КАТ погва за стикерите по автомобилите от 6 октомври
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- kokala
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2 - BMW E30 touring
- Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
- Детайли за колата: Детайлите са перфектни.
КАТ погва за стикерите по автомобилите от 6 октомври
Какво се случва тук, от първата статия нищо не разбрах, от втората май станах по-наясно ама пак не е достатъчно ясно 
Каква ли простотия не измислиха, да караме на фарове, да нямаме стикери по колите... ако някой е наясно с тази глупост, нека каже какво включват тези стикери: каско, ГО , лепенки "GAS", tuning.bg, bmwpower-bg.net и тнт?
ПЪРВАТА СТАТИЯ
http://fakti.bg/bulgaria/49452-kat-pogv
ВТОРАТА СТАТИЯ
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=630224

Каква ли простотия не измислиха, да караме на фарове, да нямаме стикери по колите... ако някой е наясно с тази глупост, нека каже какво включват тези стикери: каско, ГО , лепенки "GAS", tuning.bg, bmwpower-bg.net и тнт?
ПЪРВАТА СТАТИЯ
ВТОРАТА СТАТИЯ

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Re: КАТ погва за стикерите по автомобилите от 6 октомври
Аз намерих това, въпросът е трябва ли да се разделим със стикерите на форума от задния джам?
За всички, които имат застраховка Каско, считано от 05.10.2012г. е забранено поставянето на стикери, знаци, или други индикации върху МПС, указващи наличието на сключена застраховка Каско. Тези знаци се отнасят към т.нар пасивно маркиране на моторното превозно средство.
Всички стикери, указващи, че МПС е маркирано, както и периода на застраховката Каско, трябва да бъдат отстранени. След тази дата лице, което управлява МПС с поставени стикери ще се наказва от контролните органи с глоба в размер 50 лв.
В обхвата на тази забрана НЕ попадат винетките, стикерите за годишен технически преглед и стикерите за застраховка „Гражданска отговорност на автомобилистите”, рекламните надписи и/или другите индикации, чието поставяне е изрично уредено с нормативен акт.
Промени за изменение и допълнение на Кодекса за застраховане са обнародвани в Държавен вестник № 51/05.07.2011 г.
За всички, които имат застраховка Каско, считано от 05.10.2012г. е забранено поставянето на стикери, знаци, или други индикации върху МПС, указващи наличието на сключена застраховка Каско. Тези знаци се отнасят към т.нар пасивно маркиране на моторното превозно средство.
Всички стикери, указващи, че МПС е маркирано, както и периода на застраховката Каско, трябва да бъдат отстранени. След тази дата лице, което управлява МПС с поставени стикери ще се наказва от контролните органи с глоба в размер 50 лв.
В обхвата на тази забрана НЕ попадат винетките, стикерите за годишен технически преглед и стикерите за застраховка „Гражданска отговорност на автомобилистите”, рекламните надписи и/или другите индикации, чието поставяне е изрично уредено с нормативен акт.
Промени за изменение и допълнение на Кодекса за застраховане са обнародвани в Държавен вестник № 51/05.07.2011 г.

- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Аз съм си преместил стикерите до скоростния лост и вляво от скоростомера-само едно отваряне на автомобила да има ако случайно решат че от тази застрахователна компания няма да крадат точно тази нощ. Плюс тва по изрична заръка на брокерчето по каското имам копие от застрахователната полица пъхната в шофьорския сенник,както той се изрази ''ние си знаем защо''.
Така че да забраняват каквито си искат стикери.
Плюс това застрахователите ще измислят хитро да заобиколят това,няма да пише ''застраховано при'',а може да е ''с Армеец напред'',''100 години ДЗИ'' и т.н.........
Така че да забраняват каквито си искат стикери.
Плюс това застрахователите ще измислят хитро да заобиколят това,няма да пише ''застраховано при'',а може да е ''с Армеец напред'',''100 години ДЗИ'' и т.н.........
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
Важи САМО за стикери по "АВТОКАСКО", тези които са за маркиране на автомобила...
- /ASTERIX/
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на китайско
А триъгълника на Армеец в горния край на прозореца трябва ли да го махаме ?
- Projektzwo
-
-
/ASTERIX/ написа:А триъгълника на Армеец в горния край на прозореца трябва ли да го махаме ?
би следвало забраната да важи за всички стикери обозначващи застрахователни компании, не само за тези най-разпространените на секюримарк...
- kokala
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2 - BMW E30 touring
- Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
- Детайли за колата: Детайлите са перфектни.
Имам на страничните прозорци стикери от авто каско, колата е имала каско преди 4 години някъде, трябва ли да ги махам? 

- Projektzwo
-
-
kokala написа:Имам на страничните прозорци стикери от авто каско, колата е имала каско преди 4 години някъде, трябва ли да ги махам?
ДА, независимо дали стикерите са стари (с изтекла маркировка) трябва да се свалят.
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
kokala написа:Какво се случва тук, от първата статия нищо не разбрах, от втората май станах по-наясно ама пак не е достатъчно ясно
ПЪРВАТА СТАТИЯ
ВТОРАТА СТАТИЯ
В първата статия е много ясно написано. Дава точни отговори на въпросите ти.
Втората статия е лаладжийска списка. Пропусни я

Да ме хваната за к.ра да си поиграят бих им казал е са веднага ше си бутнем фолиото да свалям лайняните стикери... 

Живей у борчове,за да те помнат хората !!!
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Spiro написа:Да ме хваната за к.ра да си поиграят бих им казал е са веднага ше си бутнем фолиото да свалям лайняните стикери...
Бъди сигурен, че те длъжни няма да ти останат, а пък и ти няма да си доволен после. Ченгето го боли фуражката ти с фолио ли си или не. Ще ти тресне глобите без да му мигне окото и ще ти каже " Следващия път пак кажи, че си с фолио..."

ATR-42/72
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
В чл. 315а от КЗ е определена глоба в размер на 50 лева на лица, които управляват моторни превозни средства с поставени знаци, белези или други индикации в нарушение на забраната по чл. 186а, ал. 1, с изключение на тези по чл. 186а, ал. 3, или на такива, които представляват микрогравировка, когато тя пряко или косвено не указва наличието на сключен застрахователен договор. При констатиране на нарушения ще се съставят актове.
Това в червеното да не би да означава че трябва да се свалят и онея номера нанесени с пясък грачирани върху стъклото?
Това в червеното да не би да означава че трябва да се свалят и онея номера нанесени с пясък грачирани върху стъклото?

bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива![]()
![]()
![]()
Забравете го вече тоя гнил строй.
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
при подновяването на застраховката ми свалиха лепенките от стъклата, естествено маркировката остана, ако ми платят прозорците може и да я махна. На огледалото за обратно виждане ми залепиха една лепенка, че "съм дарил кръв" и всичко си е както преди 
Стикера на форума няма да го махна от задното стъкло. Не вярвам да попадна на толкова заядлив полицай, че да ме глоби за подобно нещо

Стикера на форума няма да го махна от задното стъкло. Не вярвам да попадна на толкова заядлив полицай, че да ме глоби за подобно нещо

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Интересно, май ще махаме стикерите с който се обозначават членовете на клуба.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
momo-1st написа:В чл. 315а от КЗ е определена глоба в размер на 50 лева на лица, които управляват моторни превозни средства с поставени знаци, белези или други индикации в нарушение на забраната по чл. 186а, ал. 1, с изключение на тези по чл. 186а, ал. 3, или на такива, които представляват микрогравировка, когато тя пряко или косвено не указва наличието на сключен застрахователен договор. При констатиране на нарушения ще се съставят актове.
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2