Мобилен интернет
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Мобилен интернет
Колеги трябва да си вземе мобилен интернет и съм в дилема, МТЕЛ, ГЛОБУЛ ВИВАКОМ или макс телеком, всички твърдят, че тяхната 3Г мрежа е най добрата, аз обаче не им вярвам хич
сигурен съм, че тук има хора използващи такъв интернет и могат да споделят впечатления
Изискванията ми са да е неограничен, и да не струва 50 лв щото за толкова ще си пусна оптичен

Изискванията ми са да е неограничен, и да не струва 50 лв щото за толкова ще си пусна оптичен

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
Re: Мобилен интернет
До колкото разбирам ще го ползваш стационарно. В този случай Макс телеком е най-добре. Там наистина е неограничен и скоростта е прилична. Това е WiMAX технология, нищо, че я наричат 4G. До колкото помня имаше опция да го пробваш за 1 месец или нещо такова, от което препоръчвам да се възползваш, защото реалното покритие не им е много голямо. Ползавл съм и Мтел и Виваком и Глобул. В момента ползвам глобулския. Там няма неограничен. След определено колиество мегабайти (в зависимост от избрания план) скоростта пада до 128kbps, което е твърде малко дори за сърфиране. Иначе не се доплаща ако се надхвърлят мегабайтите. Това имат в предвид "неограничен" интернет GSM операторите. Става ако се ползва единствено за мейл, чат и сърфиране. Това не включва, обаче YouTube, Vbox и т.н. защото с 1-2 клипа ще източиш мегабайтите на макс скорост за 0 време и след това - греда.
Ако ще го ползваш на път (аз ги ползвам като ходя по провинции, вили и т.н.) Макс телекома не е вариант. Но за съжаление и останалите не са много читави. Не си е работа из по-малките градчета и селца. Няма покритие от няколко клетки едновременно и скоростта е мъка. Не знам дали ти помагам с това толкова дълго мнение, но се надявам, че поне ще добиеш представа.
Ако ще го ползваш на път (аз ги ползвам като ходя по провинции, вили и т.н.) Макс телекома не е вариант. Но за съжаление и останалите не са много читави. Не си е работа из по-малките градчета и селца. Няма покритие от няколко клетки едновременно и скоростта е мъка. Не знам дали ти помагам с това толкова дълго мнение, но се надявам, че поне ще добиеш представа.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
Cry...
- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
Говориш за флашките нали така? Аз ползвам на виваком за 10лв на месец - 700мб на бърза скорост след това става на бавна(неограничен). Доволно бърз е. 

- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
Да. Стига да си в голям град и да не си "похарчил" мегабайтите на макс скорост. И на трите оператора в този случай е много добре. Дори не се губят пакети и лаг-а е малък и става и за онлайн игри.
Laugh...
Cry...
Cry...
- idrive
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 535i
- Мечтае да кара: Безаварийно
Ползвам на Мтел за 5лв 2 ГБ като след изчерпването им пада на 128kbps.Като цяло съм доволен, но както каза колегата на 128 направо си е ужас.
пп Имат що-годе прилично покритие
пп Имат що-годе прилично покритие
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
KoolyO мерси
На мен освен, че ще го ползвам за работа демек точа постоянно тежки файлове от по 200-300-500 мегабайта, ми трябва и да е мобилен щото разнасям лаптопа постоянно, Макс телеком ще ги отписвам щото с покритието не са много добре

На мен освен, че ще го ползвам за работа демек точа постоянно тежки файлове от по 200-300-500 мегабайта, ми трябва и да е мобилен щото разнасям лаптопа постоянно, Макс телеком ще ги отписвам щото с покритието не са много добре
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
По 500мб файлове като ще сваляш не знам как ще се оправиш в тоя мобилен интернет...
vivacom флашката е с добро покритие - където имат GSM-ите, там има интернет
скоростта обаче не съм я мерил, тя някаква за 5лв на месец, като пътувам я ползвам и освен от скоростта съм доволен
скоростта обаче не съм я мерил, тя някаква за 5лв на месец, като пътувам я ползвам и освен от скоростта съм доволен
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- raddy
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E30 сега:E90 N52B25
Ако ще теглиш големи файлове си вземи някои от големите пакети, че като изтекът включените МБ след това скороста е убииииииствена
така че хубаво си го сметни...виж на кои ще са най-много "бързи" МБ на най-ниска цена - покритието вече е почти еднакво,както и скороста преди да изтекът...

така че хубаво си го сметни...виж на кои ще са най-много "бързи" МБ на най-ниска цена - покритието вече е почти еднакво,както и скороста преди да изтекът...

- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
N.Mihaylovski написа:На мен освен, че ще го ползвам за работа демек точа постоянно тежки файлове от по 200-300-500 мегабайта, ми трябва и да е мобилен щото разнасям лаптопа постоянно, Макс телеком ще ги отписвам щото с покритието не са много добре
Ники, ти хубаво отписваш макс телеком,НО от другите няма кои да ти предостави такава услуга. Както казаха колегите по горе и Мтел и Глобул и Виваком дават до 20 GB макс на максимална скорост.
Ей на един пример.......ама и такса от 40 кинта за 20 GB

http://www.mtel.bg/mobilen-internet-za- ... r-i-tablet
Остава ти само Макс телеком с неограниечн интернет....... пък и те постоянно бачкат в насока за по добро покритие.
http://www.maxtelecom.bg/bg/coverage.html
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание

- moleo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530XD 2008 235 hp
- Детайли за колата: М sport
Малко факти : Глобул мрежа до 21 Mbit/s, М-Тел до 42 Mbit/s, Вива до 14.4 . Глобул vs М-Тел - 1.5 пъти повече базови станции + EDGE, което липсва там
Ти прецени
P.S
Предназначението на мобилен нет е да сърфираш, вършиш работа, а не да сваляш огромни файлове с инфо ( филми ), за това си има кабел.
Ти прецени
P.S
Предназначението на мобилен нет е да сърфираш, вършиш работа, а не да сваляш огромни файлове с инфо ( филми ), за това си има кабел.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
наскоро взех мтел-ския, най-ситната оферта... реално още не съм го ползвал, но ще е за мейл, и малко сърфиране през отпуската.
това, което съм забелязал в родопите например, е, че глобул покрива много по-добре от мтел... така че проучи нещата където смяташ да ползваш нета, че ако е по гори и чукари, има значение на кой оператор си...
това, което съм забелязал в родопите например, е, че глобул покрива много по-добре от мтел... така че проучи нещата където смяташ да ползваш нета, че ако е по гори и чукари, има значение на кой оператор си...
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
С мобилен интернет и файлове с големина 200+ МБ няма да останеш доволен, защото както споменаха колегите скоростите ще са "убийствени". Измисли някакъв workaround. Примерно да използваш просто флашки или да отскачаш до най-близкото OMV при нужда. Като идея е добро, но като изпълнение едва ли ще се получи както си го замислил. И трябва да знаеш, че ако си изгубиш "флашката", за която плащаш 10-20-30лв на месец ще ти искат около 150лв, ако искаш да си закупиш друго устройство. Ако не искаш - си плащаш по договора, без да ползваш и готово.
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Аз също ползвам на Мтел за 2гб мисля 5 кинта и става за емайл та дори и ВПН ... за големи файлове по-скоро ще е смърт...
Макс Телеком като скорост май имат най-добрите оферти, обаче не знам как са с покритието - май са само в големите градове все още. От мобилните оператори най-добро покритие имат Мтел /лично мнение/, след това са Виваком, Глобул са доста изгнили от към покритие и въобще цялата им 3Г мрежа е оле майко
Освен че те резват на 128кбит след като си изчерпаш мегабайтите /това реално са 16КБ, което си е напълно достатъчно да сърфираш/, след това по собствено усмотрение могат да те резнат още по-надолу /на 2-3КБ/, то даже си го пише в договора и тогава хептен за нищо вече не става наистина. Ако ще го ползваш само в някой голям град - Макс Телеком, ако имаш намерение чат пат да го ползваш и в някое село Горно Нанадолнище - Мтел.

Не Мы такие, Жизнь такая
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2