при златен талон има ли намаление на ГО
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- mumford
-
320ci
-
- Детайли за колата: M52B20TU и 760Li
при златен талон има ли намаление на ГО
Колеги има ли отстъпка в някоя застрахователна компания на ГО при наличие на златен талон ?
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Re: при златен талон има ли намаление на ГО
X-citer написа:Съмнявам се.
Аз също, ама най-добре звънни например на тези и попитай:
http://www.sdi.bg/onlineInsurance/
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Не, защото баща ми има златен талон и няма никви промоции 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- fashion_88
- Потребител
-
- Кара: BMW e36 cabrio
Колега за съжаление няма намаление.Като имаш златния талон при първо нарушение не ти се отнемат точки от талона а си плащаш само паричната глоба.
Златният талон е едно минимално снизхождение за минимално прегрешение, което показва, че трябва да се спазват стриктно правилата за движение. В интерес на темата е добре водачите със златен талон да получават известна облага за примерното си шофиране,защото ще дават пример на останалите и хората ще се стремят да бъдат примерни водачи. По отношение на гражданската отговорност може да се мисли за някаква отстъпка в цената, но в същото време гражданската отговорност е губещ ,неизгоден договор за всяка застрахователна компания,защото се изплащат многоцифрени обезщетения всяка година. В този смисъл застрахователните компании нямат интерес въобще да сключват договор за тази застраховка гражданска отговорност. Има много случаи,когато примерни водачи причинят смърт по непредпазливост, въпреки изрядния шофьорски стаж и задължението на застрахователя да плати се случва. Ха сега, иди и им покажи златен талон. В този смисъл златният талон е само един авантаж за нещо дребно.
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
гумата написа:Златният талон е едно минимално снизхождение за минимално прегрешение, което показва, че трябва да се спазват стриктно правилата за движение. В интерес на темата е добре водачите със златен талон да получават известна облага за примерното си шофиране,защото ще дават пример на останалите и хората ще се стремят да бъдат примерни водачи. По отношение на гражданската отговорност може да се мисли за някаква отстъпка в цената, но в същото време гражданската отговорност е губещ ,неизгоден договор за всяка застрахователна компания,защото се изплащат многоцифрени обезщетения всяка година. В този смисъл застрахователните компании нямат интерес въобще да сключват договор за тази застраховка гражданска отговорност. Има много случаи,когато примерни водачи причинят смърт по непредпазливост, въпреки изрядния шофьорски стаж и задължението на застрахователя да плати се случва. Ха сега, иди и им покажи златен талон. В този смисъл златният талон е само един авантаж за нещо дребно.
В това което написа не си съвсем сигурен нали, понеже за преминаване на червено отнемат пари + 8 т, а ако имаш златен талон само минимума на глобата. Т.е. точки не ти отнемат, а 8 т са си доста...
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
гумата написа:Златният талон е едно минимално снизхождение за минимално прегрешение, което показва, че трябва да се спазват стриктно правилата за движение. В интерес на темата е добре водачите със златен талон да получават известна облага за примерното си шофиране,защото ще дават пример на останалите и хората ще се стремят да бъдат примерни водачи. По отношение на гражданската отговорност може да се мисли за някаква отстъпка в цената, но в същото време гражданската отговорност е губещ ,неизгоден договор за всяка застрахователна компания,защото се изплащат многоцифрени обезщетения всяка година. В този смисъл застрахователните компании нямат интерес въобще да сключват договор за тази застраховка гражданска отговорност. Има много случаи,когато примерни водачи причинят смърт по непредпазливост, въпреки изрядния шофьорски стаж и задължението на застрахователя да плати се случва. Ха сега, иди и им покажи златен талон. В този смисъл златният талон е само един авантаж за нещо дребно.
1) Това което се изплаща е капка в морето в сравнение с това което се плаща за задължителната застраховка ГО ! Имай в предвид, че изплащането е за телесни повреди и сумата която се изплаща в повечето случай рядко надвишава 3 цифри или пък в добрия случай 4 цифри, а сумата която се плаща е средно 200лв от всеки български шофьор.
2) Ако нямаха интерес можеха да направят застраховката при тях 3 пъти по-висока от това което е при другите брокери. Единствения който няма интерес от гражданската отговорност си ти като шофьор ! При една адекватна здравно осигурителна система ще е достатъчно да платиш 20-40лв като застраховка за евентуални причинени телесни повреди, защото всички все пак сме здравно осигурени 'задължително!'. Същото важи и с една застраховка живот. Истината, е че ако "опреш" до парите на тези застрахователи и банки ще видиш единствено и само среден пръст.
Поздрави
- mumford
-
320ci
-
Явно ще ми е от ползва, когато някоя камера ме хване с висока скорост да не ми вземат точки. Темата е за ключ
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
... с висока скорост няма да ти отнемат точки, само пари... така че няма да ти е от полза... ще имаш смисъл само при "минаване на червено", "неспазване на знак еди-кой-си" и подобни.
- mumford
-
320ci
-
Щом е така, явно няма да има никакъв смисъл от тоя златен талон 

Трябва ли задължително да има облага?
Не е ли достатъчно сам за себе си да знаеш, че си пич?
Не е ли достатъчно сам за себе си да знаеш, че си пич?
Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
mumford написа:Щом е така, явно няма да има никакъв смисъл от тоя златен талон
Мини на червено, без колан и с телефон в ръка... и ще разбереш какъв е смисъла...
- mumford
-
320ci
-
аз да преместя колата си слагам колана, на червено също не минавам. Евентуално това за телефона
- Николов
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: The ultimate driving machine
Полза за мен от златния талон има много голяма.
Например в квартала ми има един знак за задължителен завой надясно, който масово не се спазва. Една вечер реших, че е време да се впиша в картинката и да завия на ляво. Оказа се, че зад мен са куките..
Пуснаха ме, главно заради талона според мен, но си и взех поука и повече не съм правил нарушението. Някак с други очи гледат като им покажеш талончето с различен цвят.
А моята гражданска изтича в началото на декември и имам доверен човек в застрахователния сектор, та мисля да питам дали има някакви преференции, макар че силно се съмнявам.
Например в квартала ми има един знак за задължителен завой надясно, който масово не се спазва. Една вечер реших, че е време да се впиша в картинката и да завия на ляво. Оказа се, че зад мен са куките..

А моята гражданска изтича в началото на декември и имам доверен човек в застрахователния сектор, та мисля да питам дали има някакви преференции, макар че силно се съмнявам.
15 мнения
• Страница 1 от 1