Въпрос за автокаско, ГО и данък за млад шофьор.
Модератор: Общи модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Въпрос за автокаско, ГО и данък за млад шофьор.
Здравейте,
искам да регистрирам колата си на мое име, понеже живея в Синята Зона в София. Колата е BMW e36 Compact m42. Единственият проблем е, че баща ми ме плаши че данака, каското и ГО ще са с 40-50 процента по-скъпи от сега, понеже имам книжка от 2 години. Искам да попитам дали е така. Досега нямам ПТП и талона ми е чист.
искам да регистрирам колата си на мое име, понеже живея в Синята Зона в София. Колата е BMW e36 Compact m42. Единственият проблем е, че баща ми ме плаши че данака, каското и ГО ще са с 40-50 процента по-скъпи от сега, понеже имам книжка от 2 години. Искам да попитам дали е така. Досега нямам ПТП и талона ми е чист.
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Re: Въпрос за автокаско, ГО и данък за млад шофьор.
Каското няма никаква разлика, ако ще вчера да си взел книжка. Единствено ако имаш заведена щета, премията се оскъпява на следващата година, затова аз лично сменям компанията(понеже нямат единен регистър). За данъка има разлика само между различните общини - ако баща ти се води по адрес в друга община ще има разлика в цената. Ако сте в една и съща община разлика няма. Ето един калкулатор, но не знам до колко е актуален: http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.html
И сега вече за ГО много зависи каква е колата(кубатура, година на производство). Ето тук можеш да въведеш твоите и на баща ти данните и да си направиш сам сметката дали има разлика: https://www.sdi.bg/onlineInsurance/showQuestionnaire.php. Този калкулатор смея да твърдя е актуален.
Като цяло ако колата ти е до 2000 кубика и до 150тина конски сили за мен е все тая на кой ще се води. Но има разни облаги при по-възрастните затова сам си прецени.
Поздрави,
Христо
И сега вече за ГО много зависи каква е колата(кубатура, година на производство). Ето тук можеш да въведеш твоите и на баща ти данните и да си направиш сам сметката дали има разлика: https://www.sdi.bg/onlineInsurance/showQuestionnaire.php. Този калкулатор смея да твърдя е актуален.
Като цяло ако колата ти е до 2000 кубика и до 150тина конски сили за мен е все тая на кой ще се води. Но има разни облаги при по-възрастните затова сам си прецени.
Поздрави,
Христо
- Nafarforii_89
- Потребител
-
Re: Въпрос за автокаско, ГО и данък за млад шофьор.
Само ГО може да ти е по скъпа при някои застрахователи,но не при всички.Данъкът даже ще е по евтин като го преизчислят на ново ако пак е в същата община,защото има един допълнителен коефициент с който се облагат колите под 13 години.За самото прехвърляне ще ти струва около 80-100лв. ако сте от една област(такси при нотариуса и смяна на талона).Ти си преценяваш кое ще ти е по изгодно
3 мнения
• Страница 1 от 1