Трябва ми малко помощ.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330d 204hp

Трябва ми малко помощ.

Мнение от genesis21 » 12 Ное 2012, 4:11

Здравейте,рядко пиша тук но сега ми се наложи,трябва ми някой който работи в мтел,или някой негов познат който работи там.Става въпрос за откраднат телефон,подадох жалба в полицията но,се съмнявам малко да ми намерят телефона,та изчетох в интернет,че с връзки в мтел или някой друг мобилен оператор могат за 1 минута да ти кажат къде се намира телефона чрез имей кода.
Ако някой може да помогне ще съм много благодарен и ще дам парична награда!
Благодаря предварително!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 330D

Re: Трябва ми малко помощ.

Мнение от HackeD » 12 Ное 2012, 7:59

Защо не отидеш направо в офис, би трябвало и без връзки пак да опитат да ти го намерят.
Или вече си ходил?

Аватар

Мнение от F3P » 12 Ное 2012, 9:07

genesis21 написа:...с връзки в мтел или някой друг мобилен оператор могат за 1 минута да ти кажат къде се намира телефона чрез имей кода...

Не ти трябват връзки в ментел- и да ти кажат къде е телефона каква полза :?: Отделно, че шанса оператора да ти снесе инфо по въпроса е нищожен. Но дори и да се добереш до информацията тя далеч не е толкова точна- могат да уточнят в радиус от около 1-200м. къде е апарата. Какво ще правиш- ще преджобиш всички хора в този радиус ли :?: И да откриеш човека който ти ползва апарата какво- ще го биеш за да си го вземеш ли :?: Нали се сещаш, че телефона едва ли се ползва от този който го е откраднал и вече е продаден- едва ли някой ще ти позволи безгрижно да му бръкнеш в джоба и да кажеш "Този телефон е мой- взимам си го" ;)

По друг начин седи въпроса когато полицията изиска информацията- тогава номера става. Засичат горе-долу къде е апарата, засичат и кой го използва (нали всяка карта е регистрирана на нечие име) и му отиват на гости. Тоест търси начин да размърдаш полицаите да си свършат работата и да изискат необходимото от оператора.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 12 Ное 2012, 10:26

Абе ако телефона си струва парите и е попаднал в "правилни" ръце ще го намериш по ИМЕИ, ама друг път. Ако го е гепил някой малоумник ще си го върнеш чрез полицията, и моя съвет е именно там да търсиш връзки за да ги накараш да се размърдат :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от GKuzmanov » 12 Ное 2012, 10:48

2 пъти полицията ми намира боровинките, ама си е чакане. След като подадеш жалба в полицията почти 100% няма да ти го намерят от първия път (тоест в момента на подаване на жалба те пускат запитване до операторите, обаче вероятността да е ползван в същия ден апарата е нищожен, а те така пускат запитванете, че то обхваща период). Та след като те викнат втори път пак пускаш молба за ново търсене, след което вече ако е ползван ще го хванат. От там минава време да го вземат, да проведат разпити и ти го връщат.

П.П. На теб информация от оператора не ти трябва къде е телефона, а кой го ползва. Така, че информацията ако се добереш си е ценна, защото мобилните оператори засичат еди коя си СИМ карта ползва еди кой си апарат с ИМЕЙ X.
П.П.2 Единствения вариант да не го намериш е ако ти сменят ИМЕЯ, може би заради това си ги намерих моите апарати, защото ги бях заключил, а никой няма да тръгне да дава една торба пари за разблокиране на боровинки ...
Изображение

Назад към Извън Темата