апартамент от ЧСИ(публична продан)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

апартамент от ЧСИ(публична продан)

Мнение от vaykisss » 25 Окт 2012, 0:26

така нещо съм се зарибил по тези оферти най-вече заради цената,та искам да питам хора които са минали по този път и са печели/непечелили търгове,трябва ми инфо от първа ръка,правилата на търговете ми са ясни,но по скоро ме интересуват рисковете от една такава сделка,та нека хора са се сблъсквали с публична продан да дадат мнение или юристи (вещно право)които са посредничили в сделки от чси,също чувам и за някои врътки които правят самите кредитори или длъжниците които са загубили имотите си,само да споделя ,че не съм набелязал нищо ,първо ще проуча пазара на НИ,за готови жилища от строители/инвеститори и тогава ще се огледам и за публична продан
(става въпрос за нови жилища не такива в които са живяли или в момента живеят длъжниците )
та ако някой има инфо да споделя :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Re: апартамент от ЧСИ(публична продан)

Мнение от barty » 25 Окт 2012, 8:59

Имам клиент, който си има взимане-даване с двама ЧСИ и то точно с ипотекирани имоти. От адвокати знам че има много подводни камъни!
Много внимавай!

Общо взето важи израза: евтини банани няма :mhihi:
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 25 Окт 2012, 9:58

Отиваш при чси то или там който ръководи търговете,понеже това са продажни душици ,и се уговаряш за търга,масова практика е търга да е на дата 27 примерно,а реално да се състои на 26 ,на 26 си явяват 3 ма човека (все хора на един човек) и "надават" за апартамента,обявената сума примерно е 15000 евро,имота е апетитен и струва доста повече ако се проведе явен търг със надаване ,та 15к евро,оказва се че никой не дава повече от 16000 евро и честито.
На другият ден,27, идват и реални купувачи обаче им се обяснява че е станала "грешка" в публикуването.

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 25 Окт 2012, 10:12

Е.Димитров написа:Отиваш при чси то или там който ръководи търговете,понеже това са продажни душици ,и се уговаряш за търга,масова практика е търга да е на дата 27 примерно,а реално да се състои на 26 ,на 26 си явяват 3 ма човека (все хора на един човек) и "надават" за апартамента,обявената сума примерно е 15000 евро,имота е апетитен и струва доста повече ако се проведе явен търг със надаване ,та 15к евро,оказва се че никой не дава повече от 16000 евро и честито.
На другият ден,27, идват и реални купувачи обаче им се обяснява че е станала "грешка" в публикуването.

Хахах това ми звучи като виц, верно ли така процедират тия измикяри?

По темата колега ако ще купуваш най-добре посети адвокат които да ти помага със сделката, че тия ЧСИ са много мързеливи и немърливи и като нищо ще ти оставят имота с тежестите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 25 Окт 2012, 10:44

Точно затова писах да се внимава, защото както ти ще хитрееш така и други ще хитреят и не се знае кой ще е най-хитрият :mhihi: А и цените на които се продават въобще не са ниски :banghead: .
Има нормални продажби на по 500 - 600 евро/м2 с Акт 16 и без тежести в/у имотите, не знам защо се занимавате с глупости. :dunno:
:yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Мнение от raduslaf » 25 Окт 2012, 11:10

Аз работя в тази сфера и твърдя, че тук са изписани меко казано доста неистини и свободни съчинения. Не защитавам бранша и т.н., защото ми е през оная работа. Просто казвам, че е добре, когато нещо се казва то да е от първа ръка и да е достоверно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Окт 2012, 11:42

То ако е така що не си се обадил да взема някой хапартамент ве :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 25 Окт 2012, 11:55

bum_bum написа:То ако е така що не си се обадил да взема някой хапартамент ве :mhihi:

Па свиркай, има нелоши попадения :) И не се коси за това, че били нагласени търговете :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 25 Окт 2012, 12:06

raduslaf написа:
bum_bum написа:То ако е така що не си се обадил да взема някой хапартамент ве :mhihi:

Па свиркай, има нелоши попадения :) И не се коси за това, че били нагласени търговете :mhihi:

Приятелю,
закълни се в родителите си че не правите такива неща!
Да не мислиш че си го изсмуквам такива неща и схеми от пръстите.
Моля ти се,ако си на отговорна позиция ги знаеш нещата,ако си на ниска позиция поне си слушал за такива неща.

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 25 Окт 2012, 12:57

Е.Димитров написа:
raduslaf написа:

Приятелю,
Моля ти се,ако си на отговорна позиция ги знаеш нещата,ако си на ниска позиция поне си слушал за такива неща.

Колега, няма да те убеждавам в нищо, най-малко пък ще се кълна. Всеки има право да има мнение и да вярва в някакви неща, които е чул от някъде. Това, което казваш ти, че един ден по-рано се отваряли наддавателните предложения и на следващия ден разправяли, че станала грешка, е невъзможно да се случи дори на теория. Ако все пак ти знаеш за такъв случай, ще се радвам да го споделиш и кажеш кой е съдебният изпълнител, успял да въвлече в подобна измама редица институции, които следят за редовността на търга, включително съда и общината, в сградите, на които се лепи обявлението за публична продан. Аз твърдя, че такова нещо е невъзможно. Кажи кой е ЧСИ-то и съм сигурен, че Камарата ще се радва да го разбере.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Мнение от Wierdo » 25 Окт 2012, 13:04

raduslaf написа:
Е.Димитров написа:
raduslaf написа:

Приятелю,

Колега, няма да те убеждавам в нищо, най-малко пък ще се кълна. Всеки има право да има мнение и да вярва в някакви неща, които е чул от някъде. Това, което казваш ти, че един ден по-рано се отваряли наддавателните предложения и на следващия ден разправяли, че станала грешка, е невъзможно да се случи дори на теория. Ако все пак ти знаеш за такъв случай, ще се радвам да го споделиш и кажеш кой е съдебният изпълнител, успял да въвлече в подобна измама редица институции, които следят за редовността на търга, включително съда и общината, в сградите, на които се лепи обявлението за публична продан. Аз твърдя, че такова нещо е невъзможно. Кажи кой е ЧСИ-то и съм сигурен, че Камарата ще се радва да го разбере.

Оставете го човека, примерен е ! Такива неща никога не стават, даже и на теория !

А сега истината:
не е нужно да се заклеваш, но всички знаем как стават нещата. Те и като обявят примерно свободни позиции за държавна работа пак правят конкурс (или както и да се казваше) ма го правят не щото си изибрат от кандидатите, а щото е задължително да се направи конкурса. Знае се предварително кой печели. Същото е и с търговете - не само че е възможно, ами се случва, и на теория и на практика.

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 25 Окт 2012, 14:00

Явно теорията на конспирацията вилнее бесно на територията на страната :) Никой не назовава имена и конкретни случаи, но "всички знаем истината". Несериозни неща са това, но няма значение. Да сме живи и здрави :)

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 25 Окт 2012, 15:36

MythBusters :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 25 Окт 2012, 17:39

raduslaf написа:Явно теорията на конспирацията вилнее бесно на територията на страната :) Никой не назовава имена и конкретни случаи, но "всички знаем истината". Несериозни неща са това, но няма значение. Да сме живи и здрави :)

И какво точно искаш бре колега,да ти кажа кой и къде го прави това ли?
Моля те,бъди сериозен все пак,освен това аз не се обръщам към теб,а казвам на човека който е направил темата как стоят нещата,иначе за чси,не е възможно да си служат с измама,нали,е да,ама се опита един виден чси да ме меми,и то за някакви си 120 лева,обяснява ми че съм дължал на общината или нап или там вече не си спомням къде 120 лева,след направена проверка се оказа че няма такова нещо,а и самата служителка после ми каза,докато ми издаваше удостоверение че нищо на никого не дължа (данъци и глоби) ,че това изглежда е редовна практика на чси тата,защото масово хора идвали да си вадят подобни удостоверения,след като чси то им е съобщил че "дължали пари"
Та,моля те,зарежи високопарните думи и изречения,които се прокламират по телевизия и конференции.

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 25 Окт 2012, 17:46

Ще ти отговоря по-късно довечера, че сега излизам :)

Следваща

Назад към Извън Темата