Стопен полюс на акумулатор
Модератор: Общи модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Sturm_blitz
- Потребител
-
- Мечтае да кара: Königstiger/Panzerkampfwagen Tiger Ausf. B
Стопен полюс на акумулатор
Здравейте колеги! Вчера качвам акумулатора да го заредя и подготвя за зимата и какво да видя (-)полюс на акумолатора полустопен. Това доста ме озадачи,тъй като акум. е нов,взех го март месец,а колата почти не съм я карал, даже я бях оставил на едни познат с авто къща уж да я продава, но в последствие се отказах, та въпр. ми е може ли той да е включвал да зарежда акум. и да е обрънал полюсите и така да се е получило? Със сигурност не е от колата,защото там по клемите няма никакви следи от нагар,стопени кабели или тн. Някой може ли да ми каже какво би могло да доведе до това
Ето и снимки:

Ето и снимки:

"Би било по-лесно дяволът да отиде в църква и да се прекръсти,от колкото тези хора да разберат идеите ми"

- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Re: Стопен полюс на акумулатор
Това се получава от недобро контактуване между клемите.Преди време щях да се запаля от нестегната клема на камиона колегата не ги затегнал просто ги сложил.Може би в автокъщата са сменяли акумулатора и са го слагали на друга кола и от там проблема щом по клемите на колата няма следи от нагар или нещо такова.По принцип нашите ги оправихме като си направихме дорник и разтопихме от друг акумулатор клемата сложихме дорника върху старата клема /при нас липсваше половината от +са/ и го изляхме от горе и се получи.Ако не ти се рискува върви при някой който се занимава с акумулатори, че така ще ти създаде големи проблеми в един момент.

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Някой да се е опитвал да го сваля/ слага на работещ мотор, или окъсяване на някой силов кабел към стартер, алтернатор 

Никой не мое ма връне на селу!
- M-TEAM
- ентусиаст
-
- Кара: Е83 3.0 D
- Мечтае да кара: Е30 М3 и Lancia Delta integrale evo 16v
На мен повече ми прилича да са давали ток на друга кола о да са объркали + и - с кабелите
BMW E30 M3-one dream
skype-bmwpower5555
skype-bmwpower5555
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
M-TEAM написа:На мен повече ми прилича да са давали ток на друга кола о да са объркали + и - с кабелите
+1
Аз така направих един акумулатор като подавах ток с щипки и обърках клемите

- Sturm_blitz
- Потребител
-
- Мечтае да кара: Königstiger/Panzerkampfwagen Tiger Ausf. B
Ами той акумулаторът е още в гаранция,ще пробвам да го дам в официалния сервиз да видя какво ще кажат от там и ако откажат да го оправят,ще го нося на друго място и съответно ще плащам... Иначе никак не ми се иска аз да го правя,по-добре да го занеса някъде където знаят какво правят.
"Би било по-лесно дяволът да отиде в църква и да се прекръсти,от колкото тези хора да разберат идеите ми"

6 мнения
• Страница 1 от 1