Камера на таблото.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Камера на таблото.

Мнение от Maxmadness » 07 Окт 2012, 1:45

http://www.vbox7.com/play:a285982dde

Колеги до колко според вас се оправдава подобна инвестиция като се има впредвид,че не са много парите за една малка камерка..но за случаи като този..викате си КАТ показвате записа на полицаите и тоя отпред е :wave: :wave:

Също така ако може камерата да има постоянен ток и да записва дори и когато колата е в покой и е заключена,за разни паркинг щети..надрана броня ударена счупен фар, да си видите кой го е направил... вие какво мислите?
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

master of the force
Аватар

Re: Камера на таблото.

Мнение от alx » 07 Окт 2012, 2:01

Аз имам във всяка кола...

Купувам ги от ибей- хд, с нощно виждане и записват като има движение и помнят 20тина минути. В кадъра има времето и скоростта също така. Струват 100тина долара всяка.

Абсолютно задължително е щото като стане сакатлъка и освен ако е съвсем ясно какво се е случило е ... Твоята дума срещу тази на другия... И иди обяснявай.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 07 Окт 2012, 8:12

Въпросът е каква тежест би имал този запис и дали някой би го признал тука. Аз доколкото знам нямаш право да снимаш и да записваш някого бе неговото знание...

Аватар

Мнение от F3P » 07 Окт 2012, 9:41

bmw-maximilian написа:...но за случаи като този..викате си КАТ показвате записа на полицаите и...

Тоя отпред ти казва да го духаш или да си навреш камерата заедно със записа някъде по отверстията на тялото- в БГ записите от този тип НЕ СА ДОКАЗАТЕЛСТВО.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maxmadness » 07 Окт 2012, 15:13

F3P написа:
bmw-maximilian написа:...но за случаи като този..викате си КАТ показвате записа на полицаите и...

Тоя отпред ти казва да го духаш или да си навреш камерата заедно със записа някъде по отверстията на тялото- в БГ записите от този тип НЕ СА ДОКАЗАТЕЛСТВО.

Вервай си,че точно така ще ми каже... :yes: Пример,на улица където няма жива душа,един ми отнема предимството и ми се нацепва директно в левия калник...няма свидетели няма нищо,викнахме КАТ и като почна да лъже тоя как съм минал на червено как незнам си какво си,с 2 думи бях на косъм да му разбия главата...а така да си говори каквото иска,показвам записа на полицаите да си видят реално какво е станало и да си го шибат както си му е реда...
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

Аватар

Мнение от Хаос » 07 Окт 2012, 15:30

В Русия, където карат като араби в пустиня всеки общо взето има такова. Явно има защо. МВР-тата са ни на една и съща база, така че...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Аватар

Мнение от F3P » 07 Окт 2012, 15:39

bmw-maximilian написа:... да си говори каквото иска,показвам записа на полицаите да си видят реално какво е станало и да си го шибат както си му е реда...

За всеобщо съжаление записа от такава камера в БГ е едно голямо НИЩО. И аз искам записите от такива регистратори да се приемат от КАТ и в съда, ама де тоя късмет. Майната им на тенекиите, но утре някоя бабичка ще излезе в последната секунда на пътя, ще я сгазя и ще трябва да я лежа. Ако записа е доказателство не само, че няма да я лежа- дори ще имам основание да си търся пари за щетите.

Ако искаш може да разиграем случката от видеото което си пуснал в началото, но си прежали предната броня, че имам теглич. А и все пак трябва да има щети за да викаме куките. Аз ще казвам, че ти си ме ударил, а ти ще показваш записа.
Ако ти си прав ще получиш пари от моята ГО (аз ще поема разликата до реалните щети), ако грешиш си поемаш всички разноски сам.

ПС: Скоро някой пусна клип как му крадат 2-те коли и се вижда отлично кой е крадеца. Този запис помага само на застрахователя да ги издири кои са, но следователя дори и няма да го погледне- не става за доказателство. Поредният недомислен закон в БГ- това е положението.
Изображение

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 07 Окт 2012, 16:23

Неприложимо тук. Видеозаписът последно не се считаше да доказателство. Нека някой юрист да каже за най-сигурно, но последно миналата година като се дискутираше така беше.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от ///Maximalniq » 07 Окт 2012, 16:50

В съда не се смята за доказателство, като извикаш КАТ обаче и като им покажеш записа е друго...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maxmadness » 07 Окт 2012, 17:26

///Maximalniq написа:В съда не се смята за доказателство, като извикаш КАТ обаче и като им покажеш записа е друго...

Еми то не е до съд колега какъв съд...станало е ПТП,викате си КАТ показваш им записа и те си решават вече кой е виновен пишат му 1 акт и готово..
A.J DARKHOLME

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от ///Maximalniq » 07 Окт 2012, 17:36

Точно това и аз написах, за тези, които казват, че видео материала не се зачита за доказателство.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 07 Окт 2012, 20:44

alx написа:Аз имам във всяка кола...

Купувам ги от ибей- хд, с нощно виждане и записват като има движение и помнят 20тина минути. В кадъра има времето и скоростта също така. Струват 100тина долара всяка.

Абсолютно задължително е щото като стане сакатлъка и освен ако е съвсем ясно какво се е случило е ... Твоята дума срещу тази на другия... И иди обяснявай.

Пусни моля те, какви са ти точно камерите. Аз също се оглеждам за такова нещо, но в нета е истинско море от предлагане на марки и модели.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от radio_manbg » 07 Окт 2012, 22:27

Тук (Москва) има такива камери хиляди видове като най-ефтините са около 75лв. та чак до 150 евро отиват цените и всичко зависи от това какви екстри искаш да има...
Напишете в ГУГЪЛ - видеорегистратор цена и ще ги видите.
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 09 Окт 2012, 0:37

Аз също обмислях поставянето на подобна камера, дори бях пускал тема преди.
За жалост няма конкретизация в нито един закон относно правата и задълженията ни за видеозаснемане, което пък от друга страна ни дава малко повече свобода да развихрим фантазията си, за това какво сме снимали. :)
Моето мнение е следното:
Ако се снима на обществено място, свободно достъпно за всички граждани, можем да си снимаме колкото искаме, освен в случаите, когато недвусмислено е обозначено, че снимането е забранено.
Не е вярно и това, че не могат да се заснемат полицаи! Той е представител на закона и докато е на работа той не е гражданин! В приложение 1 към заповед Iз-1415/30.07.2009 г. - "Списък на категориите информация в МВР, подлежащи на класификация като служебна тайна" точно и ясно е записано какво точно не трябва да се разгласява.
Вече с разпространението е малко по-засукано, но пак можем да развихрим фантазията.
По закон полицаят не може да ни накара да изтрием записа, но знаем, че в реалния живот не става така. Отделно в ЗМВР има член, който казва, че полицейските разпореждания са задължителни за изпълнение. Абе, много заплетена работа.

Купувай камерата и не му мисли, поне за собствено спокойствие. Колегите по-горе са прави, че видеозаписът не се приема за доказателство в съда, но тук става въпрос за изясняване на обстоятелства, след изясняването на които няма да се произнася съд :)
Така, че не е много сигурно, че подобен запис няма да бъде взет под внимание от органите на МВР :)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maxmadness » 09 Окт 2012, 0:39

Добре бе кой ви каза,че видео запис не се приема като доказателство в съда?Това е пълна глупост според мене...
A.J DARKHOLME

Следваща

Назад към Извън Темата