първата кола която си купихте...
Модератор: Общи модератори
първата кола която си купихте...
я да ви видя сега кви мушмороци сте
моята я купих в далечната 92ра. работих цяла година в колежа (в закусвалнята през деня, в дискотеката/ бара вечерта) срещу скромните $4.25/час и в един момент като се видях с "пари" викам - ще си взема кола.
бях на 22. до тогава бях карал само учебната лада 2105 и бях гола вода. ама сърце не трае....
имаше едно списание "аутотрейдър". даваха го без пари по разните бакалии- аз други начини за купуване на кола тогава не знаех. нямаше интернет, а колите които ги пускаха във вестниците не бяха това което исках да имам...
по въпроса какво исках да имам- странична история- да съм бил на 14 години. имах един купен с връзки бегач "спутник". със 4 скорости отзад ама.. и със два венеца отпред. та 8 скорости. беше специален и всеки ден го карах. един ден минавам през парка на свободата и точно пресичам улицата дето се спуска от новотела (москва?) и чувам рев. спирам и покрай мене профучава един понтиак транс ам. син. още го помня. със затварящи се фарове. на мене ми падна ченето (аз в друго освен в трабант не се бях возил до тогава- баща ми не ми даваше да го карам).... и се зарекох някой ден да имам такава кола.
бързо напред до 92ра година. гледам списанията с коли и имам $2500 да си купя кола. гледам ги транс ам-ите ... под 3200 няма. а и аз _нищо_ не разбирам от коли. ако се строши- как ще я правя? няма къде в колежа да я правя а пари за сервизи.. нямам... та ... разбрах че няма да е транс ам първата ми кола. но можеше да е 6-цилиндров файърбърд- примерно 85-та. тръгнах да търся. то търсенето добре, ама аз като нямам транспорт- как да отида да видя? както и да е- намерих една бяла.. с автоматични скорости- 85та. "много запазена" и "всичко й работи". моя съквартирант ме закара да я видиме - помня, че много ми хареса ако и да беше особено бавна. ама моя аршин беше лада 2105 та- аз кво знам... купувам и мисля, че на третия ден отидох до авто магазина и си купих книга за поправяне на тия коли. и от там като й легнах отдолу- до днеска на съм им станал общо взето
забравих- на десетия ден един приятел я гледа и ми вика- ти знаеш ли че задна дясна гума е с различен диаметър/ джанта и .. е от няква друга кола? ми.. не.. .не съм забелязал... гледам я отзад - седи като резервна. ама не е резервна
та такива ми ти раОти

моята я купих в далечната 92ра. работих цяла година в колежа (в закусвалнята през деня, в дискотеката/ бара вечерта) срещу скромните $4.25/час и в един момент като се видях с "пари" викам - ще си взема кола.
бях на 22. до тогава бях карал само учебната лада 2105 и бях гола вода. ама сърце не трае....
имаше едно списание "аутотрейдър". даваха го без пари по разните бакалии- аз други начини за купуване на кола тогава не знаех. нямаше интернет, а колите които ги пускаха във вестниците не бяха това което исках да имам...
по въпроса какво исках да имам- странична история- да съм бил на 14 години. имах един купен с връзки бегач "спутник". със 4 скорости отзад ама.. и със два венеца отпред. та 8 скорости. беше специален и всеки ден го карах. един ден минавам през парка на свободата и точно пресичам улицата дето се спуска от новотела (москва?) и чувам рев. спирам и покрай мене профучава един понтиак транс ам. син. още го помня. със затварящи се фарове. на мене ми падна ченето (аз в друго освен в трабант не се бях возил до тогава- баща ми не ми даваше да го карам).... и се зарекох някой ден да имам такава кола.
бързо напред до 92ра година. гледам списанията с коли и имам $2500 да си купя кола. гледам ги транс ам-ите ... под 3200 няма. а и аз _нищо_ не разбирам от коли. ако се строши- как ще я правя? няма къде в колежа да я правя а пари за сервизи.. нямам... та ... разбрах че няма да е транс ам първата ми кола. но можеше да е 6-цилиндров файърбърд- примерно 85-та. тръгнах да търся. то търсенето добре, ама аз като нямам транспорт- как да отида да видя? както и да е- намерих една бяла.. с автоматични скорости- 85та. "много запазена" и "всичко й работи". моя съквартирант ме закара да я видиме - помня, че много ми хареса ако и да беше особено бавна. ама моя аршин беше лада 2105 та- аз кво знам... купувам и мисля, че на третия ден отидох до авто магазина и си купих книга за поправяне на тия коли. и от там като й легнах отдолу- до днеска на съм им станал общо взето

забравих- на десетия ден един приятел я гледа и ми вика- ти знаеш ли че задна дясна гума е с различен диаметър/ джанта и .. е от няква друга кола? ми.. не.. .не съм забелязал... гледам я отзад - седи като резервна. ама не е резервна

та такива ми ти раОти
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Re: първата кола която си купихте...
Е34 ... това ще е и последната 

Много като тебе вече плакаха ...
- Helix
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS;E30 325i
- Мечтае да кара: Самолет
Първата ми кола купих в далечната 1995 и беше Пежо 205 ГТИ.Взех го доста евтино и за времето си беше бая скъпо и бързо.И аз съм се учил на Лада и разликата беше огромна.След 3 месеца доволно каране един пиян полицай ме удари - колата тотална щета а аз 2 месеца в болница.Общо взето много лоши спомени от добра кола.

- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
През деведесе и някоя си година си купих Форд Сиера 2300 кубика, дизел, двигател от Пежо. От една страна много здрава, от друга - голям кенеф.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
Е36 естествено 

- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
и аз спестявах няколко месеца за една фиеста 89та , и до ден днешен около 100 000 км след като я купиш продължава да се движи 

6>4
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
хубава темичка
При мен -скромен опит и скромни коли
Далечната 2003та- аз млад
на 23 нелегален имигрант в Испания със драма-имам пари и стандарт да си купя мечтано е36 купе- нямам право дори да съм там- ерго нямам право на кола съвсем
Първо ще гледам десняк е30 325 и -офертна цена 500 Еур- тоест една банкнота
Подкарах аз -сменям на 2 и нещо к оборота и си мисля тази бангия грам не върви- откъде да знам че му идват силицте в по-високи обороти
иии десен волан ии се отказах (приятелка англичанка имах и тя не поиска да я регистрира на нейно име гадината
)
Вариант 2- кола в "баха" -един вид отписана, за скраб- но с номера..
Голф 2 ,1и4 бенз ,Манхатън изпълнение -каквото и да значи това
-спазарена за 200 еур..
Караше се предимно из квартала- щото не е регистрирана, няма преглед, данък,застраховка, аз съм пресрочил престоя ми в Испания, и съм със старата книжка (изд '97-ма)
Не вървеше тая бангия,ама харчеше- не знам как ставаше тоя номер
сега се сещам с умиление

При мен -скромен опит и скромни коли

Далечната 2003та- аз млад

Първо ще гледам десняк е30 325 и -офертна цена 500 Еур- тоест една банкнота

Подкарах аз -сменям на 2 и нещо к оборота и си мисля тази бангия грам не върви- откъде да знам че му идват силицте в по-високи обороти

Вариант 2- кола в "баха" -един вид отписана, за скраб- но с номера..
Голф 2 ,1и4 бенз ,Манхатън изпълнение -каквото и да значи това

Караше се предимно из квартала- щото не е регистрирана, няма преглед, данък,застраховка, аз съм пресрочил престоя ми в Испания, и съм със старата книжка (изд '97-ма)

Не вървеше тая бангия,ама харчеше- не знам как ставаше тоя номер

сега се сещам с умиление

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- sandini
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2004 530i, 6MT
- Мечтае да кара: all M cars
1989 Nissan 240sx S13. Купих я 2005 г. Бях на студентска бригада в щатите за второ поредно лято на едно и също място. Първото лято го видях тоя Нисан да седи в един двор. Второто лято вече се продаваше, а аз това и чакам. 1800$ кеш и 15 минути за прехвърляне и застраховане и колата беше моя. За съжаление само това ми остана от нея:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна sandini на 26 Юли 2012, 16:57, променена общо 1 път
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Първата моя кола беше пежо 205дизел, купих я февруари '98. Много каране отнесе и още стои пред блока на брат ми, даже мисля да я вкарвам обратно в движение... Баща ми отишъл на столична митница (още се обмитяваха всички коли), застанал до опашката на гишетата и на висок глас казал, че му трябва малка кола дизел до 3000 лв (взех я за 2700). На другия ден ме заведе да я видя, покарах я от Младост до летището и веднага разбрах, че е моята. За 5 години й направих над 100 000 км, на пътя не ме е оставяла, ремонт над 100 лв. не съм правил, а брат ми я търкаля още доста време след това преди мотора да се предаде и то защото не му беше сменял маслото и той не знае колко време. Преди това бях карал доста други коли, но 205та не случайно има легендарен ореол...
Never mistake motion for action...
- kirilov/325i
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36-325i Тurbo 605 Max Torque
През 2002година си купих първата кола "опел вектра GT".
Много исках да си взема е30 320 или 325 но ме отказа приятел който бачкаше в магазин за авточасти...подръжка,разход и т.н. "още не мога да му простя"
Без малко да съм горд собственик на голф2 моно...размина ми се...
Незнам вие как се чувствате като се сещате за първата си кола,но на мен ми става хубаво.беше наистина специална и сполучлива.И винаги съжелявам за причината да се разделя с нея и я замених за тотален гроб в лъскава облицовка...
Ей минава времето
Много исках да си взема е30 320 или 325 но ме отказа приятел който бачкаше в магазин за авточасти...подръжка,разход и т.н. "още не мога да му простя"

Без малко да съм горд собственик на голф2 моно...размина ми се...
Незнам вие как се чувствате като се сещате за първата си кола,но на мен ми става хубаво.беше наистина специална и сполучлива.И винаги съжелявам за причината да се разделя с нея и я замених за тотален гроб в лъскава облицовка...
Ей минава времето

- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Една вечер, ровейки си из мобилето попаднах на едно Е34 комби. 518... Викам си ква ли ше е тая крошля, ама на другия ден бях там с парите в джоба и без да знам в какво се забърквам. Без да съм мислил някога да взимам БМВ се сдобих с такова и то какво... Е34 комби с М40
Ама тая кола ме забърка в тия схеми, от които са няма излизане
И сега е тука покрай мен колата(продадох я на колега, с който всеки ден работим заедно), возя се редовно в нея и като я видя си ми е кеф.

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)

- zigo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ci
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Първата ми лична кола..ЛАДА 2105..1,3Ремък 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
Много нямам право да пиша в тая тема, защото първата ми кола ми е подарък от баща ми и не съм си я купувал аз, та първата ми кола беше Тойота Корола АЕ 86 1.6 126 коня на задно и със шпер диференциал, все още съм влюбен в този автомобил и не съм я продал все още, и смятам като ми остане малко повече време и свободни средства да я постегна защото това е уникален автомобил.