Навигация показваща камерите в България ?
Модератор: Общи модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Навигация показваща камерите в България ?
Здравейте колеги,
току що прочетох, че КАТ възнамерява да сложи още 180 камери по пътищата на България, към този момент мисля са към 50. Наскоро ми се наложи да пътувам до Банско и видях 4, след това погледнах в Интернет и с ужас установих, че всъщност от София до Банско са 7. Зная, че преди всяка камера трябва да има знак "Radar" и се оглеждам за такива, но някой от Вас ползва ли навигация която писка за камери, тоест отбелязани са. В Англия са доста популярни ... така и така ползвам нави, но то не показва нищо .. Гармин е между другото.
Поздрави
току що прочетох, че КАТ възнамерява да сложи още 180 камери по пътищата на България, към този момент мисля са към 50. Наскоро ми се наложи да пътувам до Банско и видях 4, след това погледнах в Интернет и с ужас установих, че всъщност от София до Банско са 7. Зная, че преди всяка камера трябва да има знак "Radar" и се оглеждам за такива, но някой от Вас ползва ли навигация която писка за камери, тоест отбелязани са. В Англия са доста популярни ... така и така ползвам нави, но то не показва нищо .. Гармин е между другото.
Поздрави
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Навигация показваща камерите в България ?
Има такива радардетектори с GPS и показват и местата на камерите освен другите екстри.Услугата е платена около 300лв на година ако не се лъжа.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Jordana написа:Има такива радардетектори с GPS и показват и местата на камерите освен другите екстри.Услугата е платена около 300лв на година ако не се лъжа.
Или пък да сложат големи табели, че има камера следяща за скоростта. Както е в останалите държави от ЕС. Ама е по-лесно да се събират глоби отколкото да се плаща за табели.
По темата аз ползвам Sygic и съм си свалил POI точки със статичните камери. Върши чудесна работа. POI има в poiplaza.com
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
Има един радардетектор
http://www.snooperuk.com/products/3zero ... anguage=es
който с помоща на ГПС сигнализира за местоположението на обявените стационарни и мобилни камери. Освен това има и детектор за всички познари честоти “ка“ “хикс“ и т.н. с които работят радарите на полицията.
Ъпдейта както е написал колегата по горе е платен, но е далеч по-евтино. На мен ми искаха 90лв. за годишен абонамет (всяка година) или 120лв. за безсрочен.
Аз съм супер доволен от този,но съм сигурен че има и други марки които произвеждат подобни.
Поздрави
http://www.snooperuk.com/products/3zero ... anguage=es
който с помоща на ГПС сигнализира за местоположението на обявените стационарни и мобилни камери. Освен това има и детектор за всички познари честоти “ка“ “хикс“ и т.н. с които работят радарите на полицията.
Ъпдейта както е написал колегата по горе е платен, но е далеч по-евтино. На мен ми искаха 90лв. за годишен абонамет (всяка година) или 120лв. за безсрочен.
Аз съм супер доволен от този,но съм сигурен че има и други марки които произвеждат подобни.
Поздрави
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Аз пък на моя телефон Samsung Galaxy Note му инсталирах една програмка "Антирадар".Има я в маркета,тя ползва GPS-а и една вградена карта.Те тая програмка върши чудеса !
Маршрута беше следния Варна - Шумен - Търговище - Велико Търново - Трявна и обратно.
Известяваше ме за всяка една камера,включително и по новите на Търговище и Шумен.Има опция която да показва и полицейските стоянки,които предварително са отбелязани на тая карта,и посредством GPS-а ти сигнализира,че приближаваш към такава.При всяко стартиране на програмата,тя си добавя автоматично новите точки и не изисква постоянно интернет трафик.
Не става за навигация,за такава ползвам Navigon,която е доста по точна от Sygic,понеже ползва карти на Navteq....и в двете има камери,НО за мене "Антирадар" няма равна...мое мнение де
Гласувам с две ръце за нея и силно препоръчвам !
Маршрута беше следния Варна - Шумен - Търговище - Велико Търново - Трявна и обратно.
Известяваше ме за всяка една камера,включително и по новите на Търговище и Шумен.Има опция която да показва и полицейските стоянки,които предварително са отбелязани на тая карта,и посредством GPS-а ти сигнализира,че приближаваш към такава.При всяко стартиране на програмата,тя си добавя автоматично новите точки и не изисква постоянно интернет трафик.
Не става за навигация,за такава ползвам Navigon,която е доста по точна от Sygic,понеже ползва карти на Navteq....и в двете има камери,НО за мене "Антирадар" няма равна...мое мнение де

Гласувам с две ръце за нея и силно препоръчвам !

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Eдиния начин да няма ядове е тоя

Ползват го нормалните хора с малко повечко сиво вещество. Доказано е, че работи
Втория начин е този:

Ползват го хората с по-малко сиво в-во. Също работи на 100%
Третия начин е този

не знам колко работи обаче
Може и едно такова да си купиш

или пък питай този и го помоли да унищожи камерите

Не мога да разбера толкова ли е трудно да си караш кротко и да си пътуваш нормално. Да не би да те чакат с хронометър, та трябва да минаваме само пред камерите с ограничението. Верно е и че на места то е абсурдно, както и много други неща, но все пак...

Ползват го нормалните хора с малко повечко сиво вещество. Доказано е, че работи

Втория начин е този:

Ползват го хората с по-малко сиво в-во. Също работи на 100%
Третия начин е този

не знам колко работи обаче
Може и едно такова да си купиш

или пък питай този и го помоли да унищожи камерите

Не мога да разбера толкова ли е трудно да си караш кротко и да си пътуваш нормално. Да не би да те чакат с хронометър, та трябва да минаваме само пред камерите с ограничението. Верно е и че на места то е абсурдно, както и много други неща, но все пак...

ATR-42/72
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Купи си радардетектор Стелт, продават го в радарекспрес, този Снуупър е гола вода.
На мен ми стана интересно да прочета за този стелт - до колкото разбирам е български? Как се обновява базата с данни? Платена ли е или свободна? Планират ли да я направят платена ако сега е свободна?
Иначе базата в навигацията си я обновявам постоянно, тъй като има ентусиасти, които събират точките

Иначе базата в навигацията си я обновявам постоянно, тъй като има ентусиасти, които събират точките
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за отговорите !
Колега, DLVasilev, имам инсталирана и ракетна обстановка Катюша в багажника и директно ги прихващам и отстранявам, ама ТЕ понякога както си караш по път с 90км/ч и без никаква реално обяснима причина се натъкваш на ограничение 60км/ч заради тираджииска отбивка и ТЕ ти камерка .. и ако недай си боже катюшата нея прихване да я ликвидирам излитам с 300лв назад за нафта; Затова и питам, считам, че и на другите колеги ще им е полезно, макар, че си джиткаме спокойно с БМВ-тата на 5-та с 1150об/м(колкото да не изгасне мотора) без да бързаме! Предварително се извинявам, че ти отнемам форумното пространство с въпросите си, но ще продължа. И да не изглежда заяждане ... да карам изключително бавно и внимателно и да не повярваш, ама скорост над 110км/ч моята кола не вижда и по магистрала дори НО има камери интелигентно поставени с безумни ограничения без причина. Факт
По темата:
Идеята за радар детекторите е ок, аз също имам такъв, но доколкото съм запознат при пискането просто те "уведомява", че са те снимали, тоест не ми върши работа. Може и да греша....
Joro_Paveto, колега, на какво устройство го ползваш ... телефон или си си купил такава навигация специално ?

Колега, DLVasilev, имам инсталирана и ракетна обстановка Катюша в багажника и директно ги прихващам и отстранявам, ама ТЕ понякога както си караш по път с 90км/ч и без никаква реално обяснима причина се натъкваш на ограничение 60км/ч заради тираджииска отбивка и ТЕ ти камерка .. и ако недай си боже катюшата нея прихване да я ликвидирам излитам с 300лв назад за нафта; Затова и питам, считам, че и на другите колеги ще им е полезно, макар, че си джиткаме спокойно с БМВ-тата на 5-та с 1150об/м(колкото да не изгасне мотора) без да бързаме! Предварително се извинявам, че ти отнемам форумното пространство с въпросите си, но ще продължа. И да не изглежда заяждане ... да карам изключително бавно и внимателно и да не повярваш, ама скорост над 110км/ч моята кола не вижда и по магистрала дори НО има камери интелигентно поставени с безумни ограничения без причина. Факт

По темата:
Идеята за радар детекторите е ок, аз също имам такъв, но доколкото съм запознат при пискането просто те "уведомява", че са те снимали, тоест не ми върши работа. Може и да греша....
Joro_Paveto, колега, на какво устройство го ползваш ... телефон или си си купил такава навигация специално ?
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
masimo написа:Благодаря за отговорите !![]()
Колега, DLVasilev, имам инсталирана и ракетна обстановка Катюша в багажника и директно ги прихващам и отстранявам, ама ТЕ понякога както си караш по път с 90км/ч и без никаква реално обяснима причина се натъкваш на ограничение 60км/ч заради тираджииска отбивка и ТЕ ти камерка .. и ако недай си боже катюшата нея прихване да я ликвидирам излитам с 300лв назад за нафта; Затова и питам, считам, че и на другите колеги ще им е полезно, макар, че си джиткаме спокойно с БМВ-тата на 5-та с 1150об/м(колкото да не изгасне мотора) без да бързаме! Предварително се извинявам, че ти отнемам форумното пространство с въпросите си, но ще продължа. И да не изглежда заяждане ... да карам изключително бавно и внимателно и да не повярваш, ама скорост над 110км/ч моята кола не вижда и по магистрала дори НО има камери интелигентно поставени с безумни ограничения без причина. Факт![]()
Тва ракетното е Установка доколкото си спомням
За неадекватните ограничения казах вече, явно не си чел всичко, а това дето не ти харесва само
За скоростта си ме разбрал също погрешно. Като руските измервателни уреди-или отчита максимално или минимално, средно положение няма. Едва ли не ме изкарваш, че си бутам колата по магистралата...

ATR-42/72
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
© написа:На мен ми стана интересно да прочета за този стелт - до колкото разбирам е български? Как се обновява базата с данни? Платена ли е или свободна? Планират ли да я направят платена ако сега е свободна?![]()
Безплатна е и мисля че така ще си остане.
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
DLVasilev да спрем дотук .. разговора ни не е по темата. За общи приказки ЛС. МЕРСИ !
Някакъв линк за Стелт, повече самолети отколкото навигации ми илизат
Някакъв линк за Стелт, повече самолети отколкото навигации ми илизат

kronos написа:© написа:На мен ми стана интересно да прочета за този стелт - до колкото разбирам е български? Как се обновява базата с данни? Платена ли е или свободна? Планират ли да я направят платена ако сега е свободна?![]()
Безплатна е и мисля че така ще си остане.
ако е така, този радар е доста добър избор, поне винаги е включен и те уведомява за камерите предварително (за колегата автор на темата)
иначе почти всяка навигационна програма го може това, сваляш данните от някой форум и си готов
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Аз също ползвам програмата Антирадар за Андроид, върши чудесна работа. Всеки навигационен софтуер също има стационарните камери и те предупреждава като превишиш скоростта. Днес попаднах и на една машинка, която се лепи на предното стъкло и със звукова сигнализация уведомява за камери. Ъпдейта на базата данни за БГ и ЕУ е безплатен доживотно, има слънчева батерия, която зарежда литиево-йонната, изглежда интересна джаджа. Не искам да правя реклама, затова спирам дотук, но я произвежда българска фирма.
Never mistake motion for action...
- DriftoMania
- Потребител
-
- Мечтае да кара: F10 ///M5
Понеже рядко пътувам по маршрути, които са ми 'нови' и не ползвам често, но когато пътувам по-далеч и по непознати пътища си пускам "iGo"-то на Експирията и ми дава камери, стоянки на полицаи (на няколко пъти ми ги показа с точност до 5-10 метра) и постоянно си мига за ограниченията и всичко е бетон, само дето телефона ми е постоянно на зарядното, но няма как, за без пари толкова 

33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3