Програма за конветиране на видео от тел. 1080п
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
- Кара: 98' e36 318i
- Мечтае да кара: e36 ///M3
- Детайли за колата: M43B18
Програма за конветиране на видео от тел. 1080п
Кажете някоя програма за конвертиране на видео 1080п от тел, която да не разваля много качеството. Знаем тези клипове колко много място заемат и така сурови са тежки за нета?
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Re: Програма за конветиране на видео от тел. 1080п
Xilisoft Video Convertor или Total Video Convertor.

В какъв формат искаш да го конвертираш и каква е целта? По-малък размер на файла или промяна на резолюцията?
Освен горните може да пробваш и AVS Video Converter
Освен горните може да пробваш и AVS Video Converter
- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
- Кара: 98' e36 318i
- Мечтае да кара: e36 ///M3
- Детайли за колата: M43B18
Искам по малък обем, а качеството да се запази колкото се може повече.
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
Не знам дали това е най-добрия вариант, но аз от години ползвам AVS заедно с инсталиран DIVX кодек, като фотоапарата ми снима с 20 000kbps битрейт (при бърза СД карта), аз го пускам на 3000 и качеството е почти едно и също. Така обема се намалява близо 10 пъти
Хубавото на въпросната програма е че те допуска да променяш настройките за конвертирането директно през кодека който си инсталирал, а не ползва нейни вътрешни вградени кодеци. Звука, освен ако не е някой без никаква компресия е по-добре да не го пипаш изобщо
Хубавото на въпросната програма е че те допуска да променяш настройките за конвертирането директно през кодека който си инсталирал, а не ползва нейни вътрешни вградени кодеци. Звука, освен ако не е някой без никаква компресия е по-добре да не го пипаш изобщо
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Пробвай XMedia Recode. Безплатна е. Основното и предназначение е да конвертва във формат, подходящ за конкретно устройство. Знае характеристиките на много модели телефони и съответно настройва кодеците по подходящ начин - няма смисъл да пази 1080p видео за устройство, което възпроизвежда в 320х200. Но си има и custom опция, за да получиш какъвто искаш формат с желаните настройки. В твоя случай можеш да се целиш в H/x.264, за да имаш добро качество и малък размер. Иначе добрите стари DivX/XviD.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- nicks11
- Потребител
-
- Кара: BMW & Alfa Romeo
Пробвай "Any Audio video converter". Има над 100 изходящи формата с настройки за резолюция, битрейт. Каквото се сетиш.
BMW E39 525TDS Touring & Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed
H/x.264 това съвсем съм го забравил като вариант. Инсталира ли се нещо отделно за него или се използват тези в програмите? Някакви препоръчителни настройки за него?
Иначе моите наблюдения за Divx са, че ако ползвам нещо вградено във програмите резултатите не са добри.
Иначе моите наблюдения за Divx са, че ако ползвам нещо вградено във програмите резултатите не са добри.
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
© написа:H/x.264 това съвсем съм го забравил като вариант. Инсталира ли се нещо отделно за него или се използват тези в програмите? Някакви препоръчителни настройки за него?
Програмата си идва с x264. H264 не го виждам сред dll-тата, но той е платен, така че вероятно го няма. Не съм мачкал нищо с тези кодеци и не мога да ти дам съвети. Единствените ми впечатления от тях са от вече компресирани филми и определено си личи, че са следващо поколение. Най-много опит имам с xvid защото го ползвам в работата.
Но с който и да е кодек е добре да си вземеш някакво кратко видео (за да е малко времето за компресия) и да си компресираш няколко варианта с различни настройки, докато съотношението размер/качество те устройва.
По принцип аз компресирам с virtualdub, но така или иначе програмите просто предлагат интерфейс към кодеците и не би трябвало да има (голямо) значение коя се използва.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- CivilWarrior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 520i vanus 94г.
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата
VirtualDub е най-добре, тия с вградените кодеци не ми харесват. Гледам, че за да ползваш Н264 с него трябва да изтеглиш http://sourceforge.net/projects/x264vfw/ но след като пробвах няколко клипа с него, установих че ми се разминава звука
11 мнения
• Страница 1 от 1