Беден ли си ако караш 7-ца?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Беден ли си ако караш 7-ца?

Мнение от krisu » 14 Фев 2013, 2:57

Добър вечер пичове,

темата е до някъде абсолютна простотия ама ми се искаше просто да изложа на показ мнението на един приятел и да дискутирате и Вие.
Повода за дискусията е един пич с черно БМВ 7-ца E38 дето видяхме на светофара.

Според въпросния приятел, щом оня е карал 7-ца, значи е бедняк. Нямало как, щом кара кола за 6-7 бона да има пари човека.

Опитвам се да му обясня, че не всички хора имат приоритетна цел - да се изтъкват. Има огромно количество хора, който имат много пари зад гърба си, имущество и т.н... и в същото време карат стари и обикновенни коли. За тези хора, не е толкова важно да карат последен модел автомобил, нямат и комплекси които да избиват. Т'ва че някой кара Е38, въобще не го прави задължително беден. Та тоя пич, може да има още няколко коли, може да има много неща, ква е тая малоумщина, че щом карал Е38 за 6-7 бона е бедняк!?

ТОЙ: nqma takuv film
ТОЙ: da ima lev i da kara kola
ТОЙ: za 7 8 bona
АЗ: demek e zadaljitelno shom imash pari da karash samo novi koli i nikoga kola za 7 bona taka li ?
ТОЙ: da

... има ли тук, някой нормален зрял, трезвомислещ човек, който да му обясни на тоя пич, че теорията му издиша от всякъде и че с подобен род изказвания, рискува само да му се смеят хората ако е сред тълпа?
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 e53 3.0d 218ps
Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
Детайли за колата: Зла печка :D

Re: Беден ли си ако караш 7-ца?

Мнение от An4oOo » 14 Фев 2013, 3:11

Кажи на твоя приятел, че е бавноразвиващ и с ограничено мислене. ;)

Лично познавам човек, който работи сума и години като екскурзовод в Америка. Прибра се преди няколко години. Купи си мега парцела над Евсиноград (Варна). Построи си мега кооперацията, в която всеки апартамент беше наречен на някого от родата. Купи си транформатор за 40 бона понеже тока е с променливо напрежение и електроуредите горят като кибритени клечки. Продава на съседите си ток. Купи си път към кооперацията, искаше да го подари на общината за да не го асфалтира той. Те му отказаха. Тогава той си го асфалтира и го направи частен. И като отидохме да му обзавеждахме апартаментите, като попитахме за него той излезе гол до кръста измежду работниците... :bowdown: И КАРА DAEWOO LANOS :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 14 Фев 2013, 3:14

Нещо не схващам може би напълно за какво иде реч, но познавам бедни хора със скъпи коли, познавам и паралии със скъпи коли, аз също карам 7-ца, но съм някъде по средата може би като нямам намерение да купувам по-скъпа кола понеже Е38-цата която карам си ме радва достатъчно. Освен товя я взех главно заради честите пътувания извън града. А кой на какъв се прави е отделна тема. Е38 отдавна и мина времето, когато си струваше да се направиш на интересен пред някой. Като цяло времето в което наистина си струваше да се правиш на интересен беше някъде към средата на 90-те да речем, понеже западни лъскави коли от рода на Е30 и Е34/Е32 ловеха окото и бяха рядкост. Сега всеки втори кара лъскачки и бегачки така че не си заслужава, напротив.Яд ме е когато видя някой такъв киселяк в хубава кола. Карай си, кефи се и това е ;)
Изображение
ATR-42/72

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата си!e46 320ci & e92 320d
Детайли за колата: Devil heart.. Angel eyes...

Мнение от Wolfeye » 14 Фев 2013, 3:21

Практика показва, че хората с пари, които не ги боли к'во карат и не са мераклии си купуват ново возило. Автомобил, който да им е практичен и да не наливат излишни пари в него.
Други като се видят у пара скачат на АМГ...бентлита, хамъри... бмв-та :lol: ...v8, v10 м пакет, кабриолет,направо самолет, незнам си к'во.
За трети пък автомобилът има по-сантиментална стоиност и нищо не им пречи да си покарват e32-ката примерно, а в гаража да имат х6.
Моя шеф примерно има пари, с които спокойно може да си позволи да се предвижва с хеликоптер, но човека идва на работа с VW passat (новичкия модел).
Накратко всеки да си кара к'вото го кефи и да не гледа в чуждата паница :yes: И да колата не те прави по-голям мъж или да ти дава ранг пред някого (освен пред някои лигли/ьовци). Колата е следствието от ранга ти в главата, респективно в джоба 8)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 14 Фев 2013, 3:44

приятеля ти е олигофрен... често хората, които им са прозрачни нещата са от друго тесто, не изпитват нужда да са "гъзари". на запад никой не ти обръща толкова внимание, а тука ставаш едва ли не султан :mhihi: и хората стоят под радара. адвоката ми си е признавал, че от работата си прави 30 на месец, а има още 10 магазина под наем/не квартални/ а кара клио и зафира.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 14 Фев 2013, 4:08

Eх за всички бедняци да имаше някое черно Е38 :mhihi: :mhihi: :mhihi:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: A7

Мнение от vgza » 14 Фев 2013, 4:37

Субективно е. Аз мога да кажа за себе си - карам е60, но поради сантиментални причини искам да си купя и е38. Още не съм го направил, защо нямам гараж и ми е тъпо да паркирам две коли пред кооперацията... Та може да имаш е60 и да караш е38.

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 14 Фев 2013, 5:59

An4oOo написа:Кажи на твоя приятел, че е бавноразвиващ и с ограничено мислене. ;)
И като отидохме да му обзавеждахме апартаментите, като попитахме за него той излезе гол до кръста измежду работниците... :bowdown: И КАРА DAEWOO LANOS :mhihi: :mhihi:

Ай донт андърстенд С ПАРАДНИЯ КОСТЮМ ЛИ ТРЯБВАШЕ ДА ИЗЛЕЗЕ ИЗМЕЖДУ РАБОТНИЦИТЕ? :help:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 14 Фев 2013, 8:28

Тоя френд добре, че не е видял някой заможен с Е30, не ми се мисли какъв коментар е щял да изръси, вероятно, че такава кола може да се кара само в Сомалия :mhihi:
Ама има и един друг момент - че БМВ от премиум марка се е превърнала в приоритет за много турбо гъзарчета, дето нямат пари за масло и винетка, ама иначе са яката работа :OT:
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Мнение от The7omahawk » 14 Фев 2013, 9:34

Ако приятелят ти няма 18 или най-много 20 години му е позволено да мисли така, във всички останали случаи те съветвам просто да отбягваш такива хора. Щом не може да върже 2 и 2 и да се усети, че колата не е нужно да е приоритет на всекиго, какво остава, като трябва да мисли сериозно за нещо сложно...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540i

Мнение от BAHKATA » 14 Фев 2013, 9:40

Според мен всичко е много относително в днешна България. Така както този със 7-цата може да си е дал и последния лев да я купи и да я кара зимата с летни гуми, така и "онзи" с бентлито може да се радва на временен възход на доходите му и то да е на лизинг, който обаче след 2 години може и да не успява да плаща. Така че за всеки е различно. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 14 Фев 2013, 9:44

Аз така го разбирам... За да караш Е38 или трябва да си запален фен на марката/модела (не задължително богат), или трябва да си псевдо гъзарче дето утре ще я смени за Авди, примерно, защото видиш ли, ще е по-модерен в очите на някой си... А ще кара с "лонглайф" масло на 20000км...

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3 литра.. компот

Мнение от edimen » 14 Фев 2013, 10:11

Това, че кара кола за 7-8к няма значение, аз гледам колата как е поддържана. Това, че някой кара стара кола в случая Е38, обаче ако е поддържано добре нови гуми, хубава боя, без ръжди и тн. Говори много за самия човек и с това дали разполага с нужните доходи. Защото кола лесно се купува, на там е по-трудното. Аз например много се дразня, като видя някое избушено Е36/голф и др. обаче с лети джанти и музика, а вътре някой квартален гЪзар или мангал да се прави на много гУлем.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 14 Фев 2013, 11:07

А лично познавам страшно много хора, които карат коли, струващи максимум едно седмичният им доход! Други като българи румънци и пр карат велики и скъпи коли, но нямат пари за гуми дори. Има и още по-зле, разни от Африка и 90% от мароканците карат само мерцедес, за тях друга марка не съществува. Сега едните карат мерцедеси за 5к евро или повече, но повечето карат 124-ки, та и 190-ки, но и през акъла не им минава да погледнат друга кола. Та манталитета на голяма част и българите е ясен и няма какво да се чудим на изказванията на подобни индивиди

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 14 Фев 2013, 11:15

Абе то още като почнеш с лафа "кола за 7-8 хиляди" и ти става ясно за какво иде реч :kuku: Има Е38-ци купени за по 20-30 хилядарки , това си е жива класика с много по- респектираща визия от най- новата седма серия примерно. Отделно ако е купена преди 10-12 години, когато са били сериозна цифра, много ясно, че собственика после ще си я гледа и поддържа, а няма да я подари за без пари.
alekangg написа:А лично познавам страшно много хора, които карат коли, струващи максимум едно седмичният им доход!

Аз пък познавам бизнесмени с доста пари за нашенските стандарти, които изобщо си нямат личен автомобил (ако не се броят няколко буса на фирмата). Разни хора....
Никой не мое ма връне на селу!

Следваща

Назад към Извън Темата