Пукнати гуми пред блока
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Пукнати гуми пред блока
Здравейте колеги днес за втори път за няколко месеца ми пукат гумите пред блока в които живея
като двата пъти колата беше на различни места.Първият път подадох жалба в РПУ-то но ефекта е никакъв всичко причключи като неизвестен извършител сега се чудя дали има смисъл да подавам втора жалба
Повечето от вас са се сблъсквали с този проблем ако някой може да ми даде идеи как да хвана извършителя и/или да си предпазя гумите ще му бъда много благодарен 

- dankata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
Re: Пукнати гуми пред блока
Решението ти е камера (задължително скрита, защото видимата камера ще спре лекенцето), записите ги пазиш няколко дни и ако има събитие преглеждаш.
След като се убедиш кой е вариантите са два - нормалния ред и образцовия. Да си знаеш, че ако избереш първият вариант записите нямат никаква сила в съда
На мен ми трябваше около месец да го хвана и съм доволен от крайният резултат, който беше пълно обещетение за всички спукани гуми.
Успех
След като се убедиш кой е вариантите са два - нормалния ред и образцовия. Да си знаеш, че ако избереш първият вариант записите нямат никаква сила в съда

На мен ми трябваше около месец да го хвана и съм доволен от крайният резултат, който беше пълно обещетение за всички спукани гуми.
Успех

- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
На мен не са ми пукали гуми но ми надраха колата - цялата! Подавах жалби, защото ми ги искаше застрахователя, иначе ефекта от тях е същия като при теб. Няколко пъти ходих да дебна за подозрителни лица, но ми писна.
Ако е някой от блока, то рано или късно някой ще го види. Виж ако е пришалец, тогава ще е трудно. Просто говори със съседи, разпитай. Може да не си едиствения пострадал. Когато повече хора са нащрек има по-голям шанс някой да види нещо.
Ако е някой от блока, то рано или късно някой ще го види. Виж ако е пришалец, тогава ще е трудно. Просто говори със съседи, разпитай. Може да не си едиствения пострадал. Когато повече хора са нащрек има по-голям шанс някой да види нещо.
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
На мен преди около година и нещо ми надраха колата с ключ - от фара до стопа + една врата от другата страна. Нямах каско и не съм подавал никакви жалби, оправих си колата за моя сметка и направих каско
Онзи ден спирам пред фитнеса(125-то в Младост), но трябваше да звънна по телефона и останах в колата. Слънцето напичаше точно предното стъкло и не се виждах че съм вътре. В този момент от някъде се появих 3 хлапетии на по 10-12 години. Две застанаха пред колата а едното се наведе до предния калник. Аз преспокоино си стоя вътре когато чувам двете стоящи пред колата момченца да викат има човек вътре има човек и да побягват вкупом. В този момент се усетих какво е правело третото лапе. Слезнах и гледам капачката на винтила отвита наполовина. Тва дете на 10 години какво да го правя - ни е да го биеш ни е да се разправяш с полиция. После се замислих че трябваше да хвана някое от тях и да го накарам да викне баща си/майка си.
Много странно ми стана как някакво лапе прави мизерии по хорските коли, изобщо не осъзнавайки какво ти причинява и какво може да му се случи на него ако го добара някой по-откачен тип. Аз на техните години в свободното време я гонех топката, я тичах, я на тренировки ходех. А тея келеменца щом на 10 години ми дерат колата, след още 10 ще я разбиват заради музиката...
ПП От каското платиха ли ти гумите? На един приятел 3 пъти му чупеха предното стъкло пред блока и накрая вкараха в болницата някъф тарикат, които мислел за запазено въпросното място. Просто момчето беше казало при застрахователите в кои се съмнява

Онзи ден спирам пред фитнеса(125-то в Младост), но трябваше да звънна по телефона и останах в колата. Слънцето напичаше точно предното стъкло и не се виждах че съм вътре. В този момент от някъде се появих 3 хлапетии на по 10-12 години. Две застанаха пред колата а едното се наведе до предния калник. Аз преспокоино си стоя вътре когато чувам двете стоящи пред колата момченца да викат има човек вътре има човек и да побягват вкупом. В този момент се усетих какво е правело третото лапе. Слезнах и гледам капачката на винтила отвита наполовина. Тва дете на 10 години какво да го правя - ни е да го биеш ни е да се разправяш с полиция. После се замислих че трябваше да хвана някое от тях и да го накарам да викне баща си/майка си.
Много странно ми стана как някакво лапе прави мизерии по хорските коли, изобщо не осъзнавайки какво ти причинява и какво може да му се случи на него ако го добара някой по-откачен тип. Аз на техните години в свободното време я гонех топката, я тичах, я на тренировки ходех. А тея келеменца щом на 10 години ми дерат колата, след още 10 ще я разбиват заради музиката...

ПП От каското платиха ли ти гумите? На един приятел 3 пъти му чупеха предното стъкло пред блока и накрая вкараха в болницата някъф тарикат, които мислел за запазено въпросното място. Просто момчето беше казало при застрахователите в кои се съмнява

Хлапетата по условие са социопати със всичките последствия.
Аз като бях на тая възраст крадях тръби на антени по покриете на блоковете за да си правя тръби за фунийки. Колко хора са изплакали от мене- не ми се мисли. Сега ако го хвана такъв не мога да го мисля.
Така че... Не се чудете..
Аз като бях на тая възраст крадях тръби на антени по покриете на блоковете за да си правя тръби за фунийки. Колко хора са изплакали от мене- не ми се мисли. Сега ако го хвана такъв не мога да го мисля.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
alx написа:Хлапетата по условие са социопати със всичките последствия.
Гумите за спукани на пет места със шило м/у 1 и 5 часа вечерта така че едвали са 10 годишни хлапета

- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Слагай камера и бой в тъмницата. Имаше едно много готино клипче как един крадеше велосипеди и една вечер 5-6 човека като го сгащиха с пушки за пейнтбол го направиха шарен, че и на бабуни. 

Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
alx написа:...Аз като бях на тая възраст крадях тръби на антени по покриете на блоковете за да си правя тръби за фунийки...
Добре де, тръбите поне са били за фунийки. А капачките от вентилите за какво са им? Колекция ли си правят от тях?
Това с гумите и надраскването едва ли е напълно случайно. Може някой да ти има зъб, помисли кой би могъл да бъде и защо... Нали сте гледали криминални филми - като има престъпление, първо се търси кой има мотив. Затова и престъпленията без ясен мотив са най-трудни за разкриване. Нали сте чували по филмите как ченгето тягостно въздиша: "Мразя откачалките...". Точно това е причината - психарят не се нуждае от мотив, за да извърши престъпление и затова разкриването му е много трудно. Но (пак казвам), по-вероятно е да е някой, който има (или си мисли, че има) причина да ти навреди.
Успех в залавянето на злосторниците!
Excellent! Steven is my name!
Колега, в Пловдив миналата година на 2 различни места ми пукнаха гума. Единия път беше пред блока, други познати също са пропищяли от пукнати гуми...
- D.Stanev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E 36 320i Touring
- Мечтае да кара: Мазерати
- Детайли за колата: Стар чук - сребристо комби Е36 от 96-та.
Три пъти ми режат зверски гумите - през борда за да не става за лепене. Камера не сложих но от блока монтирахме лампа с датчик за движение и засега не е имало инциденти. Преди имаше доста вандализми - свалени емблеми, откраднати капачки на джанти и дори надраскване със спрей. Важно е да се анализира ситуацията - дали не е заето нечие обичайно място за паркиране, дали не е бил затворен някой, дали само твоите гуми са спукани и пр. Жалбите не дават ефект ако няма свидетели или не си видял кой е извършителя.
Най-често такива вандализми се правят от тинейджъри на пияна глава в малките часове на ноща. На комшията му бяха прекарали трабантката пред входната врата
С други думи лампа+камера с датчик за движение и саморазправа - друго спасение няма.
Най-често такива вандализми се правят от тинейджъри на пияна глава в малките часове на ноща. На комшията му бяха прекарали трабантката пред входната врата

С други думи лампа+камера с датчик за движение и саморазправа - друго спасение няма.
BMW Crash master
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
alx написа:Хлапетата по условие са социопати със всичките последствия.
Едно е да крадеш антени за да си духаш фунийки, друго е да съсипваш чужди вещи.

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- crank666
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 60 530d Manual
- Мечтае да кара: BMW M 550d
На един комшия му нарязаха 4-те гуми, след което колата остана паркирана 2-3 дни пред блока, смени си човека 2 от гумите и пак му ги нарязаха. За една седмица 10 гуми смени човека.
На друг комшия цялата лява половина надраха няколко месеца преди това.
На мен предният ми капак до желязо беше надран, чак ламарината беше изкривена от злоба.
За няколко месеца имаше няколко такива случки и нито един свидетел...Вероятно извършителят е един и същ и е от блока, но като няма доказателства... За това най-добрият вариант е камера. Ако имаше камера едва ли щеше да се повтори ! Най-малкото щеше да е бит а може и
Най-логичното , което трябва да се замислиш е дали си имал пререкания с някой комшия блиският период, другото по вероятно е дали имаш някой комшия от блока, който е с лабилна психика или си пийва по-често. Обикновенно хора с комплекси, които не могат да дойдат да ти кажат нещо в очите или хора с психични отклонения и скрита завист и гняв са способни на такова нещо.
На друг комшия цялата лява половина надраха няколко месеца преди това.
На мен предният ми капак до желязо беше надран, чак ламарината беше изкривена от злоба.
За няколко месеца имаше няколко такива случки и нито един свидетел...Вероятно извършителят е един и същ и е от блока, но като няма доказателства... За това най-добрият вариант е камера. Ако имаше камера едва ли щеше да се повтори ! Най-малкото щеше да е бит а може и

Най-логичното , което трябва да се замислиш е дали си имал пререкания с някой комшия блиският период, другото по вероятно е дали имаш някой комшия от блока, който е с лабилна психика или си пийва по-често. Обикновенно хора с комплекси, които не могат да дойдат да ти кажат нещо в очите или хора с психични отклонения и скрита завист и гняв са способни на такова нещо.

- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Това е съсед, гаранция!!! Полицията няма да обърне внимание, само саморазправа, колега!Някой тъп съсед е решил, че му спираш на мястото...такива псевдо-собственици, които са си заплюли място пред блока най-ги обичам!
Ако видя такъв да ми дупчи гумите, ще го направя на лейка с шилото в гъзО! 

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
crank666 написа:...
Наистина трябва да си егати комплексара, за да си решаваш проблемите (каквито и да са те) по този начин. Вместо да поговориш с човека и да се разберете - да изливаш злобата си върху неодушевени предмети...
Още по-стряскащ (за мен) е безсмисления вандализъм. Да повредиш или счупиш нещо просто така... защо? Да го откраднеш и продадеш - пак го разбирам, но да вложиш енергия и време да рушиш, да рискуваш да те хванат и пребият, и то - без да имаш никаква полза от това?!? Изпитват удоволствие от самото разрушение, кефи ги да създават проблеми? Или си мислят, че така изразяват някаква позиция, протест срещу обществото и системата? Явно никога няма да го разбера...
Аз съм от поколението, което всяка година ходеше на бригади (без заплащане) и имам нагласа по-скоро да направя нещо и да помогна на човек, отколкото (респективно) да разруша и да му навредя. Като си започнал да унищожаваш вещи за удоволствие, защо пък да не убиеш за кеф? Днес - някое бездомно животно, а утре - кой знае... Как ли се формират такива психопати? Майката си гледа сериалите, баща му на мач и хлапето - по цял ден на улицата, възпитава се самО и формира ценностната си система по примера на останалите. Нищо добро не ни чака в такова общество, помнете ми думата.
Excellent! Steven is my name!
- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
То е ясно, че най-възпитаващ ефект има кьотека! Ама я си представете последствията - мижитурката си вади медицинско,може дори да се изкара невинен, завежда дело.... Следва едно влачене по съдилищата, едни пари... Просто не ми се мисли, един приятел го преживя, трябваше да си продаде колата, за да плаща обезщетения...
Макар че, и аз да го хвана на гюме, едва ли ще се замислям за последствията от побоя.
Макар че, и аз да го хвана на гюме, едва ли ще се замислям за последствията от побоя.
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2