Промяна на застрахователните премии за BMW

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 645ci

Промяна на застрахователните премии за BMW

Мнение от Darkwise » 31 Окт 2012, 20:27

Колеги, вчера говорих с застрахователната ми агентка и тя ми каза че от началото на месеца БулИнс са вдигнали драстично застрахователните проценти за всички модели BMW заради много високия брой кражби, а и всички други застрахователи или вече са го направили или планират да го направят в най-скоро време. Става въпрос за проценти от порядъка на 8%, 8.5% че дори до над 10%. Информацията се потвърждава и от тази статия - http://www.broko.bg/news/bulins-bmw-tata-skapi-po-kasko

От една страна пиша тази тема за да предупредя колегите какво ни очаква и тези на които им предстои подновяване да опитат да го направят на старите цени при някои застрахователи, но от друга страна да събираме информация за развитието по въпроса. Надявам се все пак някоя компания да прояви здрав разум и да запази нормални цени като по този начин си гарантира всички BMW шофьори като клиенти.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Re: Промяна на застрахователните премии за BMW

Мнение от msi200 » 31 Окт 2012, 22:23

С тези кражби ме съмнява някой да се натиска да застрахова БМВ-та, при 4-5% за нова кола не им излиза сметката.
I love the sound of V8 in the morning...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 01 Ное 2012, 13:38

Darkwise написа: Надявам се все пак някоя компания да прояви здрав разум и да запази нормални цени като по този начин си гарантира всички BMW шофьори като клиенти.

И съответно ще поеме всички обезщетения за зачестили кражби... Управление на риска, то се говореше от няколко месеца, че ще вдигнат процента на премиите. Най-готиното е, че миналата седмица МВР излезе със статистика, че през 9-те месеца на тази година кражбите на коли са намалели с 12 или 20%, не помня точно. Яко, нали.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 01 Ное 2012, 14:56

Преценката на риска си е работа на застрхователната компания. Много ясно че ако карам Форд, няма да се притеснявам от кражба и няма да го застраховам. Утре ще почнат да вдигат премията на по-големите мотори щото са съзтезатели. После на жените, щото не можели. Това за мен е дискриминация!
Нормално е да има разлика поради различен стаж зад волана и/или наличие на ПТП на дадения водач, но това е подигравка.
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 01 Ное 2012, 16:02

Ехх,колко хубаво си беше преди да им скимне гениалната идея да си махаме стикерите :mhihi:
8-10 процента на новите седма,шеста и гранкупе серии за една година само каско са все едно си издържал студент бе :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Ное 2012, 17:15

pimpo написа:Преценката на риска си е работа на застрхователната компания. Много ясно че ако карам Форд, няма да се притеснявам от кражба и няма да го застраховам. Утре ще почнат да вдигат премията на по-големите мотори щото са съзтезатели. После на жените, щото не можели. Това за мен е дискриминация!
Нормално е да има разлика поради различен стаж зад волана и/или наличие на ПТП на дадения водач, но това е подигравка.

не бъркай подигравка с бизнес :)

всеки елемент водещ до завишен застрахователен риск ще има повишаващ ефект върху премията.

застрахователите са бизнеси- не бюра социални помощи :)

между другото жените са понижаващ фактор за премиите. мъжете между 18 и 27 - повишаващ :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар
Кара: BMW 645ci

Мнение от Darkwise » 01 Ное 2012, 19:37

Нямам достъп до статистиката за кражбите за да преценя дали оценката им за риска е точна или не, а и в крайна сметка тяхно право си е да си определят ставките както решат. Това което знаем е че лично аз по никакъв повод няма да се застраховам на 8%, както и предполагам огромна част от колегите, особенно тези с по-нови коли. За 8000+ лева колкото е застраховката на едно ново BMW ще си наема охранител за колата който ще спи в нея денонощно + тенекиджия който ще ми изчуква и боядисва драскотините в движение :)

В крайна сметка аз нямам никакъв проблем с застрахователите (освен това че като един въвеждат една и съща мярка в рамките на една седмица, нещо което на КЗК трябва да им е силно интересно), те си гледат бизнеса. По скоро ме кефи безсилието на полицията която позволява като си купиш кола да се обзалагаш дали ще ти я откраднат преди и след 6-тия месец.

ентусиаст
Аватар

Мнение от msi200 » 01 Ное 2012, 21:07

Интересно, защо в темата има толкова малко коментари, при условие че повечето юзъри на форума би трябвало да са директно потърпевши?
Ако премията е над 5% е абсурд да направя каско кражба, и без това сам си пазя колата. А друго БМВ ще си купя, ама друг път.

Слави
Аватар

Мнение от © » 01 Ное 2012, 21:24

Ако са 10% предпочитам риска да си го нося сам. И без това не плащат. Ако искат и 20% може да ги направят, за мен няма проблем и без това вися по паркинги, защото не плащат откраднати части

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 550xi / E91 330xd

Мнение от tnikolov » 02 Ное 2012, 0:52

Aз за 8% бих си сменил колата честно казано :) ако за друга марка ще е 4%, то за няколко години аз ще платя половин кола отгоре.. Ще стане интересно ако почнат да крадат и Мерцедеси и Аудита обаче, тогава какво?

ентусиаст
Аватар

Мнение от msi200 » 02 Ное 2012, 9:20

Аудитата също се крадат лесно, обаче май няма толкова търсене. Мерцедес е много по-трудно да се открадне.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 02 Ное 2012, 9:27

Leon написа:Най-готиното е, че миналата седмица МВР излезе със статистика, че през 9-те месеца на тази година кражбите на коли са намалели с 12 или 20%, не помня точно. Яко, нали.

:mhihi: Недей гледа какво пише в бюлетина на МВР ами гледай какво става по улиците особено в София дето се вика и 7-цата на Цецо ще вдигнат стига да вземат някой лев ;)

msi200 написа: Мерцедес е много по-трудно да се открадне.

Всичко се краде Мерцедес не прави изключение просто повечето собственици на тази марка имат гаражи а те се охраняват като ФОРТ НОКС :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от msi200 » 02 Ное 2012, 9:56

На мен са ми казвали, че Мерцедесите не могат да ги запалят бързо, докато при БМВ и Ауди това става за 1 минута максимум. Иначе много ясно, че всичко се краде.

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 02 Ное 2012, 11:24

Не съм виждал статистика по марки, но съдейки по няколко наши автофорума, при нас си има теми за откраднати коли за цял раздел, в другите евентуално се мяркат теми за откраднати огледала или отрязани катализатори. Явно просто бмв си е най-търсеното и краденото
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 02 Ное 2012, 17:33

BMW е най-крадената марка защото се кара масово от гъзари на които това има е най-скъпото нещо, което притежават при това с кредит. С думи прости, това е марка която ти влиза под кожата и правиш и невъзможното за да я имаш. Този тип хора не могат да си позволят да карат любимата марка, но страшно много го искат. И така след като теглят кредит за да си я купят, остават с месечен бюджет под социалния минимум и единствения начин да си поддържат колите е да обикалят вечер по паркингите и да си попълват липсите, направени от същите като тях.
Другата група хора които обуславят тази тъжна статистика са разни дребни мафиотчета, които просто трябва да карат BMW защото иначе няма да ги приемат насериозно. И дори и да имат пари да си купят ново BMW от магазина, те ще са пълни будали ако го направят, при положение, че има контингент от хора (описани в горния абзац), които могат да ти намерят вичко на под половин цена.
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

Следваща

Назад към Извън Темата