Проблем принтер

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем принтер

Мнение от jordanov » 08 Май 2012, 14:27

Колеги, имам проблем при принтирането. Първо да направя няколко пояснения - операционна система - уиндоус 7, принтер - Xerox PE114e. В официалния сайт на ксерокс няма драйвъри за уиндоус 7( с драйвърите за хп и виста не става). После пуснах уиндоуса сам да си ги търси и намери ... и о, чудо, принтера започна да принтира, но за кратко. После по незнайна каква причина бъгва, дава че има проблем и чрез троубълшуутинга не иска да се оправи. Дава, че няма инсталиран принтер. А междувременно принтира като луд последната зададена от мен страница и не се оправя нито след рестарт на принтера, нито след рестарт на компа.

Пробвах да го инсталирам и на лаптоп с уиндоус 7 и там не си намира драйвъри.

Какви са ми вариантите, че ми писна да давам по 2 лева за принтирането на 8 страници в офис уан.

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Re: Проблем принтер

Мнение от xpl0d » 08 Май 2012, 15:11

Рестартирай принт спулър сървиса. Провери добре конекциите. Четох на едно място само LPT-то трябва да е вързано на компа, а USB-то не трябва да е закачено за компа, само за принтера. Все пак махни каквито и да е драйвери за принтера, които ти си сложил. Виж в event log-а каква грешка дава. Прасни 1-2 скрийншота да видим кво не му работает :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 08 Май 2012, 15:26

ах ебати ташака, на компа нямам слот за ЛПТ ?! До сега беше вързано с ЮСБ.
Грешката която дава е, че не може да установи проблема. Т.е. едва ли ще помогне скрийншота. Ама е сега ще направя да видя дали имам ЛПТ на лаптопа.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 08 Май 2012, 15:36

There are problems with some PnP devices. Windows will take additional steps to further troubleshoot these devices.

е тва не го разбирам
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 08 Май 2012, 15:37

Това е през ЮСБ, защото както казах на компа нямам слот за ЛПТ.

Аватар

Мнение от xpl0d » 08 Май 2012, 17:09

PnP=Plug and Play.
Свали драйверите от тук http://www.support.xerox.com/support/wo ... uage=en_GB и ги разархивирай някъде. За виста са, ама за седмица няма. Виж си там 32 или 64 битова версия.

Махни всички останали, които си инсталирал и сложи тези. Не са кликалки, обаче. Не чакай некст, некст, финиш. Намираш си принтера в дивайс мениджъра, десен бутон, пропъртис, драйвър таба, ъпдейт драйвър, от там Browse my computer for driver software, Let me pick from list...., Have disk, Browse, намираш си .inf файла и го оставяш да се джурка да си намери всичко там.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 08 Май 2012, 17:48

мисля, че направих всичко както си го описал и излиза ето това

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 09 Май 2012, 10:30

xpl0d написа:PnP=Plug and Play.
Свали драйверите от тук http://www.support.xerox.com/support/wo ... uage=en_GB и ги разархивирай някъде. За виста са, ама за седмица няма. Виж си там 32 или 64 битова версия.

Махни всички останали, които си инсталирал и сложи тези. Не са кликалки, обаче. Не чакай некст, некст, финиш. Намираш си принтера в дивайс мениджъра, десен бутон, пропъртис, драйвър таба, ъпдейт драйвър, от там Browse my computer for driver software, Let me pick from list...., Have disk, Browse, намираш си .inf файла и го оставяш да се джурка да си намери всичко там.

след рестарт на компа и принтера стана, дано да не се бъгне пак. засега бачка ... ако продължи да бачка ще те обявя за чудотворец!

Много съм ти благодарен, колега! :bowdown:

Аватар

Мнение от xpl0d » 09 Май 2012, 11:04

Еееее, ти най-важното за една Windows система не си направил искаш после да ти работи принтера :mhihi: :mhihi: :mhihi: Виндовс е тва. Както се казваше в един сериал "Рестартирай, ш' се опра'й" :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ако занапред ти прави същия проблем повтаряш всичко наново.
Изображение

Назад към Извън Темата