Покупка на климатик????

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Покупка на климатик????

Мнение от Hito » 03 Ное 2012, 10:36

Здравейте колеги....
Искам да попитам някои купувал ли е климатик от техномаркет или технополис?
Интересува ме най вече как седят нещата с "Безплатния монтаж"?
Правят ли го като хората или гледат да претупат нещата? Монтажа изцяло безплатен ли е, или има и скрити доплащания?
При евентуална покупка колко се бавят с монтажа?
Благодаря предварително :)

п.п. Става въпрос за Инверторен климатик :idea:
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

Аватар

Re: Покупка на климатик????

Мнение от F3P » 03 Ное 2012, 10:52

Правят ли го като хората или гледат да претупат нещата?

Зависи от монтажниците, но това което за теб е "безплатно" за тях е платено съвсем минимално- шанса да претупат монтажа е сериозен.

Монтажа изцяло безплатен ли е, или има и скрити доплащания?

Безплатен е до определен метраж- питай за да ти обяснят точно.

При евентуална покупка колко се бавят с монтажа?

Това ти е сериозният проблем- преди 2г. този "безплатен" монтаж отне над 40 дни :banghead: Не казвам, че и сега ще отнеме толкова, но продадените бройки са много, а монтажниците са малко- не разчитай да стане от днес за утре.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 03 Ное 2012, 12:08

Аз това лято си взех от Техномаркет мисля(до Метро на Цариградско в София). Марката беше Самсунг. Монтажа беше зле - не сложиха външното тяло където исках, не сложиха и вътрешното тяло къде исках, направиха мазало вътре в апартамента и даже не ми сложиха всички филтри защото "щели много бързо да се задръстят" :kuku: При монтажа ми поискаха 20лв допълнително за тампони на външното тяло за да не се чува когато работи... По принцип можело и без тях. Самия климатик е много як на дизайн и има много функции - и с това свършва всичко хубаво в него. Постоянно ми дава грешка Е4-65 и спира да работи и трябва да се изключи и включи наново за да заработи.

При климатиците е малко като при газовите уредби - монтажа е изключително важен. Имаше едни еко-клима или нещо подобно. Е няма такава фирма. Идват, правят оглед на помещението, предлагат ти 2-3 модела климатици и ако решиш че не искаш да вземеш от тях плащаш 10лв(иначе е прихваната в цената на климатика). После при монтажа пичовете не допускат и 1 прашинка да падне в стаята - влизат с калци в апартамента, като пробиват дупки в стената слагат торби за да съберат прахта и въобще правят всичко с голямо желание :bchug:

Надявам се съм бил полезен ;)

Е46 Fanatic
Аватар

Мнение от Hito » 03 Ное 2012, 12:12

Ужас........ :banghead: :banghead: :banghead:
И аз в самсунг се бях огледал...... :confused:
Благодаря колега за изказаното мнение :bchug:

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 03 Ное 2012, 12:53

аз пък точно самсунг с монтаж си взех от там и работата заспа :yes:
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxaH » 03 Ное 2012, 13:33

Лятото си взех Самсунг от Технополис. Повече не бих повторил: монтажът бе направен изключително непрофесионално - явно на момчета им беше втори или трети монтаж. Едвам монтираха външното тяло, при положение, че е на партерно помещение. Имали ограничение за консумативите - за маруч - до 3 м. , а след това се доплаща по 5 лв./м., за още нещо се изгавриха подобаващо. Отделно цялото помещение отново бе за почистване. Не си взеха боклуците и т.н. Не бих повторил повече. И не го направих.

Преди месец монтирах два климатика в апартамента. Купих климатиците от специализирана фирма. Дойдоха, монтираха, изчистиха, взеха си кашоните и си заминаха. Все едно ги нямаше. Професионална работа :clap:

Покупката с монтаж от подобни хипермаркети за мен си е рискова.
Селото се оказа точно във града

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 03 Ное 2012, 15:01

Искате климатици,не телевизори и смартфони ,нали?Какъв самсунг тогава.
Фуджи,дженерал електрик,дайкин,митсубиши,по ред на цените това са марките за домашни климатици.И не от техномаркети,полиси и други техномехно олл инклузив магазини за сбирщайн техника.
И още нещо,колкото по-малко светлинки,диодчета,ЛЕД дисплеи и прочее цигании има по вътрешното тяло,значи може и да е правилната марка ;)
Като разбира се на никого не натрапвам моето мнение.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 03 Ное 2012, 16:38

И аз да дам един клас за Бул Клима нищо, че е в Плевен. 3 климатици е монтирала в нас, както каза колегата, никакви следи. Проблема или по-точно не беше проблем ми леко забавяне, понеже НАИСТИНА имаха много работа и поизчакахме малко, докато ни ги сложат първия път, когато поръчахме 2-та. След 1 година взехме още един и поискахме да си го вземем още тогава, никакви проблеми. Обадихме се след няколко дена, дойдоха и го сложиха. Друг е проблема, че от марка която произвежда стотици продукти не можеш да очакваш перфектно качество на всякъде и затова вместо самсунг, си взехме GENERAL. Да, скъпи са ама от 5 години само си чистя филтрите и никакви други грижи. За сравнение в блока на долните апартаменти има разни мидей и сие, е тази зима половината бяха замръзнали и някъде към 2-3 пъти идваха разни майстори, че нещо се беше счупило. Което е малко неприятно да стане при тези температури и т.н. Ти си решаваш де
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 03 Ное 2012, 18:02

Аз преди два месеца купувах климатици за вкъщи, но не от тези магазини. Пак бяха с безплатен монтаж, който беше извършен доста професионално. Що се отнася до забавянето, на същия ден ми докараха климатиците, на следващия ги монтираха!
Последна промяна Nasko_ на 03 Ное 2012, 18:13, променена общо 1 път
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 04' 330ci M-sport 2

Мнение от jumjumski » 03 Ное 2012, 18:13

Аз също използвам Самсунг закупен от Техномаркет,за монтажа нямам забележки.За 2 години никакви проблеми,работи зима и лято без да се спира,викам си голямо куче излезе този климатик...до преди една седмица,развали се след като му изтече гаранцията разбира се :ranting: Все още чакам обаждане от сервиза да ми кажат какво му е и колко ще бъде глобата :banghead:

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 03 Ное 2012, 19:28

Реално безплатния монтаж влиза в цената на климатика. Проблемът е че от тези магазини дават много малко пари за монтаж на фирмата за монтажи, те пък от своя страна пестят яко от материали- слагат по-къси тръби, по малко изолация и т.н.
Купи си го от фирма, която си се занимава с климатици, представители на съответната марка. Едва ли ще ти излезе повече пари.

Е46 Fanatic
Аватар

Мнение от Hito » 03 Ное 2012, 19:38

Уффффф........ преди няколко години слагах в къщата две митсубишита , НО ми ги слага приятел :idea:
До сега нямат никви ядове......., но за жалост тоз моя приятел вече не се занимава с тея неща........ та за тва ся питам на сам и на там ,щот ми тряя още един климатик за апартамента.
Трябва ми нещо до към 1000-1100 лв. Стаята е 23кв/м - ~53-55кб/м , две външни стени, без изолация (тухла)
Ще се ползва само за отопление :idea: Лятото едва ли ще се ползва щот си обичам топличкото :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d

Мнение от top » 03 Ное 2012, 19:48

Не препоръчвам Самсунг, преди 1 година си взех и понякога се самоизключва и почват да му мигат лампичките. Забелязал съм че грешката му се получава когато температурата е нагласена в диапазона от 22 до 25 градуса, ако се нагласи под или над тая температура работи нормално без грешка. Безплатния монтаж на техномаркет е пълен т...к, дойдоха в нас някви двама дето миришеха на алкохол още от сутринта и казаха че там където искам да се монтира е много работа и си тръгнаха, казаха ми да си намеря някой да пробие и прекара тръби и да ги викна като са готови ...намерих си читава фирма и за още 200лв. ми го монтираха перфектно където искам и със всякакви тампони, стойки и др неща.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 03 Ное 2012, 20:43

Самсунг за климатик е по-лош вариант дори от Мидеа .
От техномаркет/технопилис купувай нещо само и единствено ако вече си го избрал и имаш нерви да се занимаваш с хора , които грам не ги интересуваш като клиент .
Безплатния монтаж е напълно безплатен . Сроковете трябва да се договорят в магазина .
Във форума има няколко човека които са много навътре с климатиците , ако пишат ще е хубаво .
В този ценови клас имаш едно прилично Хитачи и (колкото и да не ви се вярва ) - Финлукс ФСГ (12ка 900-1000лв). Последния е сбиротак от различни производители , като се получава надежден продукт със много добри показатели .
Има и едно Фуджитсу за 1000лв но не ми се вярва , да е качествено предвид позиционирането на марката .

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 03 Ное 2012, 23:59

Незнам какви парички си приготвил за климатик,ама не те съветвам да си купуваш климатик от Технополис или Техномаркет.
Това с безплатния монтаж може и да ти излезне през носЪ,понеже в едното ми жилище си купих два климатика от едната верига (Хайер и Самсунг и знам за какъв монтаж иде реч),а в другото жилище реших да инвестирам в хубави климатици.Взех ги от представител на Митцубиши и Дайкин за Варна.
Та....купих си три бройки Mitshubishi Heavy Hyper Invertor....верно дадох повече пари,ама вече три години немам грижа.
Разликата в климатиците е убийствена.
Само за информация,среден клас инверторен климатик лапа средно 0.8 киловата на час ток.Тия Mitsubishi-та дето имам хабят средно по 0.35 киловата на час ток :angel:
Та съвета ми е да дадеш повече пари,да видиш представител за твоя град на Mitshubishi или Daykin,и да си купиш климатик от тях.Не се занимавай с тия вериги магазини дето си мислиш.
Хубавия климатик е доста по тих,лапа доста по малко ток,работи оптимално на по ниски температури и т.н.

Следваща

Назад към Извън Темата