Ликвидиране на фирма.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Ликвидиране на фирма.

Мнение от blqsu4ko » 11 Фев 2013, 18:07

Знам, че има google, но предпочитам да прочета менията на хора на които вярам.
Интересува ме най-вече какви отговорности носи назначеният ликвидатор, какви последици може да има за него при грешка и какво е заплащането - например за служебно назначен държавен ликвидатор и за частен ликвидатор.
Някой ако има желание може да опише какви са стъпките и какво е нужно (най - общо)
Благодаря!
Live it like you Love it

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Re: Ликвидиране на фирма.

Мнение от raduslaf » 11 Фев 2013, 18:39

Това е сложен и дълъг процес, който може да отнеме от 6-7 месеца до 1 година в зависимост от различни фактори. Тук рискуваш да получиш грешна и подвеждаща информация, защото материята е доста специфична. Не всеки адвокат може да свърши работа. Затова според мен се обърни към човек, който се занимава конкретно с това.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 11 Фев 2013, 20:50

raduslaf написа:Това е сложен и дълъг процес, който може да отнеме от 6-7 месеца до 1 година в зависимост от различни фактори. Тук рискуваш да получиш грешна и подвеждаща информация, защото материята е доста специфична. Не всеки адвокат може да свърши работа. Затова според мен се обърни към човек, който се занимава конкретно с това.

:yes: Точно така е :yes:
:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 11 Фев 2013, 21:16

Ясно е, че е дълъг и сложен процес. Въпроса ми беше по скоро например ако аз съм ликвидатор на дадена фирма, която м-у другото е с нулева дейност, приходи и разходи от 3-4 години, какво мога да прецакам (колкото и глупав да е въпроса ми) И също така как се определя заплащането ако се назначи държавен ликвидатор?
Live it like you Love it

Слави
Аватар

Мнение от © » 12 Фев 2013, 0:48

Много тъпо с тия фирми, и аз имам една неработеща, но като се позаинтересувах как стоят нещата се отказах. Подавам нулеви отчети, а може би по-лесен вариант ще се окаже да я слея с някоя работеща отколкото да се занимавам 6 месеца с глупости. Май се изискваше образование за този ликвидатор ... но не съм сигурен

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 12 Фев 2013, 1:02

Като е неработеща от 4 години изчакваш още една да станат 5.Получаваш опрощение от свише на всичките задължения и я закриваш .С други думи има давност от 5 години .Ако малко не ти достигат те адвокатите си знаят работата .Има процедури по обжалване на ревизионни актове и всякви други хватки.На практика е малко по увъртяно ама като се стигне до там си намери адвокат че като виждам естеството на въпроса май ще ти е необходим.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Слави
Аватар

Мнение от © » 12 Фев 2013, 20:52

Аз до колкото разбрах проблема не е в опрощението на задължения, а в самата процедура - тромава 6 месечна процедура през която те проверяват внасял ли си осигуровки, дължиш ли нещо, изпълнява се от "ликвидатор" и т.н така, че и да чакаш 5 години - какво от това, пак си минаваш по същия ред

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 12 Фев 2013, 22:36

Ами нали това казах.Точно заради тая работа идеята е да минат 5 години с нулева дейност за да има давност.Ако има задължения след 5 години падат поради давност.Ти да не мислиш че като е спряна в момента и не развива дейност и няма задължения.Ако е била редовна работеща фирма преди това просто и пусни едно искане в нап за задълженията и ще видиш какво дължи.А пък точно по това какви са задълженията на ликвидатора не знам.По скоро въпроса е за адвокат който се занимава с такъв тип правни услуги.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Слави
Аватар

Мнение от © » 12 Фев 2013, 23:42

Не схванах много добре идеята ти. Моята беше, че процедурата е адски тромава една такава фирма просто създадена за нещо и никога не работила доста тежи... няма отърваване

Назад към Извън Темата