Помощ за Висша Математика 2!!!
Модератор: Общи модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
Помощ за Висша Математика 2!!!
Привет колеги утре за 3ти път ще се явявам на тази математика и по точно на интегралите.Ако някой ги разбира нека ми пише на Л.С
Благодаря Предварително.
П.С Моля без коментари от сорта седни да ги научиш..защото ако можех нямаше последната ми надежда да е тука
Благодаря Предварително.
П.С Моля без коментари от сорта седни да ги научиш..защото ако можех нямаше последната ми надежда да е тука

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
Re: Помощ за Висша Математика 2!!!
Колега, взимаш сборника и решаваш всички задачи, като започнеш от най- лесните. Гледаш решенията в началото, за да схванеш какво горе долу се прави.
Като минеш два три пъти всички задачки ще ти станат ясни хватките за привеждане на уравнениета във формат максимално близък до табличните интеграли. Хватките не са толкова много. Хората са ги измислили преди повече от 200 години.
Специално в интегралното и диференциалното смятане (на ниво втори семестър в университета) няма промени през последните 200 години...
Като минеш два три пъти всички задачки ще ти станат ясни хватките за привеждане на уравнениета във формат максимално близък до табличните интеграли. Хватките не са толкова много. Хората са ги измислили преди повече от 200 години.
Специално в интегралното и диференциалното смятане (на ниво втори семестър в университета) няма промени през последните 200 години...
Колега, един от най- добрите сборници на които съм попадал е този:
Руководство к решению задач по математическому анализу - с автор Г. И. Запорожец.
Решаваш задачките от него и си ти....
Сигурен съм, че можеш да го намериш на площад Славейков да се продава втора употреба.
Виж как са навързани нещата:
интеграли - запорожец - задно предаване - БМВ
По същия начин са навъразни нещата и в математиката.
Руководство к решению задач по математическому анализу - с автор Г. И. Запорожец.
Решаваш задачките от него и си ти....
Сигурен съм, че можеш да го намериш на площад Славейков да се продава втора употреба.
Виж как са навързани нещата:
интеграли - запорожец - задно предаване - БМВ

По същия начин са навъразни нещата и в математиката.
- Nafarforii_89
- Потребител
-
Мен два пъти ме късаха на ВМ2,накрая седнах пререших всички решени задачи от лекциите и учебника и ги схванах.Изкарах 5.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Не си внимавал в час. Това е грешка, която аз направиш на ВМ1 и се бях наплашил, че тая математика вземане няма. Та по трудния начин трябваше да седна сам и да търся начина на решаване на интегралите. Успях де. После на ВМ2 схванах почти всичко в часовете, и после вкъщи ми беше доста лесно да отработя задачите. Ако планираш обаче за 1 ден да научиш нещата, без да те обезкуражавам ама граничи с невъзможното, още повече щом до сега не си успял. Иска си време.
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
Благодаря за съветите,не успях да я взема..явно зимата пак ще се явявам..просто при нас беше много лошо че учихме ВМ1 и ВМ2 заедно още в първият семестър...а нали знаете в началото човек докато навлезне в нещата са минали вече 2 месеца и така...ще уча от сборници и негубете кураж за следващия тираж
Темата е за ключ

Темата е за ключ

8 мнения
• Страница 1 от 1