първата кола която си купихте...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

първата кола която си купихте...

Мнение от alx » 26 Юли 2012, 16:09

я да ви видя сега кви мушмороци сте :ok:

моята я купих в далечната 92ра. работих цяла година в колежа (в закусвалнята през деня, в дискотеката/ бара вечерта) срещу скромните $4.25/час и в един момент като се видях с "пари" викам - ще си взема кола.

бях на 22. до тогава бях карал само учебната лада 2105 и бях гола вода. ама сърце не трае....

имаше едно списание "аутотрейдър". даваха го без пари по разните бакалии- аз други начини за купуване на кола тогава не знаех. нямаше интернет, а колите които ги пускаха във вестниците не бяха това което исках да имам...

по въпроса какво исках да имам- странична история- да съм бил на 14 години. имах един купен с връзки бегач "спутник". със 4 скорости отзад ама.. и със два венеца отпред. та 8 скорости. беше специален и всеки ден го карах. един ден минавам през парка на свободата и точно пресичам улицата дето се спуска от новотела (москва?) и чувам рев. спирам и покрай мене профучава един понтиак транс ам. син. още го помня. със затварящи се фарове. на мене ми падна ченето (аз в друго освен в трабант не се бях возил до тогава- баща ми не ми даваше да го карам).... и се зарекох някой ден да имам такава кола.

бързо напред до 92ра година. гледам списанията с коли и имам $2500 да си купя кола. гледам ги транс ам-ите ... под 3200 няма. а и аз _нищо_ не разбирам от коли. ако се строши- как ще я правя? няма къде в колежа да я правя а пари за сервизи.. нямам... та ... разбрах че няма да е транс ам първата ми кола. но можеше да е 6-цилиндров файърбърд- примерно 85-та. тръгнах да търся. то търсенето добре, ама аз като нямам транспорт- как да отида да видя? както и да е- намерих една бяла.. с автоматични скорости- 85та. "много запазена" и "всичко й работи". моя съквартирант ме закара да я видиме - помня, че много ми хареса ако и да беше особено бавна. ама моя аршин беше лада 2105 та- аз кво знам... купувам и мисля, че на третия ден отидох до авто магазина и си купих книга за поправяне на тия коли. и от там като й легнах отдолу- до днеска на съм им станал общо взето :mhihi:

забравих- на десетия ден един приятел я гледа и ми вика- ти знаеш ли че задна дясна гума е с различен диаметър/ джанта и .. е от няква друга кола? ми.. не.. .не съм забелязал... гледам я отзад - седи като резервна. ама не е резервна :ok:

та такива ми ти раОти
алекс
трабант 601с
разни други возила

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Re: първата кола която си купихте...

Мнение от Ronka » 26 Юли 2012, 16:32

Е34 ... това ще е и последната :D
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS;E30 325i
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Helix » 26 Юли 2012, 16:32

Първата ми кола купих в далечната 1995 и беше Пежо 205 ГТИ.Взех го доста евтино и за времето си беше бая скъпо и бързо.И аз съм се учил на Лада и разликата беше огромна.След 3 месеца доволно каране един пиян полицай ме удари - колата тотална щета а аз 2 месеца в болница.Общо взето много лоши спомени от добра кола.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 26 Юли 2012, 16:36

През деведесе и някоя си година си купих Форд Сиера 2300 кубика, дизел, двигател от Пежо. От една страна много здрава, от друга - голям кенеф.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 26 Юли 2012, 16:40

Е36 естествено :bowdown:
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Мнение от ShibinG » 26 Юли 2012, 16:45

и аз спестявах няколко месеца за една фиеста 89та , и до ден днешен около 100 000 км след като я купиш продължава да се движи :D
6>4

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 26 Юли 2012, 16:46

хубава темичка :)
При мен -скромен опит и скромни коли :oops:
Далечната 2003та- аз млад :mhihi: на 23 нелегален имигрант в Испания със драма-имам пари и стандарт да си купя мечтано е36 купе- нямам право дори да съм там- ерго нямам право на кола съвсем :lol:
Първо ще гледам десняк е30 325 и -офертна цена 500 Еур- тоест една банкнота :)
Подкарах аз -сменям на 2 и нещо к оборота и си мисля тази бангия грам не върви- откъде да знам че му идват силицте в по-високи обороти :oops: иии десен волан ии се отказах (приятелка англичанка имах и тя не поиска да я регистрира на нейно име гадината :censored: )
Вариант 2- кола в "баха" -един вид отписана, за скраб- но с номера..
Голф 2 ,1и4 бенз ,Манхатън изпълнение -каквото и да значи това :lol: -спазарена за 200 еур..
Караше се предимно из квартала- щото не е регистрирана, няма преглед, данък,застраховка, аз съм пресрочил престоя ми в Испания, и съм със старата книжка (изд '97-ма) :lol:
Не вървеше тая бангия,ама харчеше- не знам как ставаше тоя номер :lol:
сега се сещам с умиление :)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2004 530i, 6MT
Мечтае да кара: all M cars

Мнение от sandini » 26 Юли 2012, 16:51

1989 Nissan 240sx S13. Купих я 2005 г. Бях на студентска бригада в щатите за второ поредно лято на едно и също място. Първото лято го видях тоя Нисан да седи в един двор. Второто лято вече се продаваше, а аз това и чакам. 1800$ кеш и 15 минути за прехвърляне и застраховане и колата беше моя. За съжаление само това ми остана от нея:
HPIM1317.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна sandini на 26 Юли 2012, 16:57, променена общо 1 път
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 26 Юли 2012, 16:52

Първата моя кола беше пежо 205дизел, купих я февруари '98. Много каране отнесе и още стои пред блока на брат ми, даже мисля да я вкарвам обратно в движение... Баща ми отишъл на столична митница (още се обмитяваха всички коли), застанал до опашката на гишетата и на висок глас казал, че му трябва малка кола дизел до 3000 лв (взех я за 2700). На другия ден ме заведе да я видя, покарах я от Младост до летището и веднага разбрах, че е моята. За 5 години й направих над 100 000 км, на пътя не ме е оставяла, ремонт над 100 лв. не съм правил, а брат ми я търкаля още доста време след това преди мотора да се предаде и то защото не му беше сменял маслото и той не знае колко време. Преди това бях карал доста други коли, но 205та не случайно има легендарен ореол...
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36-325i Тurbo 605 Max Torque

Мнение от kirilov/325i » 26 Юли 2012, 16:55

През 2002година си купих първата кола "опел вектра GT".
Много исках да си взема е30 320 или 325 но ме отказа приятел който бачкаше в магазин за авточасти...подръжка,разход и т.н. "още не мога да му простя" :mhihi:
Без малко да съм горд собственик на голф2 моно...размина ми се...
Незнам вие как се чувствате като се сещате за първата си кола,но на мен ми става хубаво.беше наистина специална и сполучлива.И винаги съжелявам за причината да се разделя с нея и я замених за тотален гроб в лъскава облицовка...
Ей минава времето :)
Изображение.

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 26 Юли 2012, 16:56

Една вечер, ровейки си из мобилето попаднах на едно Е34 комби. 518... Викам си ква ли ше е тая крошля, ама на другия ден бях там с парите в джоба и без да знам в какво се забърквам. Без да съм мислил някога да взимам БМВ се сдобих с такова и то какво... Е34 комби с М40 :mhihi: Ама тая кола ме забърка в тия схеми, от които са няма излизане :lol: И сега е тука покрай мен колата(продадох я на колега, с който всеки ден работим заедно), возя се редовно в нея и като я видя си ми е кеф.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 26 Юли 2012, 16:58

:) 2000-та година, след като си събирах пари цяла година - първата ми година работа след училище, без да знаят наще си взех Е30 4 порти, 1,8 М10Б18 карбуратор. Голяма радост голямо чудо, голямо киселеене. Мишо шамара тъкмо беше избухнал с фенки фенки и разните му други там "супер-дупер" хитове :) незабравимо лято - що жертви (от женски пол) паднаха тогава :| няма да се върне това време, пък ако ще и милиардер да стана :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328ci

Мнение от zigo » 26 Юли 2012, 17:09

е36 и още много и се радвам :D
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 26 Юли 2012, 17:21

Първата ми лична кола..ЛАДА 2105..1,3Ремък :mhihi:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Мнение от DiMIcha84 » 26 Юли 2012, 17:26

Много нямам право да пиша в тая тема, защото първата ми кола ми е подарък от баща ми и не съм си я купувал аз, та първата ми кола беше Тойота Корола АЕ 86 1.6 126 коня на задно и със шпер диференциал, все още съм влюбен в този автомобил и не съм я продал все още, и смятам като ми остане малко повече време и свободни средства да я постегна защото това е уникален автомобил. :driving: :driving:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата