Работа в Финландия и Норвегия на нефтени платформи
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw F 11 530 D
- Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио
Работа в Финландия и Норвегия на нефтени платформи
Колеги спешно ми трябва информация за Финландия и Норвегия. Търся начин да бягам на татък ,,най вече на нефтените платформи но може и в строителство ,дърводобив , транспорт.Тук ми излязоха големи проблеми и трябва бързо да се решават.Помагайте с информация или идеи .А ако може и някой да удари едно рамо ще съм много благодарен.

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: Работа в Финландия и Норвегия на нефтени платформи
Имам познат който работи в Норвегия на рецепция в някакъв хотел и човека изкарва доста парички,трябва да имаш предвид че езика им не е от най-лесните.... Като цяло обаче си заслужава да отидеш там!
За Финландия незнам...
За Финландия незнам...

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
Да труден е езика,, аз за това съм се насочил направо към платформите там е трудно но се вадят пари и не е нужен език.Проблема е че всички обяви са фалшиви от агенции който гледат как да ти вземат парите.За това търся помощ.
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Имам няколко познати там, боклуджий.
Ако искаш да разбереш дали си заслужава ... заслужава си !
Дали искат да се прибират тук .. НЕ !
Всичко е законно,договори,празници,почивки.
Малко скъпо, ако пиеш и пушиш, но ще свикнеш.
Висок стандарт,високи заплати, високи данъци/осигуровки.
Но пък от друга страна може да останеш да живееш в държавата с най-ниски данъци в целия свят ... забравих и заплатите

Ако искаш да разбереш дали си заслужава ... заслужава си !
Дали искат да се прибират тук .. НЕ !
Всичко е законно,договори,празници,почивки.
Малко скъпо, ако пиеш и пушиш, но ще свикнеш.
Висок стандарт,високи заплати, високи данъци/осигуровки.
Но пък от друга страна може да останеш да живееш в държавата с най-ниски данъци в целия свят ... забравих и заплатите

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
И аз се интересувам,но тези агенции само плямпат и парите ти излапват...ако има някой колега с някакво инфо нека драсне едно лично.
п.с. извинявам се на колегата,че ползвам темата му
п.с. извинявам се на колегата,че ползвам темата му

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Не е точно помощ , но да ти кажа нещо положително - английския език е нещо като 2ри официален . Не че е задължителен , но почти всички го знаят . Както е при нас с руския . Това информация от норвежеци . Всички които познавам говореха перфектен английски и казваха че с този език може да се оправиш , дори на някой работни места е достатъчно да знаеш само английски .
За платформите само слухове , за това не искам да говоря , да не те подведа .
За платформите само слухове , за това не искам да говоря , да не те подведа .
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
Да,, знам че си заслужава за това и се насочвам на там.Знам Немски и слаб Английски но ми казаха че е достатъчно за да се оправиш там.
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
http://www.oilcareers.com/regions/737/NORWAY_oilrig.asp
тук можеш да проверяваш за бачкане.виждам че главно хора със специалности търсят.
тук можеш да проверяваш за бачкане.виждам че главно хора със специалности търсят.
- seven-eight
- кандидат ентусиаст
-
норвежкия е като датския - според мен не е труден( трябва само да свикнеш с произношението). иначе повечето говорят английски, но при положение, че си решил да живееш там е добре да научиш и техния език.
за платформите нямам представа, но принципно дори и с минималната заплата, ще можеш да живееш добре.
отначалото обаче ще ти трябват повечко пари за наемането на квартирата - около 5-6хил. лв. за апартамент 50-60м2. (разбира се много зависи къде).
едит: забравих да кажа, че в норвегия е много красиво.
във финландия не съм бил все още.
за платформите нямам представа, но принципно дори и с минималната заплата, ще можеш да живееш добре.
отначалото обаче ще ти трябват повечко пари за наемането на квартирата - около 5-6хил. лв. за апартамент 50-60м2. (разбира се много зависи къде).
едит: забравих да кажа, че в норвегия е много красиво.

- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
С немски и слаб английски не си за Норвегия.По принцип на платформите има недостиг на хора с инженерни специалности,но английският е задължителен.Нискоквалифицирани работници се намират и тук и много трудно можеш да се класираш, щото заплатите са неестествено високи.Примерно чистач може да зима 70к евро годишно.Плюса на Норвегия е ,че каквото и да работиш може да правиш добри пари,да си легален,и всичко да си е по книга.То всъщност тук нелегален е друдно да си.Както и да е,идеята е ,че само с английски е късмет да си намериш бачкане освен ако не си специалист в нещо.А с малко английски е почти невъзможно.Имай предвид,че тук ако дойдеш на място да си търсиш работа трябва да си подплатен със солидна сума,защото всичко е в пъти по скъпо от БГ и с няколко пъти по скъпо от Европа.Иначе при мен търсят човек,който може да е само с английски,НО трябва да има опит в обработката на кухненски плотове от гранит.Ако има някой такъв мога да му помогна.Също има една неписана истина.Тук се пълни с литовци,латвийци,поляци ,които правят золуми и на норвежците почва да им писва,макар и да са най-наивните и добронамерени същества ,които съм срещал.И ако преди в обявите за работа пишеше английски или норвежки,вече е главно английски и норвежки писмено и говоримо (сещате се защо)
П.С.Норвежкия по произношение е по-скоро като шведския.Датския е леш,се едно се е задавил с картоф и се мъчи да каже нещо.Познавам норвежци,които хал хабер си нямат от датски
Като говорене става въпрос,писмено са сходни и трите.Иначе е вярно ,че не е труден език,но тва си е до човека

П.С.Норвежкия по произношение е по-скоро като шведския.Датския е леш,се едно се е задавил с картоф и се мъчи да каже нещо.Познавам норвежци,които хал хабер си нямат от датски

- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
За езика ти е нужен само английски, приятел върти бизнес там само на англииски. Дали си зслужава? да! норвегия е държавата с най-висок стандарт в европа и с жестоки социални придобивки. Успех!
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Това с платформите в Северно море, няма да стане точно така, както си го представяш. Най малкото ти трябва да имаш завършени поне well control и sea survival и година две стаж на по-нормални платформи
Аз ги карах ето тук - http://www.falcknutec.nl/ в Ротердам. Брат ми ще ти обясни по-подробно, ако я види тая тема, че аз минавам преди сондирането. Без агенция почти няма как да стане...но пък ситото е брутално.
По -скоро се ориентирай към другите споменати от теб дейности 

Ubi dubium, ibi libertas
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
BMWALPINA написа:За езика ти е нужен само английски, приятел върти бизнес там само на англииски. Дали си зслужава? да! норвегия е държавата с най-висок стандарт в европа и с жестоки социални придобивки. Успех!
Мислех е швейцария, но няма да споря

ATR-42/72
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
hell's angel написа:Това с платформите в Северно море, няма да стане точно така, както си го представяш. Най малкото ти трябва да имаш завършени поне well control и sea survival и година две стаж на по-нормални платформиАз ги карах ето тук - http://www.falcknutec.nl/ в Ротердам. Брат ми ще ти обясни по-подробно, ако я види тая тема, че аз минавам преди сондирането. Без агенция почти няма как да стане...но пък ситото е брутално.
По -скоро се ориентирай към другите споменати от теб дейности

Първо колега имаш ли някаква специялност? Механик или електричар?
И да без sea survival няма как да стане, колкото и да кандидатстваш...курса за там е задължително да има north sea survival, брат ми ти е посочил един в холандия, но има и в абърдийн или норвегия....горе долу с нощувки, пътни и т.н. ти излиза към 2500-3000EUR..
И друго за заплатите, за северно море, няма значение дали ще бачкаш през UK или която и да е страна по скандинавието...заплатите са едни и същи горе долу....
Сега, ако нямаш специалност..става още по-трудно, понеже...на платформа има всякакви професии от бояджии (най-ниско платените), склададжии, готвачи, кетъринг, rustabout (най-ниското стъпало от сондирането, но тук можеш да се издигаш), радиооператори, боцмани, сейфитита

По принцип не е невъзможно, но като начало ти трябва посочения курс, да ни пуснат най-накрая в шенген и да търсиш на място агенция.
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
DLVasilev написа:BMWALPINA написа:За езика ти е нужен само английски, приятел върти бизнес там само на англииски. Дали си зслужава? да! норвегия е държавата с най-висок стандарт в европа и с жестоки социални придобивки. Успех!
Мислех е швейцария, но няма да споря
Разгледай тук, колега. Сори за офтопика
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2