cadillac cue infotainment system

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

cadillac cue infotainment system

Мнение от steeN » 10 Юни 2012, 0:07

най-накрая някой да направи смислена система.
idrive и другите глупости изглеждат като някаква лоша шега в сравнение с тази система.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: cadillac cue infotainment system

Мнение от jordanov » 10 Юни 2012, 0:47

Тая шукария я бяха представили отдавна. Имам чувството, че тия клипчета съм ги гледал преди години ... или пък да е някакво дежа ву. :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 10 Юни 2012, 0:54

Поредната АЙ Пад/Под Ай Сиктир глупост .
След като отписваш системата на БМВ с лека ръка да те питам - някога ползвал ли си тъч скриин меню на главния монитор в кола , докато караш ? Защото да ти кажа доста е неудобно .
За този кадилак на първо място виждам грешката , монитора да е прекалено ниско . И Ауди и БМВ и Мерц , бягат от това нещо като бутат екарана възможно най-горе , за да не се разсейваш докато тъч бутоните под екрана на Кадилака , само допринасят за това нещо . Ай Драйв е направена така че докато ти е отпусната ръката до скоростния лост на подлакътника, може да си ровиш из менютата , като най-важните функции са ти на бутони за максимално бърз избор .
Ауди минават нагоре със тъч пада си , като го комбинират с идеята на БМВ за въртящ се бутон за управление ... По удобство и бързина , за сега тази комбинация няма аналог :idea:

:OT:
Личното ми мнение е че тази "новина" за кадилак не заслужава отделна тема в БМВ форума , най-малктоо защото не съдържа нищо сензационно или ново .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 10 Юни 2012, 3:49

хаха, не заслужава тема... иначе принципно може всички да пускат теми, които нямат нищо общо с коли в атомобилен форум. обаче щом е за кадилак... не може :)

да позлвал съм. проблема беше, че интерфейса аз ако го бях правил щеше да е по-добър...
първата, която съм базикал беше на митсубиши лансър през 2007ма, екрана беше отвратителен и беше с такъв, който реагира на натиск не на допир.
за мен това на ауди с тъчпада не е стъпка напред. тенденцията е да се минава към по-натурални интерфейси, т.е. такива които като ги ползваш имаш
по-"реално" взаимодействие със тва дето е зад интерфейса - докосване, жестове, глас... сигурен съм, че всички производители ще се опитат да ги
имитират сега. а това с тъчпада е интерфейс от 90те. вместо да докосваш това, което реално управляваш имаш излишен посредник.
а въртялката колко е изнерваща, предпочитам си олд скул бутоните пред тва нещо.

мен ми харесва колко високо е. аз не искам да ми стърчат неща от таблото и да ми развалят видимостта.
Изображение

jordanov написа:Тая шукария я бяха представили отдавна. Имам чувството, че тия клипчета съм ги гледал преди години ... или пък да е някакво дежа ву. :dunno:

аз бях ги пускал в темата за американските коли (която много удобно изчезна) когато още беше в разработка.
това е готовата система. първата кола с това нещо ще излезе май след 1-2 месеца.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 10 Юни 2012, 12:06

Изглежда като Андроид - твърде шарено и разсейващо, но не особено ергномично и смислено. Абе америкън шайни, генгста стайл :mrgreen:
С лека ръка да отпишеш CCC дето е на 10 години като идеология и хардуер - ОК, обаче да кажеш че CIC не струва ... Германците си знаят работата доста повече от Кадилак, мисля...

П.С. Ръцете на шофьора трябва да са на волана и евентуално около скоростния лост, а не да "пипат" разни анимирани екрани.
Последна промяна MadChicken на 10 Юни 2012, 12:09, променена общо 1 път
Only dead fish follow the stream...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 10 Юни 2012, 12:07

Нещо не мога да разбера целта на темата :conf:
Трябва да останем дълбоко впеачатлени и да въздишаме ли :dunno: :dunno: Може би по мангалския интериор или супер некадърната им система...
Тая тема я пусни в голф форума, най-вероятно ще постигнеш желания ефект :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 10 Юни 2012, 12:22

MadChicken написа:Изглежда като Андроид - твърде шарено и разсейващо, но не особено ергномично и смислено. Абе америкън шайни, генгста стайл :mrgreen:
С лека ръка да отпишеш CCC дето е на 10 години като идеология и хардуер - ОК, обаче да кажеш че CIC не струва ... Германците си знаят работата доста повече от Кадилак, мисля...

П.С. Ръцете на шофьора трябва да са на волана и евентуално около скоростния лост, а не да "пипат" разни анимирани екрани.

Е ходи го обяснявай . Това с тъч пада е като пада на лаптоп - ръката е до скоростния лост и работи със системта . Екрана е напред , очите са минимално наколени надолу , а ръката не прави кръгови движения около таблото . Но все пак Ай Под е модерен и кадилака трябва да е като него . Сега колко практично - няма значение .
А да кажеш че екрана в А6/А8 и Ф30/Ф10 ти пречи на видимостта :kuku:
Предлагам темата бързо да се измести в стандартното - кадилака е много по-евтин от БМВ , няма смисъл да се дават пари за "марка" - купете си хамериканското с Ай фон навигация :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 10 Юни 2012, 12:31

Изображение
Изображение
Изображение

Така изглежда един ергономичен автомобил, като при 2рия можеше да прояват повече фантазия за централния дисплей .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: V8

Мнение от Cobb » 10 Юни 2012, 13:39

Е, и какво толкова пищите...позицията на дисплеите е кажи-речи на едно и също място, просто при кадилака не е отделен елемент, било то подвижен или не.
Сега, дали с бутон или туч скрин е по-добре, не знам, трябва да пробвам, но реално докато караш, не виждам какво толкова ще търсиш на дисплея, след като половината неща могат да се контролират и от волана.
И не разбрах, как бутоните под дисплея допринасят за разсейването ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 10 Юни 2012, 13:56

Дисплея на Ф30 е доста по-високо .
Бутоните под екрана разсейват защото си навеждаш погледа доста надолу . Също тъч скрийн-а изобщо не е добро решение , защото в движение , пръста ти "плува" по екрана . За това нещо немците се сетиха преди близо 10 години и поработиха доста до днешния на инфо-развелактелната система . Както обикновено американите тепърва предстои да извървят този път .

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 10 Юни 2012, 16:50

Аз съм дълбоко убеден, че немците и понятието инфотейнмънт не трябва да се смесват. Защото швабите в тяхното желание да свръхинжинират всичко са жертви на собствения си подход и резултата е куц интрфейс които отнема много време да извърши желаното от оператора и на всичкото отгоре не е интуитивен и като цяло е често влудяващ особено в по- скъпите изпълнения.

Не товаря никого със собственото си мнение, но това което съм видял е че немците средно са едно 5-7 години назад от американците и японците (в по- малка степен) в тази сфера.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 10 Юни 2012, 17:02

alx написа:Аз съм дълбоко убеден, че немците и понятието инфотейнмънт не трябва да се смесват. Защото швабите в тяхното желание да свръхинжинират всичко са жертви на собствения си подход и резултата е куц интрфейс които отнема много време да извърши желаното от оператора и на всичкото отгоре не е интуитивен и като цяло е често влудяващ особено в по- скъпите изпълнения.

Не товаря никого със собственото си мнение, но това което съм видял е че немците средно са едно 5-7 години назад от американците и японците (в по- малка степен) в тази сфера.

Добре формулирано като за "бисери от форума " :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от Johnnie1 » 10 Юни 2012, 20:36

acho.rs написа:

сега остава да кажеш, че уважаваш само немските коли :lol: пусни си top gear, дето кларксън тества е60 м5 и ще си припомниш колко ругатни отнесе колата точно заради дървеният си интерфейс. на цитроен интерфейса е в пъти по-добре от на бмв, но като коли са пълен боклук, няма пълно щастие.

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 10 Юни 2012, 22:15

БМВ имат страхотен интериор, но АУДИ (не съм им фен и никога не бих си купил техен автомобил) но според мен се справят по-добре от "наще". Кадилака дори и да е гениално измислен, волана му е 1 към 1 с на новата КИА РИО, а средната конзола напомня на ФОРД - с 2 думи може и да е доста по добър от всички останали, но изглежда посредствено.
т.е. аз не бих си го купил без значение какъв ми е портфейла.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 10 Юни 2012, 22:36

няма случай, в който американската кола да е по-зле измислена от европейската

най-малкото е щатите има повече идиоти, от които да се пазят производителите :ok:

не знам що търсите под вола теле пак :)
No bling at the Ring

Следваща

Назад към Извън Темата