при златен талон има ли намаление на ГО

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

320ci
320ci
Аватар
Детайли за колата: M52B20TU и 760Li

при златен талон има ли намаление на ГО

Мнение от mumford » 28 Окт 2012, 16:36

Колеги има ли отстъпка в някоя застрахователна компания на ГО при наличие на златен талон ?

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Re: при златен талон има ли намаление на ГО

Мнение от X-citer » 28 Окт 2012, 16:46

Съмнявам се.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 28 Окт 2012, 16:54

X-citer написа:Съмнявам се.

Аз също, ама най-добре звънни например на тези и попитай:
http://www.sdi.bg/onlineInsurance/

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 29 Окт 2012, 1:01

Не, защото баща ми има златен талон и няма никви промоции :|
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: BMW e36 cabrio

Мнение от fashion_88 » 29 Окт 2012, 8:46

Колега за съжаление няма намаление.Като имаш златния талон при първо нарушение не ти се отнемат точки от талона а си плащаш само паричната глоба.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от гумата » 29 Окт 2012, 9:50

Златният талон е едно минимално снизхождение за минимално прегрешение, което показва, че трябва да се спазват стриктно правилата за движение. В интерес на темата е добре водачите със златен талон да получават известна облага за примерното си шофиране,защото ще дават пример на останалите и хората ще се стремят да бъдат примерни водачи. По отношение на гражданската отговорност може да се мисли за някаква отстъпка в цената, но в същото време гражданската отговорност е губещ ,неизгоден договор за всяка застрахователна компания,защото се изплащат многоцифрени обезщетения всяка година. В този смисъл застрахователните компании нямат интерес въобще да сключват договор за тази застраховка гражданска отговорност. Има много случаи,когато примерни водачи причинят смърт по непредпазливост, въпреки изрядния шофьорски стаж и задължението на застрахователя да плати се случва. Ха сега, иди и им покажи златен талон. В този смисъл златният талон е само един авантаж за нещо дребно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 29 Окт 2012, 11:51

гумата написа:Златният талон е едно минимално снизхождение за минимално прегрешение, което показва, че трябва да се спазват стриктно правилата за движение. В интерес на темата е добре водачите със златен талон да получават известна облага за примерното си шофиране,защото ще дават пример на останалите и хората ще се стремят да бъдат примерни водачи. По отношение на гражданската отговорност може да се мисли за някаква отстъпка в цената, но в същото време гражданската отговорност е губещ ,неизгоден договор за всяка застрахователна компания,защото се изплащат многоцифрени обезщетения всяка година. В този смисъл застрахователните компании нямат интерес въобще да сключват договор за тази застраховка гражданска отговорност. Има много случаи,когато примерни водачи причинят смърт по непредпазливост, въпреки изрядния шофьорски стаж и задължението на застрахователя да плати се случва. Ха сега, иди и им покажи златен талон. В този смисъл златният талон е само един авантаж за нещо дребно.

В това което написа не си съвсем сигурен нали, понеже за преминаване на червено отнемат пари + 8 т, а ако имаш златен талон само минимума на глобата. Т.е. точки не ти отнемат, а 8 т са си доста...
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 29 Окт 2012, 12:00

гумата написа:Златният талон е едно минимално снизхождение за минимално прегрешение, което показва, че трябва да се спазват стриктно правилата за движение. В интерес на темата е добре водачите със златен талон да получават известна облага за примерното си шофиране,защото ще дават пример на останалите и хората ще се стремят да бъдат примерни водачи. По отношение на гражданската отговорност може да се мисли за някаква отстъпка в цената, но в същото време гражданската отговорност е губещ ,неизгоден договор за всяка застрахователна компания,защото се изплащат многоцифрени обезщетения всяка година. В този смисъл застрахователните компании нямат интерес въобще да сключват договор за тази застраховка гражданска отговорност. Има много случаи,когато примерни водачи причинят смърт по непредпазливост, въпреки изрядния шофьорски стаж и задължението на застрахователя да плати се случва. Ха сега, иди и им покажи златен талон. В този смисъл златният талон е само един авантаж за нещо дребно.

1) Това което се изплаща е капка в морето в сравнение с това което се плаща за задължителната застраховка ГО ! Имай в предвид, че изплащането е за телесни повреди и сумата която се изплаща в повечето случай рядко надвишава 3 цифри или пък в добрия случай 4 цифри, а сумата която се плаща е средно 200лв от всеки български шофьор.

2) Ако нямаха интерес можеха да направят застраховката при тях 3 пъти по-висока от това което е при другите брокери. Единствения който няма интерес от гражданската отговорност си ти като шофьор ! При една адекватна здравно осигурителна система ще е достатъчно да платиш 20-40лв като застраховка за евентуални причинени телесни повреди, защото всички все пак сме здравно осигурени 'задължително!'. Същото важи и с една застраховка живот. Истината, е че ако "опреш" до парите на тези застрахователи и банки ще видиш единствено и само среден пръст.

Поздрави

320ci
320ci
Аватар

Мнение от mumford » 29 Окт 2012, 14:00

Явно ще ми е от ползва, когато някоя камера ме хване с висока скорост да не ми вземат точки. Темата е за ключ

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 29 Окт 2012, 14:04

... с висока скорост няма да ти отнемат точки, само пари... така че няма да ти е от полза... ще имаш смисъл само при "минаване на червено", "неспазване на знак еди-кой-си" и подобни.

320ci
320ci
Аватар

Мнение от mumford » 29 Окт 2012, 15:08

Щом е така, явно няма да има никакъв смисъл от тоя златен талон :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Louis » 29 Окт 2012, 15:11

Трябва ли задължително да има облага?
Не е ли достатъчно сам за себе си да знаеш, че си пич?
Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс
ИзображениеИзображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 29 Окт 2012, 15:14

mumford написа:Щом е така, явно няма да има никакъв смисъл от тоя златен талон :mhihi:

Мини на червено, без колан и с телефон в ръка... и ще разбереш какъв е смисъла...

320ci
320ci
Аватар

Мнение от mumford » 29 Окт 2012, 15:18

аз да преместя колата си слагам колана, на червено също не минавам. Евентуално това за телефона

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: The ultimate driving machine

Мнение от Николов » 29 Окт 2012, 16:17

Полза за мен от златния талон има много голяма.
Например в квартала ми има един знак за задължителен завой надясно, който масово не се спазва. Една вечер реших, че е време да се впиша в картинката и да завия на ляво. Оказа се, че зад мен са куките.. :lalala: Пуснаха ме, главно заради талона според мен, но си и взех поука и повече не съм правил нарушението. Някак с други очи гледат като им покажеш талончето с различен цвят.

А моята гражданска изтича в началото на декември и имам доверен човек в застрахователния сектор, та мисля да питам дали има някакви преференции, макар че силно се съмнявам.

Назад към Извън Темата