въпрос относно данък
Модератор: Общи модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- antonii_vt
- Потребител
-
- Кара: E36 316I
въпрос относно данък
Здравейте,
юли месец 2012 беше закупен автомобил нов внос от Италия. Регистриран е и е минал първоначален преглед. Не съм я вкарвал в данъчното и не съм плащал данък. Въпроса ми е следния: Понеже всеки ми казва различно, трябва ли да платя данък или чак 2013 трябва да се плати? Понеже искам да продам автомобила и ме интересува при прехвърлянето дали ще се иска този данък. Или чак годогина този който го е закупил ще си го плаща сам?
Просто удивително колко хора ми казаха поне 15 различни версии. Брат ми си бил закупил неговия и регистрирал в КАТ ноември месец и платил данък март. Не бил регистрирвал нищо в общината, нито имал глоба. Това ми е и интересно - как ще мина технически преглед без да плащам данък? Пише ПЪРВОНАчАЛЕН технически преглед.
Някой може ли да ми обясни моля...
юли месец 2012 беше закупен автомобил нов внос от Италия. Регистриран е и е минал първоначален преглед. Не съм я вкарвал в данъчното и не съм плащал данък. Въпроса ми е следния: Понеже всеки ми казва различно, трябва ли да платя данък или чак 2013 трябва да се плати? Понеже искам да продам автомобила и ме интересува при прехвърлянето дали ще се иска този данък. Или чак годогина този който го е закупил ще си го плаща сам?
Просто удивително колко хора ми казаха поне 15 различни версии. Брат ми си бил закупил неговия и регистрирал в КАТ ноември месец и платил данък март. Не бил регистрирвал нищо в общината, нито имал глоба. Това ми е и интересно - как ще мина технически преглед без да плащам данък? Пише ПЪРВОНАчАЛЕН технически преглед.
Някой може ли да ми обясни моля...
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: въпрос относно данък
По принцип имаш 2 месеца след закупуване на колата (сключване на договор за продажба) да си я регистрираш в данъчното. Няма значение, че данъка може да е платен за годината. За новорегистрирани автомобили не знам как е, но не вярвам да няма срок, в който да я регистрираш в общината. Най-удачно е да отделиш половин час и да отидеш на място да питаш. Хората ще ти обяснят всичко и няма да имам какво да се чудиш. Така от чул-недочул... пък времето си тече и може да ти натряскат някоя глобичка.
Re: въпрос относно данък
Сори за Офф-а, но някой знае ли к'ва е глобата за забавяне от порядъка на година за отписване на автомобил от данъчното ?
3 мнения
• Страница 1 от 1