Включени фарове през цялата година

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се

Включени фарове през цялата година

Мнение от Radinka » 20 Юли 2012, 13:56

Ще извинявате, ако има вече тема...рових малко и не намерих, та вашето мнение ?
Коментарите под статията ме възмутиха и не мога да разбера, защо карането на фарове е такъв масов проблем сред шофьорите? сметка за ток ли ще им навърти ..... :conf:
never drive faster, than your guardian angel can !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Включени фарове през цялата година

Мнение от Е.Димитров » 20 Юли 2012, 14:00

Radinka написа:Ще извинявате, ако има вече тема...рових малко и не намерих, та вашето мнение ?
Коментарите под статията ме възмутиха и не мога да разбера, защо карането на фарове е такъв масов проблем сред шофьорите? сметка за ток ли ще им навърти ..... :conf:

Не сметка за ток,ами има много фактори,да се почне от това че географското ни положение не кореспондира на това да е задължително да се кара на фарове лятото,колко да не е ,автомобила харчи повече когато се натоварва алтернатора,после почват и по-тривиалните неща като това че като ти изгори крушка и те спре милиционера те дърпа за глоба,пък като знам качеството на предлаганите "маркови" крушки в България и разхода не е малък.
Иначе моята кола е фабрично като запаля ми се палят фаровете и не мога да ги изключвам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 20 Юли 2012, 14:02

Досега и аз четох http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4994551 и направо ми вдигнаха нервите, ебаси малоумните хора има :kuku:
Лятото винаги карам на къси + халогени и се надявам, че отсрещните ще ме видят по-отдалече.
Направо се изумих на глупавите въпроси на някои хора защо трябва да караме целогодишно на фарове :kuku:
В тая мараня късмет да видиш идваща кола без фарове :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 20 Юли 2012, 14:06

M3 E92 написа:В тая мараня късмет да видиш идваща кола без фарове :dunno:

Именно... ама т'ва на ТЪП човек няма как да го обясниш! Той си мисли, че колата му харчи повече, че акумулатора му ще замине и че крушките имат 3 часа живот, сакън да не ги пуснем преди да е станало 22-23:00 :clap: :banghead: :ranting:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 20 Юли 2012, 14:09

Я си карам на къси откак се помня. И не защото не виждам през деня, а да ме виждат къде съм и накъде се движа.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 20 Юли 2012, 14:09

прочетете последният пост дето е цитиран специалист.
"700 млн. ще струва на българите шофиране с включени фарове

Консумацията на гориво ще се увеличи с 300 хил. тона годишно. Това са 700 млн.лв.
В южна Европа няма изискване да се кара с включени светлини. През 2005г. то пада и в Австрия, поради неефективност. Всички тези държави могат да служат за пример на България по ниския брой катастрофи.
Ако задължим шофьорите да карат с включени светлини, това ще увеличи драстично консумаццията на горива, което директно ще застраши околната среда.."

Само да подчертая пак,аз винаги съм карал на къси,като малък от газария ,като пораснах по инерция ги включвах а и сега колата ми е с автоматични фарове

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 20 Юли 2012, 14:12

Е.Димитров написа:Ако задължим шофьорите да карат с включени светлини, това ще увеличи драстично консумаццията на горива, което директно ще застраши околната среда.."

ЕКО-Катастрофа :bowdown: :D

значи сега как ми харчи 6 кила нафта извънграда, ако си спра фаровете ще почне да ми харчи 3.8 :mhihi:

тия сметки сме ги правили и преди

самата истина :ok:
Последна промяна vicho на 20 Юли 2012, 14:12, променена общо 1 път

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 20 Юли 2012, 14:12

M3 E92 написа:
В тая мараня късмет да видиш идваща кола без фарове :dunno:

Точно.Да не говорим и на двупосочен извънградски път когато асфалта отразява и облаците и се слива с образа на насрещно идващите и се движиш бързо.........Още повече че климатроника в тези жеги харчи далеч повече от някакви си ксенони /поне при мен на място разликата с/без климатроник е 450мл/час/,а всички нови коли си имат и дейлайтс,които освен че са красиви са и далеч по-икономични.
Да вземат да забранят и ползването на климатик в колата и монтирането на мощни аудиоуредби :kuku: :kuku: имам познати с втори алтернатор заради озвучаването.......

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 20 Юли 2012, 14:21

vicho написа:
Е.Димитров написа:Ако задължим шофьорите да карат с включени светлини, това ще увеличи драстично консумаццията на горива, което директно ще застраши околната среда.."

ЕКО-Катастрофа :bowdown: :D

значи сега как ми харчи 6 кила нафта извънграда, ако си спра фаровете ще почне да ми харчи 3.8 :mhihi:

тия сметки сме ги правили и преди

самата истина :ok:

малко на "ангро" ги пишеш нещата.
Ти да не си единствения във враца с автомобил бре колега???
и няма да ти даде такава икономия,каса е се за до половин литър на 100 километра,а сега сметни всички автомобили дето се движат,ама не само пред вашият блок,не само на роднините ви,не само във враца...а в държавата ни,после и тези влизащите...

Ама вижте какво,говорим за нещо което става ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ,което не е в съответствие с реалните ползи.
Веднага се появиха некакви типове да обясняват колко им харчи колата на климатик и как си слагали некакви алтернатори и тн. неща,нямащо нищо общо с темата.
Последна промяна Е.Димитров на 20 Юли 2012, 14:24, променена общо 1 път

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 20 Юли 2012, 14:24

Пу най-накрая го приеха.. От колко време се опитвам да го втълпя на бащата..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Мнение от The7omahawk » 20 Юли 2012, 14:26

Да, разгеле! И без това този навик да пускам фарове още с потеглянето ми е изграден от първия ден като шофьор :ok:

А загрижените за екологията от покачилият се разход на целокупното автомобилно общество да се качват в приусите или да яхват колелетата :mhihi: :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 20 Юли 2012, 14:30

Е.Димитров написа:малко на "ангро" ги пишеш нещата.
и няма да ти даде такава икономия,каса е се за до половин литър на 100 километра,а сега сметни всички автомобили дето се движат,ама не само пред вашият блок,не само на роднините ви,не само във враца...а в държавата ни,после и тези влизащите...

Ама вижте какво,говорим за нещо което става ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ,което не е в съответствие с реалните ползи.
Веднага се появиха некакви типове да обясняват колко им харчи колата на климатик и как си слагали некакви алтернатори и тн. неща,нямащо нищо общо с темата.

пРъво - не живея в блок, а в къща и пред къщата ми има 3 автомобила, моя и тези на баща ми :mhihi:

второ - сметката ти е грешна, колата не харчи половин литър на 100 км повече заради 60-те вата крушки, а най-много 30-40 мл., не ми се рови да търся старата тема (там някой хитрушан беше смятал и донасял вода от 10 кладенеца, колко харчи колата с фарове и без) :mhihi:

трето - автомобилите в държавата са към 4 милиона (да кажем) и те не се движат еври дей

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 20 Юли 2012, 14:47

Целогодишно карам на фарове.
Само че никак не обичам елементарни популистки действия от рода - вижте правим нещо за повишаване на безопасността.
Има информация, че някои европейски държави се отказват от такъв закон, защото се е доказало, че е неефективен. Може при нас ситуацията да е различна. Нека да покажат данните, на базата на които са решили, че с масово включване на фаровете ще намалеят катастрофите. Нека да дадат срок за наблюдение на ефекта от закона и ако няма положителна промяна да го отменят.
Само че такива неща не виждаме. Поредните промени без никаква обосновка - така решихме, така направихме.
Намирам един голям плюс - надявам се най-накрая да изчезнат тарикатите, които не си включват фаровете при смрачаване, защото "аз виждам".
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 20 Юли 2012, 14:49

vicho написа:
Е.Димитров написа:малко на "ангро" ги пишеш нещата.

пРъво - не живея в блок, а в къща и пред къщата ми има 3 автомобила, моя и тези на баща ми :mhihi:

второ - сметката ти е грешна, колата не харчи половин литър на 100 км повече заради 60-те вата крушки, а най-много 30-40 мл., не ми се рови да търся старата тема (там някой хитрушан беше смятал и донасял вода от 10 кладенеца, колко харчи колата с фарове и без) :mhihi:

трето - автомобилите в държавата са към 4 милиона (да кажем) и те не се движат еври дей

Ох,честно не ми се спори с теб,в България има малко над 4 милиона автомобила,отделно има влизащи и излизащи автомобили,отделно има и камиони и тн.
Автомобила има минимум 2 крушки и то по поне 45/55 вата на крушка...
абе доказано е че автомобила харчи повече когато се натоварва алтернатора.Точка
освен това тук въпроса е защо в държава която има слънцестоене колкото в африка през лятото,да се гласува подобен закон за ЗАДЪЛЖИТЕЛНОСТ а не препоръчителен такъв.
А не кой колко дава газ,дали му е пробит резервоара или дрифти по цял ден
Егати и глупостите пишете,ама не и по темата

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 20 Юли 2012, 14:56

vicho написа:
M3 E92 написа:В тая мараня късмет да видиш идваща кола без фарове :dunno:

Именно... ама т'ва на ТЪП човек няма как да го обясниш!

:yes:

Е.Димитров написа:"700 млн. ще струва на българите шофиране с включени фарове
Консумацията на гориво ще се увеличи с 300 хил. тона годишно. Това са 700 млн.лв.

Да, ве - дайте да спрем и боб да ядем, щото като пърдим и отделяме 300 хил. тона годишно вредни газове, които повлияват негативно на глобалното затопляне и парниковия ефект! :kuku: :lol:

Следваща

Назад към Извън Темата