До колегите със Самсунг Галакси Ноут...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325is Motorsport International LE
Мечтае да кара: m50b32 :)
Детайли за колата: CAI Cosmo Racing,Modded Chip VR Performance , 7200rmp rev limiter, lightweight flywheel, Straight pipes , cat delete + dtm style rear muffler, short shifter

До колегите със Самсунг Галакси Ноут...

Мнение от Ю.Г. » 12 Юни 2012, 9:22

До Колегите с Ноут. Мисля скоро да си взема такъв... Интересно ми е срещате ли проблеми при ежедневно ползване с големината му ? Успявате ли да го събирате в нормален джоб на дънки примерно ? Как стои в ръката , монолитен ли е , качествена и стабилна сглобка ли е ? Удобен ли е за ползване ? Може ли всъщност да се напише съобщение с една ръка ? Батерията реално при натоварено ползване колко издържа и колко часа изкарва на видео и музика ? Бърз ли е , има ли лагване или забиване при употреба ? Браузването как е ? Ползвате ли някакви полезни допълнителни аксесоари към Ноут-а ? Навигацията как му е ? Има ли нужда от "къстъм ром"-ове за подобрение на производителност и бързина и лекота на работа ? Има ли някой с "ъпдейт"-а на Сандвич-а вече и по-добре ли е сега с него ?
Изгледах доста ревюта в ютуб и почетох , но друго е съвети от истински притежатели и реално ползващи го всеки ден...
Някой навътре с мобилните оператори да ме светне с най-добрата възможна оферта за закупуването в момента ?
Поздрави :bchug:
That Which Does Not Kill Me , Makes Me Stronger!!!
ИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Re: До колегите със Самсунг Галакси Ноут...

Мнение от Nickelback » 12 Юни 2012, 10:45

Довечера ще пиша повече, че има бая какво да се каже... С две думи няма да съжаляваш, ако го вземеш :mrgreen:

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 12 Юни 2012, 10:57

И лятото е удобен,докато говориш ти пази сянка :mhihi:
Шегувам се разбира се.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 12 Юни 2012, 21:30

Така...

Ю.Г. написа:До Колегите с Ноут. Мисля скоро да си взема такъв... Интересно ми е срещате ли проблеми при ежедневно ползване с големината му ? Успявате ли да го събирате в нормален джоб на дънки примерно ? Как стои в ръката , монолитен ли е , качествена и стабилна сглобка ли е ? Удобен ли е за ползване ? Може ли всъщност да се напише съобщение с една ръка ? Батерията реално при натоварено ползване колко издържа и колко часа изкарва на видео и музика ? Бърз ли е , има ли лагване или забиване при употреба ? Браузването как е ? Ползвате ли някакви полезни допълнителни аксесоари към Ноут-а ? Навигацията как му е ? Има ли нужда от "къстъм ром"-ове за подобрение на производителност и бързина и лекота на работа ? Има ли някой с "ъпдейт"-а на Сандвич-а вече и по-добре ли е сега с него ?
Изгледах доста ревюта в ютуб и почетох , но друго е съвети от истински притежатели и реално ползващи го всеки ден...
Някой навътре с мобилните оператори да ме светне с най-добрата възможна оферта за закупуването в момента ?

Кой знае какви проблеми при ползване нямам... В джоб на дънки(нормални, не фешънярски :mhihi: ) се събира, може леко да стърчи евентуално и човек може да си ходи. Обаче е трудно сядането с него, усеща се... и той те усеща :mhihi: В по-свободен панталон, в джоб на яке се носи без проблем.
В ръката стои стабилно, не се хлъзга. Ако човек се опитва да борави с него с една ръка ще му трябва известно време да свикне и да прилага по-особена техника, но не е проблем. Аз не съм с малки ръце, но нямам ракети за тенис де и без проблем пиша мейли и т.н. с една ръка :yes:
За седем месеца употреба изглежда като нов. Пластмасата на задния капак макар и тънка е здрава и гъвкава и доста износоустойчиво покритие. Страничната рамка също - няма и драскотина по покритието. Някои се оплакваха, че дисплея им се бил надраскал... Ами аз нямам и драскотина, но не съм се стремял да се държа грубо с него - ключове, монети и т.н. :no: Мисля, че Samsung официално потвърдиха, че дисплея е с Gorilla glass :dunno: Слобката не скърца и е стабилна, единствено при стискане задния капак леко подава, но е нормално при положение, че е от тънка пластмаса. За мен това не е никакъв проблем.
Изключително удобен е заползване с две ръце при писане :yes: За браузване е удобен дори с една ръка, понякога само се налага да протягаш палеца повечко :mhihi:
Батерията... Тука е сложно :D Гледам час и половина HD avi филм на 10% яркост и от 100% батерията пада на 85% :yes: Някой хора казват, че издържал към 7-8 часа на видео, не съм пробвал :dunno:
При браузване много зависи какви сайтове ще гледаш. Например, ако пишех това съобщение от него батерията щеше да падне с 20% сигурно :shock: Въобще, ако в сайта има много флаш, разни емотиконки усещаш как става котлон и батерията пада много бързо... При сравнително статични сайтове за 1 час браузване пада с 5-10%. На МП3 слушане кара много - половин-един час - 3% надолу :yes:

Досега за 7 месеца е забивал веднъж. Е, имало е форс-клоуз, но това е от калпави приложения, и доста рядко веднъж в седмицата, но пак казвам зависи какво си накачил :yes: Лаг няма, много бърз. Разбира се не очаквай респонс в графиката като на iPhone :mhihi: Леко по-бавно отговаря на суайпване :yes:
Браузването е кеф :ok:
Аксесори - за мен задължително е оригиналния калъф :yes: Пази го много и все още изглежда като току-що изваден от кутията. Друго не съм купувал... А не излъгах, днес купих 32GB Class10 карта, че вътрешната не стига вече :mhihi:
Ооо навигацията :mrgreen: Не съм имал по-бързо свързващ се GPS приемник. За около 10-20 секунди намира поне по 5-6 сателита, при положение, че съм се заврял в кухнята, на 1 метър поне от прозореца под железобетон. Това без да ползва A-GPS, WiFi и 3G изключени! Не знам какъв е дизайна на антените му, ама размера явно си оказва влияние :mhihi:

Всичкото това дето съм го писал е със стоковия ROM - Gingerbread 2.3.6, ще съм много очуден ако се извлече още производителност с някой друг кернел, стоковия ми е предостатъчен :roll:
Аз лично си чакам официалния ICS ъпдейт за България и никой не може да ме убеди да слагам къстъм :nono: Особено откакто прочетох за хардбрикването :roll: С първия ъпдейт до ICS се очаква да има проблеми най-вероятно по power management-а, но по-нататък ще се изчистят да се надяваме :yes:

Най-добра оферта в момента - нямам идея :dunno: На времето МТел даваха добра оферта със Surf&Talk, сега не знам...

Изобщо не съм вярвал, че ще се впечатля от "гнусмаС" <- особено откакто развалиха мониторите си навремето и като си спомня за калпавите им харддискове. Обаче с това чудо Ноута, а и може би другите хендхелд дивайси от галакси серията избиха рибата :yes:

Дано да съм бил полезен, питай ако се сетиш още нещо :bchug:

П.С. А, че пази сянка :mhihi: Има нещо вярно, леко е тежичък ако ще говориш много. Мен не ми пречи понеже я имам, я не, 20минути раговори на ден :yes: А как изглежда отстрани - ама грам не ме интересува :ok:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: CAI Cosmo Racing,Modded Chip VR Performance , 7200rmp rev limiter, lightweight flywheel, Straight pipes , cat delete + dtm style rear muffler, short shifter

Мнение от Ю.Г. » 12 Юни 2012, 21:38

Nickelback написа:Така...

Ю.Г. написа:До Колегите с Ноут. Мисля скоро да си взема такъв... Интересно ми е срещате ли проблеми при ежедневно ползване с големината му ? Успявате ли да го събирате в нормален джоб на дънки примерно ? Как стои в ръката , монолитен ли е , качествена и стабилна сглобка ли е ? Удобен ли е за ползване ? Може ли всъщност да се напише съобщение с една ръка ? Батерията реално при натоварено ползване колко издържа и колко часа изкарва на видео и музика ? Бърз ли е , има ли лагване или забиване при употреба ? Браузването как е ? Ползвате ли някакви полезни допълнителни аксесоари към Ноут-а ? Навигацията как му е ? Има ли нужда от "къстъм ром"-ове за подобрение на производителност и бързина и лекота на работа ? Има ли някой с "ъпдейт"-а на Сандвич-а вече и по-добре ли е сега с него ?

Кой знае какви проблеми при ползване нямам... В джоб на дънки(нормални, не фешънярски :mhihi: ) се събира, може леко да стърчи евентуално и човек може да си ходи. Обаче е трудно сядането с него, усеща се... и той те усеща :mhihi: В по-свободен панталон, в джоб на яке се носи без проблем.
В ръката стои стабилно, не се хлъзга. Ако човек се опитва да борави с него с една ръка ще му трябва известно време да свикне и да прилага по-особена техника, но не е проблем. Аз не съм с малки ръце, но нямам ракети за тенис де и без проблем пиша мейли и т.н. с една ръка :yes:
За седем месеца употреба изглежда като нов. Пластмасата на задния капак макар и тънка е здрава и гъвкава и доста износоустойчиво покритие. Страничната рамка също - няма и драскотина по покритието. Някои се оплакваха, че дисплея им се бил надраскал... Ами аз нямам и драскотина, но не съм се стремял да се държа грубо с него - ключове, монети и т.н. :no: Мисля, че Samsung официално потвърдиха, че дисплея е с Gorilla glass :dunno: Слобката не скърца и е стабилна, единствено при стискане задния капак леко подава, но е нормално при положение, че е от тънка пластмаса. За мен това не е никакъв проблем.
Изключително удобен е заползване с две ръце при писане :yes: За браузване е удобен дори с една ръка, понякога само се налага да протягаш палеца повечко :mhihi:
Батерията... Тука е сложно :D Гледам час и половина HD avi филм на 10% яркост и от 100% батерията пада на 85% :yes: Някой хора казват, че издържал към 7-8 часа на видео, не съм пробвал :dunno:
При браузване много зависи какви сайтове ще гледаш. Например, ако пишех това съобщение от него батерията щеше да падне с 20% сигурно :shock: Въобще, ако в сайта има много флаш, разни емотиконки усещаш как става котлон и батерията пада много бързо... При сравнително статични сайтове за 1 час браузване пада с 5-10%. На МП3 слушане кара много - половин-един час - 3% надолу :yes:

Досега за 7 месеца е забивал веднъж. Е, имало е форс-клоуз, но това е от калпави приложения, и доста рядко веднъж в седмицата, но пак казвам зависи какво си накачил :yes: Лаг няма, много бърз. Разбира се не очаквай респонс в графиката като на iPhone :mhihi: Леко по-бавно отговаря на суайпване :yes:
Браузването е кеф :ok:
Аксесори - за мен задължително е оригиналния калъф :yes: Пази го много и все още изглежда като току-що изваден от кутията. Друго не съм купувал... А не излъгах, днес купих 32GB Class10 карта, че вътрешната не стига вече :mhihi:
Ооо навигацията :mrgreen: Не съм имал по-бързо свързващ се GPS приемник. За около 10-20 секунди намира поне по 5-6 сателита, при положение, че съм се заврял в кухнята, на 1 метър поне от прозореца под железобетон. Това без да ползва A-GPS, WiFi и 3G изключени! Не знам какъв е дизайна на антените му, ама размера явно си оказва влияние :mhihi:

Всичкото това дето съм го писал е със стоковия ROM - Gingerbread 2.3.6, ще съм много очуден ако се извлече още производителност с някой друг кернел, стоковия ми е предостатъчен :roll:
Аз лично си чакам официалния ICS ъпдейт за България и никой не може да ме убеди да слагам къстъм :nono: Особено откакто прочетох за хардбрикването :roll: С първия ъпдейт до ICS се очаква да има проблеми най-вероятно по power management-а, но по-нататък ще се изчистят да се надяваме :yes:

Най-добра оферта в момента - нямам идея :dunno: На времето МТел даваха добра оферта със Surf&Talk, сега не знам...

Изобщо не съм вярвал, че ще се впечатля от "гнусмаС" <- особено откакто развалиха мониторите си навремето и като си спомня за калпавите им харддискове. Обаче с това чудо Ноута, а и може би другите хендхелд дивайси от галакси серията избиха рибата :yes:

Дано да съм бил полезен, питай ако се сетиш още нещо :bchug:

П.С. А, че пази сянка :mhihi: Има нещо вярно, леко е тежичък ако ще говориш много. Мен не ми пречи понеже я имам, я не, 20минути раговори на ден :yes: А как изглежда отстрани - ама грам не ме интересува :ok:

Благодаря за изключително изчерпателния и полезен отговор Колега :bchug: :yes:
Значи всичко , което ми каза ми хареса , а това че е по-тежичък , точно това искам , че да усещам че държа нещо в ръката си и да го усещам в джоб или яке и т.н. Батерията явно за смартфон е чук , като чета какви проценти консумира и при какво натоварване.
Скоро ще се оборудвам и аз явно( аз си бях реших след ревютата , но друго е реално мнение от потребител на телефона от месеци).
Още веднъж благодаря :clap: :clap: :clap:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 12 Юни 2012, 22:01

Най-големия консуматор е дисплея, определено. Но и батерията не е слаба 2500mAh. Общо взето са запазили баланса на нормален смартфон с лек превес към по-добро дори. С около час и половина браузване на ден, малко ГПС, по 10ина минути говорене и малко отваряне на PDF-и за справка изкарвам към 3 дни. Веднъж ми падна за един ден, ама тогава не се спрях :mrgreen: Флаша е killing machine за мобилни устройства, те Епъл затова не го признават :mhihi:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 12 Юни 2012, 23:46

Нямам какво да добавя повече от колегата над мене,телефона е ненормален :mrgreen:
Скачай смело и няма да съжаляваш.
Най изгодно идва от Виваком с една карта за 10 лева на месец за 1 година,която даже няма и да отворя :mrgreen:
Така цената на телефона е 840 лева :yes:
На мене ми е основен телефон,мейли постоянно,интернет,синхронизации,говорене много (около 2 часа дневно),здраво ръчкане и си държи спокойно от 8.00часа сутринта до 23.00 часа вечерта.
Ако го тормозя по малко ше изкара и повече.
Дисплея и изпълнението е уникално !
Понеже GSМ-ите са ми слабост и ги сменям мнооого често,мога да кажа че това е първия телефон който съм имал,който намира WiFi и сателити невероятно бързо.
Телефона работи много бързо,не забива,страхотна камера....абе всичко е супер.
Съвета ми само е да го вземеш от някой от трите оператора,понеже произхода му е гарантиран.И аз си чакам официалния Сандвич за България.
Купуваааааай :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ю.Г. » 13 Юни 2012, 21:31

sambeto написа:Нямам какво да добавя повече от колегата над мене,телефона е ненормален :mrgreen:
Скачай смело и няма да съжаляваш.
Най изгодно идва от Виваком с една карта за 10 лева на месец за 1 година,която даже няма и да отворя :mrgreen:
Така цената на телефона е 840 лева :yes:
На мене ми е основен телефон,мейли постоянно,интернет,синхронизации,говорене много (около 2 часа дневно),здраво ръчкане и си държи спокойно от 8.00часа сутринта до 23.00 часа вечерта.
Ако го тормозя по малко ше изкара и повече.
Дисплея и изпълнението е уникално !
Понеже GSМ-ите са ми слабост и ги сменям мнооого често,мога да кажа че това е първия телефон който съм имал,който намира WiFi и сателити невероятно бързо.
Телефона работи много бързо,не забива,страхотна камера....абе всичко е супер.
Съвета ми само е да го вземеш от някой от трите оператора,понеже произхода му е гарантиран.И аз си чакам официалния Сандвич за България.
Купуваааааай :mhihi:

Благодаря и на теб Колега :yes: Ще се купува скоро :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 13 Юни 2012, 21:47

Те колегите са казали почти всичко основно по-нагоре. Единствения проблем е батерията.
На мен лично ми изкарва от 7:00 сутринта , когато го изключвам от зарядното до около 23:00 - 00;00ч. обаче сериозно си ровичкам в интернет, играя игри и говоря доста.
Имай предвид , че ако ползваш интернет през 3г /както аз предимно/ доста по-бързо пада батерията. На уай-фи изкарва повече.
ГПС-а е голям консуматор както си и знаеш. С размерите нямам никакъв проблем.
Единствено малко ме дразни че го зареждам всеки ден, но ако не ползвам нет много изкарва спокойно два пълни дни

Телефонът е страхотен, в ръката седи уникално /доста по-добре от галакси 2/. Аз лично го нося винаги в чантата си , но и в дънки ми седи. Единствено по-неприятно е като трябва да го извадиш от тесни дънки, докато караш ....
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 13 Юни 2012, 22:15

горилаглас негорила глас.. моето ХТЦ дето уж е с такова стъкло е със спукано екранче :)

а реално нито е падал, нито съм го мъчил
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 13 Юни 2012, 22:37

BadAngel написа:горилаглас негорила глас.. моето ХТЦ дето уж е с такова стъкло е със спукано екранче :)

а реално нито е падал, нито съм го мъчил

Да не си прекалил с коването на пирони :mhihi: Сменяй го за този, уж държи :mrgreen: :bchug:

Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

Потребител
Аватар

Мнение от Johnnie1 » 13 Юни 2012, 23:26

колега сори че ти използвам темата, ама да питам и аз galaxy 3 или razr max?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 14 Юни 2012, 1:47

kriso85 написа: Единствено по-неприятно е като трябва да го извадиш от тесни дънки, докато караш ....

КОлеги това наистина е дразнещо и мисля че с повечето "големи тъч скриин" устройства е актуален проблем.

Аз използвам Моторола Razr xt910 ,от която също съм страшно доволен и въпреки че е по-малка от Ноута ( и по тънка ! ) пак е трудно ваденето от джоба като седиш зад волана....
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 14 Юни 2012, 6:47

Nickelback написа:Разбира се не очаквай респонс в графиката като на iPhone :mhihi: Леко по-бавно отговаря на суайпване :yes:

Мене това ме отказа оня ден. Ще видя Галакси S3 как е, ако не - Айфон 5. Накрая ако ми писне взимам една четворка и т'ва е :lol:

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 14 Юни 2012, 9:52

След ползване на таблет, ноута изглежда нормален телефон... Така че всичо е въпрос на възприятие ;) на въпроса за дънките - зависи какви дънки и колко килограма си :)

Назад към Извън Темата