Сделки с имоти и коли само с платени здравни осигуровки
Модератор: Общи модератори
64 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- jumjumski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 04' 330ci M-sport 2
Сделки с имоти и коли само с платени здравни осигуровки
Прехвърлянето на имоти и коли е забранено, ако няма справка от НАП за платени здравни осигуровки. Това прие парламентът на първо четене с промените в Закона за здравното осигуряване.
Пре сделките ще трябва да се представят задължителни извлечения за платени здравни осигуровки.
От опозицията заявиха, че забраната е противоконституционна, а Екатерина Михайлова от ДСБ обяви, че ще сезира Конституционния съд заради забраната да се прехвърля имот при неплатени здравни вноски, пише "Класа".
„Правото на собственост е гарантирано от Конституцията”, поясни тя.
"Ако аз имам задължения към НАП и искам да продам старата си кола, за да ги покрия, аз не мога, защото не мога да представя бележка", заяви пък Хасан Адемов от ДПС, цитиран от bTV.
Финансовият министър Симеон Дянков обаче подкрепи пред журналисти идеята. В България е полезно да има повече контрол и дисциплина, каза той. Дали текстът е противоконституционен може да каже Конституционният съд, от финансова гледна точка това е правилна стъпка, каза министърът, цитиран от БТА.
Дянков сравни това предложение със свързването на бензиностанциите с интернет връзка с НАП.
Голяма част от хората, които се оплакват от този тип допълнителна дисциплина, реално са в нарушение, каза министърът.
В промените в Закона за здравното осигуряване е записано, че таксата за лекар отново ще е 2,70 лв., а не 2,90 лв., както беше досега. С това решение народните представители вече не обвързват таксата за преглед с минималната работна заплата у нас, която в момента е 290 лв.
Новите промени засягат и таксите за посещение при стоматолог, които също не се вдигат с повишаването на минималната заплата.
Основната част от промените в закона засяга статута на дружествата за доброволно здравно осигуряване. Занапред с тази дейност ще се занимават застрахователи.
От опозицията разкритикуваха промените, които поставят нови изисквания за лицензиране на допълнителните здравноосигурителни дружества. Според Мая Манолова от Коалиция за България целта е тези дружества да се превърнат в застрахователни и така само единици от тях да се прелицензират.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Сделки с имоти и коли само с платени здравни осигуровки
От икономическа гледна точка много неща трябва да станат задължителни и много такси,данъци и осигуровки да се внасят но дали релано можем да си го позволим 

- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Рекет! Чист, класически рекет!
Без страх, без спирачка!
рекет, ама като идеш в Пирогов не ти искат пари, нали
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
MatriX_Fucked написа:Рекет! Чист, класически рекет!
на тва на запад не му ли викат ред?
- Димитър Димитров
- младши ентусиаст
-
- Кара: внимателно.
- Мечтае да кара: сАмоЛеТ
ineedmoney написа:MatriX_Fucked написа:Рекет! Чист, класически рекет!
на тва на запад не му ли викат ред?
Споделям последното мнение, ред му е майката щом нямаме съвест да си плащаме нека ни задължат.
- b.bonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Astra j 1.4 t
герберасти! Искам да питам ако си безработен, нямаш работа и съответно и здравна осигуровка и за да си подобриш малко положението решиш да продадеш на баба си нивата за да преживяваш, кво правим!
Тва справедливо ли е?

"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Рекет е, бе, братлета! Разберете го веднъж завинаги! Ебат ни в тази държава, а вие си мислите, че на Запад е същото!
На Запад имам избор от над 120 компании, предлагащи здравни осигуровки... У нас имаме само 1, която НЕ предлага адекватни услуги!
На всичкото отгоре ми връзват гарантираните от Конституцията права, с тази ПРЕСТЪПНА СХЕМА!
НЕ! ТАКА НЕ Е НА ЗАПАД!!!
На Запад имам избор от над 120 компании, предлагащи здравни осигуровки... У нас имаме само 1, която НЕ предлага адекватни услуги!
На всичкото отгоре ми връзват гарантираните от Конституцията права, с тази ПРЕСТЪПНА СХЕМА!
НЕ! ТАКА НЕ Е НА ЗАПАД!!!
Без страх, без спирачка!
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Като си безработен, отиваш на бюрото по труда където те осигуряват, и ти търсат работа, и ти намират, но ако си гъзарче и вилаш за 500 лева нема да работа, и откаваш ти изтича времето на бюрото и спират да те осигуряват и после се оправяй как можеш, мисля е справедливо
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Иииии поредният претендент в състезанието по "кой ще измисли по-голяма глупост" Отново в парламента отново от Герб.
Та Конституцията я зарежете. Там в НСто не ги интересува много те даже май не са я чели. Но икономически правилната стъпка? Да фак? Да ти вържат имуществото към една система която е мека казано неработеща. Се едно да те вържат за потъващ кораб. Вместо да вземат да я променят те по безумни начини се опитват да спасят нещо което е неспасяемо. И какво като немога даи продам имота без осигуровки - пак като отида в болницата и ше има - ама това не го покрива здравната каса, а бай манго ше дърпа социални и 200 000 трудещи се - ще издържат 3 млн пенсионери???? Е затова ли да подкрепяме тая система, че чак немога да се разпореждам с имуществото си(най-святото право в капиталстическия свят правото на собственост) без да съм си платил на социалната ситема....... Как го толерираме това въобще??
Та Конституцията я зарежете. Там в НСто не ги интересува много те даже май не са я чели. Но икономически правилната стъпка? Да фак? Да ти вържат имуществото към една система която е мека казано неработеща. Се едно да те вържат за потъващ кораб. Вместо да вземат да я променят те по безумни начини се опитват да спасят нещо което е неспасяемо. И какво като немога даи продам имота без осигуровки - пак като отида в болницата и ше има - ама това не го покрива здравната каса, а бай манго ше дърпа социални и 200 000 трудещи се - ще издържат 3 млн пенсионери???? Е затова ли да подкрепяме тая система, че чак немога да се разпореждам с имуществото си(най-святото право в капиталстическия свят правото на собственост) без да съм си платил на социалната ситема....... Как го толерираме това въобще??
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- kjm
- Потребител
-
- Кара: Е36 320 93г.
от 3 години нищо добро не съм видял от тея,от 3 години заплати и пенсий замразени,а цените на всичко скочиха по 3 пъти.За 22 години тея излязоха наи големите мафиоти
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Като ги гледам колегите по-горе - не само го толерираме, ами и аплодираме!
Без страх, без спирачка!
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Темата пак стана политическа.
Аз само да кажа лично мнение, ако са беха червените мислите ли, че щеше да е по добре ?
Аз само да кажа лично мнение, ако са беха червените мислите ли, че щеше да е по добре ?
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
Хаос написа:рекет, ама като идеш в Пирогов не ти искат пари, нали
ДА бе и кво гледат те като писано яйце ли ти май не си бил там а само си чувал
64 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5