Вземане на тест за наркотици от КАТ
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Вземане на тест за наркотици от КАТ
Днес ми се случи нещо необичайно. Цял ден се чудех каква е тази истерия около 12.12.12 и защо всеки очаква да му се случи нещо като аз лично нищо не очаквах. Карам си таксито и по едно време ми пускат звуков и светлинен сигнал едни познати полицай, един вид уж да ме спрат по устав. Казват ми, че трябва да ме закарат в Районното и да карам пред тях като си оставя първо пътниците. Така и правя, влизам вътре и там заместник шефа на КАТ, също познат, ама започва едни странни въпроси да ми задава и най-странния беше дали употребявам наркотици. Аз по принцип почти никога не близвам дори алкохол, не пуша, кафе дори не пия, каму ли за дрога. Отговарям отрицателно и ми се отговаря с добре, но трябвало сега да ми направят тест за употреба на наркотици(един вид, че управлявам МПС в подобно състояние)ЗАЩОТО ИМАЛО СИГНАЛ СРЕЩУ МЕН. Обясни ми се, че нямало как да ми кажат от кой е сигнала и не разбрах дали е бил писмен, дали е било позвъняване на 112 или нещо подобно. Там всичките ми бяха познати(даже тръгнаха да търсят някой от криминална за да няма съмнения, че нещо са ме скатали като някой от тях е натъркал пробата в неговата уста
, ама той и този от криминална се оказа познат, бахти случая)и ми се каза, че по принцип съм имал достатъчно фенове. То си е горе-долу вярно, но не се сещам за особено много народ, които биха искали така да ме наредят. Сещам се за един, който е собственик на между-селищна автобусна линия и с него имаме конфликт на интереси и беше се обадил на КАТ, че съм качвал повече от 6 човека(аз имам право на 6 защото съм 6+1)и ме чакаха да ми броят хората, които си бяха точно 6 де.
Та съгласих се да ми направят теста в районното защото много мразя да ми губят времето и исках да свършва по-бързо. Сега обаче си мисля, че беше грешка защото според мен би трябвало да ми кажат от кой е този сигнал или жалба срещу мен и тогава да ми правят тест. Ако беше просто проверка, да кажем ако съм им се сторил неадекватен при спирането, то тогава се прави полеви тест, без да ме карат в районното или такива неща.
Та въпроса ми е, какво мога да направя аз оттук насетне за да получа името(ПО ЗАКОНОВ РЕД)на този човечец, който ме клевети така? Утре ще се консултирам с адвокат, но пуснах темата тук ако някой случайно е вещ по тези неща да сподели. Теста разбира се беше отрицателен и още преди да ми го вземат като се убедиха, че така или иначе ще е отрицателен казаха, че на следващ подобен сигнал няма да се обърне внимание и няма да ме занимават повече.

Та съгласих се да ми направят теста в районното защото много мразя да ми губят времето и исках да свършва по-бързо. Сега обаче си мисля, че беше грешка защото според мен би трябвало да ми кажат от кой е този сигнал или жалба срещу мен и тогава да ми правят тест. Ако беше просто проверка, да кажем ако съм им се сторил неадекватен при спирането, то тогава се прави полеви тест, без да ме карат в районното или такива неща.
Та въпроса ми е, какво мога да направя аз оттук насетне за да получа името(ПО ЗАКОНОВ РЕД)на този човечец, който ме клевети така? Утре ще се консултирам с адвокат, но пуснах темата тук ако някой случайно е вещ по тези неща да сподели. Теста разбира се беше отрицателен и още преди да ми го вземат като се убедиха, че така или иначе ще е отрицателен казаха, че на следващ подобен сигнал няма да се обърне внимание и няма да ме занимават повече.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
Re: Вземане на тест за наркотици от КАТ
Бахти, как така работиш като таксиджия, а си купуваш Е60 М5
Сподели и на нас тайната, да вземем всички бакшиши да станем 
ПП: по темата - тези сигнали по принцип се водят анонимни, едва ли без връзки в МВР ще го научиш

ПП: по темата - тези сигнали по принцип се водят анонимни, едва ли без връзки в МВР ще го научиш

Последна промяна goguma на 12 Дек 2012, 20:10, променена общо 1 път
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Тва ще да е некой хейтър като те е видял с M5цата 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ами ставам в 06:30, сядам в колата и работя до 19:00, всеки ден без неделя. Не е много лесно де, ама все пак не ми идва всичкото от таксито де, има и кой да помага. Но не ми се правят счетоводни сметки. А и кой знае, днес ти върви, но утре може да не ти върви. Когато не ми е вървяло пък съм си казвал същото и така. С М5-цата още не са ме виждали защото ще я подкарвам сериозно напролет. Сега се поохарчих.
Но да оставим това, моля да каже някой, който има идея. Аз отказвам да повярвам, че това е възможнно напълно анонимно защото са ми казвали, че на анонимни жалби и/или сигнали никой не обръща внимание. Имам начин да разбера името по не толкова законен начин, но искам по законния. А такъв трябва да има защото ако аз утре се обадя, че шефа на полицията се друса и кара колата си до работа и обратно, какво ще се направи? Ще му вземат проба и като излезне отрицателна няма да има последствия ли? Едва ли.

Но да оставим това, моля да каже някой, който има идея. Аз отказвам да повярвам, че това е възможнно напълно анонимно защото са ми казвали, че на анонимни жалби и/или сигнали никой не обръща внимание. Имам начин да разбера името по не толкова законен начин, но искам по законния. А такъв трябва да има защото ако аз утре се обадя, че шефа на полицията се друса и кара колата си до работа и обратно, какво ще се направи? Ще му вземат проба и като излезне отрицателна няма да има последствия ли? Едва ли.

На практика подаваш жалба до инспектората на МВР да извършат проверка и да ти предоставят заверено копие от сигнала, жалбата или прочие гнусотията там.Според АПК по анонимен сигнал не се работи. С това са ти нанесени вече вреди и държавата в лицето на КАТ носи отговорност. Ако е поименен сигнал,може да заведеш дело за клевета срещу лицето. В този случай беше уместно проверяващите да ти покажат сигнала и тогава да даваш каквато и да е проба. По този начин те се превръщат в укриватели на един престъпник,който те е набедил. Ти носиш и наказателна отговорност за управление на мпс след употреба на наркотични вещества и изгаряш в службата и
Ти взе ли си препис от извършената проверка срещу теб или какъвто и да е документ,защото спрямо теб са извършвани действия по закона за МВР, след като си бил в самата служба на КАТ.
Уместно е да си вземеш някой адвокат и упорито да установиш дали е проверка или шантаж от самите полицаи? Кажи на полицаите, че ще съдиш държавата, защото иначе можеше да си изгубиш лиценза , а те използвайки служебното си положение са работили по анонимен сигнал.
Лошото е, че дори и след време може да излезе в урината наркотично вещество, а човек докато оспори направо полудява.
А ти как натрупа толкова познати полицаи?

Ти взе ли си препис от извършената проверка срещу теб или какъвто и да е документ,защото спрямо теб са извършвани действия по закона за МВР, след като си бил в самата служба на КАТ.
Уместно е да си вземеш някой адвокат и упорито да установиш дали е проверка или шантаж от самите полицаи? Кажи на полицаите, че ще съдиш държавата, защото иначе можеше да си изгубиш лиценза , а те използвайки служебното си положение са работили по анонимен сигнал.
Лошото е, че дори и след време може да излезе в урината наркотично вещество, а човек докато оспори направо полудява.
А ти как натрупа толкова познати полицаи?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Не съм взел нищо защото нищо не ми дадоха, но се подписах след като затвориха всичките там неща в плика и се разписаха всичките отгоре на отрицателните резултати. Не може и след време да ми излезне в никоя урина защото такива вещества не ползвам, както казах - и кафе не пия дори. Не е било шантаж от полицаите на 100%, и не е анонимна защото ми казаха, че не могат да ми кажат името, но то си го има...някъде. Трябваше да взема нещо все пак предполагам, но може би го водят нещо като при алкохолната проба - просто те вписват, че са ти взели отрицателна и толкова. Истината беше, че доста бързах и нямах и капка желание да ми губят времето, та накрая даже ги пришпорвах да свършват по-бързо и да си ходя по работата.
Толкова познати откъде ли, ами имах роднини и покрай тях доста добри познати от миналото в полицията, те повечето се махнаха, но някои останаха, а покрай тях се навъдиха и нови. Плюс това сме малък град и лесно се завързват познанства. Ако ме питаш за проблеми със закона, имал съм, но преди повече от 10 години когато бях ученик и се ползвам с добро име, за малко не станах полицай преди няколко месеца като се отказах точно преди изпитите поради това, че реших, че материално няма да съм доволен от професията.
Толкова познати откъде ли, ами имах роднини и покрай тях доста добри познати от миналото в полицията, те повечето се махнаха, но някои останаха, а покрай тях се навъдиха и нови. Плюс това сме малък град и лесно се завързват познанства. Ако ме питаш за проблеми със закона, имал съм, но преди повече от 10 години когато бях ученик и се ползвам с добро име, за малко не станах полицай преди няколко месеца като се отказах точно преди изпитите поради това, че реших, че материално няма да съм доволен от професията.

- Ba4oIlia
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30&E36
Като ти гледам носа на аватара май не си много невинен 

- Манчев73
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34-столичанка в повече
"Аз по принцип почти никога не близвам дори алкохол, не пуша, кафе дори не пия, каму ли за дрога. "-Ето как е спестил за М5 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
То така имаше един министър на времето, който пестял от закуски и си купил...бая неща.
Ама да не обръщаме темата сега натам, че и без това май върви към ключ.
А викаш като сложиш колко е смешен самия герой...много смях има, нещо може да не е в ред.
Ти остави ами като придоби някакъв розов цвят пробата и отчете, че е валидна(в смисъл, че е взета както или по-скоро колкото трябва за да отчете дали има или няма наличие на в-ва), аз веднага им казах, че този цвят е от Фервекс Малинка, който бях изпил сутринта защото съм настинал.
И единия "то такъв е цвета винаги".

Ba4oIlia написа:Като ти гледам носа на аватара май не си много невинен
А викаш като сложиш колко е смешен самия герой...много смях има, нещо може да не е в ред.

Ти остави ами като придоби някакъв розов цвят пробата и отчете, че е валидна(в смисъл, че е взета както или по-скоро колкото трябва за да отчете дали има или няма наличие на в-ва), аз веднага им казах, че този цвят е от Фервекс Малинка, който бях изпил сутринта защото съм настинал.

- ELZAGG
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
- Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
- Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T
Нещо, ми намирисва тая работа......дали не си премълчал нещо?! Служителят от МВР трябва да те запознае със жалбата- нейното съдържание и от кого е сигнала, ако има такава, но да не е анонимна...! Защото имаш право на свой ред, да заведеш жалба за набедяване! За това ми се вижда цялата работа нещо нередовна....а и тестовете не са евтини, за да пиприлагат само по анонимен сигнал! По добре помисли, дали не те предупреждават за това с какво може би, се занимаваш!!!
От цървул, бална пантофка НЕ става!
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
ELZAGG написа:Нещо, ми намирисва тая работа......дали не си премълчал нещо?! Служителят от МВР трябва да те запознае със жалбата- нейното съдържание и от кого е сигнала, ако има такава, но да не е анонимна...! Защото имаш право на свой ред, да заведеш жалба за набедяване! За това ми се вижда цялата работа нещо нередовна....а и тестовете не са евтини, за да пиприлагат само по анонимен сигнал! По добре помисли, дали не те предупреждават за това с какво може би, се занимаваш!!!
Виж сега, ако се занимавах с нещо, не е КАТ службата, която ще ме предупреждава. И колко пъти трябва да кажа, че жалбата или сигнала(както го водят), не е анонимна, а просто ми казаха, че не могат да ми кажат от чие име е?! Ако се занимавах с нещо подобно, дали щях да пусна тема във форума на БМВ за да поискам мнения дали на някой не му се е случвало нещо подобно?

И така, ако някой има да каже нещо от сорта какъв е реда в подобни случаи и дали имам законовото право да си получа информацията, нека пише. Други мнения от сорта на с какво се занимавам и с какво не, не са ми нужни защото би следвало аз да си знам най-добре.

Днес с един мои колега, който редовно има проблеми с пътни полицаи защото не си трае, редовно обжалва всичко и пуска жалби съответно когато се чувства ощетен, си говорихме, че няма как да го скрият в крайна сметка и са длъжни да ми дадат информацията. Както казах също, утре ще се консултирам с адвокат и ще видя какво мога да направя. Но всяко мнение отгоре не ми е излишно, затова пуснах и темата, която не е начини да спечелиш пари незаконно.

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Надявам се да намериш отговора на въпроса и да си върнеш подобаващо. А отностно въпросите за парите, моля вече да не се коментират. Обясни ви човека, бачка си достатъчно и това е.... дай боже всеки му!
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Аз за подобни неща нямам желание точно да си връщам. Реално на никой в този живот нищо не дължа, но не съм и останал длъжен. Обаче за да си връщам трябва нещо повече.
Аз просто искам да знам от кой още мога да очаквам нещо и на кой да се посмея за смешния и жалък опит да ме сплаши.
Както и да е, благодаря за съветите на всички колеги. Като цяло май ще е дооооста трудно да се намери законен начин да се разбере истината, макар някои да ми казват, че имало начин. Мисля ще се действа по типични начин за България, но така ще мине време, да се позабравят нещата и тогава ще науча.
Благодаря още един път на всички, които си направиха труда да отделят време за да прочетат, а някои и за да дадат мнение.
Аз просто искам да знам от кой още мога да очаквам нещо и на кой да се посмея за смешния и жалък опит да ме сплаши.
Както и да е, благодаря за съветите на всички колеги. Като цяло май ще е дооооста трудно да се намери законен начин да се разбере истината, макар някои да ми казват, че имало начин. Мисля ще се действа по типични начин за България, но така ще мине време, да се позабравят нещата и тогава ще науча.
Благодаря още един път на всички, които си направиха труда да отделят време за да прочетат, а някои и за да дадат мнение.

- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
Никой полицай/барета/нинджа не може да те помоли да отидеш с тях до районното, това се случва само ако те разполагат със заповед за задържане, или в момента е извършено престъпление за което да бъдеш задържан....изказване от сорта на "Имаме сигнал" не означава абсолютно нищо и не притежава юридическа стойност до тогава докато не бъде възбудено производство въз основа на ПИСМЕН сигнал с който трябва да бъдеш запознат!!!Съвсем отделно дори и при регламентирано задържане имате право да запазите пълно мълчание до разговор с адвокат !!!!
подобни рекети са ми се случвали - единственото което правя е да попитам "задържан ли съм" и след отрицателния отговор им обръщам гръб
не се водете по акъла на полицията - те са самозабравени, некадърни, престъпни копелета взимащи заплата за да правят живота ви по-гаден - използвайте цялата сила на закона срещу тях, защото те ползват много повече от закона срещу вас !
подобни рекети са ми се случвали - единственото което правя е да попитам "задържан ли съм" и след отрицателния отговор им обръщам гръб
не се водете по акъла на полицията - те са самозабравени, некадърни, престъпни копелета взимащи заплата за да правят живота ви по-гаден - използвайте цялата сила на закона срещу тях, защото те ползват много повече от закона срещу вас !
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
14 мнения
• Страница 1 от 1