Размисли за някои бензиностанции

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 725tds

Размисли за някои бензиностанции

Мнение от emo_ch » 15 Авг 2012, 11:54

Здравейте колеги! Днес попаднах на една статия в dir.bg, озаглавена "13% от горивата - некачествени" (http://banks.dir.bg/2012/08/15/news11789311.html). В нея се казва, че "Обект на най-засилен контрол са били малките бензиностанции", както и че "През м.г. проверките са били почти същият брой, но за разлика от тогава сега държавата е затегнала контрола на малките търговци".
Та по този повод почвам да си мисля дали няма да се окаже, че горивата по по-малките и безизвестни бензиностанции са по-качествени отколкото по големите вериги като OMV, Лукоил, Shell, Eko и др.
Защо мисля така. Както обикновено става в БГ, държавата контролира най-сериозно дребните търговци, а едрите риби никой не ги закача - те си имат протекции, за които си плащат солено, като естествено това се включва в крайната цена на продукта. Съвсем наскоро станахме свидетели на поредния куриоз, който доказва горното - "комисията за защита на конкуренцията излезе с решение, че при горивата няма картел и цените на едро не трябва да се публикуват" :conf: .
За да могат да останат в бизнеса на дребните търговци не им остава друго освен да спазват правилата, т.е. малките бензиностанции могат да оцелеят само ако предлагат горива, които влизат в изискванията на съответните стандарти.
Какво мислите за това? Има ли някой отзиви от горива от малки бензиностанции?

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Re: Размисли за някои бензиностанции

Мнение от Демирев » 15 Авг 2012, 15:52

Всички горива за масово ползване (А95 - газ и стандартен дизел) са от Лукойл Бургас! И малки и големи вериги поръчват доставка от Бургас. Само 100 октана и премиум дизелите си ги преопаковат с добавки на място.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2 - BMW E30 touring
Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
Детайли за колата: Детайлите са перфектни.

Мнение от kokala » 15 Авг 2012, 17:38

Не знам за малките бензиностанции, но мога да кажа мнението си за Лукоил: ПЪЛНА СКРЪБ!!! Имах един мотор и си правех експерименти, веднъж сипвам от Лукойл после от Омв после Еко, Петрол... от Лукойла е най-скапаното гориво!!! Двигателя работи доста по-шумно, вървежа е коренно различен в сравнение от другите бензиностанции изобщо пълна скръб, не знам въобще някой прави ли им проверки! Двама познати си сипаха бензин по едно и също време и после карбуратора им беше пълен с вода... За мен най-хубавите бензиностанции са Еко и Омв, само от шела не съм сипвал.
Изображение Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 15 Авг 2012, 18:44

kokala написа:само от шела не съм сипвал.

И недей :mhihi:
На един чисто нов авенсис след :!: първото :!: зареждане сменихме дюзи (дизел) :lol: Може и да сме уцелили кофти партида автомобил, но първото ми се струва сякаш по-вероятно :lol:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 725tds

Мнение от emo_ch » 16 Авг 2012, 11:13

От Лукоил никога повеченяма да зареждам. Предишната си кола я зареждах само там. Като смених горияния филтър и като видях какво има в него :shock: повече не стъпвам в тези бензиностанции. За Shell съм чувал подобни работи. Сега зареждам на Еко, но ми се струва, че "удрят в грамажа". То е ясно, че всичкото гориво идва от рафинерията в Бургас, но главните манипулации ги правят по бензиностанциите. А за малките не съм чувал нищо.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 16 Авг 2012, 12:22

"...То е ясно, че всичкото гориво идва от рафинерията в Бургас..."

И на Ромпетрол ли?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 16 Авг 2012, 14:08

Все същото...

Назад към Извън Темата