Полицейски въпрос :)
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Полицейски въпрос :)
имам един "полицейски" въпрос
Ако при нарушение на пътя ви спре полицай, и съответно се мине цялата процедура - "дайте документите, елате до колата" и след кратки обяснения какво те чака като нарушител, се стигне до "какво предлагате да направим", след което при повторно даване на документите, полицаят на драго сърце приема малка хартийка с надпис "20" и лика на Стефан Стамболов
, възможно ли е на по-късен етап същият този полицай да предяви нещо към вас (нарушителя)? Или след като е отговорил положително на friend request-а
на Стефан Стамболов, историята прилкючва и е по-добре за самия полицай да не се знае за приятелството му с г-н Стамболов? 

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Re: Полицейски въпрос :)
Чл.301
(1) Длъжностно лице , което приеме дар или каквато и да е друга имотна облага , която не му се следва , за да извърши или да не извърши действия по служба или загдето е извършило или не е извършило такова действие , се наказва за подкуп с лишаване от свобода до пет години .
Член 304
(1) Който предложи, обещае или даде дар или каквато и да е облага на длъжностно лице, за да извърши или да не извърши действие по служба или загдето е извършило или не е извършило такова действие, се наказва с лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева.
(2) Ако във връзка с подкупа длъжностното лице е нарушило служебните си задължения, наказанието е лишаване от свобода до осем години и глоба до седем хиляди лева, когато това нарушение не съставлява по-тежко наказуемо престъпление.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
От тия закони излиза, че полицаят не би си позволил да си го "набие" сам, като разкрие за подкупа 

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Да, ама ако има някой дето е пуснал сигнал и натиснат полицая, най-вероятно ше изпорти от кой кво е зел, за да отърве поне малко кожата. 

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
е какво го оневинява него, при положение, че е приел подкупа...Той все пак има избор да не го приеме...
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
абе и те не са расли в саксии. както ми беше казал 1 милиционер едно време като ме спря: "ааа ние пари не вземаме, намираме си ги" 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
mangini написа:е то по тая логика и аз просто си държа пари в документите
После ще ти се наложи да доказваш че само си държиш парите там,а не е опит за подкуп
Е.Димитров написа:mangini написа:е то по тая логика и аз просто си държа пари в документите
После ще ти се наложи да доказваш че само си държиш парите там,а не е опит за подкуп
не би трябвало да има проблем, няма закон определящ къде трябва да си държиш парите /засега/

Само да не стане като приказката - после върви да доказваш, че нямаш сестра
Така че по-добре не организирайте близки срещи от монетарен вид на Ст. Стамболов

Така че по-добре не организирайте близки срещи от монетарен вид на Ст. Стамболов

Само да кажа, че борба срещу корупцията има или поне за скорост - това са радари със снимки. Тогава няма как да подкупиш полицай на пътя.
После почват да се следят на горе по стълбицата и те така .... Корупцията трябва да се изкорени!
После почват да се следят на горе по стълбицата и те така .... Корупцията трябва да се изкорени!
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Полицай поиска 100 лв., за да не пише акт - арестуваха го
Плевенският младши полицейски инспектор е задържан за 72 часа
Задържан e служител на МВР в Плевен. По случая е започнало дисциплинарно производство, съобщават от пресцентъра на МВР.
При операция на Дирекция ”Вътрешна сигурност” – МВР вчера (8 май), в Плевен, в момент на получаване на подкуп от 100 лева, е задържан 48-годишен служител.
Младши полицейският инспектор към "Охранителна полиция” в областния град работи в МВР от 1995 г. Той поискал подкупа, за да не състави акт за установяване на административно наказание на гражданин.
Повдигнато му е обвинение по чл. 302, т. 2, във вр. с чл. 301, ал. 1 от НК и му е наложена мярка "задържане под стража" за срок от 72 часа.
По случая е започнало дисциплинарно производство.
източник: http://inews.bg/%D0%A0%D0%B5%D0%B3%D0%B ... 78224.html
е това е от днес

- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
Корупцията сред полицаите ми е много болна тема. Там нещата са като при сервитьори и бармани - малка заплата ама големи бакшиши. Според мен единствения реалистичен положителен развой на нещата е следния.
1. Започват се масови акции на отдел "вътрешна сигурност". Прибират се поне 100 куки, глобяват ги и им се отнема правото да работят в МВР.
2. След като секне далаверата следва масово оттегляне на полицаи от системата, а останалите се обединяват около идеята, че заплатите са им малки и отиват да пият кафе пред парламента.
3. Бойко и Симеон отнемай къде намират пари (примерно от здравеопазване) и увеличават заплатите толкова колкото да спрат протестите.
4. Евентуално стъпки 2 и 3 могат да се повторят няколко пъти докато се достигне стабилно равновесе. А стъпка 1 остава постоянна на един санитарен минимум, защото в противен случай нещата тръгват обратно към текущата ситуация.
1. Започват се масови акции на отдел "вътрешна сигурност". Прибират се поне 100 куки, глобяват ги и им се отнема правото да работят в МВР.
2. След като секне далаверата следва масово оттегляне на полицаи от системата, а останалите се обединяват около идеята, че заплатите са им малки и отиват да пият кафе пред парламента.
3. Бойко и Симеон отнемай къде намират пари (примерно от здравеопазване) и увеличават заплатите толкова колкото да спрат протестите.
4. Евентуално стъпки 2 и 3 могат да се повторят няколко пъти докато се достигне стабилно равновесе. А стъпка 1 остава постоянна на един санитарен минимум, защото в противен случай нещата тръгват обратно към текущата ситуация.
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
pimpo написа:Корупцията сред полицаите ми е много болна тема. Там нещата са като при сервитьори и бармани - малка заплата ама големи бакшиши. Според мен единствения реалистичен положителен развой на нещата е следния.
Рано или късно и това ще стане. Както в Румъния. Друг път няма. Отделно че подходящия момент е точно сега, понеже е криза и ако напуснат доброволно ще им е доста трудно да си намерят друга работа. Така че просто ще трябва да свикнат, че това им е работата и за нея им се плаща толкова, колкото пише в договора. Така или иначе поне 80% от българите получават по-малко и нямат облаги за първа категория труд. Който е по-способен, нека си намери друга работа - в крайна сметка пазарна икономика.
Touring & windsurf club
- b0bituy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 318d
- Мечтае да кара: ......... 750li
Една почерпка и трият снимката. Един френд веднъж така се размина. Не видя, че има полицай и вече след като ги подмина се усети и се върна да си поговорят.vlad0 написа:Само да кажа, че борба срещу корупцията има или поне за скорост - това са радари със снимки. Тогава няма как да подкупиш полицай на пътя.

Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl

"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2