Подкрепяте ли протестите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Напълно ги подкрепям и лично ще участвам в тях
114
41%
Подкрепям ги, но няма да участвам лично
126
46%
Не ги подкрепям
26
9%
Не ми пука
9
3%

Общо гласове : 275
Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 13 Фев 2013, 13:57

Привет,
Реших да пусна следната тема/анкета, защото на много от хората
около мен грам не им пука за нещата, които се случват в момента
и исках да видя какво е вашето мнение. Ако нещо съм обозил,
се извинявам на админите.

Та идеята е какво мислите за протестите, за енергийната мафия,
за гражданската позиция, която се опитват да изразят част от
сънародниците ни, за неясните и завишени сметки за ток, в които
присъстват "несъбираеми разходи", т.е. ние плащаме и сметките
на тези, които не си ги плащат и т.н.

Ясно е, че всичко това започна от НДСВ и царя, който ни продаде
на чужденците и вдигна цената на тока с над 100%. Ако някой от
вас не помнят, когато боклука Симеон дойде на власт цената на тока
бе 9,9 ст. за дневна и 4,5 ст. за нощна тарифа!!!!

Та искам да разбера най-вече, дали има и други като мен, които
мислят да изразят своята гражданска позиция, като се включат в протестите?
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Re: Подкрепяте ли протестите?

Мнение от _galio_ » 13 Фев 2013, 14:06

подкерепям ми ги и при възможност ще намина оттам - от солидарност.

хората се посъбудиха и това много ме радва.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 13 Фев 2013, 14:08

Лично аз точно на това се радвам най-много, че хората започват да се събуждат.
Лошото е, че разни гадове се опитват да го политизират :banghead:

Иначе, довечера гледам да свърша по-рано за да съм там, а в неделя съм на 10000%
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 13 Фев 2013, 14:14

zAcK написа:Лично аз точно на това се радвам най-много, че хората започват да се събуждат.
Лошото е, че разни гадове се опитват да го политизират :banghead:

:yes: Аз съм за събуждането на хората и изразяването на активна гражданска позиция. Но с едно доуточнение, което на мнозина не се харесва - и да оптимизират хората и насочат енергията си в посока, в която има шанс за успех, защото другото е просто изразяване на недоволство, без идея как точно могат да се оправят нещата...

А гадовете, за които споменаваш, обикновено налазват другите теми във форума, за да не бият на очи. Но май станаха ясни...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от Dino » 13 Фев 2013, 14:21

Подкрепям на 100%!!! Крайно време е да се събудим!!!
Изображение

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 13 Фев 2013, 14:27

Съгласен съм с теб zAcK .Подкрепям и аз.
Сигурно си млад човек радвам се че има такива като теб все още.Протестите са израз на финансовата ситуация ,а не на политическата.Което е и добре и зле.По-добре беше хората да се дърлят за партии,отколкото от изнемогване да свържат двата края.
Поне накрая всички се събират на маса.А така като няма пари-к'ва маса.
Жалко е,защото все повече и млади хора в активна трудова възраст са притиснати,не само такива в пенсионна възраст.
Протестите е добре да се подкрепят и от хора,които си мислят че са добре и живеят по-задоволено от масата други.Защото днес имаш,утре не,но общественото самосъзнание е доживот.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 13 Фев 2013, 14:38

Митак аз също подкрепям протестите и съм против политизирането им.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 13 Фев 2013, 14:42

zAcK написа:Лошото е, че разни гадове се опитват да го политизират :banghead:

това е неизбежно, но вече и такъв опит имат хората.

имаше случаи да се изолират такива, вземи им се/не им се дава микрофон, овикват се като започнат на споменават партии ...

по-кофти е с цивилните полицаи, които снимат, набелязват хора за притискане или разделят групите. миналото лято един такъв ни поведе на едно "по-пряко" и ни наби в щитовете на групата отпред :)

но няма как, трябва да се мине оттук.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 13 Фев 2013, 17:27

zAcK написа:Привет,
.......... защото на много от хората
около мен грам не им пука за нещата, които се случват в момента

Защото повечето сигурно живеят при мама и тате и въобще не ги е`е колко струва тока.
Иначе сега изведнъж сигурно пак ще намерят някои папки и документи в някое мазе :mhihi: и тепърва ще установят колко злоупотреби са правени през годините от ЕРП-тата съвместно с ДКЕВР. Даже съм сигурен и как ще се развие сериала. В главната роля ще е Б`Б :bowdown: който от `белия кон ` ще назначава проверки ` ще уволнява ` ще сменя шефове ` малко или много целият тоя цирк ще даде някакво отражение на проблема. После много от електората ще си кажат---- Ето ` добре че беше Боко ` иначе ...... :banghead: И ето едни още 10% избиратели с които като спечелят следващите избори ` темата за физическото оцеляване на голяма част от населението ` изобщо няма да ги вълнува.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 13 Фев 2013, 17:35

Извинявам се,но само аз ли смятам че таксата "загуби и други там някакви си невъзможни вземания" е недопустима в която и да е демократична държава.
Как може,някой продава нещо,ама някой друг му го бил откраднал или го бил загубил по трасето,ама клиентите да го плащат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
Е това е най-голямата гавра,че те може утре да кажат такса "любовници на всички шефове" и ние да го плащаме...
Освен това,кажете ми в кой търговски закон е записано че трябва да се изкупува някаква алтернативна енергия на по-висока цена,независимо че не е конкурентно способна на никой пазар,ама задължително ще се изкупува продукцията,все едно на някой тъп търговец е измислил някакъв инджикипляктор който прави някакви неща,но на никой не му трябват и държавата задължава всички граждани да му плащат на тоя пич за нерентабилното му изобретение и то години на пред.
В капитализма нали е казано че успеха побеждава,докато продукта не е рентабилен,що се налага да се изкупува задължително?!

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 13 Фев 2013, 17:51

Е.Димитров написа:само аз ли смятам че таксата "загуби и други там някакви си невъзможни вземания" е недопустима в която и да е демократична държава.

Насекъде си се калкулира, даже в счетоводните стандарти си го има :winky:
Проблемът е, че у нас се злоупотребява много яко с това. И на шефа Бентлито примерно минава за инвестиция и т.н. :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 13 Фев 2013, 17:58

Е.Димитров написа:Извинявам се,но само аз ли смятам че таксата "загуби и други там някакви си невъзможни вземания" е недопустима в която и да е демократична държава.
Как може,някой продава нещо,ама някой друг му го бил откраднал или го бил загубил по трасето,ама клиентите да го плащат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
Е това е най-голямата гавра,че те може утре да кажат такса "любовници на всички шефове" и ние да го плащаме...
Освен това,кажете ми в кой търговски закон е записано че трябва да се изкупува някаква алтернативна енергия на по-висока цена,независимо че не е конкурентно способна на никой пазар,ама задължително ще се изкупува продукцията,все едно на някой тъп търговец е измислил някакъв инджикипляктор който прави някакви неща,но на никой не му трябват и държавата задължава всички граждани да му плащат на тоя пич за нерентабилното му изобретение и то години на пред.
В капитализма нали е казано че успеха побеждава,докато продукта не е рентабилен,що се налага да се изкупува задължително?!

Не си само ти, мен лично също много ме дразни факта ,че за да ти узаконят(акт16) жилището/строежа и т.н. задължително трябва да имаш договор с тия лайнари.... Неможе така със закон да връзват гащите на някакви части фирми при това чуждестранни. Това е против принципите на свободния пазар и демокрацията.

Така ,че всеки трябва да иде на тоя протест, защото за мен е протест не толкова за цените, колкото за това ,че ни правят на идиоти.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 13 Фев 2013, 18:03

Е.Димитров написа: е недопустима в която и да е демократична държава.
!

Извинявай колега ` ама под демократична държава не визираш България - нали . Защото от написаното тук http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0% ... 0.B2.D0.B8 само в 2-3% няма съвпадение :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 13 Фев 2013, 18:05

flame написа:
Е.Димитров написа:само аз ли смятам че таксата "загуби и други там някакви си невъзможни вземания" е недопустима в която и да е демократична държава.

Насекъде си се калкулира, даже в счетоводните стандарти си го има :winky:
Проблемът е, че у нас се злоупотребява много яко с това. И на шефа Бентлито примерно минава за инвестиция и т.н. :confused:

Да,ама там се калкулира някакви разходи като фира и след това се пускат стоката,все пак се стараят да е в някакви граници,където да се конкурира с останалите производители,а тук имаме следното,купили са от нек примерно за милион енергия/единици и задължително трябва тоя брой обем единици да се продадат/вземе стойността им,да кажем че някъде системата им е минала през някакъв трафопост,който е предизвикал загуба,всеки собственик на фирма ще поправи това нещо за да не изтичат загубите-там няма такова нещо-бум разликата в сметките на хората или пък кражбата,всеки собственик на фирма се стреми и пази стоката си,тея няма такова нещо-бам в сметката.
Такива са и водните дружества,"Софийска вода" примерно фактурита повече от 50% загуби :banghead: :censored:

Потребител
Аватар
Кара: е36 325тдс
Мечтае да кара: х6м

Мнение от georgi320 » 13 Фев 2013, 18:25

:yes:

Следваща

Назад към Извън Темата