Покупка на климатик????
Модератор: Общи модератори
- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
Покупка на климатик????
Здравейте колеги....
Искам да попитам някои купувал ли е климатик от техномаркет или технополис?
Интересува ме най вече как седят нещата с "Безплатния монтаж"?
Правят ли го като хората или гледат да претупат нещата? Монтажа изцяло безплатен ли е, или има и скрити доплащания?
При евентуална покупка колко се бавят с монтажа?
Благодаря предварително
п.п. Става въпрос за Инверторен климатик
Искам да попитам някои купувал ли е климатик от техномаркет или технополис?
Интересува ме най вече как седят нещата с "Безплатния монтаж"?
Правят ли го като хората или гледат да претупат нещата? Монтажа изцяло безплатен ли е, или има и скрити доплащания?
Благодаря предварително

п.п. Става въпрос за Инверторен климатик

Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
Убий глупака с мълчание

Re: Покупка на климатик????
Правят ли го като хората или гледат да претупат нещата?
Зависи от монтажниците, но това което за теб е "безплатно" за тях е платено съвсем минимално- шанса да претупат монтажа е сериозен.
Монтажа изцяло безплатен ли е, или има и скрити доплащания?
Безплатен е до определен метраж- питай за да ти обяснят точно.
Това ти е сериозният проблем- преди 2г. този "безплатен" монтаж отне над 40 дни
Не казвам, че и сега ще отнеме толкова, но продадените бройки са много, а монтажниците са малко- не разчитай да стане от днес за утре.
Зависи от монтажниците, но това което за теб е "безплатно" за тях е платено съвсем минимално- шанса да претупат монтажа е сериозен.
Монтажа изцяло безплатен ли е, или има и скрити доплащания?
Безплатен е до определен метраж- питай за да ти обяснят точно.
Това ти е сериозният проблем- преди 2г. този "безплатен" монтаж отне над 40 дни

- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Аз това лято си взех от Техномаркет мисля(до Метро на Цариградско в София). Марката беше Самсунг. Монтажа беше зле - не сложиха външното тяло където исках, не сложиха и вътрешното тяло къде исках, направиха мазало вътре в апартамента и даже не ми сложиха всички филтри защото "щели много бързо да се задръстят"
При монтажа ми поискаха 20лв допълнително за тампони на външното тяло за да не се чува когато работи... По принцип можело и без тях. Самия климатик е много як на дизайн и има много функции - и с това свършва всичко хубаво в него. Постоянно ми дава грешка Е4-65 и спира да работи и трябва да се изключи и включи наново за да заработи.
При климатиците е малко като при газовите уредби - монтажа е изключително важен. Имаше едни еко-клима или нещо подобно. Е няма такава фирма. Идват, правят оглед на помещението, предлагат ти 2-3 модела климатици и ако решиш че не искаш да вземеш от тях плащаш 10лв(иначе е прихваната в цената на климатика). После при монтажа пичовете не допускат и 1 прашинка да падне в стаята - влизат с калци в апартамента, като пробиват дупки в стената слагат торби за да съберат прахта и въобще правят всичко с голямо желание
Надявам се съм бил полезен

При климатиците е малко като при газовите уредби - монтажа е изключително важен. Имаше едни еко-клима или нещо подобно. Е няма такава фирма. Идват, правят оглед на помещението, предлагат ти 2-3 модела климатици и ако решиш че не искаш да вземеш от тях плащаш 10лв(иначе е прихваната в цената на климатика). После при монтажа пичовете не допускат и 1 прашинка да падне в стаята - влизат с калци в апартамента, като пробиват дупки в стената слагат торби за да съберат прахта и въобще правят всичко с голямо желание

Надявам се съм бил полезен

- Hito
- Е46 Fanatic
-
Ужас........
И аз в самсунг се бях огледал......
Благодаря колега за изказаното мнение

И аз в самсунг се бях огледал......

Благодаря колега за изказаното мнение

Убий глупака с мълчание
Убий глупака с мълчание

- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
аз пък точно самсунг с монтаж си взех от там и работата заспа 

Лятото си взех Самсунг от Технополис. Повече не бих повторил: монтажът бе направен изключително непрофесионално - явно на момчета им беше втори или трети монтаж. Едвам монтираха външното тяло, при положение, че е на партерно помещение. Имали ограничение за консумативите - за маруч - до 3 м. , а след това се доплаща по 5 лв./м., за още нещо се изгавриха подобаващо. Отделно цялото помещение отново бе за почистване. Не си взеха боклуците и т.н. Не бих повторил повече. И не го направих.
Преди месец монтирах два климатика в апартамента. Купих климатиците от специализирана фирма. Дойдоха, монтираха, изчистиха, взеха си кашоните и си заминаха. Все едно ги нямаше. Професионална работа
Покупката с монтаж от подобни хипермаркети за мен си е рискова.
Преди месец монтирах два климатика в апартамента. Купих климатиците от специализирана фирма. Дойдоха, монтираха, изчистиха, взеха си кашоните и си заминаха. Все едно ги нямаше. Професионална работа

Покупката с монтаж от подобни хипермаркети за мен си е рискова.
Селото се оказа точно във града
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Искате климатици,не телевизори и смартфони ,нали?Какъв самсунг тогава.
Фуджи,дженерал електрик,дайкин,митсубиши,по ред на цените това са марките за домашни климатици.И не от техномаркети,полиси и други техномехно олл инклузив магазини за сбирщайн техника.
И още нещо,колкото по-малко светлинки,диодчета,ЛЕД дисплеи и прочее цигании има по вътрешното тяло,значи може и да е правилната марка
Като разбира се на никого не натрапвам моето мнение.
Фуджи,дженерал електрик,дайкин,митсубиши,по ред на цените това са марките за домашни климатици.И не от техномаркети,полиси и други техномехно олл инклузив магазини за сбирщайн техника.
И още нещо,колкото по-малко светлинки,диодчета,ЛЕД дисплеи и прочее цигании има по вътрешното тяло,значи може и да е правилната марка

Като разбира се на никого не натрапвам моето мнение.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
И аз да дам един клас за Бул Клима нищо, че е в Плевен. 3 климатици е монтирала в нас, както каза колегата, никакви следи. Проблема или по-точно не беше проблем ми леко забавяне, понеже НАИСТИНА имаха много работа и поизчакахме малко, докато ни ги сложат първия път, когато поръчахме 2-та. След 1 година взехме още един и поискахме да си го вземем още тогава, никакви проблеми. Обадихме се след няколко дена, дойдоха и го сложиха. Друг е проблема, че от марка която произвежда стотици продукти не можеш да очакваш перфектно качество на всякъде и затова вместо самсунг, си взехме GENERAL. Да, скъпи са ама от 5 години само си чистя филтрите и никакви други грижи. За сравнение в блока на долните апартаменти има разни мидей и сие, е тази зима половината бяха замръзнали и някъде към 2-3 пъти идваха разни майстори, че нещо се беше счупило. Което е малко неприятно да стане при тези температури и т.н. Ти си решаваш де
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Аз преди два месеца купувах климатици за вкъщи, но не от тези магазини. Пак бяха с безплатен монтаж, който беше извършен доста професионално. Що се отнася до забавянето, на същия ден ми докараха климатиците, на следващия ги монтираха!
Последна промяна Nasko_ на 03 Ное 2012, 18:13, променена общо 1 път
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- jumjumski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 04' 330ci M-sport 2
Аз също използвам Самсунг закупен от Техномаркет,за монтажа нямам забележки.За 2 години никакви проблеми,работи зима и лято без да се спира,викам си голямо куче излезе този климатик...до преди една седмица,развали се след като му изтече гаранцията разбира се
Все още чакам обаждане от сервиза да ми кажат какво му е и колко ще бъде глобата 

Реално безплатния монтаж влиза в цената на климатика. Проблемът е че от тези магазини дават много малко пари за монтаж на фирмата за монтажи, те пък от своя страна пестят яко от материали- слагат по-къси тръби, по малко изолация и т.н.
Купи си го от фирма, която си се занимава с климатици, представители на съответната марка. Едва ли ще ти излезе повече пари.
Купи си го от фирма, която си се занимава с климатици, представители на съответната марка. Едва ли ще ти излезе повече пари.
- Hito
- Е46 Fanatic
-
Уффффф........ преди няколко години слагах в къщата две митсубишита , НО ми ги слага приятел
До сега нямат никви ядове......., но за жалост тоз моя приятел вече не се занимава с тея неща........ та за тва ся питам на сам и на там ,щот ми тряя още един климатик за апартамента.
Трябва ми нещо до към 1000-1100 лв. Стаята е 23кв/м - ~53-55кб/м , две външни стени, без изолация (тухла)
Ще се ползва само за отопление
Лятото едва ли ще се ползва щот си обичам топличкото 

До сега нямат никви ядове......., но за жалост тоз моя приятел вече не се занимава с тея неща........ та за тва ся питам на сам и на там ,щот ми тряя още един климатик за апартамента.
Трябва ми нещо до към 1000-1100 лв. Стаята е 23кв/м - ~53-55кб/м , две външни стени, без изолация (тухла)
Ще се ползва само за отопление

Убий глупака с мълчание
Убий глупака с мълчание

- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
Не препоръчвам Самсунг, преди 1 година си взех и понякога се самоизключва и почват да му мигат лампичките. Забелязал съм че грешката му се получава когато температурата е нагласена в диапазона от 22 до 25 градуса, ако се нагласи под или над тая температура работи нормално без грешка. Безплатния монтаж на техномаркет е пълен т...к, дойдоха в нас някви двама дето миришеха на алкохол още от сутринта и казаха че там където искам да се монтира е много работа и си тръгнаха, казаха ми да си намеря някой да пробие и прекара тръби и да ги викна като са готови ...намерих си читава фирма и за още 200лв. ми го монтираха перфектно където искам и със всякакви тампони, стойки и др неща.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Самсунг за климатик е по-лош вариант дори от Мидеа .
От техномаркет/технопилис купувай нещо само и единствено ако вече си го избрал и имаш нерви да се занимаваш с хора , които грам не ги интересуваш като клиент .
Безплатния монтаж е напълно безплатен . Сроковете трябва да се договорят в магазина .
Във форума има няколко човека които са много навътре с климатиците , ако пишат ще е хубаво .
В този ценови клас имаш едно прилично Хитачи и (колкото и да не ви се вярва ) - Финлукс ФСГ (12ка 900-1000лв). Последния е сбиротак от различни производители , като се получава надежден продукт със много добри показатели .
Има и едно Фуджитсу за 1000лв но не ми се вярва , да е качествено предвид позиционирането на марката .
От техномаркет/технопилис купувай нещо само и единствено ако вече си го избрал и имаш нерви да се занимаваш с хора , които грам не ги интересуваш като клиент .
Безплатния монтаж е напълно безплатен . Сроковете трябва да се договорят в магазина .
Във форума има няколко човека които са много навътре с климатиците , ако пишат ще е хубаво .
В този ценови клас имаш едно прилично Хитачи и (колкото и да не ви се вярва ) - Финлукс ФСГ (12ка 900-1000лв). Последния е сбиротак от различни производители , като се получава надежден продукт със много добри показатели .
Има и едно Фуджитсу за 1000лв но не ми се вярва , да е качествено предвид позиционирането на марката .
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Незнам какви парички си приготвил за климатик,ама не те съветвам да си купуваш климатик от Технополис или Техномаркет.
Това с безплатния монтаж може и да ти излезне през носЪ,понеже в едното ми жилище си купих два климатика от едната верига (Хайер и Самсунг и знам за какъв монтаж иде реч),а в другото жилище реших да инвестирам в хубави климатици.Взех ги от представител на Митцубиши и Дайкин за Варна.
Та....купих си три бройки Mitshubishi Heavy Hyper Invertor....верно дадох повече пари,ама вече три години немам грижа.
Разликата в климатиците е убийствена.
Само за информация,среден клас инверторен климатик лапа средно 0.8 киловата на час ток.Тия Mitsubishi-та дето имам хабят средно по 0.35 киловата на час ток
Та съвета ми е да дадеш повече пари,да видиш представител за твоя град на Mitshubishi или Daykin,и да си купиш климатик от тях.Не се занимавай с тия вериги магазини дето си мислиш.
Хубавия климатик е доста по тих,лапа доста по малко ток,работи оптимално на по ниски температури и т.н.
Това с безплатния монтаж може и да ти излезне през носЪ,понеже в едното ми жилище си купих два климатика от едната верига (Хайер и Самсунг и знам за какъв монтаж иде реч),а в другото жилище реших да инвестирам в хубави климатици.Взех ги от представител на Митцубиши и Дайкин за Варна.
Та....купих си три бройки Mitshubishi Heavy Hyper Invertor....верно дадох повече пари,ама вече три години немам грижа.
Разликата в климатиците е убийствена.
Само за информация,среден клас инверторен климатик лапа средно 0.8 киловата на час ток.Тия Mitsubishi-та дето имам хабят средно по 0.35 киловата на час ток

Та съвета ми е да дадеш повече пари,да видиш представител за твоя град на Mitshubishi или Daykin,и да си купиш климатик от тях.Не се занимавай с тия вериги магазини дето си мислиш.
Хубавия климатик е доста по тих,лапа доста по малко ток,работи оптимално на по ниски температури и т.н.