Запор на заплатата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38 735i
Мечтае да кара: вана
Детайли за колата: M62

Запор на заплатата

Мнение от waterboy » 09 Юли 2012, 23:45

Колеги много съм афектиран и не ми се говори много само на кратно и нека по запознатите ме посъветват какво мога да направя аз и какво да очаквам

Майка ми е поръчител на мъжа от 2-рия и брак , с него са разделени от 5-6 години , когато са били женени той е теглил кредит и после е обновен на ново и горе долу 15000лв има да се връщат , незнам какво е погасявал и какво е правил но днес се обадил съдия и е казал на майка ми как стоят нещата че не се плаща кредита и са и направили запор на заплатата какво може да на прави ме в случая ? Да вметна че тя е инвалид 2-ра група с право на работа и има ипотечен кредит за доста пари и на скоро преди няма и 3 месеца изтегли нови 15000лв за ремонт на апартамента т.с има доста задължения и е инвалид. Какво да очакваме от тук на татък и могат ли мене да ме погнат да изплащам кредита? Колата която си купих аз с мой пари е на майка на името заради това че е инвалид и не плащаме данъци и винетка .... да я прехвърля ли на името на приятелката или да остава нещата така? Изведнъж ми ги нахвърлиха нещата и се паникьосах и ми се въртят всякакви мисли :dummy:

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Запор на заплатата

Мнение от nikocom » 10 Юли 2012, 0:48

Колега трябва с този съдия изпълнител да се разберете а и той няма право да запорира цялата заплата а само част от нея ако не е съгласен един адвокат и му дай да се разбере тва са говеда тва не са съдии изпълнители :evil:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 10 Юли 2012, 5:09

Днес майка ще ходи в съда да си занесе телк-а за да и премахнат запора на пенсията и ще видим какво друго ще говори и как ще се развият нещата а относно колата да се притеснявам ли за нея? Понеже аз съм си я купил с доста мъки и съм се лишавал от неща за да си я взема не искам да дойде някакъв пишманин и да ми я дигне... тя е на майка на името за да ползване привилегиите като инвалид :bang:

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 10 Юли 2012, 10:36

Прехвърляй я колата колега. Щом е на името на майка ти може да я вдигнат. По- добре я прехвърли поне за нея да си спокоен, че ако ти я вдигнат трябва да ходиш да ги трепеш после, по друг начин с тия изедници няма оправия.

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 10 Юли 2012, 15:03

waterboy написа:Днес майка ще ходи в съда да си занесе телк-а за да и премахнат запора на пенсията и ще видим какво друго ще говори и как ще се развият нещата а относно колата да се притеснявам ли за нея? Понеже аз съм си я купил с доста мъки и съм се лишавал от неща за да си я взема не искам да дойде някакъв пишманин и да ми я дигне... тя е на майка на името за да ползване привилегиите като инвалид :bang:

махай я от нейното име,гледа се всико...движимо,недвижимо имущество и т.н препиши си я на твое име.
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 10 Юли 2012, 16:58

Колега, преди на наравиш каквото и да било, потърси помощ от компетентен адвокат. Такъв, който се е занимавал с подобни случаи. Едно нещо ми се върти в главата, но не съм 100% сигурен. Щом майка ти има кредити, няма как съдя изпълнител пък, бил той и господ да направи запор на нейните доходи, защото ако след запора тя не е в състояние да покрива задълженията си, по които е тя титуляр ще започнат да я търсят от другите банки. Съответно тя ще предостави документ за запора и се започва "Параграф 22", защото тя не е отказала да плаща задължениятя си, но съдията "X" я е възпрепядставл. Тогава би следвало той да носи отговорност за последствията, но лошото, е че докато се изясни цялата ситуация всичко остава на ваш гръб.

Колата не мисля, че ще я вземат, защото е на инвалид и предполагам, че е доказана необходимостта и.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36M40B18, е36М43В18

Мнение от stamov79 » 10 Юли 2012, 17:18

stony1 написа:.... Щом майка ти има кредити, няма как съдя изпълнител пък, бил той и господ да направи запор на нейните доходи, защото ако след запора тя не е в състояние да покрива задълженията си, по които е тя титуляр ще започнат да я търсят от другите банки. Съответно тя ще предостави документ за запора и се започва "Параграф 22", защото тя не е отказала да плаща задължениятя си, но съдията "X" я е възпрепядставл. Тогава би следвало той да носи отговорност за последствията, но лошото, е че докато се изясни цялата ситуация всичко остава на ваш гръб.

Колата не мисля, че ще я вземат, защото е на инвалид и предполагам, че е доказана необходимостта и.

Това не е съсвсем вярно.
В чл.444-446 от ГПК изрично е указано кои доходи/имущество са секвестеруеми.Т.е. запорира се определена, указана в закона част от трудовото възнаграждение, в зависимост от неговия размер...При запор на заплата се удържа първо по запора и след това, каквото остане се превежда на длжника.Никой не е длъжен да държи сметка за другите кредитни задължения на лицето ! Ако колата по документи е на нейно име, може да бъде запорирана и продадена! Съдебният изпълнител действително носи отговорност за незаконосъобразно принудително изпълнение, но в случая не виждам как такава може да му бъде търсена, след като законно е наложил запор на трудово възнаграждение и движима вещ на длъжника! Пък и все пак тя доброволно е станала поръчител, т.е. доброволно се е поставила в положението на длъжник! Моят съвет е да се потърси веднага контакт със съответния съдебен изпълнител за споразумение и оттам да се търси такова и с банката-взискател по делото...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 11 Юли 2012, 9:55

Хващай двама приятели и отивай да си търсиш парите от бившия мъж...Щом не си плаща задълженията и търсят майка ти-търси си ги от него.Можете и да го осъдите.Щом сте се набутали с толкова кредити,трябва да сте си предвидили и разходи за адвоката...

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 11 Юли 2012, 10:26

Майка му може да и земат апартамента в един момент той за кошницата си трепери....... :kuku:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 11 Юли 2012, 11:03

Защо да не треперя за кошницата при положение че има вариант да я спася? Нали търся някакви варианти ... тоя няма нито дом нито кола нито работа какво да му вземат? И да го бия и да не го бия кел файда днес отиваме до съдията изпълните да види ме какво ще се споразумеем и как ще се развият нещата за напред

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 11 Юли 2012, 11:06

waterboy написа:Защо да не треперя за кошницата при положение че има вариант да я спася? Нали търся някакви варианти ... тоя няма нито дом нито кола нито работа какво да му вземат? И да го бия и да не го бия кел файда днес отиваме до съдията изпълните да види ме какво ще се споразумеем и как ще се развият нещата за напред

Консултирайте се с някои печен адвокат! Тук също има такива но дали ще ти видят темата...
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 11 Юли 2012, 12:07

boksioraE39 написа:Тук също има такива...

Я ги кажи кои са, че май и на мен ще ми трябва такъв адвокат скоро :banghead:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 11 Юли 2012, 12:11

Колега ако и ти си потърпевш като мене, не се занимавай с адвокати няма да ти помогнат ти се водиш солидарен длъжник и ако главния длъжник спре да плаща ще потърсят тебе , те са в пълното си право

Между другото майка се върна от съда няма да пипат имущество но трябва да се изплати кредита ще видят какво и остава от заплатата след като си плати нейните задължения и след това банката кредитор ще определи какъв процент ще се взима за кредита на който е поръчител :yes:

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 11 Юли 2012, 12:29

waterboy написа:Колега ако и ти си потърпевш като мене, не се занимавай с адвокати няма да ти помогнат ти се водиш солидарен длъжник и ако главния длъжник спре да плаща ще потърсят тебе , те са в пълното си право

Не, не, на мен за друго ще ми трябва.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 11 Юли 2012, 13:31

Подобен случай с една колежка преди 2 месеца.

Навремето нейн колега я моли да му стане поръчител. Тя става.
След 4-5 години човека не плаща и какво - ЗАПОР на заплата е така за добро утро + тя има кредит ... нейн си собствен.

Та какво се оказва - колежката трябва да си изплати като пич задължението към кредитора и ЕДВА тогава с ЧСИ да си взима парите които е погасила за сметна на титуляра по кредита.

В общи линии ситуацията е - ще се плаща.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Следваща

Назад към Извън Темата