въпрос относно данък

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: E36 316I

въпрос относно данък

Мнение от antonii_vt » 06 Окт 2012, 17:09

Здравейте,

юли месец 2012 беше закупен автомобил нов внос от Италия. Регистриран е и е минал първоначален преглед. Не съм я вкарвал в данъчното и не съм плащал данък. Въпроса ми е следния: Понеже всеки ми казва различно, трябва ли да платя данък или чак 2013 трябва да се плати? Понеже искам да продам автомобила и ме интересува при прехвърлянето дали ще се иска този данък. Или чак годогина този който го е закупил ще си го плаща сам?

Просто удивително колко хора ми казаха поне 15 различни версии. Брат ми си бил закупил неговия и регистрирал в КАТ ноември месец и платил данък март. Не бил регистрирвал нищо в общината, нито имал глоба. Това ми е и интересно - как ще мина технически преглед без да плащам данък? Пише ПЪРВОНАчАЛЕН технически преглед.

Някой може ли да ми обясни моля...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: въпрос относно данък

Мнение от Dirty M5 driveR » 06 Окт 2012, 18:59

По принцип имаш 2 месеца след закупуване на колата (сключване на договор за продажба) да си я регистрираш в данъчното. Няма значение, че данъка може да е платен за годината. За новорегистрирани автомобили не знам как е, но не вярвам да няма срок, в който да я регистрираш в общината. Най-удачно е да отделиш половин час и да отидеш на място да питаш. Хората ще ти обяснят всичко и няма да имам какво да се чудиш. Така от чул-недочул... пък времето си тече и може да ти натряскат някоя глобичка.

старши ентусиаст
Аватар

Re: въпрос относно данък

Мнение от uCnaHeTcA » 06 Окт 2012, 21:50

Сори за Офф-а, но някой знае ли к'ва е глобата за забавяне от порядъка на година за отписване на автомобил от данъчното ?

Назад към Извън Темата