Куриози по време на покупко-продажба на автомобил

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Куриози по време на покупко-продажба на автомобил

Мнение от mangini » 10 Авг 2012, 13:16

До скоро карах една Шкода Фабия, 1.2 бензин, 2005та година, перфектна градска кола, но в крайна сметка реших да я продам. То цялата продажба на тая кола се превърна в куриоз. Колата беше със сервизна книжка, абсолютно реални километри, купувана е чисто нова, с проследима история, никакви изненади от никъде, бях сигурен, че първия, който я огледа, ще я отнесе директно. Да, ама не съвсем..
1ви клиент: Виждам се с някакъв пич на едно ОМВ, почва да я оглежда, прегледа книжката, прегледа всички заводски надписи и лепенки по колата, видя, че всичко си е на място. Накрая отсече - "Шофьорската седалка не се регулира по височина, а аз съм леко едър и няма да ми е удобно...". :shock: А въпросния тип беше с половин глава по-нисък от мене и не повече от 70кг, аз съм 85 и си се возих перфектно в тоя автомобил...Нямало и достатъчно екстри, макар, че имаше климатик и ел.стъкла, викам си на акъла, какво повече може да се иска от една градска кола, при това с абсолютно ясна история....както и да е, не се обади втори път човека.
2ри клиент: Звъни ми по телефона: "Видях обявата, хареса ми колата, ама аз карам камион и съм в Стара Загора, колата ще е за братчедката, ама тя пък е в Горна Оряховица...как можем да видим колата?"...В крайна сметка не се чухме втори път.
3ти клиент: Пак ми звъни телефона: "Здравейте, харесах колата, ама аз съм от Търговище и мисля вдругиден да дойда до София да я купя. Ще съм с влака, можете ли да ми кажете с кой автобус да стигна до мястото, където да видя колата?" Не че има нещо нередно, просто ми беше странно как за тая кола имаше интерес от цялата страна, само не и от София....
4ти клиент, който в крайна сметка я купи: Софиянец, ходихме на оглед, видя я, хареса я, точно момче, но като цяло много мнителен - кога, как, кой я е карал колата, ама наистина ли е купувана чисто нова, наистина ли е на реални километри, да не е подправена сервизната книжка....Ошашавих се в един момент, седя с изрядните документи в ръка и вече не знам какво да кажа. В крайна сметка се уговорихме един ден да отидем в сервиз, да я прегледа. Сервиза го избра той, аз за пръв път стъпвам там, майсторите почват да преглеждат колата. Такъв преглед не бях виждал до сега - абсолютно всичко, ходова част, електроника, отдолу цялата кола я прегледаха сантиметър по сантиметър, включваха и изключваха климатика, мериха компресии на цилиндрите, всичко перфектно, такова беше и заключението на майсторите. В тоя момент клиента ме поглежда и казва: "Абе вие да не се познавате и да сте се наговорили предварително за прегледа на колата?" :shock: :shock: :shock: Както и да е, в крайна сметка я купи, всичко точно, но просто се изумих колко трудно може да е да продадеш кола с абсолютно ясна и доказана история, със сменени консумативи и накладки....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 10 Авг 2012, 13:41

Имах служебен автомобил,които на третата година го продават на титулярите който го е карал на преференциални цени.
Та автомобила е авео,1.4 бензин 95 коня на 45к реални километра,без драскотина никъде,разбира се защото много много не съм го карал тея 3 години,сервизна книжка,бе няма такъв автомобил толкова истински.
Влизам в мобилето да видя как вървят цените,по принцип бях го нарочил автомобила за баща ми,но човека не е добре със здравето и реших да го продам и съдете ме,да го продам с печалба.
Та влизам в мобилето,гледам тогава таксита на 300к километра ги продават по 8к лева+ вноски по 325 лева на месец за година,викам си "що пък да не я опитам на 7900 лева,като има застраховка пълно каско,гражданска+8 гуми-летни и зимни.
Пускам обявата и се свързва с мен някакъв човек,чукаме си среща ,гледа колата,просто няма за какво да се хване,то салона като нов,табло,музика,волан,абе нов автомобил и на края ми вика
-гледай сега пич,на мен ми трябва за такси,до сега карах едно такси ама вече не ми се дават пари за ренти и тн.та реших да си взема кола за такси,обаче твоята е бяла,а на мен ми трябва жълта,трябва да я боядисам,да и сложа метан,да я регистрирам,да и купя апарат и чак тогава мога да почна такси,понеже тея работи ми струват 3000 лева,аз ти предлагам да си стиснем ръцете на 5000 лева и така.
Когато човек се изуми от подобна наглост,може или да му тегли една...или да се забавлява,както постъпих аз
-виж какво пич-започнах на свой ред аз-ако ми платиш 5000 лева за колата,то така погледнато трябва да отидем при адвокат,за да оформим документите за съдружници в таксито,защото се явява че от една страна аз влизам с автомобил в нашето съдружие,от друга страна ти влизаш с останалите неща като метан уредба,пребоядисване и тн.както и като шофьор,което по мое мнение аз съм съдружник с 30 % и е редно всеки ден да получавам по 30% от заработеното от теб,поне докато развалим договора...
Онзи започна да ме гледа странно и ми вика
-Ама аз не искам съдружник
-Ами тогава плати 7900 лева и си сам,доколкото съм гледал обявите има за тези цени готови таксита,даже май видях че има едно готово на 8000 лева-направих се на възпитан аз
-Е да,ама онова от 8000 лева имало и вноски по 325 лева-ми поясни пича...
обясних му че това е положението и се разделихме ...
Странни хора има на тоя свят
А пък по-миналият месец ми трябваше една кола,за да я пускаме рен-а-кар ,та отивам в дупница,гледам рено меган автомат-точно каквато ми трябва,качвам се,таблото дискотека,всичко свети,тропа,направо се учудих как може да се продава така автомобил,както и че беше в "авариен режим",естествено си тръгвам,но понеже му бях звънял на продавача да ме упъти къде точно е колата,на другия ден ми се обажда да ми обясни че вече всичко е на ред,била в авариен режим щото нямала никаво масло в скоростите,ама те доляли и сега е ок...Ужас,представяте ли си какво е станало с тая скоростна кутия,благодарих му и чао,пък един друг на въпрос "има ли сервизна книжка колата" ми вика "да,ей сега ще я намеря" и ми носи ЧИСТО НОВА ТАКАВА ,без нищо попълнено и ми обяснява "че са забравили да я попълнят от магазина.... :mhihi:

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 10 Авг 2012, 14:50

С братовчед ми тръгнаме той да си купува кола и гледаме един компакт, свети ербега, оправданието е, че така са я вкарали и така си я карат от 3 години. Нещо тропа отзад, не се знае какво е ама е сигурен, че не е сериозно. Нередовни документи. Званиме след 3 дни - бензина замръзнал и не може да я запали да я докара до сервиза :ok:
Друг случай, отиваме на гледаме един Галант, по телефона колата само дето найлоните не и бяха на седалки, на живо мани, мани. Отиваме пак с братовчед ми, гледам я, радиото не е същото ама здраве да е. Отваря капака и няк'ва ебати дупката пред мотора, ма т'ва си било така. Единия калобран в багажника, че преди малко направил една простотия /зимата/. Тръгнахме към сервиза, натиска спирачките, нещо стърже да си еб* мамата. Гледаме я в сервиза, климатика не работи, собственика учуден "Е как не работо" .. Еми е така. Колата я наобиколиха 5-6 човека и всеки светеше и гледаше всичко под лупа, а оня не знаеше какво става. Само говори по телефона, гледа жално. Отиват на тестдрайв, скоростната кутия туш, съединителя и той .. Мани, мани...
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 10 Авг 2012, 15:03

В началото на годината търсих кола и попаднах на една обява за опел астра 2007ма година, 1.7 дизел 101 коня, комби, купувана от СофияАуто, на реални 175 000км, регистрирана колата, обслужена и със сервизна книжка.
Понеже ми трябваше семейно комби, се обадих на продавача да я видя.
Отивам аз на една бензиностанция в София и започваме да гледаме колата.
Първо в колата миришеше на чорапи. Второ като пали се чуваше едно стържене от някъде. Трето: Оказа се, че колата не е на момчето, което я продава, а на баща му, иначе той си карал е30ка, а зимата трошел астрата по преспите, да не си чупи бмв-то и си го каза сам.
Купувана била от СофияАуто някога, ама той е незнайно кой собственик(не и първи).
Като натиснах плафона да светна лампичките, плафона падна и отдолу зейна една дупка, която според продавача била изрязана от бившия собственик, да си слага анти радар там.
Отварям жабката и кво да видя: Огромна дупка в задната страна на жабката, обяснението...ми той бившия собственик си изрязал дупка да си сложи чейнджър и после си го махнал, ама дупката останала.
Както и да е, викам това не е моята кола, явно е по-добре да взема нов внос за 2-3 хил. лв. по-малко, поне вътре и вънка да изглежда по-добре.
Прибирам се вкъщи и почвам да ровя в Опел форума да чета за проблеми на тия Астри и какво да видя.
В темата с проблеми на Астра Х, тоя пич си описал проблемите по колата...да по тая същата астра. По-горе в темата писал, че има е30, а баща му има астра, и пита за проблеми човека, как да ги реши.
В крайна сметка се оказа, че тая астра има съмнение за маховик за смяна, има проблем с турбото и при изпреварване от време на време забива и влиза в авариен режим, че има проблем с педала на газта...абе...човека гледа да се оттърве.
Няма да ви казвам, че се регистрирах в опел форума, само за го нахраня тоя нехранимайко...ама най-лошото е, че човека е регистриран и в тукашния форум/кара бмв е30 :)/

При желания, мога да ви пратя и линк с темата на човека в опел форума и как го нахраних.
Много тъжно ми стана за тоя пич... Питах го няколко пъти, дали колата има някакви проблеми, че семейството ще си возя в тая кола. Ако я бях взел и не знам за проблема с турбото и ми забие авариен режим докато изпреварвам...кво прайм ???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2 - BMW E30 touring
Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
Детайли за колата: Детайлите са перфектни.

Мнение от kokala » 10 Авг 2012, 15:12

Отивам да си продавам колелото за 1200лв, имахме среща с човека в една градинка в квартала. Като отидох тоя ми вади всичко по 10-20лв и две или четири нещо от сорта по 50, имаше мангали и пияници а аз си седя с пачките :mhihi: и броя, броя,броя и всеки път, когато ги преброя все са по-малко или повече... :conf: :paranoid: сигурно 4-5 пъти ги броих ако не и повече :D
Не е автомобил ама беше голям майтап, аз с 1200лв на пейката а навсякъде наркомани и пияници :mrgreen:
Последна промяна kokala на 10 Авг 2012, 23:30, променена общо 1 път
Изображение Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: вана Чайка

Мнение от .:BENZINO:. » 10 Авг 2012, 19:12

Моята случка ще я помня цял живот...2007-ма година есента,ще ходим до Дупница да купуваме една Астра за приятел.През деня фугирах фугите в банята с един Доместос,хапнах и след около час тръгнахме с една Фиеста от Варна посреднощите като се сменяме докато караме.На сутринта стигаме на едно ОМВ в Дупница и в момента в който слизам от задната седалка усещам как зверски ме подгонва сирака,ама не като ония тропанки дето като отидеш и излизаш нов човек от "изповедалнята".Засилвам се с бодра стъпка и виждам голям надпис на вратата на тоалетната "Не работи".Тогава вярвайте ми наистина незнаех какво да правя,чувствах се безсилен в борбата със "злото" :mhihi: ...Качихме се в колата и се метнахме екстремно,като спряхме в някакво кръчме.Там от вратата към тоалетната.То хубаво ама тоалетната е близо до кухнята и се чуваше как си говорят персонала.И колкото и да исках не можах да запазя мълчание и тишина.След няколко ходения през минута до тоалетната успях да се закрепя на стола за известно време.И от там нататък кошмара едва започваше.Разцъкавахме из Автокъщите на Дупница,като аз вървях с лунна походка като Майкъл Джексън най-накрая с прилична дистанция от другите.Е не успях да стана много за резил,като изключим няколко матрапази,които питаха приятелите ми "този защо върви на пръсти най-отзаде" и в кръчмето сигурно още ме говорят :mhihi: Едвам изкарах няколко часа докато не тръгнахме наобратно,като вече не беше останало нищо за разтоварване от самосвала...Но явно беше станала реакция някаква от доместоса,който е попил по ръцете ми и бобеца който ядох в последствие преди да тръгна.При същото ходене в София почти влязохме в един тунел с някакви релси от който срещу нас излизаше един трамвай :mhihi:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 10 Авг 2012, 20:45

такива случки много ,поздравления за темата

не съм автотърговец в буквалния смисъл на думата, но често съм от страната на продавача

продаваме една кола, служебна.. колата е слънце по принцип на 20 000 км, книжка, застраховка, абе много хубава

дойде един да я гледа, първо ми направи впечатление, че не искаше да я кара, ами искаше аз да карам, а той да се качи отзад да се вози

викам му.. хубаво (макар, че си беше бая странно, щото колата беше седанче от среден клас), негова си работа

после обичайните работи.. след 2 дни пак се обади, пак иска да я гледа.. пак искаше да се вози отзад.. и ще мисли

аз вече почвам да се чудя тоя що все се вози, а не кара

като го разказах тва на колегите почнахме всички да се чудим и да се маем, почнахме да си измисляме некви легенди, как е некъв ВИП, дето само отзад се вози, как е некъв нечовешки слухар и слуша за проблеми и всякакви такива таласъми

в крайна сметка се оказа, че няма книжка, колата е за сина и даже ме помоли да му я закарам до пред тях, да му я прибера в гаража и така... сина идва за 2 седмици през лятото и иска кола да си джитка, после останалото време чичката я бърше с парцала без да я изкара от гаража.. и така вече 2 години :)

друг особняк беше един сърбин

пак продаваме служебни коли и съм ги наредил измити на паркинга, бяха 3 еднакви, само че едната беше бижу, а другите 2.. не особено пазени, охлузени от тук-от там и на много повече километри, пък се продаваха за едни пари

той като дойде си вика тая е супер и гледа най-изтормозената от всички.. аз естествено се опитах дискретно да го насоча към по-добрата кола, ама не та не, тая си харесал.. не можах да разбера с какво го привлече, но нея си взе и така.. още му се чудя

иначе съм се нагледал на "инженери", дето се мислят за големи разбирачи и накрая се насират зверски, един такъв, 2 седмици ме тормози за едно седанче, пък огледи, пък чудеса, пък при застрахователите я проверява, пък в кат я проверява (колата нямаше и 1 година, не знам кво точно чакаше да открие), пък юрист води като подписвахме договора, абе разбирач от всякъде.. накрая взе колата и след 10 мин се обажда и крещи, че колата се е преебала, неква лампа на талобото свети.. аз съм в ужас, тоя ми беше писнал от всякъде, направо полудях.. след секунда се обажда и вика "аа, тва било лампата за нафтата" и така..

също така мразя и семейните покупки.. едно момче се беше обадило за една кола.. да идва да я гледа.. дойде, хареса му.. след няколко дни се обажда пак.. ама тоя път води цялата рода, барабар с неква баба.. да гледат уж.. баща му беше полицай и по стар соц маниер ме извика да поговорим на саме, сцената беше като робърт дениро от "семейство факър" (гледам те и знака с пръстите) и от там нататък цялата продажба се разви само в присъствието на цялата рода

абе всеки луд с номера си.. но истината, която съм разбрал е, че тези купувачи, които са най-лежерни взимат най-читавата кола и всичко става с удоволствие, докато тези ,които са супер мнителни и подозрителни и най-големи разбирачи в крайна сметка се наиграват и така.. :ok:
No bling at the Ring

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: F10 ///M5

Мнение от DriftoMania » 11 Авг 2012, 0:06

Толкова коли съм гледал последните години, опа, пардон, толкова барутници, че не знам дали мога да се изненадам от нещо вече.. една от най-запомнящите се случки беше като ходих да гледам една семейна Тойота в Русе миналото лято..колата на ОМВ-то още като спрях направо ми взе очите, черен металик, открояващи се джанти, абе супер изпъната..Човека беше някакъв не много възрастен, много пътувал в чужбина, бил я докарал от Италия наскоро и комбито въпросното го карала жена му от няколко месеца (имаше и детска седалка отзад) но и била много ниска и я продавал..вика 'Аз не я карам много, ей преди 3 дена я сервизирах - накладки, масла, чисто нови гуми и тн..' Качих се, направих едно кръгче, бях карал такава вече и ми беше доста познат модела, и да си кажа честно не помня как се държеше колата, но нищо по-сериозно не открих за краткия си опит с нея, само задния ляв ел. прозорец издаваше ужасяващ скърцащ звук при опит за сваляне - естествено сега го беше забелязал собственика Както и да е, спрях на ОМВ-то на паркинга и оглеждам тенекиите отблизо - пребоядисвана, но и това собственика не го знаеше Отварям капака и виждам не една, а ДВЕ лепенки, май бяха от смяна на масло, не помня точно, а и италианския ми не е много добър но датата беше 2006-та някой си месец, а километрите 247к..нищо интересно, само дето на таблото пишеше 167 и нещо В главата ми се завъртяха доста мисли за предполагаемите км, които колата беше изминала през последните 5 години, но пък дизелово комби колко да е карано в Италия Благодарих на човека, даже му предложих и някой лев да му дам за изгорената нафта, но той не пожела и си заминах..та далеч ми беше от мисълта, че съзнателно е искал да ме преметне, не че не е възможно де, но и хората масово не разбират грам от коли и щом пали, значи всичко е наред..
Да не говорим, че направих и грешката да посетя Горубляне веднъж..поне се забавлявах, загубих 15 мин с един пич, дет се опита да ме убеди, че едно 406 HDi е 'чисто ново бе, човек, а този двигател е най-добрия и икономичен за тоя модел', а като му казах, че еърбека е излизал погледа му беше нещо като това -> и след няколко секунди на мисъл вика "А, тия са така, то така е изпъкнало това принципно на всички" Добре, че просто имах няколко часа за убиване, а не бях тръгнал да търся нещо..
Продавал съм и няколко коли, две случки по-интересни: един приятел, дето бачка в чужбина се беше прибрал с едно Рено и после си замина със самолета, а аз трябваше да стопанисвам Рендето и да му пусна обява, ако някой случайно закачи да го продам..един месец никой не обърна внимание на обявата, но мен не ме притесняваше, най-малкото, щото колата не беше моя и просто правех услуга на приятел..докато в един ноемврийски ден дойдоха двама купувачи, от различни градове..единия идва в 10 сутринта, аз Реното откакто го бях паркирал в гаража преди месец не го бях палил даже, акумулатора беше умрял, но докарах моята кола, подадох ток и запали..Пича тръгна да кара, колата леш - вътре даже не беше изчистена като за продаване, а директно паркирана у нас и зарязана..още 1 минута след като тръгнахме на тестдрайва, усещам че дърпа нещо, тя предната гума едната омекнала, спряхме в супер силния дъжд на една гумаджийница, напомпихме я и продължихме..Човека каза, че не бил предвидил да купува кола точно тоя ден и бил сам и нямало кой да върне неговата кола и си замина..викам си, остава и да я беше взел в това състояние..а колата си беше читава и обслужена даже, все пак на ход беше я докарал моя приятел няколко хиляди км и нямаше как да не е в прилично поне състояние..качих се аз, газ към първата мивка, хем и времето беше светнало, основно изчистване вътре-вън, помпене и проверка на всички гуми, вратата на багажника нещо залепваше и нея оправих и дойде още един човек..дойде, кара, хареса и си тръгна мега доволен, както и аз, че допринесох с нещо повече от пускане на обява в нета, въпреки, че не бях длъжен..
Миналата година пък пуснах за продаване една кола, беше на 255к км, но поне половината ги бях направил аз и бях абсолютно сигурен в автомобила, а и човека дето я взе му беше писнало от перфектните лъснати уникати по автокъщите, всички на по 160к с неясно минало, а моята дори не я бях измил, той деня пак беше дъждовен.Имаше си някои външни забележки от господарите на паркирането, които са се подвизавали около нея, но технически беше ок. Човека го оцени като че ли, дори и на канал не пожела да я види, но като тръгнахме към нотариуса се плеснах по челото, че съм забравил да мина преглед..както и да е, минахме през нотариуса, плати ми я и заведох човека да мине преглед на новопридобитото си возило..всичко точно, вадя я от гаража, като за последно, стискаме си ръцете и тъкмо се качвам да си ходя, след като изпратих човека и гледам нещо тече под двигателя на вече бившата ми кола (дъжда беше спрял и бяха изсъхнали улиците, така че лесно забелязах)..за няколко секунди дяволчето в мен се обади и се опита да ме спре от това, което после направих..но нямаше как да оставя човека да тръгне на път така, а и се зачудих какъв ще да е тоя теч..викнах му, отворихме капака, излиза дим, викам си 'ей ся си еба майката, може ли толкова километри никога да не съм имал проблеми и баш накрая да ме предадеш'..седя 5 минути и се чудя кво става, викам на купувача 'ами не знам какво става, но ти връщам парите, ти тая кола едва ли ще искаш да я вземеш' и в тоя момент се сещам, че няколко дена преди това бях гледал антифриза и явно не бях затегнал капачката хубаво и понеже докато минаваше преглед работи на място 15-20 минути страстите са се поразгорещили Дано още я карат, наистина хубава кола дадох..
Изображение

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 11 Авг 2012, 1:02

Аз вчера щях да бия един 120 килограмов келеш, въпреки, че не ми беше в категорията и беше едно 10-12 години по млад от мен ...
В обявата за продажба (кола АУДИ) пише - колата е без забележки! Питам по тел-а работи ли климатроника - отговаря ми - "мноо ясно че работи"! Автомата плавно ли превключва - "да мнооо ясно". Има ли нещо за ремонт питам аз, "НЕ, няма - колата е без забележки". Срещаме се и му викам пусни климатика, докато направим тест-драйва - а той "ами климатика работи, ама от 2-3 месеца духа само на топло"??? Викам му - ти ебаваш ли се нещо с мен или? той - "не бе бате, работи ама САМО не иска да духа студено". Ами да отворим прозорците тогава, че ще се сварим - а той - само задните щото на другите им е изгорЕл бушона .... предницата - ЛЕШ ... за малко да станем на кълбета и да ни пишат по вестниците!
От преди 1 седмица (Мерцедес) - колата била ОТЛИЧНА, без забележки - влизам, въртя ключа и се чува чегъртане бендикс/четки и колата не пали - така 3 пъти ... ходова част - ЛЕШ, удари се чуват от автоматика, пича обаче вика "за мен колата е отлична" и никой не мое му каже копче!
Преди 2 седмици - гледам един джип - перфектен бил, без забележки - работи обаче МЕГА ЗЛЕ (прекъсва, мени обороти и т.н.). викам му отвори капака - гледам половината тръби омотани с изолирбанд - ае к'во е ставало тука ... той - ааами имаше газовО .... гърмяло ли е, питам аз ..... амиииии малко ... всичко беше ЛЕШ!
Преди време - харесвам кола и стигаме до нотариус - собственика обаче няма платен данък за години наред - нотариуса отказа да парафира, щото на пича (собственика) му било против принципите да плаща данъци ...
и те такива ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 11 Авг 2012, 1:25

Бащата кара един Сценик 1 фаза, и беше мераклия да си вземе мааалко по-нова(с 1-2 години) пак същата само друг цвят и двигател.
Та гледаме една обява в мобилето, един Сценик с 2 години по-нов, с двигателя който търсим, естествено "перфектен", без забележки и т.н.
Човека беше от града и естествено се разбрахме да се видим след час.
Отиваме на уроченото място със служебната кола и какво да видим, няма никой :conf: :paranoid: Тамън да се качваме да си ходим и гледаме Сценика идва от някаде(нашия човек го качил да го подгрее :mhihi: ) Както и да е.. почнахме да гледаме колата, ми тя горката цялата в деруги, уж беше 2 години по-нова пък се оказа че е само с няколко месеца по-нова.
В мобилето пишеше Продавач - частно лице, пък се оказа, че човека е някакъв джамбазин и само с това се занимава.. :mhihi:
Вика "Обикновено моите клиенти си остават завинаги мои клиенти" :mhihi:
Бащата му показва ключа на нашия Сценик, а апашинът не можа да зацепи, че и ния караме такава кола. :mhihi:
Бащата вика "Добре, може ли да я пробваме? Джамбазина отговори "Да", и докато баща ми отиде да се качи на шофьорската седалка, продавача рече "Да, ама само аз ще я карам"
Ние седим и гледаме така :shock: :shock: :shock:
Направо се качихме и си заминахме, даже чао не му казахме... :kuku:
Викам си на ума "Кой пък ще си купи кола само докато се вози при тоя" :confused: :shock:
Друг път пак гледахме друг Сценик, и този път разрешиха да го пробваме както си трябва. Но тамън да се връщаме в автокъщата и светна "Чек-а" и колата тотално умря.
Вече остават 50 м. до Автокъщата и изведнъж изскача някакво Ауди, не спира на Стоп.
С някакъв късмет успяхме да го избегнем, и джамбазинът който се возеше направо щеше да му изскочи сърцето. :mhihi:
Както и да е, и тази не я взехме понеже викаха, че не е пребоядисвана, пък дори с обикновен поглед всеки може да забележи, че цвета се разминава и има кривини.
Странното беше, че тази кола беше супер горещо препоръчана от "приятел" бояджия на бащами :kuku:
Може ли бояджия, който работи с автокъщи да не може да забележи, че колата колата е удряна и не е оправена както трябва... :ranting: :censored:
После му викаме да погледне там, че май е удряна и той гледа, пипа и вика, има малко правено ама не си личало.. :bang:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: бързо,гледа лошо и много дразни

Мнение от kosmosa » 11 Авг 2012, 11:08

Продаваме 124 купе с един приятел преди няколко години и някакъвя пич от Пазарджик ми звъни всеки ден .... седмица подред и все едно и също си говорим......това как и е на колата....онова нали няма проблеми...??? и все не идва да я взима....а уж бил много сигурен ! След поредното позвъняване на телефона.....гледам пак тоя юнак звъни а моя приятел вече бесен ми взима телефона той да говори..... И пак познатия разговор.......в който ония отсреща пита : "Е добре де как е колата като цяло ? " , на което моя другар му отговаря.... "А бе приятел ти 90-та година кола карал ли си ? " ония вика : "Ми да карал съм" след което последва гневния въпрос : "И как е ??? Много ли е добре така като цяло ?!?" .........та направо щях да умра от срам и смях.. :)
Няма никакъв дявол....това е просто Бог,но когато се напие...

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 11 Авг 2012, 18:17

Не знам дали това че случката ме отказа да купувам дадената кола е за тук но все пак нека да я споделя.. Преди около месец и нещо.. продадох старата кола и реших да търся е30ка комби.. След доста търсене си набелязах една от Пазарджик.. Имаше само 2 снимки.. на които се виждаха малко забележки по салона и че двете врати от шофьорската страна са натиснати.. викам айде сега няма как за малко пари без забележки.. звъня аз на пича.. Питам го има ли някакви проблеми освен външни забележки.. Той вика няма проблеми.. Питам как е с документите, течове нещо? Понеже беше с М50 вътре викам как е сложено.. той вика професионално както трябва.. викам ок.. след 2 дни идвам да я гледам и ако ми хареса я вземам..
На другия ден пак му звъня и му казвам.. тая вечер тръгвам за да може да съм при тебе рано сутринта.. Да може да се приберем към Русе по-рано същия ден.. все пак 400км в едната посока.. Оня вика ок.. ще те чакам..
Та на другия ден.. тръгнахме рано сутринта с опела на един приятел.. В Пазарджик бяхме точно в 9 30.. Спряхме пред затвора и му звъня.. Оня не вдига.. Звъня пак.. и пак.. така 20 мин.. най-накрая вдигна.. един сънен и вика ей сега идвам.. В 10 30 идва е30ката отдалеко с много газ.. Обръща и спира зад нас.. Излизам аз гледам тя Кална.. ама кал все едно ходила на офроуд.. Не черна ами кафява.. Гледам вратите.. викам това от какво е.. оня вика ами една го натресла.. ама леко било.. Гледам и предния калник друг цвят.. викам това от кво е? Тоя вика от същия удар.. Леко бил мръднал макферсона.. Ама го оправили и нямало проблеми.. Погледнах отдолу гърнетата.. все едно съм ги правил аз в 2ри клас по труд и техника.. Мотора хвърлен с лопатата с м40ковата кутия.. Тоя вика окачването спортно някво.. гледам аз.. предни пружини рязани оргиналда.. задни FK.. амортисьорите.. оргиналдъ..
Викам айде да направя кръгче.. сядам аз.. тръгвам.. Ок.. набира всичко.. обаче след малко като я понастъпах опаа съединителя яко оттърва.. Викам пич за кво не ми каза за съединителя.. И тоя вика ам то забравих.. ама ще ти дам частите да си го смениш.. По думите щял да ми даде и оригиналния мотор 1.6 за да мина кат.. което впоследствие се оказа че от мотора само блока останал.. Та гледам аз гуми няма.. Помислих аз и викам айде сега.. за 1600лв кво искам.. Реших се аз да я взема и викам с документите всичко е наред нали? да ходим при нотариуса? А оня вика ами то няма гражданска, преглед.. Викам ми прави ги и да заминаваме че път ги чака..
Та отиваме ние да правим Гражданска в няква автомивка а един вика: Ква искаш истинска или фалшименто? Аз викам истинска. Оня вика дай талона на колата отиде някъде и след 10 мин се върна.. В това време викам я да измием колата да видя цвета къв е.. Малеее като я измиха тая кола.. То нямаше еднакъв цвят по нея... всякакви нюанси на черното но не и черен металик.. освен тавана де..
Та като взехме гражданската която не знам дали беше истинска отидохме да вземем документите и да търсим де да парвим преглед.. ходихме на 1-2 места където искат данък.. Нещо дето колата нямаше.. Като се разбра че няма данък той звъня и ходи да вземе собственника по талон да я регистрира в данъчното за да изкара бележка и да мине преглед.. Обикаляхме 2 часа.. в които установих че колата грееше, джантите бяха 4х98 с накриво завити болтове, вътре всичко дрънчеше.. По едно време взех да се отказвам.. и викам Пич аз се отказвам.. Писна ми с тия обикаляния.. каза че всичко наред.. а тоя вика чакай, споко ей сега ще оправим нещата.. Седнах аз и стискам зъби вече.. викам си набутах се дееба.. Изкараха накрая бележка от данъчното и се засилихме за преглед и след това към нотариус.. Отиваме ние на прегледа.. Влезе колата на валяците.. На теста за спирачки седеше само в червеното.. :shock: демек никви.. и като излиза от валяците колата тръсна.. отивам аз после към нея и гледам следи от Вода, масло и хидравлично масло.. залягам под мотора.. гледам всичко тече.. :shock: Вече тотално се разочаровах.. и Му викам брато отказвам се.. и тоя ми вика Не бе споко ей сега сме готови.. И тръгнахме към нотариуса.. още малко насила ме води.. Та влизаме ние вътре.. оня отиде да взема някви други документи които пак се бяха загубили както допреди това бележките за данъчното.. влизам аз с тоя на когото се води колата в нотариуса и оня ми вика.. дай лична карта да напечтаме документите докато дойте другия.. Седя аз и вече писнало ми е от всякъде му викам.. Отивам до колата че я забравих.. ( тия моите с които бях дошъл бяха постоянно зад мен с другата кола) Та скочих аз в колата.. Тия викат кво стана.. а мене ми беше толкова изнервено вече 4 часа обиколки на жегата че само казах: КАРАЙ.. КАРАЙ ДЕТО ТИ ВИДЯТ ОЧИТЕ ТАБЕЛА ЗА ИЗВЪН ПАЗАРДЖИК! Та заминахме а тоя даже и не се обади да пита кво е станало.. Теглих една майна за дето заминаха едни 100лв за разходка и нерви.. и си оползотворих парите с една почивка на морето :lol:
Може да ме определите че съм постъпил некоректно като съм се отказал.. Но все пак аз минимум 10 пъти му казах на продавача това а той все настояваше да купя колата.. Дет се вика кой знае че сме там.. после можеше да ни намерят из Пазарджишките околности
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328CI

Мнение от bmwinio » 11 Авг 2012, 18:20

И една от мен, за която като се сетя и започвам да се смея. Случва се в шоурум за чисто нови автомобили, дилъра убеждава клиента. че колата е най най и улисан в думите си и в стремежа си да продаде колата заявява, че колата е 4Х4 само на предните колела... :kuku:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d

Мнение от AngelG » 11 Авг 2012, 19:30

Преди седмица БМВ Е38 750

Аз: Кажи какво има за правене по колата , да си направя сметката дали си струва

Той : Няма и нищо , колата е перфектна

Аз : Сигурен ли си , защото идвам от морето до София само заради твойта кола и ще я караме в сервиз на пълен преглед

Той : Абе има малък проблем , като дадеш газ не зацепва хубаво , щото видиш ли 4 цилиндъра не работят . Ама ти за 200-250 лева ще си я оправиш

Аз : Еми караш 750 , като е 250лв земи ги оправи и тогава да говорим

Той (с мазен шопски диалект) : Еми баце аз зор нямам , на мен не ми пречи и така да я карам.

.....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 12 Авг 2012, 22:36

Мойте случки:

1. През 2003г научавам че Кока кола ще продават камиони, на цена "Далавера" - по 3000лв за камион. Намирам връзки и ще ставам транспортен бос :mhihi: . Речено - сторено, обаче останали само Рено, а Мерцедесите продадени. Купувам едно Рено за 3000лв, добре ама това без ДДС, прехвърляне и куп други неща....Та цифрата стана над 5 бона.... Оказа се че този камион е пълен леш, работа няма, абе пълна трагедия за транспортният бос :mhihi:
Ново решение: продажба. Да, ама никой не иска камион на милиони км. Почвам да търся бартери за кола и хоп, чудото стана: лачена Алфа 155 + кеш :bowdown:
Отиваме да прехвърляме и греда: набутали ми камиончето с фалшиви документи с ГО и данък :shock: , а колата регистрирана в общината с фалшива бележка!
Отивам в данъчното и заявявам че искам да платя данъка втори път :mhihi: а тия в данъчното "Абе момче, ти луд ли си?" :mhihi: А аз "Ами да, луд съм" Какво да кажа, че съм дал фалшива бележка ли? И то от Кока кола! Както и да е взе Алфата и газ да ме няма.

2. Случка през 2010г.
Имах Мерцедес Е200 комби, ама без забележка! Няма за какво да се хванеш: салона като нов, външен вид без драскотина, нови гуми Мишелин, стойката опъната, резервоара пълен до горе....абе нова! И мойта на топ цена в Интернет, т.е. най-скъпата. И никой не звъни :banghead:
Както и да е, един ден се наредиха три сделки в моя бизнес и за капак ми звъни и мераклия за колата. Човека идва от Свищов да търси Е класа, обиколил Плевен и всичките околни места но греда - читав Мечок няма. Та, човека казва "След два часа съм София, искам оглед". Обаче аз нямам никакво време. Той казва че е ок, ще огледа Горубляне и ще звънне. Звъни ми след 3-4 часа и вика "Идвам", а аз доникъде :banghead: Той казва "Ок, ще ходя до Дупница и ще ти звънна оттам". Казвам му "Ходи и се разходи, пий кафе и ела да си купиш кола". Към 15.00ч ми звъни " Ами аз се върнах от Дупница, там са само гробници, идвам при теб." Казах му адреса и докато се прибера вкъщи той вече ме чака пред колата.
Казва "Купувам я" :shock: Викам "Как я купуваш бе, нито съм я палил, нито си карал, нищо!" Как така на сляпо?!
До последно не вярвах че има сделка! А човека си я плати и подкара чак след нотариуса!
Никога не бях вярвал че ще има човек, който да купи колата без дори да чуе мотора :bowdown:

3. Случка през 2011г
Ще продавам Е39-ката, пуснал съм я в Нета, обаче интерес никакъв. Звъни един ден телефона и едно семейство иска оглед. Харесаха я и ще ходиме при нотариус. Добре, обаче мъжът купува с пари от жена си, а тя му казала че повече от Х пари да не дава. А него го срам да ми каже че иска 200лв коментар и ще се криеме жена му да не разбере че ще плати 200лв повече :mhihi: Минава сделката през нотариус, плащат -200лв, пиеме кафе, лафиме си.... обаче 200лв няма :mhihi: Накрая ще си ходиме и аз вече няма накъде казвам че си искам парите! Е да видите цирк :mhihi: Но си ги платиха де.

Иначе случки с некоректни продавачи, дето лъжат по телефона колкото искаш. Затова не обикалям из България, да гледам кенефи. Само в София
:yes:

Следваща

Назад към Извън Темата