Каква настилка за под в гараж да избера?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Каква настилка за под в гараж да избера?

Мнение от Демирев » 31 Юли 2012, 16:53

Собственик съм на гаражна клетка и откакто купих Е46-ката го ползвам активно всеки ден. Преди това не беше ползван и е занемарен.
Подът е от пръст и отстрани често влиза вода при големите пролетни дъждове. Та пръста става на кал и изкарвам често кална колата от гаража, като има дъжд :shock:

Най-големият проблем са котките, които ровят пръста и влизат в гаража да се топлят на капака. Вече има над 15 дълбоки и къси 1-2 см. деруги от ноктите им :evil:
Видях днес в брошурата на Баумакс, зелени парчета от полиетилен 50 на 50 см. с 4 см . дебелина, пише паркинг настилка, немска - някаква guttengarden - нещо подобно пише :D
Дали ще се натроши още на първата вечер от тежеста на купето на колата?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 335i 2008

Re: Каква настилка за под в гараж да избера?

Мнение от bweenie » 31 Юли 2012, 17:03

бетон

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 31 Юли 2012, 17:07

bweenie написа:бетон

таман тва щях да кажа
ама си иска бъркане за да покриеш пода на бет. клетка :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 31 Юли 2012, 17:11

Не само бетон, сложи и малко арматура, че да не се напука. В интерес на истината, това е най-хубавото, но и най-скъпото и трудоемкото. Обмисли вариянта, продават едни такива плочи на дупки, дето хората да си слагат по дворовете. Така ще елиминираш калта и колата ще ти стъпва на твърдо. За котките, продават устройства, дето издават нискочестотен или високочестотен звук, и ги гони, но трябва да имаш ток. Успех

Изображение
Последна промяна Kroki на 31 Юли 2012, 17:16, променена общо 1 път
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 31 Юли 2012, 17:13

Бетон с арматурна мрежа,да си стане като плоча ;) Всичко останало е бошлаф ...
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 31 Юли 2012, 17:22

намери някой майстор, вземаш една две готови арматурни мрежи, поръчваш 2-3м3 бетон и си готов

между другото и аз днес видях, че една котка е влизала при мен ... затворих прозореца, връщам се след няколко часа - гледам лапи на котката върху прозореца :shock: явно много обичат да спят върху коли

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd && 525d
Мечтае да кара: В европейска България

Мнение от bmw55 » 31 Юли 2012, 17:43

Колега за да минеш и по евтино и ако не ти се бърка бетон, което и според мен е най-добре, можеш да вземеш баластра(или както му викат чакъл) и да насипеш. Така ще знаеш че няма да е кален автомобила, а и котките не могат да го копат. Автомобила няма да се каля и няма да потъва в калта като вкарваш, също така е и като дренаж.
Успех с работата :bchug:
Бъди честен пък да става квото ще

royal jester
Аватар
Кара: ше Е46 на дизел
Мечтае да кара: X5 (E70) M 4.4 (555Hp)
Детайли за колата: " Колкото по- проходим джип караш, толкова по-далеч ходиш за трактор. "

Мнение от e 46 maniq » 31 Юли 2012, 17:44

© написа:намери някой майстор, вземаш една две готови арматурни мрежи, поръчваш 2-3м3 бетон и си готов

Това е начина имам масивен гараж и бетона си е решението :yes: Вече 8г нямам дерт ;)

ПП-Тук на тея готови арматурни мрежи им викаме СКАРИ :mrgreen: :mrgreen:
!!! ВНИМАНИЕ !!! Изображение

Коню ми е шашав! Рита апе и налата на бой !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 02 Авг 2012, 12:25

© написа: явно много обичат да спят върху коли

Преди 2г си пребоядисах половината кола заради тия котки, дето спят отгоре като е студено. Явно я беше подгонило куче, предния капак беше тотална щета, жалко, че не го снимах, тавана беше в ситни драскотини, по едната врата и двата предни калника имаше следи от дебели нокти... Предното ми стъкло тъкмо беше сменено, сега си го карам с 2-3 големи и няколко малки драскотини от нокти, добре че са от страната на пътника.

bmw55 написа:Колега за да минеш и по евтино и ако не ти се бърка бетон, което и според мен е най-добре, можеш да вземеш баластра(или както му викат чакъл) и да насипеш. Така ще знаеш че няма да е кален автомобила, а и котките не могат да го копат. Автомобила няма да се каля и няма да потъва в калта като вкарваш, също така е и като дренаж.
Успех с работата :bchug:

Това е по-лесния вариант, а и не се налага да го почистваш като влезеш със сняг или кал, за разлика от бетона. Като се поутъпче, добавяш един пласт, където е по-пропаднал и си паркираш спокойно. Не знам дали ще ти реши проблема с котките обаче.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Авг 2012, 18:07

© написа:намери някой майстор, вземаш една две готови арматурни мрежи, поръчваш 2-3м3 бетон и си готов

между другото и аз днес видях, че една котка е влизала при мен ... затворих прозореца, връщам се след няколко часа - гледам лапи на котката върху прозореца :shock: явно много обичат да спят върху коли

С 2-3 кубика бетон бая под ще направи :mhihi: За бетона ще иска и да се копа, щото като налееш 10см и ще дойде високо. Мрежата е добре да се анкерира към стените на гаража за да не се цепи после по ръбовете. Викаш камиончето, сипва ти го там и си го разстилаш по предварително отбелязаните нива.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 02 Авг 2012, 18:35

е по малко от 10см не мисля, че ще е добре, 20-30м3 гараж точно 2-3м3

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Авг 2012, 19:22

Стандартната гаражна клетка е 5.40- 5.80 х 3.30-3.40 някъде, т.е. по-малко от 18 квадрата. С арматурата е под 1.8 кубика на 10см.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 02 Авг 2012, 22:33

моята е над 200м2
иначе специално тук където живея е изключено да им кажа - дайте ми 1,8 м3
по-скоро всичко се закръгля към кубик, а той дали е толкова - никой не знае :lol:

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Мнение от DAEL » 02 Авг 2012, 22:53

Изкопаваш същестуващата настилка на 15 до 20 см. под основата на клетката, след това полагаш трошено-каменна фракция с дебелина на слоя, средно 15см. и валираш (уплътняваш) след това правиш армирана земновлажна замазка с дебелина поне 7см. и лепиш бетонови плочки, или уни павета и забравяш за проблемите.
Този вариант ще ти излезе по-евтино от бетона! ;)

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Мнение от DAEL » 02 Авг 2012, 22:55

© написа:моята е над 200м2
иначе специално тук където живея е изключено да им кажа - дайте ми 1,8 м3
по-скоро всичко се закръгля към кубик, а той дали е толкова - никой не знае :lol:

Бетона се продава на тон, а не на кубик.

Следваща

Назад към Извън Темата