21,1 mbit 3G Vivacom net - на кукуво лято!
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
21,1 mbit 3G Vivacom net - на кукуво лято!
Във Варна на лаптоп - мрежовата карта 115.2 мбит

На същия лаптоп Адсл 20 мбит - дава 4.45 мбита даунлоуд
Бахти лъжците!

На същия лаптоп Адсл 20 мбит - дава 4.45 мбита даунлоуд
Бахти лъжците!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
Re: 21,1 mbit 3G Vivacom net - на кукуво лято!
що не пробваш на варненски сървър?
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- djvisage
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Galaxy
- Мечтае да кара: ///M
Добро утро. Аз също съм към vivacom и плащам за 20 Mbps,реално ресурса на мрежата е 8 Mbps а на speedtest ми показа 5 Mbps 

THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

- Демирев
- ентусиаст
-
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Ти ако чакаш от виваком хубав интернет... има да си почакаш. Тия само знаят да те баламосват и да въртят номера с дългосрочни договори, услугата им е трагична. И ако поискаш да се откажеш, тогава започва одисеята.
Never mistake motion for action...
Няколко въпроса:
1: Защо изобщо ползвате този чикиджийски сайт
Там скоростта зависи от толкова неща и е толкова нереална, че съм виждал как при скорост от доставчика 50Мбит/с и лан карта 100Мбит/с сайта показваше при 2 дни проби скорости от 113 до 137Мбит/с- дребна разлика, нищо не е. Имал съм и случаи да тегля торент с 3МБ/с, спирам го, пускам тест, показва ми смешни цифри под 5Мбит/с- пускам торента и след 20сек. скоростта пак е стигнала 3МБ/с.
2: Защо мериш скорост към Варна
Пусни към София- Виваком имат сървър. Разликата между сървърите се усеща, не е само до разстоянието.
3: Защо изобщо вярваш на някакви цифри от тест
Пускаш да теглиш реален файл, от реална машина- популярен торент е идеален за целта.
4: Кой ти е гарантирал 21,1 Мбит/с нет през 3Г
100% е постижима скорост от 18-20 Мбит/с ама с условия: място, покритие, сила на сигнал, натоварване на клетката (разговорите са с приоритет) и особено важен е УСБ модема който ползваш- има конкретни модели които могат да ти дадат висока скорост, но не всички. В общи линии положението е като с батерията на телефона/лаптопа: може да издържи Х часа, но при оптимални условия- обикновено реалността няма нищо общо с обещанията. Понеже ги няма оптималните условия...
И последно, понеже скоро си тествах и аз връзката, ето резултата- така се прави тест, а не до сървър който седи в съседният вход.

ПС: Не те засича, че си във Варна заради ИП-то- явно си получил ИП което се чете от сайта като друг град. Ама поне държавата е точна- все е нещо
Щом казваш- явно това долу е точното определение на "отвратителен нет"
Бонус- през рутер, при нормално ползване на нет в това време, но без сваляне на торенти. Не прави генерални изводи от опита си с АДСЛ

1: Защо изобщо ползвате този чикиджийски сайт

Там скоростта зависи от толкова неща и е толкова нереална, че съм виждал как при скорост от доставчика 50Мбит/с и лан карта 100Мбит/с сайта показваше при 2 дни проби скорости от 113 до 137Мбит/с- дребна разлика, нищо не е. Имал съм и случаи да тегля торент с 3МБ/с, спирам го, пускам тест, показва ми смешни цифри под 5Мбит/с- пускам торента и след 20сек. скоростта пак е стигнала 3МБ/с.
2: Защо мериш скорост към Варна

Пусни към София- Виваком имат сървър. Разликата между сървърите се усеща, не е само до разстоянието.
3: Защо изобщо вярваш на някакви цифри от тест

Пускаш да теглиш реален файл, от реална машина- популярен торент е идеален за целта.
4: Кой ти е гарантирал 21,1 Мбит/с нет през 3Г

100% е постижима скорост от 18-20 Мбит/с ама с условия: място, покритие, сила на сигнал, натоварване на клетката (разговорите са с приоритет) и особено важен е УСБ модема който ползваш- има конкретни модели които могат да ти дадат висока скорост, но не всички. В общи линии положението е като с батерията на телефона/лаптопа: може да издържи Х часа, но при оптимални условия- обикновено реалността няма нищо общо с обещанията. Понеже ги няма оптималните условия...
И последно, понеже скоро си тествах и аз връзката, ето резултата- така се прави тест, а не до сървър който седи в съседният вход.

ПС: Не те засича, че си във Варна заради ИП-то- явно си получил ИП което се чете от сайта като друг град. Ама поне държавата е точна- все е нещо

Leon написа:Ти ако чакаш от виваком хубав интернет... има да си почакаш..
Щом казваш- явно това долу е точното определение на "отвратителен нет"

- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
Аз ползвам мобилен интернет на телефона скоростта е доволно бърза(щом разглеждам форума без проблем) даже и на бавна скорост. 
Имам наблюдения от приятели които ползват мобилен интернет на глобул и м-тел изобщо не са доволни, за мен интернета на виваком(мобилния) е най-добър!

Имам наблюдения от приятели които ползват мобилен интернет на глобул и м-тел изобщо не са доволни, за мен интернета на виваком(мобилния) е най-добър!
- Демирев
- ентусиаст
-
F3P - в първия ми поуст 1.4 мбита е към сървър на виваком в София. Към сървъри във Варна дето викаш са ми в съседния вход не стигам и един мегабит!
Аз жично с кабел в лаптопа по най-първобитния начин едвам стигам 4 мбита през адсл 20 мбит
Торент да тегля и да покажа тест не мога през великия 3 Г Виваком - просто и 100 кб. даун не стигам.
Това е Виваком - и получаваш максимум 3 процента от скороста.
Аз жично с кабел в лаптопа по най-първобитния начин едвам стигам 4 мбита през адсл 20 мбит

Торент да тегля и да покажа тест не мога през великия 3 Г Виваком - просто и 100 кб. даун не стигам.
Това е Виваком - и получаваш максимум 3 процента от скороста.

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130

Шумен 20мбит, торенти тегля със 1-1,1мб макс... като ги питах що никога не получавам 20 мегабита отговора беше "мрежата във вашия квартал е стара"

Да не казвам какви разправии бяха да пратят техник като ми се прецака рутера (но според тях всичко било ок и съм имал нет, едва ли не си нямам работа и им звъня

Ей сега ще тествам и аз вивакомска карта ако не са я спрели. Поне да сверя часовника
....
Интернета тази вечер направо е ужасен. Резултатите са като от първия пост. Според мен имат някакъв проблем, това не е нормално. Преди не беше така
....
Интернета тази вечер направо е ужасен. Резултатите са като от първия пост. Според мен имат някакъв проблем, това не е нормално. Преди не беше така
- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
Към сървъра на виваком.

- djvisage
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Galaxy
- Мечтае да кара: ///M
F3P написа:Няколко въпроса:
1: Защо изобщо ползвате този чикиджийски сайт![]()
2: Защо мериш скорост към Варна![]()
3: Защо изобщо вярваш на някакви цифри от тест![]()
4: Кой ти е гарантирал 21,1 Мбит/с нет през 3Г![]()
ПС: Не те засича, че си във Варна заради ИП-то- явно си получил ИП което се чете от сайта като друг град. Ама поне държавата е точна- все е нещоLeon написа:Ти ако чакаш от виваком хубав интернет... има да си почакаш..
Щом казваш- явно това долу е точното определение на "отвратителен нет"Бонус- през рутер, при нормално ползване на нет в това време, но без сваляне на торенти. Не прави генерални изводи от опита си с АДСЛ
![]()
Абе ти да не работиш във vivacom? Аз в третия пост съм писал как стоят нещата с тия мерено и по двата начина. А и сайта си показва вярно щом от vivacom ме карат да си проверявам скоростта в този сайт.
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
АДСЛ никога не съм имал. Просто бях доволен клиент на ЛАН доставчик, който беше купен от виваком. Преживяванията си там съм ги описвал в друга тема, но накратко - скапаха добрия интернет точно за месец след като завършиха сливането, а после трябваше и да им платя за удоволствието да си прекратя договора, защото ме мотаха и молбите изчезваха два пъти, през което време ти излизат фактури, въпреки, че интернета ти е спрян. Минах на друга фирма в квартала и след няколко месеца се случи същото, но този път не се излъгах да подпиша "изгодния" договор към виваком, та само един месец им сърбах попарата. Услугата, която предоставят не само, че не съответства на цената си, ами не съответства и на десетилетието, в което живеем. Върнаха ме в годините, когато ми опънаха един кабел по въздуха от съседния блок и ми продупчиха дограмата да го докарат до компютъра...
Never mistake motion for action...
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Преди 1 седмица бащата се обажда горд ... Вика супер сделка от Виваком, 5лева на месец и мобилен интернет на всякъде
Викам много са те излъгали да знаеш ! Колко договор ... ами 12месеца ... айде виж утре колко е мобилен !
Интернет през тяхната джиджавка има само в градовете и максималната скорост която видях беше 8(осем) килобайта в секунда
С други думи еееедвам може да ти държи скайп включен или си теглиш мп3-ка час време.
Ментел са същите дървета ! Въпреки, че от мегалан съм доволен. За 25лв без договор си поддържам 2,3мб download през безжичен рутер.

Интернет през тяхната джиджавка има само в градовете и максималната скорост която видях беше 8(осем) килобайта в секунда

Ментел са същите дървета ! Въпреки, че от мегалан съм доволен. За 25лв без договор си поддържам 2,3мб download през безжичен рутер.
14 мнения
• Страница 1 от 1