Vasko на 05 Май 2012, 0:07, променена общо 1 път
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Re: Кога най-после ще заживеем нормално и в правова държава?
бели кахъри..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: Докога ще е така ?........
абе кво е тва мито и ддс къде са ви искали за пощенска пратка от италия?? тва са глупости, даже и $2000 да пише на колета - мито и ддс не се дължат за практи идващи от ЕС
те не подлежат на митнически контрол. въобще е можело да си спестиш всичко и да вдигнеш 1 скандал на насраните пощи, щото съм чувал, че имат гадния навик да я правят тая измекярщина.

@zBoost ти намери как да го успокоиш

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Да ти имам проблемите, мене ме отреза жената на живота ми ти за някакви глупости се тюхкаш, всички сме минали през митниците има ядове оправят се, ама това са бели кахъри както ти написа колегата по-горе, и мене ме излагаха Глобул с договора пратил сам им проклятие левкемия се някой от тях ще изгори! Давай го по-леко, не са проблеми това, проблеми са тези неща който не са ти във властта и колкото и усилия да полагаш не можеш да ги решиш защото не зависят от теб!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Абе бели, бели, ама са си кахъри. Ако го сметнеш 2 платежни нареждания по 5лв. ги сложи - 10лв. Картата ако я беше платил 12лв. Е, 22лв. може и да са нищо, но защо "големите"(банки, мобилни оператори и пр.) като се циганят за подобни малки суми е ОК и се приема, като баси и нормалното, а човек, като си ги търси става баси палячото, да се "излага" за 22лв. Точно ей такива "бели кахъри" дразнят и ядосват най-много.

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Какво мито, какво ДДС, какви 5 лева колега? Ти къде спиш, че не им зафоимиш едно културно парти в пощите, ами ходиш по банки да се разправяш? България е член от 5 г. на ЕС, ти къде живееш? Твоето собствено невежество ти е виновно за последвалите главоболия, не виждам защо си пуснал тази тема, честно.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Benedetto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 compact
Добре дошли в България, където клиента винаги е крив
Много обичаме да смятаме парите на другите. 22 лв. Един загубен ден за нищо го нямаме. Транспорта от Асеновград до Пловдив е без пари, нали..
Иначе по темата - доколкото знам ти трябва електронен подпис за да платиш мито и ддс. (щото нали електронна митница
), така че най-добре иди до митнически агент или поне се поразрови из нета за пратки от ЕС.
А за глобул - КЗП, вършат работа
/за конкретния случай няма как да знам, но нищо не пречи да пробваш/

Много обичаме да смятаме парите на другите. 22 лв. Един загубен ден за нищо го нямаме. Транспорта от Асеновград до Пловдив е без пари, нали..

Иначе по темата - доколкото знам ти трябва електронен подпис за да платиш мито и ддс. (щото нали електронна митница

А за глобул - КЗП, вършат работа

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Защо продължаваш колега, да дъвчеш тука мита и ДДС за пратки от ЕС, върви при митнически агент, рови нет-а... Какви са тия глупости? Еле пък за електрония подпис и плащането на ДДС и мито, нямам думи. Собствената некомпетентност на колегата, пуснал темата, му е виновна в случая, по първата част от самата тема. Другото са али бали. Аз бих отишъл и запитал тези служители на какво основание ми искат такива плащания и бих им напомнил в коя част на света живеят. Пред 3 г. приблизително пазарувах джанти и гуми от еbay.de, за сума от над 1500 лв. Дали съм ходил по митници или НАП да плащам ДДС и мита, как мислиш? Приблизително по същото време закупих китарен процесор за 320 USD от USA, за което наистина си платих и ДДС и мито и тогава пратката беше освободена от пощата, както е редно. Излиза обаче, че не само тия в пощата, ами и колегата sineok_pi4 не знае къде живее, а така като гледам и не само той... ,много жалко.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
10 мнения
• Страница 1 от 1