Въпрос за КАТ/мотор/регистрация

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Въпрос за КАТ/мотор/регистрация

Мнение от raduslaf » 26 Авг 2012, 20:53

Колеги, взех си м52б28 с изрядни документи - английски документ от колата, от която е свален, както и нотариално заверен договор за покупко-продажба на конкретния мотор.Звънях в КАТ и попитах какъв срок имам да го регистрирам и какво ще ми се случи, ако ме хванат с нерегнатия мотор под капака.Отговорът беше 14 дневен срок, но не знаеха какво ще се случи, ако на пътя ме спрат и установят какво карам.Въпросът ми си има предистория, ама не смятам за разумно да я пускам в публичното пространство :mhihi: Та какво могат да ми направят, ако ме спрат, докато още не е изтекъл въпросният срок и евентуално, ако ме спрат след него, защото вероятно няма да успея да я регистрирам докато изтече.Още повече, че искат и технотест.Идеи?

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Re: Въпрос за КАТ/мотор/регистрация

Мнение от Bavarcho » 26 Авг 2012, 21:02

1-во технотест мини пък после регистрация...
2-ро за всяко внесено МПС което не се продава от фирма, т.е. не е закупено с фактура, а с т. нар. директен договор има 14 дневен срок за регистрация, явно и само за двигател се отнася същото. (за което не съм много сигурен, и малко се съмнявам тея да не са ти дали просто някакъв отговор на въпроса, без значение верен ли е) Не си мисли, че всички коли дето са с т.нар. директен договор (имаш договора за покупко продажба писан в съответната страна дето е МПС-то, без фактура от фирмата вносител) като се внесат се регистрират след 14 дни.
Като тръгнеш да регистрираш колата пишете договор с дата на вноса преди няколко дни.
Ти от къде купи двигатела?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 26 Авг 2012, 23:07

14 дневен е срокът за регистрация на МПС-то с новия мотор от датата на закупуването му от мен.Т.е. двигателят може да си стои 15 години в България, ама аз трябва за 14 дни да регистрирам колата с него като го купя.Както и да е.Въпросът е какво ще каже КАТ като ме спрат на пътя и се установи какъв ми е случаят, а аз още не съм регистрирал колата с новия мотор.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 90" Е30 316i
Мечтае да кара: Е30 3??

Мнение от p0wEr » 26 Авг 2012, 23:48

В Плевен вече се чу за 2 прибрани БМВ-та едното е навън но другото е прибрано преди няколко дeнa и все още е там..Та значи цитирам от фейсбук потърпевши:" карат те да отвориш капака... гледат цилиндрите... ако всичко отговаря гледат инсталацията дали видимо е правено нещо по нея... ако се осъмнят прибират колата на отговорно пазене в съответното рпу и след някой друг ден идва експерт да установи дали двигателя е подменен...Ако сте със сменени двг правете струвайте да не ви личи... Глобата е от 1000 до 7000 лв!"
Пичове, Е30 не е за хора със слаби сърца, лекари или юристи...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили... :mhihi:
Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...

Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 27 Авг 2012, 9:07

Еба си...Имаш ли информация дали имат документи за моторите въпросните две коли?Какво е направил първият хванат, за да го пуснат?Можеш ли да ме свържеш с някой от потърпевшите?Това с инсталацията нещо не го разбрах.Как по-точно я гледат и какво "правено" може да има по нея?

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 27 Авг 2012, 9:23

raduslaf написа:14 дневен е срокът за регистрация на МПС-то с новия мотор от датата на закупуването му от мен.Т.е. двигателят може да си стои 15 години в България, ама аз трябва за 14 дни да регистрирам колата с него като го купя.Както и да е.Въпросът е какво ще каже КАТ като ме спрат на пътя и се установи какъв ми е случаят, а аз още не съм регистрирал колата с новия мотор.

Нали ти казах пишете договор като тръгнеш да го регистрираш.

raduslaf написа:Еба си...Имаш ли информация дали имат документи за моторите въпросните две коли?Какво е направил първият хванат, за да го пуснат?Можеш ли да ме свържеш с някой от потърпевшите?Това с инсталацията нещо не го разбрах.Как по-точно я гледат и какво "правено" може да има по нея?

Говори с Оги от Плевен той е наясно и мисля, че той го е писал това във фейсбук. ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 27 Авг 2012, 9:27

Bavarcho написа:Нали ти казах пишете договор като тръгнеш да го регистрираш.
Говори с Оги от Плевен той е наясно и мисля, че той го е писал това във фейсбук. ;)

Договорът е вече факт от 20.08.2012 г.Т.е. минали са 7 дни и имам още толкова.Благодаря за инфото, ще питам колегата :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 90" Е30 316i
Мечтае да кара: Е30 3??

Мнение от p0wEr » 27 Авг 2012, 16:14

Да точно с Оги трябва да разговаряш другото момче не го познавам :) Иначе доколкото знам Оги предостави документ за мотора и освободиха колата :)
Пичове, Е30 не е за хора със слаби сърца, лекари или юристи...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили... :mhihi:
Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...

Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 27 Авг 2012, 16:19

p0wEr написа:Да точно с Оги трябва да разговаряш другото момче не го познавам :) Иначе доколкото знам Оги предостави документ за мотора и освободиха колата :)

Писах му на колегата, да видим какво ще каже.Ако случаят е такъв, ще съм повече от щастлив :have one:

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 03 Сеп 2012, 15:54

Днес минах технотест.Не очаквах да протече по тоя начин!Отдох там, показах всички необходими документи.Разбира се, почна се с това, което очаквах: "Повече от 10% по-мощен двигател не може!".Естествено имам готов отговор: "Има два по-мощни двигателя, които се монтират в тия купета"."Е, има, ама те нали се сещаш, че са с други спирачки и окачване".Казах му да дойде да провери, че при мен всичко е наред, като разчитах на това, че като види големите вентилирани дискове и чисто новите накладки, всичко ще свърши дотам.Вкарахме колата на канал - там всичко точно.После момента с дисковете.Извади там някакъв каталог, гледа, струва и отиде да мери, ама отвън през джантата :mhihi: Вика ми "според мене тоа диск изобщо не е 296 мм, колкото пише, че трябва да е.Викам "толко е как да не е толко" (без да имам идея дали е така).И тука почна филмът.Оня ми вика "сваляй джантата да мерим диска".При, което аз малко се учудих, щото все пак съм дошъл те да свършат тая работа с установяването кое, какво, що.Аз обаче нямам ключ, а тоя ми вика иди търси тука некъде по съседните сервизи, разглоби си гумата и ме викни пак да меря :shock: Обадих се на един колега, който ме увери, че дисковете от 318ис и 328 със сигурност са едни и същи на размери.При тая информация, влизам смело при човека и му я заявявам, на което той казва "ама аз знам, че е така" :shock: Викам хубаво де, тогава какъв е проблемът?Ми ти може да си ги сменил?Викам що да ги сменям с по-малки?!Той вика "доказвай, че си прав".А какво има да доказвам?Той лично е проверил в неговия каталог, че за йеска и 28ца са абсолютно еднакви, аз идвам с йеската и всички документи.Викам "ето документите, колата ми е йеска, според твоя каталог са еднакви дисковете, нали?Какво има да доказваме?Тука вече му писна от мене и ми вика ела с мене.Вкара ме в некво хале хвърли ми един ключ и ми вика "сваляй, сега ще проверим" :shock: Пак ми мина през акъла "това не е ли тяхна работа!?!?" Само дето не ме накара да сляза в канала да си сверя номера на рамата.Освен това през цялото време е имал ключ, но ми каза "иди си търси от околните сервизи!" :kuku: Както и да е, свалих си гумата, измери той, че всичко е точно и минах след над 3 часа и половина престой там в търсене на ключове, чакане да хапне и т.н.Бях супер сръджан и любезен от страх да не му скимне, че не го кефя и да ме отреже съвсем за теста.Но като цяло...безобразие.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 03 Сеп 2012, 16:16

Т.е. - нищо неочаквано... даже си минал леко... 8)

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 03 Сеп 2012, 16:35

Mollov написа: даже си минал леко... 8)

:yes: ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 03 Сеп 2012, 16:39

Mollov написа:Т.е. - нищо неочаквано... даже си минал леко... 8)

:mhihi: Не знам, ама не ми се беше случвало в сервиз, в който съм закарал колата си, за да се обслужи по някакъв начин и да си платя за това, да ми кажат "иди си търси ключ от сервизите наоколо (а аз съм в сервиз!), свали си гумата и ме викни да погледна" :kuku: И това е нещо, което те трябва да установят, защото ще получат 150 лева след това.Разбирам, че парите са основно за сертификата, ама все си мисля, че и техническата част по установяване изправността на автомобила влиза в техните задължения :) Друг е въпросът, че след като все пак се наканиха да ми обърнат внимание в началото и почнахме да разглеждаме документите, пичът просто стана и ми каза "отивам да ям, ако искаш изчакай" :conf: Всички като че ли бяха смазани и разочаровани от живота и всяко нещо беше в състояние да ги раздразни допълнително и да те отсвирят.Абе трагедия пълна сме.Както и да е - идеята не е да се оплаквам, просто споделям опит, който може да бъде полезен на тези, които ще отидат там, за да си направят технотеста сами и после да им дадат едно документчи :mhihi: Задължително носете със себе си богат набор от инструменти, с който сами да можете да разглобите каквото е необходимо да се установи от инженерите там :mhihi:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 15 Сеп 2012, 1:03

По окачването гледаха ли?

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 15 Сеп 2012, 9:51

b00st написа:По окачването гледаха ли?

В началото каза, че ще гледа окачване, ама не го гледа.Скоро ще мина КАТ и като я регистрирам ще пусна една тема как се узаконява мотор и какви мизерии могат да се срещнат.

Следваща

Назад към Извън Темата