Снимка на КАТ в движение ?
Модератор: Общи модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Снимка на КАТ в движение ?
Здравейте колеги,
приятел ми се оплака, че е получих честитка от камера, но не става въпрос за стационарна камера, а камера поставена в автомобил на кат, а този автомобил се движел бавно. Към колеги от Монтана, става въпрос за нов микробус син на КАТ един VW ...
Та микробуса обикаля из града с 30,40км/ч и снима директно в насрещното като изчислява скоростта на автомобила движещ се срещу него спрямо своята с която се движи ... Това възможно ли е
Ако да, трябва генерално да преосмисля градското си движение ...
Същия микробус хвана бащата с превишена скорост извън Монтана миналата седмица, но е бил спрял. Копелетата застанали точно на знак 60км/ч и го стреляли преди реално да е достигнал знака ... а радар-детектора се обадил, чак като спрял при тях. Детекторчето мисля беше whistler
приятел ми се оплака, че е получих честитка от камера, но не става въпрос за стационарна камера, а камера поставена в автомобил на кат, а този автомобил се движел бавно. Към колеги от Монтана, става въпрос за нов микробус син на КАТ един VW ...
Та микробуса обикаля из града с 30,40км/ч и снима директно в насрещното като изчислява скоростта на автомобила движещ се срещу него спрямо своята с която се движи ... Това възможно ли е

Същия микробус хвана бащата с превишена скорост извън Монтана миналата седмица, но е бил спрял. Копелетата застанали точно на знак 60км/ч и го стреляли преди реално да е достигнал знака ... а радар-детектора се обадил, чак като спрял при тях. Детекторчето мисля беше whistler

Re: Снимка на КАТ в движение ?
Бях чел, че има и такива камери, но те били по-ограничена бройка в БГ, защото били по-скъпи и т.н.
И на мен ми е интересно да науча
И на мен ми е интересно да науча
Номрално е да има такива камери.Докато има ненормалници ,които карат с 60-70 км в час по кварталните улици
Особено по централините квартали на София- то не са прекъсвачи, пилене на гуми, целата газ на павирана улица с натоварен трафик и пешеходци

Особено по централините квартали на София- то не са прекъсвачи, пилене на гуми, целата газ на павирана улица с натоварен трафик и пешеходци

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
masimo написа:Здравейте колеги,
Та микробуса обикаля из града с 30,40км/ч и снима директно в насрещното като изчислява скоростта на автомобила движещ се срещу него спрямо своята с която се движи ... Това възможно ли еАко да, трябва генерално да преосмисля градското си движение ...
Не може да се "обади" след като са го засекли, още повече пък чак когато спира. По принцип може да се обади късно, но това е възможно само и единствено ако те държат радара спрян, виждат, че караш бързо и го пускат. Така отърване няма, но щом се е обадил чак когато спира до тях, то вероятно просто са му сложили скоростта на някой друг, но не знам как това е възможно ако е със снимка.

Ако реално са застанали на знака и го засичат преди него, този акт няма как да издържи в съда. За акта на баща ти става дума. На един приятел така снимаха брат му и то със стационарна камера. Тя обаче бе поставена след кръстовище, а то отменя знака за 60. Снима го в гръб и му пращат честитка, той обаче си обжалва, че няма как да го глобят за 60 след като е минал кръстовището. Актът му падна и след това сложиха на 60-то, че важи мисля 600 метра, не съм сигурен точно за метрите.

ОБЖАЛВАЙ! Некомпетентността в КАТ трябва да се залива с обжалвания на актове, докато се научат да заставата както трябва, да се държат както трябва, да пишат що-годе четливо и да си спазват в крайна сметка СОБСТВЕНИТЕ ПРАВИЛА!
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Привет колега , вьв всеки голям град има по 2 - 3 коли на кат с камери . В Шумен от кьдето сьм аз има три коли една с надписи и две нормални без отличителни знаци . Снимат наред и единственото спасение е свестен антирадар . Моят ги засича от около 400 м. на X БАНД и нямам грижи , така че ВНИМАВАЙ ,защото глобите са много солени . 

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Купили са някакви английски мобилни системи , засичащи скоростта на насрещно движещите се коли!Излъчват много слабо но постоянно на Ка честота- качествените радари ги хващат на 200-300 метра,но в града е невъзможно заради огромния брой грешни сигнали.Преди 6 месеца на Севлиево в бяла астра-гледаха ме като извънземен,че карам с 90км/ч на прав участък!Валентина ги хвана от 500метра и пищеше като полудял! 

Явно вече на доста места има цивилни коли, последно като получих честитка и снимката беше от височина все едно е на таблото на кола...А някой знае ли Ku вълните дали са полицейски радари или са нещо друго? Понякога ми пищи радара на тоя тип вълни.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
На Ku няма още камери и радари в BG 

- masimo
- кандидат ентусиаст
-
BMWPOWERRR_ACM написа:Не може да се "обади" след като са го засекли, още повече пък чак когато спира. По принцип може да се обади късно, но това е възможно само и единствено ако те държат радара спрян, виждат, че караш бързо и го пускат. Така отърване няма, но щом се е обадил чак когато спира до тях, то вероятно просто са му сложили скоростта на някой друг, но не знам как това е възможно ако е със снимка.![]()
Ако реално са застанали на знака и го засичат преди него, този акт няма как да издържи в съда. За акта на баща ти става дума. На един приятел така снимаха брат му и то със стационарна камера. Тя обаче бе поставена след кръстовище, а то отменя знака за 60. Снима го в гръб и му пращат честитка, той обаче си обжалва, че няма как да го глобят за 60 след като е минал кръстовището. Актът му падна и след това сложиха на 60-то, че важи мисля 600 метра, не съм сигурен точно за метрите.За стационарната камера след Стара Загора в посока Димитровград става дума, която е точно до разклона за с. Маджерито.
ОБЖАЛВАЙ! Некомпетентността в КАТ трябва да се залива с обжалвания на актове, докато се научат да заставата както трябва, да се държат както трябва, да пишат що-годе четливо и да си спазват в крайна сметка СОБСТВЕНИТЕ ПРАВИЛА!
След допълнителен разговор със старшия, реално радара е писнал, но по думите му слабо както си е карал и след това като е спрял пак. Предполагам мисли, че е слабо защото е слушал музика на свален прозорец. Това както и да е ... Радара си е хубав.
Кофтито, е че не е писал възражение и следва да си плати всичко. Карал е с 94км/ч при ограничение 60км/ч. Но е факт, че са постъпили подло и го спират точно на знака. Какво да правиш ... БГ полиция ...
Въпрос. Видях, че глобата за 34км отгоре извънградско е 150лв. Казаха ми, че ако плати веднага има "отстъпка" 30%. Това така ли е ?
По темата .... Следващата ми кола е пежо 206 1.4hdi ... писна ми

- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Липсата на възражение не е причина да не обжалваш.
Имаш ли издадено наказателно постановление?
Ако ти се вижда скъпо най-добре говори с адвокат или с http://www.bau.bg/, още повече че полицаите са били некоректни.
Имаш ли издадено наказателно постановление?
Ако ти се вижда скъпо най-добре говори с адвокат или с http://www.bau.bg/, още повече че полицаите са били некоректни.
Touring & windsurf club
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
Все още няма наказателно постановление.
12 мнения
• Страница 1 от 1