Стари задължения

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Стари задължения

Мнение от acho.rs » 12 Фев 2013, 19:06

Заглавието подсказва за какво става на въпрос .
Както бях писал и преди, имах щастието глобул на спрени карти , автоматично да ми преподпишат договора за една година напред ... а договора ми беше за 2 сим карти . И ест. бях уведомен година и половина по-късно че дължа някакви 200ина лева , към известни отрепки от сг груп . Няма да се впускам в полемики . Направо на въпорса .
Реших да започна погасяване на задължението , като човек работещ в подобна фирма ми каза , че минимума е 5 лв . Щом внасяш над 5лв и има движение по задължението не можели да те предадът на съдия изпълнител.
Това вярно ли е :?:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Re: Стари задължения

Мнение от barty » 12 Фев 2013, 19:27

Ако задълженията са сигурни и безпорни, т.е. няма мърдане от тях защо не си ги платиш ами ще ги влачиш с години, или от спортна злоба :mhihi:
Имах подобен проблем с СИМ карта.... платих си и приключих историята
:yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 12 Фев 2013, 19:42

barty написа:Ако задълженията са сигурни и безпорни, т.е. няма мърдане от тях защо не си ги платиш ами ще ги влачиш с години, или от спортна злоба :mhihi:
Имах подобен проблем с СИМ карта.... платих си и приключих историята

Целия филм започна когато лично им се бадих на сггруп и ги питах какви са ми задълженията и начини за плащане . Те ми казаха направо да ходя във глобул и там да си палтя . Естествено абитуриентите в роля на служители на глобул изобщо незнаеха за какво става на въпрос , нито колко е минималната вноска , нито колко изобщо мога да внеса , нито нищо . Накрая внесох символичната сума от 20лв (около 10% от задължението) и ми казаха да си пазя касовата бележка , когато ми се обадят да им и представя . Което ми подсказва, че вероятно е практика след като започнеш плащане да те притискат да си погасиш задължението по-бързо.
Днес когато един ръб ми звънна , ми каза че задължения под МРЗ не могат да се расрочват и нямало такова нещо, че като тече плащане не могат да те предадът на съд :roll: Предвид че не знаеше колко точно трябва да си платя и ми каза - ами примерно 100лв - си мисля че са поредните глупости. Но точно въпроса ми беше

- щом има плащане по задължението , може ли да те предадат на съдия ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 12 Фев 2013, 19:46

Според мен няма как да се случи номера, защото по тази логика, никой изпаднал в неплатежоспособност нямаше да стигне до ЧСИ :)
П.П. Ма то ставало въпрос за 200лв. Защо искаш да си усложниш живота и за тези 200лв със таксата на ЧСИ и всичките разходи после да платиш 800? :)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 12 Фев 2013, 20:54

Аз имах една карта от 2000г. и 2009 получавам писмо от С.Г ГРУП за 99лв ама реших да не плащам да видим какво ще стане.
От тогава около 5 писма съм получил с различни на вид заплашителни текстове целящи да те "барат по психиката" :paranoid:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от насо е-36купе » 12 Фев 2013, 20:55

колега внасяш по 10 процента от сумата и няамаш ядове,не могат дате барнат.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на детето БМВ-то :)

Мнение от ElizabetS » 12 Фев 2013, 21:01

Колега доскоро си имах и аз разправии с тези личности , но към Виваком! И 5 и 10 лв. да внесеш е ок, има движение. Но ще започнат да ти досаждат да започнеш да правиш по- големи вноски и колкото повече, уж за теб по- добре за да си махнеш задължението, защото започват с нещата които на теб са ти казали. Щом плащаш Не могат да те дадат на Съдия изпълнител, ще има да чакат! Дано съм ти помогнала :yes:
I don't know where the Limit is But I know where is Not!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 12 Фев 2013, 21:11

Nasko_ написа:Според мен няма как да се случи номера, защото по тази логика, никой изпаднал в неплатежоспособност нямаше да стигне до ЧСИ :)
П.П. Ма то ставало въпрос за 200лв. Защо искаш да си усложниш живота и за тези 200лв със таксата на ЧСИ и всичките разходи после да платиш 800? :)

Идеята не е че 200 лв ще ме сбъркат толкова . Първото започва от това , че не говорим за неплатени сметки а за НЕЗАКОННО начислени неустойки. Само дето незаконно е към днешна дата , 2009та е било законно.
Най-важното е че целия цирк с сггруп , това как манипулират и заплашват хората ... е нещо гнусно с което за сега не мога да се боря , но искам да знам поне на какво имам право , а не да ме вземат за поредния балък който могат да ебават както си искат :idea:
ElizabetS написа:Колега доскоро си имах и аз разправии с тези личности , но към Виваком! И 5 и 10 лв. да внесеш е ок, има движение. Но ще започнат да ти досаждат да започнеш да правиш по- големи вноски и колкото повече, уж за теб по- добре за да си махнеш задължението, защото започват с нещата които на теб са ти казали. Щом плащаш Не могат да те дадат на Съдия изпълнител, ще има да чакат! Дано съм ти помогнала :yes:

Благодаря ти за споделеното . Надявам се още хора да споделят опит по темата . Ако се получи нещо по-сериозно ще я прекръстя за да излиза през гугъл и още хора да се информират . В дамския форум има огромна тема за сгргуп и сега я изчитам . . .

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Фев 2013, 21:34

Как така си спираш картите, а ти преподписват договора? Това май беше ако не се обадиш там когато изтича, че не желаеш да бъде подновяван. Т.е. без да те питат, не се ли обадиш, че го спираш, те ти го подновяват. Как така си ги спрял, а са ти го подновили? Това никога не е било законно. Или аз не мога да разбера случая.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pe6kata_ » 12 Фев 2013, 22:10

Аз пък знам , че имат давност всички такива не платени сметки . Някой по запознат е добре да изкаже компетентно мнение . Самото внасяне дори и на 5 лв . ти изгаря давността .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от HowDouWantit » 12 Фев 2013, 22:24

Към тец-а давност има ,към телекомите - не.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 12 Фев 2013, 22:42

Колега най-добре прежали 200 лева и им тегли една достойна майна на тия тюфлеци, няма смисъл да си къса човек нервите с обирджии.
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 12 Фев 2013, 22:52

ти пък по телефона се обясняваш :mhihi: Поискай им среща на живо, вземи личните данни на лицето, което иска от теб това недоказуемо задължение-подай сигнал в полицията-заведи гражданско дело срещу Х или У Груп - поне ще изхарчиш целесъобразно 200-тв лева....Кво значи- ходи да платиш- че то хиляди работи можеш да платиш,без да дължиш пари или да си ги ползвам-и никой няма да ти върне парите...Ходи и си ги плати в СГ Груп, за да можеш да заведеш дело срещу тях :!:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 12 Фев 2013, 22:59

exotique написа:ти пък по телефона се обясняваш :mhihi: Поискай им среща на живо, вземи личните данни на лицето, което иска от теб това недоказуемо задължение-подай сигнал в полицията-заведи гражданско дело срещу Х или У Груп - поне ще изхарчиш целесъобразно 200-тв лева....Кво значи- ходи да платиш- че то хиляди работи можеш да платиш,без да дължиш пари или да си ги ползвам-и никой няма да ти върне парите...Ходи и си ги плати в СГ Груп, за да можеш да заведеш дело срещу тях :!:

Задължение има . Не си спомням добре какъв точно беше случая , но беше нещо от сорта -супер недоволен от ГЛОБУЛ , неплатени сметки , спиране на телефона , след това си платих старите задължения , след като договора бе изтекъл ... сюприз че те са си го подновили . Не ми се занимава с тоя казус . Имали са вратичка за заобикаляне на закона , лепнали са ми едни пари , ще ги платя ! Въпроса е КАК . Искам да се знае със сигурност и утре когато някой друг го притиснат за вече доста по-сериозни суми , да знае как може да постъпи и РЕАЛНО КАКВИ СА МУ ПРАВАТА .
Ще ви помоля колеги да се ограничим от бистрене на мобилните оператори , и коментари от типа - само 200лв са ... по-горе написах , защо . Благодаря :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 12 Фев 2013, 23:17

Не съм бистрил нищо, а ти предложих генерално решение на проблема ;) сблъсквал съм се и знам че е ходене по мъките. Прегледай си договора ако го пазиш и след изтичането му дали се подновява автоматично както ти каза колегата по-горе и ако е така ще си плащаш, ако не е ги съдиш за незаконно подновяване.

Успех.
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

Следваща

Назад към Извън Темата