Неправомерно репатриране

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Неправомерно репатриране

Мнение от drago_pavlov » 15 Фев 2013, 15:56

Искам да попитам някой успял ли е да докаже, че му е вдигната неправомерно колата?
Случая е следния - спирам в локалното на Цариградско, точно след ул. Загоре, при което ми вдигат колата. Няма залена или синя зона, няма знак за забранено паркирането, няма знак за паяк.
В акта пише, че съм паркирал "в крастовище", което не е съвсем така - паркирал съм точно след кръстовището. Нарушил съм следния член:
Чл. 98
(1) Престоят и паркирането са забранени:
6. на кръстовище и на по-малко от 5 метра от тях;

НО паяците доколкото знам имат право да вдигат коли, които пречат на движението; за останалите - скоба.
И сега основният въпрос е как се доказва дали съм пречел на движението или не?
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Re: Неправомерно репатриране

Мнение от deyan-enchev » 15 Фев 2013, 16:03

Преди да те вдигне паяка правят няколко снимки на колата и как тя е паркирана
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 15 Фев 2013, 16:10

deyan-enchev написа:Преди да те вдигне паяка правят няколко снимки на колата и как тя е паркирана

което стигне л исе до съд не важи ... може да са я преместили с паяка и на средата на кръстовището... може и някой друг да ти я е избутал ..
Стигнеш ли до съд снимките и това къде си спрял са много разтегливи понятия
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 15 Фев 2013, 16:11

на по-малко от 5метра от кръстовището се води че пречиш на движението.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 15 Фев 2013, 16:12

Е така де, те я снимат за да измият техните ръце, не да ти правят услуги
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 15 Фев 2013, 16:17

Petrolhead написа:на по-малко от 5метра от кръстовището се води че пречиш на движението.

Ти хубаво го казваш ама доказателства? Някъде пише ли го в закона, че като си спрял на по-малко от 5 метра пречиш на движението?
Аз по същия начин мога да каже, че по тая улица минават 2 коли на ден и следователно не преча на движението, ама как да го докажа...

Та въпроса е как се доказва/тълкува това пречене на движението? Ако някой има конкретен отговор да каже, ако не другите коментари са излишни.
Че не ми се дават пари по адвокати за тоя дето духа...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 15 Фев 2013, 16:25

Член 98 не е този за кръстовището, обжалвай че си нарушил по Член 101 а са ти писали 98 може и да падне акта.

Но кола паркирана на 5 или по-малко метра от кръстовището автоматично влиза в графа - ПРЕЧИ на движението, кое не е ясно?

В случай че колата ти я има снимана непосредствено >=5 метра от кръстовището си в нарушение.
Това, че някой некомпетентен ти е писал акта вече може да ти даже шанс за обжалване - кой знае.

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 15 Фев 2013, 16:27

ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА
Чл. 98.6

СПИСЪК НА НАРУШЕНИЯТА, ЗА КОИТО СЕ ОТНЕМАТ КОНТРОЛНИ ТОЧКИ
СЪГЛАСНО НАРЕДБА № IЗ-1959 ОТ 27 ДЕКЕМВРИ 2007г.
24. за неправилно престояване или паркиране в зоната на пешеходна пътека, спирка за обществен превоз на пътници или кръстовище (чл. 183, ал. 4, т. 8 ЗДвП) - 4 к.т.;

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 15 Фев 2013, 16:30

^^ така е аз четох правилника за прилагане на закона там е чл.101 - в грешка съм по това направление :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 15 Фев 2013, 18:38

drago_pavlov написа:
Petrolhead написа:на по-малко от 5метра от кръстовището се води че пречиш на движението.

Ти хубаво го казваш ама доказателства? Някъде пише ли го в закона, че като си спрял на по-малко от 5 метра пречиш на движението?
Аз по същия начин мога да каже, че по тая улица минават 2 коли на ден и следователно не преча на движението, ама как да го докажа...

Та въпроса е как се доказва/тълкува това пречене на движението? Ако някой има конкретен отговор да каже, ако не другите коментари са излишни.
Че не ми се дават пари по адвокати за тоя дето духа...

какво значение има, колко коли минават. може и никоя да не мине, ма като си спрял на кръстовището, пречиш на всеки да вижда най - малкото. ;)
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

Назад към Извън Темата