перфоратор

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520 I 1998г
Мечтае да кара: ///M5 2003 г

перфоратор

Мнение от didite_bg » 08 Окт 2012, 0:01

Започвам ремонт на къщата на село и се нуждая от някакъв перфоратор или къртач та се спрях на тези двата

http://www.onlinemashini.bg/perforator- ... dhd12/3294

http://www.onlinemashini.bg/karta4-raid ... dhd14/3314

Някой ползвал ли ги е и знае ли дали са читави, като се има впредвид, че аз не се занимавам с строително-ремонтни дейности постоянно и марки от сорта на Бош, Макита, Хилти и т.н няма смисъл да гледам. Точно затова се спрях на по-евтин вариант. Устройството основно ми трябва за изкъртване на стар фаянс, къртене на циментова мивка и поставяне на гипскартон .Поздрави!
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: перфоратор

Мнение от acho.rs » 08 Окт 2012, 0:37

Перфоратора е машина , която понася много високо натоварване , дори 5 минути да го ползваш . Имаше едни райдъри по 100ина лева - виждал съм как единия изгоря буквално за 10 минути работа . Много бързо им се разбива карантията на евтинджосите . Една Макита ти е около и 300лв и като не си изкарваш хялба с него ще го ползваш ... не знам - завинаги .

ПС:ооо , ама тва райдер и то бе :no: :no: :no: епик фейл

Аватар

Мнение от F3P » 08 Окт 2012, 9:43

didite_bg написа:...Устройството основно ми трябва за изкъртване на стар фаянс, къртене на циментова мивка и поставяне на гипскартон .Поздрави!

За тази цел всеки евтин перфоратор ще ти свърши работа. Само внимавай да не го претоварваш, че не са особено издържливи на тормоз. В смисъл- не работи половин час нонстоп да къртиш и не натискай много като дупчиш. Давай почивка на мотора и в общи линии само подпирай машината- опитите да натискаш за да свършиш по-бързо може да ти струват повреда на перфоратора. Ще го оправят, нали е гаранционен, но ще ти спъне ремонта.

Няколко съвета- не разчитай на свредлата и т.н. които са в комплекта с машината, за нищо не стават. Купи си свестни от нужните ти размери- ще дадеш още някой лев, но ако не удряш по 3 арматури на час ще издържат повече от перфоратора. И търси машина с колкото може по-силен удар- колкото повече джаула (J), толкова по-добре. Модели с под 2J сила на удара ги заобикаляй- ще трябва да ги напъваш за да свършиш работа, а освен, че е изморително не е и никак желателно.

Ако пък случайно намериш някоя читава Макита втора ръка я взимай- няма да сгрешиш. Моята Макита е изкарала вече 7-8 цялостни ремонта на къщи (събаряне на стени, плочки, монтаж на изолации, тръби и кабели- сериозни натоварвания) и ремонтите и се изразяват в една смяна на четки и две разглобявания за почистване. Преди години я платих на 500+лв., но си изби парите многократно.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '96 Е34 tds touring Individual
Мечтае да кара: E34 M5 Touring

Мнение от exvitermini » 08 Окт 2012, 10:36

http://devimax.com/language/bg-bg/category/61-%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8-sds-plus.aspx

Препоръчвам Sparky.
Има части за тях, не са скъпи, а пък и деянат доста!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 08 Окт 2012, 10:59

Колега ето моя съвет: отделяш 200-250лв. за перфоратор Крес PH550. В нашата фирма имаме 50-на такива, които се ползват всеки ден и освен да се прекъсне кабела друго не е бъгвало. Ползват се всеки ден по адресите - около 7-8. На адрес дъпчат през бетон, тухла панел по 4-5 дупки. Не е много голямо натоварването, но и ти няма да го ползваш много повече, а след това ще ти остане вечен. Къртача по-добре го вземи под наем, защото аз съм къртил с такъв за 1000лв. и пак не смогва при домашни ремонти.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 08 Окт 2012, 13:42

Здравей колега,

Да ти споделя малко и от моя опит.
Според това, което си споделил, на практика ти ще извършваш 2 вида дейност. Лошото е, че за всеки вид дейност е най-подходяща различна машина.
Ето какво имам предвид:

didite_bg написа: ...поставяне на гипскартон...

За тази дейност ти трябва лека ударнопробивна машина, тъй като ще правиш отвори 6-8 мм. Тук и най-най-евтиният перфоратор от този тип http://www.onlinemashini.bg/perforator- ... dhd12/3294 ще ти свърши работа, че и ще остане здрав след ремонта

Но, имаш и неприятна част:
didite_bg написа:... за изкъртване на стар фаянс, къртене на циментова мивка...

Тук е кошмара. Тук ти трябва чиста ударна машина, която носи на много бой и не прегрява. Колкото е по-тежка, толкова по-добре.

Ако ползваш лек перфоратор за къртене на стар фаянс, ще му разкажеш играта на перфоратора. Дори Metabo не издържа :mhihi:

Ако се хванеш да правиш отвори ф8мм с машина от този тип http://www.onlinemashini.bg/karta4-raid ... dhd14/3314 ще ти се откъснат ръцете от раменете :mhihi:

Какво бих направил аз: бих взел един як къртач под наем и за 2 дена всичко пада без много зор. Връщам къртача и вземам една лека машинка за профилите на картона + един винтоверт за плоскостите.

Иначе, ако считаш, че ще ти трябват подобни машинки за други разни ремонти, то вземи лек евтин перфоратор. Райдърът е приемлив компромис за тези пари... :dunno:
Но мивката без голяма машина няма да стане.

Поздрави и успешен ремонт,
Д
Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 08 Окт 2012, 13:57

Къде го засилвате на машини за 250+лв.- човека няма да събаря къщата все пак ;) Отделно не знам кой луд ще даде толкова пари за някакво Спарки (здрави са, но само до там- не са много производителни) след като за 50-70лв. повече спокойно се намира Макита или пък Метабо.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 08 Окт 2012, 18:47

Ползвал съм няколко инструмента на Раидер единствено един ел. моторен трион се оказа железен, всичко друго издържа супер малко. Представям си пък перфораторите им какви са, ако имаш средства си вземи една МАКИТА или БОШ не са кои знае колко по скъпи но пък няма да имаш ядове. :idea:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Мнение от DiMIcha84 » 08 Окт 2012, 19:30

stambo_81dg написа:Ползвал съм няколко инструмента на Раидер единствено един ел. моторен трион се оказа железен, всичко друго издържа супер малко. Представям си пък перфораторите им какви са, ако имаш средства си вземи една МАКИТА или БОШ не са кои знае колко по скъпи но пък няма да имаш ядове. :idea:

По принцип Боша е нож с две остриета, пазара е наводнен с Бошове ментета, по принцип най-доброто е Хилти, но цените са доста високи, обаче си заслужават всеки лев.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и др.

Мнение от bullet83m » 08 Окт 2012, 19:37

exvitermini написа:http://devimax.com/language/bg-bg/category/61-%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8-sds-plus.aspx

Препоръчвам Sparky.
Има части за тях, не са скъпи, а пък и деянат доста!

:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 08 Окт 2012, 19:59

Бе човека иска бюджетно решение, боша и макитата далеч не са такива, ако са нови.

Взимай едно Спарки, хем е евтино хем е супер кораво.
Дори повечето спаркита сравнени със зеления бош го бият.

За мен по-добро от синия бош няма, но трябва да се проучат оторизираните дилъри и да не се купува от стоков базар И***ци ахха.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520 I 1998г
Мечтае да кара: ///M5 2003 г

Мнение от didite_bg » 08 Окт 2012, 21:28

Благодаря за отговорите на всички! В крайна сметка като се разходих из магазините взех един black&decker 750w перфоратор за всякакви- картони, бойлери, бъркане на теракол и т.н без които няма да мина и един 10кг чук за мивката :lol: . Има си 2 год гаранция и се надявам да изкара поне толкова. Поздрави!
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 09 Окт 2012, 0:38

Късмет - ще ти е нужен ...
На гаранция не разчитай - спокойно може да те бавят и месец и 2 докато го оправят , след 2рото връщане изобщо забравяш за реален ремонт . Това е тайната на гаранцията на куче марките - райдер,ейнхел,акита, блек енд декер и тн ...

Потребител
Аватар

Мнение от forski » 09 Окт 2012, 10:25

Имам B&Decker със същата мощност от 6 години, използвам го за всякакви ремонтни дейности по-къщата, до момента не ме е предал!
Машината не е лоша и в никакъв случей не е от списъка на най долните ментета, както каза един колега по-горе купи си хубави свредла и длета и си върши спокойно работата.Моя е със удар 2.7J по-спомен, наистина идва малко слаб но ако се действа премерено си върши работата добре.
Успех!
THINK POSITIV

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 09 Окт 2012, 11:08

Аз се въздържах по-рано, ама какво да ти кажа... :mhihi:
Човек дето нарежда в една линия 100 годишна компания с китайски недоносчета... де да знам... да не го обидя, ама явно няма много опит момчето с ръчните електрически инструменти :ok:
Или е много млад и не е чувал за времената, когато се молехме на моряците като се връщат от рейс да ни докарат Black&Decker или DEWALT. :banghead:
Мнооого по-късно разбрахме тук за Metabo и Festool...
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата