Да изчистим България
Модератор: Общи модератори
40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Да изчистим България
Първо – нямам никакво намерение да участвам в рекламни кампании, представени под формата на ленински съботници. Казвам ленински съботници не защото в събота ще се събират хора да чистят. А защото досущ като другарски съд ще ме порицаете, че аз няма да дойда. Активизмът не е лошо нещо. Но когато този активизъм придобие корпоративен или политически оттенък, работата много започва да ми мирише на Ленин… т.е. на развалено. Ако искате да ме оборите, намерете добро обяснение какво прави корпоративното лого на бТВ на емблемата на инициативата, защо тя е брандирана с цвета на бТВ и какво прави раздела „Нашите партньори” (чии партньори?) освен да рекламира. А за това, че пълчища политици, политичета и политиченца ще се изсипят в събота сутринта да изчистят България за един ден, нямам абсолютно никакво съмнение. Ако вие се съмнявате, отидете лично да проверите. Само дето тяхната работа първо не е за един ден, второ – не е лично да ходят да чистят, а да организират ежедневно нещата, така че да си е чисто по принцип и трето…хайде да не паркират колите на НСО на съседната пряка и да не се правят на точно на 12-ти и точно тази събота на хора от народа.
Второ – не съм я цапал аз. Вече 43-та година проявявам странна упоритост да живея според правилата и си изхвърлям боклуците в контейнерите. Дори въпреки обстоятелството, че принадлежа към презряното напоследък мнозинство на пушачите, си хвърлям фасовете в пепелника на колата, а не през прозореца. Нали не искате да ми кажете, че би трябвало да чистя мизериите, сътворени от съгражданина ми Х? Намерете го, глобете го, порицайте го публично, ако искате, но не ме занимавайте да чистя неговата мизерия! Общината има инспекторат и общинска полиция, държавата има полиция – да си следят кой цапа и да си го глобяват, а със събраните пари да изчистят. Може да не съм прав, но живея с дълбокото убеждение, че в тази държава е необходимо най-после всеки да започне да се занимава с това, което му е работа, вместо всички да се събираме да вършим работата на тези, които не са си я свършили.
Трето – нямам никакво намерение да чистя паркове и градинки, за които вече съм платил някой друг да изчисти. Абсолютно никакво! Тази година данъкът и таксата смет за апартамента ми са в размер по-голям от една средна месечна заплата на висшист в България, а данъкът за колата ми е половин такава заплата. Тази година бюджетът на Столична община ще е над един милиард и триста милиона лева. И от общината в събота ще ми връчат чувалчета и ръкавици и ще ме гледат как сам върша, това, за което съм им платил. Сериозно ли? Бих се включил едва когато получа разумно обяснение защо всички собственици на фирми за почистване с предоставени от общината концесии внезапно се събуждат милионери.
Четвърто – мотото на кампанията е безумно! „Да е чисто е модерно”. Наистина ли? И от кога? Да е чисто е здравословно, приятно и…нормално. „Модерно” е друго. Явно е модерно да ни третират като стадо идиоти. Но за това сме си виновни сами. Ако последвате линка с мотото ще видите лицата на бТВ от музикалните им формати, новините и сериалите им, а също и хора, работещи в радиата, собственост на бТВ, споделящи омерзението си от мръсотията в България и насърчаващи ни да вземем участие в почистването на общинските градинки. Не смятате, че ни предлагат да изчистим общинските градинки ли? Ами разгледайте картата на местата за почистване и се уверете сами.
Иначе на 12-ти май в събота и аз ще чистя. Разбрали сме се със съседите ми да направим пролетно почистване на блока, в който живеем и на пространството, около блока, което си е наше и за което отговаряме ние. Горещо ви препоръчвам да направите същото – изчистете вашето собствено място и оставете общината, с медийната подкрепа на бТВ да се погрижи за това, за което всички ние сме и платили. А и така в крайна сметка ще си проличи кой е небрежният стопанин.
Второ – не съм я цапал аз. Вече 43-та година проявявам странна упоритост да живея според правилата и си изхвърлям боклуците в контейнерите. Дори въпреки обстоятелството, че принадлежа към презряното напоследък мнозинство на пушачите, си хвърлям фасовете в пепелника на колата, а не през прозореца. Нали не искате да ми кажете, че би трябвало да чистя мизериите, сътворени от съгражданина ми Х? Намерете го, глобете го, порицайте го публично, ако искате, но не ме занимавайте да чистя неговата мизерия! Общината има инспекторат и общинска полиция, държавата има полиция – да си следят кой цапа и да си го глобяват, а със събраните пари да изчистят. Може да не съм прав, но живея с дълбокото убеждение, че в тази държава е необходимо най-после всеки да започне да се занимава с това, което му е работа, вместо всички да се събираме да вършим работата на тези, които не са си я свършили.
Трето – нямам никакво намерение да чистя паркове и градинки, за които вече съм платил някой друг да изчисти. Абсолютно никакво! Тази година данъкът и таксата смет за апартамента ми са в размер по-голям от една средна месечна заплата на висшист в България, а данъкът за колата ми е половин такава заплата. Тази година бюджетът на Столична община ще е над един милиард и триста милиона лева. И от общината в събота ще ми връчат чувалчета и ръкавици и ще ме гледат как сам върша, това, за което съм им платил. Сериозно ли? Бих се включил едва когато получа разумно обяснение защо всички собственици на фирми за почистване с предоставени от общината концесии внезапно се събуждат милионери.
Четвърто – мотото на кампанията е безумно! „Да е чисто е модерно”. Наистина ли? И от кога? Да е чисто е здравословно, приятно и…нормално. „Модерно” е друго. Явно е модерно да ни третират като стадо идиоти. Но за това сме си виновни сами. Ако последвате линка с мотото ще видите лицата на бТВ от музикалните им формати, новините и сериалите им, а също и хора, работещи в радиата, собственост на бТВ, споделящи омерзението си от мръсотията в България и насърчаващи ни да вземем участие в почистването на общинските градинки. Не смятате, че ни предлагат да изчистим общинските градинки ли? Ами разгледайте картата на местата за почистване и се уверете сами.
Иначе на 12-ти май в събота и аз ще чистя. Разбрали сме се със съседите ми да направим пролетно почистване на блока, в който живеем и на пространството, около блока, което си е наше и за което отговаряме ние. Горещо ви препоръчвам да направите същото – изчистете вашето собствено място и оставете общината, с медийната подкрепа на бТВ да се погрижи за това, за което всички ние сме и платили. А и така в крайна сметка ще си проличи кой е небрежният стопанин.
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Re: Да изчистим България
Да, колеги прави сте
Но в крайна сметка никой не е длъжен да ходи да чисти паркове и площади, достатъчно е да изчисти пред вкъщи, да окоси градинка, да измете някой друг фас...ако всички го сторим наистина ще ни е по-чисто и приятно 

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Не е ли по-правилно да напишат от бтв "ДА ПОЧИСТИМ...' а не "ДА ИЗЧИСТИМ'
щото ако ще изчистваме ,да разкараме цигани и политиците от България
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Абсолютно подрепям написаното от ivoo. Но те добре са си направили сметката. Българите се връзват на такива елементарни въдици, какво остава за сериозните неща. Ще чистя чужди боклуци, които утре пак ще са същите, как не. Който цапа, той да чисти и този, на който се плаща за тая работа. Българите имат нужда от едно от двете, щото само от това разбират: или бой или джоба. Сами преценете. България днес принадлежи на мръсниците, каквото и да си говорим.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Е.Димитров написа:Не е ли по-правилно да напишат от бтв "ДА ПОЧИСТИМ...' а не "ДА ИЗЧИСТИМ'
Е в такова изчистване и аз бих желал да участвам

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Миналата година всичкия боклук, който се събра при "изчистването" на Борисовата градина седя там 2-3 месеца и накрая го запалиха
Който иска да ходи да чисти. Аз достатъчно чистя около нас. 3-4 пъти вече рина боклука от улицата, щото не се чисти никога. Плащам данък смет, а нямам кофа и си изнасям боклука с колата.. не, мерси.

Който иска да ходи да чисти. Аз достатъчно чистя около нас. 3-4 пъти вече рина боклука от улицата, щото не се чисти никога. Плащам данък смет, а нямам кофа и си изнасям боклука с колата.. не, мерси.
викате те гърците си правят масови протести па ние кви сме льохмани а?Всеки си казва ми то утре пак ще е мръсно,то никой не чисти що аз да чистя,то за кво да си оправям леглото като довечера пак ще се спи и по тая логика то нема се яде днеска щото утре пак трябва
иначе не се стига до задънена улица
Според мен с тези инициятиви от бтв ли ще е ,от тв7ли ще е,ако ги спазваме ,след години поне за децата си ще живеем в едно по задружно общество което е една несбъдната мечта все още в България,няма смисъл да мислиме на кой реклама ще се прави и коя чинийка ще е по пълна от моята, да си оправяме кривите краставици все като се появи нещо свързано с инициатива за самия народ,аз съм твърдо за ХОРАТА да се вдигат и да правят нещата заедно,а пък кой чисти ,кой циганин,кой турчин ..има си Господ ,но и никой не избира какъв да се роди все пак ...нали

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
KIM написа:викате те гърците си правят масови протести па ние кви сме льохмани а?Всеки си казва ми то утре пак ще е мръсно,то никой не чисти що аз да чистя,то за кво да си оправям леглото като довечера пак ще се спи и по тая логика то нема се яде днеска щото утре пак трябваиначе не се стига до задънена улица
Според мен с тези инициятиви от бтв ли ще е ,от тв7ли ще е,ако ги спазваме ,след години поне за децата си ще живеем в едно по задружно общество което е една несбъдната мечта все още в България,няма смисъл да мислиме на кой реклама ще се прави и коя чинийка ще е по пълна от моята, да си оправяме кривите краставици все като се появи нещо свързано с инициатива за самия народ,аз съм твърдо за ХОРАТА да се вдигат и да правят нещата заедно,а пък кой чисти ,кой циганин,кой турчин ..има си Господ ,но и никой не избира какъв да се роди все пак ...нали
тези,които цапат,никога няма да се захванат да чистят доброволно!

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
ivoo написа:........

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
и другаде го написах - тва да се съобразяваш с тая кампания е все едно да сереш по три пъти на ден, а да си бършеш гъза на 29 февруари
като акцията за изгасяне на крушките - денят на земята... един час и хоп - голямата промяна и земята е спасена... а ако някой си мисли, че това ще накара овцете да се замислят, като хабят ел. енергия или като хвърлят боклуци - да, ама греда - на 100 калпака 2-3ма временно ще прихванат за дни, после пак постарому.....
нещо наистина много на комунизъм замяза работата.... химни на полицията, 'вездесъщ' лидер, контролирани медии.... и тва само капка в морето.

като акцията за изгасяне на крушките - денят на земята... един час и хоп - голямата промяна и земята е спасена... а ако някой си мисли, че това ще накара овцете да се замислят, като хабят ел. енергия или като хвърлят боклуци - да, ама греда - на 100 калпака 2-3ма временно ще прихванат за дни, после пак постарому.....
нещо наистина много на комунизъм замяза работата.... химни на полицията, 'вездесъщ' лидер, контролирани медии.... и тва само капка в морето.
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

Механджията написа:... а ако някой си мисли, че това ще накара овцете да се замислят,
Вече дори и овцете почнаха да си търсят правата като се почувстват прецакани http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... LePcXnFlE#!
Дано скоро и Българина почне да мисли поне като овца
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
KIM написа:викате те гърците си правят масови протести па ние кви сме льохмани а?Всеки си казва ми то утре пак ще е мръсно,то никой не чисти що аз да чистя,то за кво да си оправям леглото като довечера пак ще се спи и по тая логика то нема се яде днеска щото утре пак трябваиначе не се стига до задънена улица
Абсолютно съгласен с теб

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3