бъдещето на колите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Разработва двигатели и хотели
Аватар
Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
Мечтае да кара: отново м3 е30 :)

бъдещето на колите

Мнение от BESSNIA » 10 Апр 2006, 13:57

Ззачетох се в темата на камикдзе за елктромобила и се сетих ,че автомобилостроенето отива все по на зле от към дизайна, а и бензина на планетата започна да свърша :( :(
Та какво мислите вие как ще караме коли на бензин/дизел след 10 години, или всичко ще е на елтричество.
Преди време бях чул за разработки на водороден двигател ,по точно система ,която успява да отдели от водата ,водорода и нямало проблеми да се монтира на стандартен двигател талка колата щяла да върви на вода, но вероятно това ще си остане не разработка а мечта. :D :D Може би истината е в метана?
0878155158 BG. номер
+447733066030 англ. номер

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 10 Апр 2006, 14:48

защо да е мечта водорода? Хонда имат няколко прототипа около 10 на брой бяха дадени на специално избрани семейства в щатите да ги тестват и си ги карат вече половин година мисля стана. БМВ работят доста по въпроса с водорода. даже някой беше пуснал тема по въпроса. проблема в момента е, че няма достатъчно ефективен метод за добиването на водород. както се казва вода газим, жадни ходим :) мен нещо не ми допадат електродвигателите, наистина интересно как ще се развият нещата...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Капетано
Аватар
Кара: '90 328i/6 '95 540i/6

Мнение от LeX » 10 Апр 2006, 15:04

аз се надявам докато съм жив колите да си вървят на гумите и да ги караме с бензин и дизел. БМВ мисля че разработваха някаква седмица която да върви с водород но не съм сигурен ако има някои по-компетентен нека даде яснота на въпроса
Последна промяна LeX на 11 Апр 2006, 14:40, променена общо 1 път
Изображение

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 10 Апр 2006, 15:45

Ми БМВ май имаха най-бързата водородно задвижвана кола май... даже беше V12 ако не се лъжа...
Изображение

CS-маниак
Аватар

Мнение от lowdriver » 10 Апр 2006, 15:47

БМВ се готви за серийно производство на автомобили, чийто двигател ще използва като гориво както бензин,
така и водород. Излезна информация, че до 2 години това може да стане реалност. В началото с такъв тип
двигатели ще бъде оборудвана само 7-ма серия, тъй като освен резервоара за бензин място трябва да
намери и отделен резервоар за водород. Проблема с ограничения (или никакъв) брой на станциите за
зареждане на водород се решава с промяна на програмите и възможността двигателя да може да
работи с бензин. Работи се усилено и по това в бъдеще всички модели на БМВ да могат да бъдат оборудвани
с такъв тип двигател.
Изображение
Driver's Racing Team

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 10 Апр 2006, 17:50

двигателя който БМВ използват за проби е 4.4 литровия V8....в музея им седи гордо,гордо....бяха извадили около 200 и нещо коня...проблема както казаха колегите по горе е че няма от къде да се зарежда( в Германия май бяха само 4 такива станций)...самото прозиводство на този вид гориво засега е скъпо...но навлезе ли масово ще стане доста ефтино ...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Aurora » 10 Апр 2006, 17:55

Що бе електродигателът е много добра концепция за задвижване на кола. Не шуми не пуши, дърпа яко, само с съхранение на електричеството е проблем, едното от решение е водородни горивни елементи, даващи ток за електродвигатела, другото колите да станат тролеи с монтиран брояч на изхарчена електроенергия. Захранването на мрежата от атомни или термоядрени електроцентрали.
Но най добре да се преместим на колелото. Ако БМВ почнан да произвеждат такова, ще си взема едно. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 10 Апр 2006, 19:02

оФтопик-

Май всяка марка коли прави и колела - например пежо , порше и тн ;)

Аз бих зел порше :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 10 Апр 2006, 19:07

MaXimal написа:оФтопик-

Май всяка марка коли прави и колела - например пежо , порше и тн ;)

Аз бих зел порше :)

БМВ имат колела....ама струваше колкото една е36-ца ;)
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 10 Апр 2006, 19:41

Аз Прочетох в Auto motor und sport че BMW ще разработват заедно със DaimlerChraysler и Genaral Motors хибриди. :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxaH » 10 Апр 2006, 20:11

Малко съм скептичен за електромобили и разни други алтернативи на ДВГ - то. В броевете на Auto motor und sport, които излизат на български има статии за алтернативните добиви на нефт и това, че тепърва ще се откриват и разработват нови нефтени находища. Въобще не съм специалист в тази област, но в стаиите (имаше подобни в българското издание на Auto Bild и в Авто Журнал) се твърди ще при цена от 60$ и нагоре за барел има икономическа изгода да се добива нефт от 2000 м. или 3000 м. морска дълбочина или от разни нефтени пясъци.
Дано хората да са прави, защото не ми се кара тролей :mhihi:
Има и огромен опит на база 100 годишното внедряване на ДВГ в автомобили. Разни директни впръсквания, скоростни кутии и други подобни. Да не се задълбавам ;)

Разработва двигатели и хотели
Аватар
Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
Мечтае да кара: отново м3 е30 :)

Мнение от BESSNIA » 11 Апр 2006, 10:28

LeX написа:аз се надявам докато съм виж колите да си вървят на гумите и да ги караме с бензин и дизел. БМВ мисля че разработваха някаква седмица която да върви с водород но не съм сигурен ако има някои по-компетентен нека даде яснота на въпроса

Гориво на планетата има за около 40-50г като мечтатат на всеки китаец е да си купи автомобил така че нали се сещате ако си купят какво ще стане бензина ще свърши след 20г. :mhihi: :mhihi:
А и нали се сещате че доста преди да свърши цената ще му е толко висока ,че няма да може да си го позволим :(
0878155158 BG. номер
+447733066030 англ. номер

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 11 Апр 2006, 12:39

Аз не искам да мисля за това откровенно казано,защото с такава гадна промяна, у мен ще угасне нещо,което малко или много ми дава крила ... :( А предполагам и не само у мен ...

Георги Пенчев
Изображение

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 11 Апр 2006, 13:48

Мой колега е бил в екипа дето е пазел онзи дядка, който палеше водата наремето по телевизията. И твърди, че не е машингия. Даже в лабораторията имало един ДВГ от лада дето го ползвали за демонстрация. Дядката твърдял, че формулата е толкова елементарна, че ако я публикува 90% от учените или ще се гръмнат, или ще си изядат дипломите. Лошото е, че тоз човечец се затри някъде. Разправяха, че арабите или американците са го свитнали. Но според мен по-правдоподобна е версията за братушките. Все пак те са един от големите производители на петрол и най-големия доставчик на природен газ. Иначе нали се сещате? Маркуча и в резервоара! :twisted: Все пак съм оптимист. Може пък някой студент да направи отново това откритие и при наличието на ИНТЕРНЕТ (да се слави името му) .....
Изображение

Назад към Извън Темата