Досаден проблем със СОТ система, моля за помощ
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Досаден проблем със СОТ система, моля за помощ
Колеги имам следният досаден проблем, надявам се някой да се е сблъсквал с него и да помогне с решение, СОТ системата всяка вечер около 0:10ч. издава шум тип пукане от говорителчето на алармата, изпуква 6-7 пъти и спира, пукането е подобно на говорител който влиза навътре и излиза навън заради напрежение, помагайте че ми къса нервите като легна да спа 

www.bmwпрофесори-bg.net
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Re: Досаден проблем със СОТ система, моля за помощ
Би трябвало да остане някакъв код за алармата и да видиш от какво е писукала. Иначе в упътването има описание как да се изключи говорителя и няма да ти писука. Аз изключих звука на СОТ-а в нас, защото беше настроен като влиза някой да писука и сутрин като тръгна на работа будя всички..
не е писукане а пукане колега, явно някъв дефект, странното е че го прави по едно и също време, и не е от управлението а е от говорителчето на алармата
www.bmwпрофесори-bg.net
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Пукане...ако не си ти, някой от комшиите има някой електрически уред с голяма мощност, който се включва с реле или контактор и няма система за гасене на дъгата. Може би скапан бойлер, настроен да се включва всяка нощ с реле за време, знае ли човек българският технически гений на какви чудеса е способен.
- nik4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м я някак си.
Ако пука само в определено време то този шум идва от сирената и се дължи на това,че сирената ти е близо до радиопредавателя(на някой СОТ) и той като си излъчва тестовия сигнал на 6,8 или 12 часа(в зависимост как е програмиран)и като излъчва влияе за секунди на сирената ти.А ако си шуми перманентно(много слаб и дразнещ шум) то това е заради входа на сирената ти в централата и трябва да се подпре с някакво съпротивление.А има вариант и трафа ти вътре в централата да бучи,но тогава пак ще е постоянен звука.

nik4o написа:Ако пука само в определено време то този шум идва от сирената и се дължи на това,че сирената ти е близо до радиопредавателя(на някой СОТ) и той като си излъчва тестовия сигнал на 6,8 или 12 часа(в зависимост как е програмиран)и като излъчва влияе за секунди на сирената ти.А ако си шуми перманентно(много слаб и дразнещ шум) то това е заради входа на сирената ти в централата и трябва да се подпре с някакво съпротивление.А има вариант и трафа ти вътре в централата да бучи,но тогава пак ще е постоянен звука.
Шума от трафа ми беше първият проблем, който го реших на.... 80 процента, точно като тестоф сигнал ми се струва, иначе сирената е точно до антената, та тоя тестов сигнал какъв е начина да не се отразява на сирената ако въобще има такъв?
www.bmwпрофесори-bg.net
- nik4o
- кандидат ентусиаст
-
benzin написа:nik4o написа:Ако пука само в определено време то този шум идва от сирената и се дължи на това,че сирената ти е близо до радиопредавателя(на някой СОТ) и той като си излъчва тестовия сигнал на 6,8 или 12 часа(в зависимост как е програмиран)и като излъчва влияе за секунди на сирената ти.А ако си шуми перманентно(много слаб и дразнещ шум) то това е заради входа на сирената ти в централата и трябва да се подпре с някакво съпротивление.А има вариант и трафа ти вътре в централата да бучи,но тогава пак ще е постоянен звука.
Шума от трафа ми беше първият проблем, който го реших на.... 80 процента, точно като тестоф сигнал ми се струва, иначе сирената е точно до антената, та тоя тестов сигнал какъв е начина да не се отразява на сирената ако въобще има такъв?
Едно от двете да се попремести малко като е желателно предавателя да не го местиш защото като е слаган му е мерено ниво и явно там му е добро.

- nik4o
- кандидат ентусиаст
-
benzin написа:мерси много за помощта
Моля ако си от Сф и имаш нужда от реална помощ и много те дразни това пиши ми на ЛС.

9 мнения
• Страница 1 от 1