Въпрос за БГ регистрация
Модератор: Общи модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- b.bonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Astra j 1.4 t
Re: Въпрос за БГ регистрация във Франция
Мой приятел живее от миналия август в Ница и си кара двете коли с бг номерата и с бг застраховки. Не се е оплаквал ...........
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.
можеш да си караш
проблемът е, че трябва да караш колата до бг за да минава технически преглед
проблемът е, че трябва да караш колата до бг за да минава технически преглед
No bling at the Ring
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
bmw28 написа:Питането ми е следното може ли да се кара с БГ номера и гражданска сключена в БГ със зелена карта във Франция? С прегледа как стоят нещата?
И колко време може така да се кара?
Може разбира се, най малкото защото е страна членка на ЕС, в която са валидни всички БГ документи (застраховки, зелена карта, шоф.книжка и т.н.)
Условието обаче е ако не се лъжа максимален престой 6 месеца. Тук искам да те предупредя, че в страна със сериозно видеонаблюдение като Франция е лесно доказуемо колко време колата е на тяхна територия. Ако пък смяташ да пребивавш в малко населено място, то много бързо ще се “набиеш на очи“ и ще те забележат местните куки.
Другият момент е че с БГ табелите ще те спират за “щяло и нещяло“, което не е особенно приятно.
Преглед разбира се не можеш да извършиш на тяхна територия. Там никой няма да ти каже нищо ако е изтекъл, но при едно евентуално ПТП с изтекъл техн. преглед застрахователят няма да ти изплати нищо, дори и да нямаш вина. За ПТП със жертви не искам и да коментирам.
Поздрави
- raddy
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E30 сега:E90 N52B25
Караш си тук 6 месеца без яд,после тряя да се върнеш до БГ-то,макар че познавам доста мацки тук дето си карат от години с БГ регистрация,ама те са мацки и говорят добре френски така че при тях е друго.
За спиране - няма яд,мен за 4 години нито веднъж не са ме спирали,това не е като в БГ,евентуално на границите могат да те проверят митничари и тогава може да стане проблем - ако имаш някви фактури или сметки от Франция от преди повече от 6 месеца по-добре не ги носи в теб, иначе аз редовно карам да ми донасят фактурки от БГ ей така за всеки случай,че често прескачам до Италия.
Готиното е че спийд камерите не те бъркат - че тук яко ги спазват - та спокойно можеш да си летиш ниско по магистралата,само внимавай за засади
За спиране - няма яд,мен за 4 години нито веднъж не са ме спирали,това не е като в БГ,евентуално на границите могат да те проверят митничари и тогава може да стане проблем - ако имаш някви фактури или сметки от Франция от преди повече от 6 месеца по-добре не ги носи в теб, иначе аз редовно карам да ми донасят фактурки от БГ ей така за всеки случай,че често прескачам до Италия.
Готиното е че спийд камерите не те бъркат - че тук яко ги спазват - та спокойно можеш да си летиш ниско по магистралата,само внимавай за засади

5 мнения
• Страница 1 от 1