Въпрос за БГ регистрация

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Въпрос за БГ регистрация

Мнение от bmw28 » 06 Авг 2012, 10:37

...
Последна промяна bmw28 на 03 Апр 2014, 11:48, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Astra j 1.4 t

Re: Въпрос за БГ регистрация във Франция

Мнение от b.bonev » 06 Авг 2012, 10:48

Мой приятел живее от миналия август в Ница и си кара двете коли с бг номерата и с бг застраховки. Не се е оплаквал ...........
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 06 Авг 2012, 10:53

можеш да си караш

проблемът е, че трябва да караш колата до бг за да минава технически преглед
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Мнение от Rosendo » 06 Авг 2012, 10:53

bmw28 написа:Питането ми е следното може ли да се кара с БГ номера и гражданска сключена в БГ със зелена карта във Франция? С прегледа как стоят нещата?
И колко време може така да се кара?

Може разбира се, най малкото защото е страна членка на ЕС, в която са валидни всички БГ документи (застраховки, зелена карта, шоф.книжка и т.н.)
Условието обаче е ако не се лъжа максимален престой 6 месеца. Тук искам да те предупредя, че в страна със сериозно видеонаблюдение като Франция е лесно доказуемо колко време колата е на тяхна територия. Ако пък смяташ да пребивавш в малко населено място, то много бързо ще се “набиеш на очи“ и ще те забележат местните куки.
Другият момент е че с БГ табелите ще те спират за “щяло и нещяло“, което не е особенно приятно.
Преглед разбира се не можеш да извършиш на тяхна територия. Там никой няма да ти каже нищо ако е изтекъл, но при едно евентуално ПТП с изтекъл техн. преглед застрахователят няма да ти изплати нищо, дори и да нямаш вина. За ПТП със жертви не искам и да коментирам.
Поздрави

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E30 сега:E90 N52B25

Мнение от raddy » 06 Авг 2012, 13:23

Караш си тук 6 месеца без яд,после тряя да се върнеш до БГ-то,макар че познавам доста мацки тук дето си карат от години с БГ регистрация,ама те са мацки и говорят добре френски така че при тях е друго.
За спиране - няма яд,мен за 4 години нито веднъж не са ме спирали,това не е като в БГ,евентуално на границите могат да те проверят митничари и тогава може да стане проблем - ако имаш някви фактури или сметки от Франция от преди повече от 6 месеца по-добре не ги носи в теб, иначе аз редовно карам да ми донасят фактурки от БГ ей така за всеки случай,че често прескачам до Италия.
Готиното е че спийд камерите не те бъркат - че тук яко ги спазват - та спокойно можеш да си летиш ниско по магистралата,само внимавай за засади :mhihi:
Изображение

Назад към Извън Темата