Изплащане на обезщетение... от Бул Инс

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Изплащане на обезщетение... от Бул Инс

Мнение от ja » 18 Май 2012, 13:16

Здравейте, колеги.Имам един въпрос към запознатите.

Знаете ли колко време след, като се получи писмото, в което ме уведомяват че съм одобрен за изплащане на обещетението (става дума за откраднат автомобил), се изплаща сумата?

Колата изчезна миналата година в края на Септември, а писмото от застрахователите (че ще ми изплатят сумата), го получих в средата на Март. Проблема е, че нито ми казват срок, нито аз имам опит в тази сфера.

Ще съм благодарен ако някой сподели своя опит или пък е запознат със сроковете...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Re: Изплащане на обезщетение... от Бул Инс

Мнение от barty » 18 Май 2012, 13:27

А от БулИнс какво казват?
:yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 18 Май 2012, 13:43

Прехвърлят ме от телефон на телефон и никой нищо не казва. Общо взето от седмица звъня. Дадоха ми телефона на счетоводството, но там никой не вдига...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 18 Май 2012, 16:17

Само факта, че до сега са минали 8 месеца е достатъчен за да не стъпя в тази компания. Лично мнение.
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 18 Май 2012, 17:05

pimpo написа:Само факта, че до сега са минали 8 месеца е достатъчен за да не стъпя в тази компания. Лично мнение.

Не си прав :!: За да ти изплатят обезщетение трябва да е прекратено досъдебното производство (разследването) с прокурорско постановление. Минималният срок е 6 месеца, така че при колегата е минало максимално бързо :winky:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 18 Май 2012, 17:47

Alexch написа:
pimpo написа:Само факта, че до сега са минали 8 месеца е достатъчен за да не стъпя в тази компания. Лично мнение.

Не си прав :!: За да ти изплатят обезщетение трябва да е прекратено досъдебното производство (разследването) с прокурорско постановление. Минималният срок е 6 месеца, така че при колегата е минало максимално бързо :winky:

Няма минимален срок. Когато решат, тогава. Пускат прокурорското решение и го носиш при застрахователя. И аз мислех първо, че там е голямото чакане но уви, чакането е заради застрахователната компания. След набавянето на документите и предаването им минаха 3 месеца и получих писмо в което ме уведомиха, че ще ми бъде изплатена едикаква си сума и толкова... Почвам да гледам обяви, коли ама парите ги няма и така до сега...

Тъпото е, че съм с две малки чавета и колата е повече от належаща... Аз за това и ви питам тука, ако някой е имал такава случка да каже за колко време още да се подготвя :) Имам предвид, колко време след като съм получил писмото.

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 18 Май 2012, 18:23

Колега, след приключване на прокурорската преписка за полицейското дознание до 3 месеца трябва да ти се изплати застрахователната стойност на МПС. Хубаво е тези неща да се съгласуват и с адвокат за да си сигурен че всичко ще е ок. Но по закон процедурата е такава: щом имаш издадено прокурорско постановление, че резследването е приключило и автомобила не е намерен, застрахователя е длъжен да плати в 3 месечен срок.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 18 Май 2012, 18:53

ja написа:
Alexch написа:

Няма минимален срок.

Цитирам НПК:
Чл. 234. (1) Разследването се извършва и делото се изпраща на прокурора най-късно в двумесечен срок от деня на образуването му.
(2) Прокурорът може да определи по-кратък срок. Ако този срок се окаже недостатъчен, той може да го продължи до изтичане на срока по ал. 1.
(3) (Доп. - ДВ, бр. 109 от 2008 г., изм. - ДВ, бр. 32 от 2010 г., в сила от 28.05.2010 г.) По искане на прокурора, когато делото представлява фактическа и правна сложност, административният ръководител на прокуратурата или оправомощен от него прокурор може да удължи срока по ал. 1 с не повече от четири месеца. В изключителни случаи този срок може да бъде удължаван от административния ръководител на по-горестоящата прокуратура или от оправомощен от него прокурор.

На практика винаги се получава удължаване на 2-та месеца от ал.1 с нови 4 месеца по ал. 3 и имаш късмет ако прокурора веднага след това ти издаде постановлението.

Ходи на крака до застрахователя и си искай парите. По телефона няма да стане.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 18 Май 2012, 18:56

Абе ходих, вдигат ми рамене зад гишето и това е...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Мнение от sapio » 19 Май 2012, 10:03

И както обикновено стигаме до следния отговор:

Жалба в КЗП и КФН, ако и така не стане - при адвокат за завеждане на дело и после при колегата Black Sapphire с изпълнителния лист :)

Като знам на запад хората какви неща застраховат и им плащат, тук сме на светлинни години назад.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E34 525 tds

Мнение от vasildv » 19 Май 2012, 14:41

15-20 работни дни, т.е. около един календарен месец, 080018877-безплатен телефон, в работно време, за информация кога парите ти ще са на каса.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 21 Май 2012, 18:17

vasildv написа:15-20 работни дни, т.е. около един календарен месец, 080018877-безплатен телефон, в работно време, за информация кога парите ти ще са на каса.

Този телефон го знам, обявен е в сайта. Отговаря ми един мил женски глас, прави справка и вижда, че съм заведен в счетоводството на 7-ми март и до там... Звънях после пак, от там ми дадоха телефон на счетоводството, а на него никой не отговаря... Звънях цяла седмица по 3,4 пъти на ден отговор няма. Явно им е практика да не го вдигат.

Аз исках да знам, кога превеждат парите, след като има одобрение. Месец, два, три, година, две... Превеждат ли ги изобщо!?

Никой ли няма личен опит?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 22 Май 2012, 10:38

Колега за синята е39 ка комби ли става дума 8)
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 22 Май 2012, 10:43

Да колега...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 01 Юни 2012, 19:19

Такаааа, ще ъпдейтвам от време на време темата докато приключи чакането, за да не остава празна в архива.

Днес пак бях в Бул Инс. Този път говорих със една мила жена, явно затрупана от работа, от отдела за щети и ликвидация или нещо такова. Жената намери моят случай в една мнооого дебела папка и ми обясни, че сега се чакало малко повече понеже имало много случаи като моя. И тя ми каза че всичко е наредс документите и да чакам плащане. Интересно ми е дали всички чакат толкова време или има някаква избиратлност, примерно суми до 10 бона се плащат след 5 месеца, суми от 20 бона след 8 и т.н.

Общо взето нищо ново, явно практиката за бавене е наложена от горе. Да сме живи и здрави да изчакаме :) Вече сме деветия месец от както ми откраднаха колата и шести месец от както са приети всички документи в Бул Инс.

Чудя се дали ще има ефект ако подам жалба в "КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ" или ще е все тая?

Следваща

Назад към Извън Темата