За и Против у-во за проследяване

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

За и Против у-во за проследяване?

Анкетата свършва на 17 Дек 2012, 12:10

1.Да
18
72%
2.Не
5
20%
3.Скъпо е
2
8%
4.Ползвал съм и няма ефект
0
Няма гласували
5.Вече ползвам такова
0
Няма гласували

Общо гласове : 25
младши ентусиаст
Аватар

За и Против у-во за проследяване

Мнение от blackrider » 15 Дек 2012, 12:10

Все по често се губят домашните ни любимци ,автомобили,хора и др....
За и Против ползването на такова у-во?

Ако сте ползвали такова у-во ,бихте ли споделили мнението си?

Благодаря. :D
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34-столичанка в повече

Re: За и Против у-во за проследяване

Мнение от Манчев73 » 15 Дек 2012, 17:39

За колата ДА,за жената НЕ......губи се.....но винаги се връща.....
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на детето БМВ-то :)

Мнение от ElizabetS » 15 Дек 2012, 19:34

За колата, за кучето - Да!
:OT: След време и на малкия дзвер мога да сложа :lol:
Имам положително мнение за тях, но реално не съм ползвала. На мопса ми го взех с чип, но каква файда от тях. Не дай си Боже да я изгубя, смисълът от тях е нулев. Дори да го намерят и евентуално хората да се решат да го върнат, през този така задължителен чип изобщо не може да се разбере на кого е кучето. Защото няма регистър за животните изобщо. Единствено остава на нашийника, да му сложиш медальон с твои данни.
За кола е вече ясно - номера и така нататък е лесно да се разбере на кого е :)
Но като цяло е добра идея...
I don't know where the Limit is But I know where is Not!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 15 Дек 2012, 19:49

И къде ги тия у-ва за проследяване? :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Дек 2012, 20:26

Не е ли по-добре да си обучиш кучето да слуша и да не го мислиш. :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ElizabetS » 15 Дек 2012, 21:27

bum_bum написа:Не е ли по-добре да си обучиш кучето да слуша и да не го мислиш. :dunno:

Колега дори да го обучиш всичко се случва.
:OT: Една вечер разхождам кучето около блока без каишка, защото винаги ме слушаше, до момента в който отиде при някакви храсти, абе 5 мин. си седя до храста, чакам да си свърши нуждите, защото й ги обирам след това попринцип. Обикалям храста куче няма, вечер търсил ли си куче ??? :lol: Обикаляхме къде ли не, ходихме до Вет. ни лекар да видим през чипа какво може да се направи - отговора е Нищо. Супер гадно ми стана, защото сама съм си Виновна.До нас в съседна улица има фризьорски салон, прибирам се с колата от вета и гледам нашата вътре си гледа през витрината :shock: При което като отидох само къде прическа не са й направили. :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 15 Дек 2012, 21:36

Въпрос на възпитание и може би интелект на кучето. :dunno:

Иначе за кучета, които се губят, не слушат или бягат вероятно е добра идея някакъв GPS да им се закачи на каишката за да могат да бъдат бързо намерени. Предполагам, че е доста гадно да си затриеш животното.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ElizabetS » 15 Дек 2012, 21:48

bum_bum написа:Въпрос на възпитание и може би интелект на кучето. :dunno:

Иначе за кучета, които се губят, не слушат или бягат вероятно е добра идея някакъв GPS да им се закачи на каишката за да могат да бъдат бързо намерени. Предполагам, че е доста гадно да си затриеш животното.

Прав си, аз не съм я възпитавала строго, но си ме слуша като сме навън и не ме изпуска от поглед. Като се замисля, след онази случка повече не се е повтаряло. Но си представям и каква цифра ще са тези устройства :confused:
Губила съм животно, много е гадно! :cry:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 15 Дек 2012, 22:34

Аз също не съм привърженик на строгото възпитание на кучето. В повечето случаи то граничи с мъчение за животното. GPS- а вече не е някаква нечувана екстра така че не би трябвало да е прекалено скъпо.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp

Мнение от Krasimir19 » 16 Дек 2012, 1:07

Незнам в България дали има такива проследяващи устройства за животни, но в Норвегия има. И те се вкарват в врата на домашния любимец чрез инжекция и когато се изгуби, отваряш компа и гледаш къде се е дянало животното. Това устройство има джи пи ес и винаги можеш да погледнеш на личния комп къде се намира животното. И това струва по около 600-700 лева устройството.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 16 Дек 2012, 2:12

за животни е малко прекалено. най-много да ти откраднат кучето заради устройството :mhihi:
600-700 лева? изроди. айфон ли му закачаш на това куче... ама щом има хора да ги плащат :kuku:

за кола ефективността е съмнителна при условие, че дори аматьор като мен може да го обезвреди със средства достъпни за всички ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар
Кара: **** ми янко
Мечтае да кара: CL65 AMG

Мнение от LizarD » 19 Дек 2012, 0:03

steeN написа:за животни е малко прекалено. най-много да ти откраднат кучето заради устройството :mhihi:
600-700 лева? изроди. айфон ли му закачаш на това куче... ама щом има хора да ги плащат :kuku:

за кола ефективността е съмнителна при условие, че дори аматьор като мен може да го обезвреди със средства достъпни за всички ;)

Да бе, да го забия тва устройство някъде на майната си с независимо захранване да видим как ще го обезвредиш... ;)
Дайте малко инфо от къде мога да взема такова за колата?
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 19 Дек 2012, 0:44

Деба , тия от 100 години крадат коли, а ти с един замах им отне хляба. :mhihi: Как ли никой до сега не се е сетил за това и да секне един толкова доходен бизнес като кражбите на коли? Може би, щото съществуват устройства наречени GPS джамъри? :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 19 Дек 2012, 10:39

bum_bum написа:Деба , тия от 100 години крадат коли, а ти с един замах им отне хляба. :mhihi: Как ли никой до сега не се е сетил за това и да секне един толкова доходен бизнес като кражбите на коли? Може би, щото съществуват устройства наречени GPS джамъри? :mhihi:

Като модератор знаеш,че не са желателни мнения които не са по темата.
Въпроса ми е най-вече насочен за губещите се животни.Друг е ,че GSP-а може да се ползва и за други цели. Дори и за автомобили.Ако колата има такова у-во и я откраднат ,си е вид защита -ДА!

Интересно е като тези у-ва излъчват сигнали и ако са закачени на кайшката на кучето(близо до главата),дали не е вредно? Ето това ми е идеята на темата!

Обаче се оказа,че едно такова джипиес-че устойчиво на вода и с много издръжлива батерия ще дойде на цена близо 200лв !!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава

Мнение от Alien » 19 Дек 2012, 10:50

LizarD написа:Да бе, да го забия тва устройство някъде на майната си с независимо захранване да видим как ще го обезвредиш... ;)
Дайте малко инфо от къде мога да взема такова за колата?

В eBay провери ли? :mhihi:
"Шофирането е мисловен процес, който протича в мозъка.
Останалото е движение по инерция."
Кирил Керин

Изображение

Назад към Извън Темата