Паста / акъл
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- angeli
- Потребител
-
- Кара: E46, 320 CD, 2004
Паста / акъл
Здравейте колеги,
Понеже не ги разбирам много, реших да питам
Имам една кола, седяла 3 месеца в подземен гараж, от там е капало нещо е се образувало нещо подобно на варовик по боята на колата, не е много но ми се иска да го изчистя (а и колата е бяла и си личи доста, седи като зацапано лепило). Някакви идеи с каква паста да го третирам и с какво се размазва самата паста ? Предполагам някаква абразивна и после с микрофибър ?
Понеже не ги разбирам много, реших да питам

Re: Паста / акъл
аз лично първо бих пробвал с микрофибер-на кърпичка и ... плюнка...
като го изчистиш колкото можеш гледай внимателно - в боята влязло ли е? ако да- не го търкай ми просто не гледай там
иначе може да се пробваш със всяка паста дето има в нея карнуба - и леко..
като го изчистиш колкото можеш гледай внимателно - в боята влязло ли е? ако да- не го търкай ми просто не гледай там

иначе може да се пробваш със всяка паста дето има в нея карнуба - и леко..
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
Ако е варовик колега направи едно измиване със оцет. Би трябвало да се махне, ако не поне не може да ти навреди на боята. След това както е писал колегата следващата стъпка са пастите за полиране.
Ако нямаш опит обаче бих те посъветвал да отидеш в бояджииски сервиз, защото имат необходимата техника и знаят как да се оправят.Сигурен съм че за един детайл няма да ти искат много пари за полиране.
Поздрави
Ако нямаш опит обаче бих те посъветвал да отидеш в бояджииски сервиз, защото имат необходимата техника и знаят как да се оправят.Сигурен съм че за един детайл няма да ти искат много пари за полиране.
Поздрави
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Карнубата не е ли по-скоро за защита? Би трябвало да излезе и на ръка с най-обикновена вакса.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ваксите не са за почистване, с изключение на някои варианти на продукти, при които има И почистващи съставки, но тези съставки не са направени за почистване на подобни забележки... в случая първо е добре да се пробва с оцет, или с друг тип почистващи препарати - за общо ползване (но не примерно белина!), а може и специализирани в премахването на по-кофти замърсявания върху автомобилната боя. Аз съм чистил забележки от боя с AMB (но не и Кореселин!).
Ако си от София и не можеш да го махнеш сам може да се видим да опитаме с няколко почистващи продукта и/или пасти...
Ако си от София и не можеш да го махнеш сам може да се видим да опитаме с няколко почистващи продукта и/или пасти...

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Аз имах варовик от гараж и се махна с вакса. Най-обикновена, която е за полиране
Също и петна от пилешки говна се махнаха с нея.

- Mollov
- Мародератор
-
Тая е била с cleaners в нея, иначе самата вакса няма как да ги махне... или изобщо не е било вакса, ами "полиращ продукт", на който са написали, че е вакса... няма да е първия, няма да е последния
Примерно Sonax Hart Wax наистина има вакса в себе си, само че изобщо не е "просто вакса". Отделно ваксата не се използва за полиране, тя е само за защита и блясък
Самото полиране в същността си включва и абразив, макар и много фин... 

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Колега и при мен от време навреме ми капва по някоя капка варовик остава бяло петно, ако е изсъхнало навлажни го и го мини с 74 на 3М паста после 76, но това с машина с оцет не опитвайте съседката си направи А6-цата на петна с оцета да търка
. Има вариянт да не падне с 74 на 3м зависи колко е варовита капката, вариянта е 2000 водна 74 и после 76 преди седмица правих на един приятел колата, че си я беше оставил при мен в паркинга, но отцелил лошо място с теч...

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- Mollov
- Мародератор
-
Когато заговорим за машина, тогава варианти и пасти - много 

- spower
- старши ентусиаст
-
Mollov написа:Когато заговорим за машина, тогава варианти и пасти - много
на ръка ще развали лака за съжаление, на предната кола така направих на новобоядисаното се из...х

- Mollov
- Мародератор
-
"Изтропване" върху новобоядисано се получава и с машина, когато не си изчакал поне 30-40 дни след пребоядисването... дори и да е била препечена добре след боя, пак е удачно да се изчака поне 30 дни преди да се обработва боята с абразиви... в бояджийното е ОК да се прави, щото би трябвало да са наясно какво и как, според съответната боя, но ако искаш да си сигурен, че няма да направиш някакъв химически или дори физически демидж на лака след пребоядисване, добра идея е да почакаш 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
http://www.camskill.co.uk/smsimg/78/815 ... 11g-78.jpg
Явно си е била и за почистване. Подарък ми беше като пазарувах разни др неща и изобщо не съм се главоболил да я гледам кво пише на нея.
Явно си е била и за почистване. Подарък ми беше като пазарувах разни др неща и изобщо не съм се главоболил да я гледам кво пише на нея.

- spower
- старши ентусиаст
-
Mollov написа:"Изтропване" върху новобоядисано се получава и с машина, когато не си изчакал поне 30-40 дни след пребоядисването... дори и да е била препечена добре след боя, пак е удачно да се изчака поне 30 дни преди да се обработва боята с абразиви... в бояджийното е ОК да се прави, щото би трябвало да са наясно какво и как, според съответната боя, но ако искаш да си сигурен, че няма да направиш някакъв химически или дори физически демидж на лака след пребоядисване, добра идея е да почакаш
Гледам ги при нас бояджийте като стекът някъде на капка и минават на водна после с машината пастират и то след камерата. Иначе при мен като пробвах с паста на ръка беше може би 7-8месеца след пребоядисването на е36цата и стана на едни кръгове, доста след това си взех и профи машина, но и там си има доста тънкости при обработка на повърхността обороти спрямо използваната паста, твърдост на гъбата в зависимост от абразивността на пастата....

- Mollov
- Мародератор
-
Има си определени пасти, които са точно за bodyshop корекции, но се правят според лака, който бояджията използва. Затова и без да си наясно каква е боята и лака, не е добре да се пипа преди наистина да е изсъхнало всичко както трябва.
Тая вакса на Макгуайърс е много известна и да - не е просто вакса
bum_bum написа:http://www.camskill.co.uk/smsimg/78/815-662-full-meguiars_cleaner_wax_paste_311g-78.jpg
Тая вакса на Макгуайърс е много известна и да - не е просто вакса

- spower
- старши ентусиаст
-
Mollov написа:Има си определени пасти, които са точно за bodyshop корекции, но се правят според лака, който бояджията използва. Затова и без да си наясно каква е боята и лака, не е добре да се пипа преди наистина да е изсъхнало всичко както трябва.
И те са на 3М 74;75;76;77 като се следват по ред при употреба подобни вариянти има и на карсистем и на сонакс. Аз ползвам на 3М и съм доволен. Ето как се получава от мен боядисано със спрей и с последваща оброботка на боята: на първата снимка е с портокалова кора боята, минал съм я на водна за да изравня и после с 3М 74 и после 76, паста номер 77 е за предпазване от ултравиолетовите лъчи.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2