Глоба за липса на ГО служебно?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лимузина

Глоба за липса на ГО служебно?

Мнение от bat_gosho » 12 Авг 2012, 10:54

Вчера като ходих да си внеса последната вноска по ГО-то застрахователката ме предупреди,че щом ми изтече гражданската трябва веднага да ида да я подновя,защото имало глоби ако останеш без ГО,без дори да се кара колата.Това вярно ли е или ме гъбарка,за да ида после пак при нея :kuku:

младши ентусиаст
Аватар

Re: Глоба за липса на ГО служебно?

Мнение от exotique » 12 Авг 2012, 11:15

Вярно е, приеха го тази година.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 12 Авг 2012, 11:23

да, вярно е
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 12 Авг 2012, 11:26

Някой може ли да цитира закон.

Потребител
Аватар

Мнение от ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ » 12 Авг 2012, 11:39

И аз сега чувам за подобна служебна глоба! :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E34 525 tds, E36 325i
Мечтае да кара: E21 323

Мнение от Martoni » 12 Авг 2012, 11:56

Доста важна тема е според мен. Ако може някой да каже къде го пише това защото и аз имам кола която не карам постоянно и съответно няма ГО а и според мен има доста такива коли в БГ.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 12 Авг 2012, 14:22

В каква държава живеем само... :help:

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 12 Авг 2012, 14:25

Няма глоба!!! На 14-тия ден след изтичането на срока за вноската, ако гражданската, все още не платена е прекратена окончателно!!!

Иначе, ако се отиде на третия - петия и.т.н до 13-тия ден от изтичането на вноската, те карат да подпишеш декларация, че не си участвал в ПТП през дните, в коитo си закъснял с плащането (до 14 дни може да се закъснява).
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 12 Авг 2012, 19:04

Демирев написа:Няма глоба!!! На 14-тия ден след изтичането на срока за вноската, ако гражданската, все още не платена е прекратена окончателно!!!

Иначе, ако се отиде на третия - петия и.т.н до 13-тия ден от изтичането на вноската, те карат да подпишеш декларация, че не си участвал в ПТП през дните, в коитo си закъснял с плащането (до 14 дни може да се закъснява).

Става въпрос за изтекла полица, не вноска!
Не успях да открия точния закон, това е единственото, което открих и то е още от 2009 г.

КАТ ще глобява шофьорите, които не са сключили застраховка „Гражданска отговорност". Те ще бъдат санкционирани по списък, дори да не ги хванат на пътя.

Това съобщи в интервю пред вестник 24 часа Апостол Апостолов - шеф на Комисията за финансов надзор.
Вече се обсъжда идеята това да става по регистър, в който всекидневно се отчитат наличните застраховки, съобщи още той. Тази практика е взаимствана от скандинавските страни, където е дала добри резултати.
"Целта е, който няма задължителната застраховка, реално да бъде санкциониран, а не само потенциално заплашен", обясни Апостолов.
Според него санкцията не трябва да бъде висока и жестока, а навременна.
Под 90% от колите у нас са с валидна полица, а членството в ЕС ни задължава да поддържаме по-висок обхват.

Най-парадоксалното в случая е, че дори колата да е противозаконно отнета, тя пак се води наша собственост, като това отново ни задължава да подновяваме полиците за гражданска отговорност :)
Последна промяна Nasko_ на 12 Авг 2012, 19:21, променена общо 1 път
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Мнение от Rosendo » 12 Авг 2012, 19:10

Nasko_ написа:
Демирев написа:Няма глоба!!!

Реално по закон може да дойде кварталния, да ти звънне на вратата и да ти състави акт за това че имаш кола, която не е спряна от движение (документално) и в същото време няма ГО.
При всички положения обаче санкционирането е само и единственно в пълномощията на органите на реда.
Поздрави

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 12 Авг 2012, 19:38

Ето го и закона :)
Раздел II
Задължителна застраховка "Гражданска отговорност"

Чл. 78. Застраховка "Гражданска отговорност" по чл. 77, ал. 1, т. 1 са длъжни да имат:
1. собствениците, ползвателите, държателите и упълномощените от тях водачи на моторни превозни средства, регистрирани в страната;
2. водачите на моторни превозни средства, регистрирани в чужбина, влизащи в страната; когато застраховката им е издадена в чужбина, тя трябва да е валидна за територията на Република България.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 12 Авг 2012, 20:00

Застрахователите не пропускат да натякват на хората при всеки удобен случай че трябва да се плаща дори да не се ползва колата.Това е поредното издевателство на застрахователното лоби над българските шофьори.Парите никога не им стигат -винаги вноските им малки на ГО само дето не се сещат че тука масата от колите са над 10 г. и не може да става сравнение с други страни от общноста. На въпроса защо ? -отговорите обикновено са че колата както стояла на паркинга можело да тръгне сама и да блъсне други коли.Смех у залата.Ако тва успеят някога да го прокарат в закон ще е най голямата простотия.Дотогава да си спазват задълженията по сключените ГО не да се изживяват на законодателен орган и да се чудят как да скубят още пари от хората.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp

Мнение от Krasimir19 » 12 Авг 2012, 21:26

Само ми е интересно от коя аджеба скандинавска страна са взаимствали идеята ГО да се плаща дори и да не се ползва колата? Аз 1 месец карах кола без застраховка... и никой не дойде да ми тропа на вратата за застраховка или пък да ме уведомят по някакъв начин. Сега ако ме спрат в движение е друго, ще ме санкционират. Единствено данка ако не се плати на колата, чичко полицай като ти види колата някъде дори паркирана идва и сваля номерат и ги носи в местния КАТ. След което трябва да се отиде там да се плати данка + някаква глоба май не съм сигурен и се взимат номерата, или да се спре колата от движение.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 12 Авг 2012, 21:51

Krasimir19 написа:Само ми е интересно от коя аджеба скандинавска страна са взаимствали идеята ГО да се плаща дори и да не се ползва колата? Аз 1 месец карах кола без застраховка... и никой не дойде да ми тропа на вратата за застраховка или пък да ме уведомят по някакъв начин. Сега ако ме спрат в движение е друго, ще ме санкционират. Единствено данка ако не се плати на колата, чичко полицай като ти види колата някъде дори паркирана идва и сваля номерат и ги носи в местния КАТ. След което трябва да се отиде там да се плати данка + някаква глоба май не съм сигурен и се взимат номерата, или да се спре колата от движение.

Колега, ако си карал кола с БГ регистрация, те няма как да те предупреждават или да знаят, че караш без застраховка!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 12 Авг 2012, 22:24

Ами колата ми стои примерно в гаража без ГО.Каква работа има застрахователа с мойта кола която не се кара и си е в моя имот?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Следваща

Назад към Извън Темата