Съвет за ДОзатъмняване на стъкла...
Модератор: Общи модератори
54 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Съвет за ДОзатъмняване на стъкла...
Преди темата да бъде заключена или да ми бъде направена забележка, че е поредната от този тип искам да кажа, че съм изчел всичко къде що има написано в нета за затъмняване на стъкла. С настоящата тема търся съвети.
Така...
Колата е с фабрично затъмнени стъкла (няма фолио). Задното и задните странични са еднакво тъмни. Предните са също затъмнени, но по-малко от задните. Челното стъкло не е затъмнено. Не знам на какви % - никъде не пише, нито някъде пише, че са фабрично затъмнени (талон или какъвто и да е документ). Тоест ако ме спрат зелените няма с какво да им докажа, че фабрично са така освен, че няма фолио на тях. Аз обаче искам по-тъмни стъкла и ще си направя задните много тъмни с фолио (това по закон мога да го направя). Какво обаче да правя с предните ? Искам да ги направя и тях по-тъмни, но тогава не остава абсолютно никакъв шанс да докажа, че колата е фабрично затъмнена... Пускам и 2 снимки, за да видите за какво затъмняване става дума:

Така...
Колата е с фабрично затъмнени стъкла (няма фолио). Задното и задните странични са еднакво тъмни. Предните са също затъмнени, но по-малко от задните. Челното стъкло не е затъмнено. Не знам на какви % - никъде не пише, нито някъде пише, че са фабрично затъмнени (талон или какъвто и да е документ). Тоест ако ме спрат зелените няма с какво да им докажа, че фабрично са така освен, че няма фолио на тях. Аз обаче искам по-тъмни стъкла и ще си направя задните много тъмни с фолио (това по закон мога да го направя). Какво обаче да правя с предните ? Искам да ги направя и тях по-тъмни, но тогава не остава абсолютно никакъв шанс да докажа, че колата е фабрично затъмнена... Пускам и 2 снимки, за да видите за какво затъмняване става дума:

- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
Re: Съвет за ДОзатъмняване на стъкла...
In_Memoriam написа:Преди темата да бъде заключена или да ми бъде направена забележка, че е поредната от този тип искам да кажа, че съм изчел всичко къде що има написано в нета за затъмняване на стъкла. С настоящата тема търся съвети.
Така...
Колата е с фабрично затъмнени стъкла (няма фолио). Задното и задните странични са еднакво тъмни. Предните са също затъмнени, но по-малко от задните. Челното стъкло не е затъмнено. Не знам на какви % - никъде не пише, нито някъде пише, че са фабрично затъмнени (талон или какъвто и да е документ). Тоест ако ме спрат зелените няма с какво да им докажа, че фабрично са така освен, че няма фолио на тях. Аз обаче искам по-тъмни стъкла и ще си направя задните много тъмни с фолио (това по закон мога да го направя). Какво обаче да правя с предните ? Искам да ги направя и тях по-тъмни, но тогава не остава абсолютно никакъв шанс да докажа, че колата е фабрично затъмнена... Пускам и 2 снимки, за да видите за какво затъмняване става дума:![]()
Нали тази кола има ВИН номер? Не можеш ли да отидеш в Дару и да си искараш един лист по ВИН с какви екстри е излязла колата? Там ако е написано че са фабрично затъмнени стъклата и ако не пише колко проценти - си имаш чисто фабричен документ

- PaCk0o
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e36 m3
Krasimir19 написа: Там ако е написано че са фабрично затъмнени стъклата и ако не пише колко проценти - си имаш чисто фабричен документ
то на документа може да не пише колко % е ама закона позволява на фабричните да са до 25% затъмнени, само не знам господата от къде ще изкарат уред за тая цел, че да му пишат акт ако е повече и да докажат изобщо колко % е затъмнен
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
Вече съм пратил e-mail с VIN-a и очаквам отговор под формата на списък с всички екстри. Но искам да задам въпрос към колегите с фабрично затъмнени стъкла: имате ли документ с който доказвате, че стъклата ви са фабрично затъмнени ? Ако да - какъв е ? Ако не - имали ли сте проблеми с КАТ и как сте се измъквали ?

- ociata
- кандидат ентусиаст
-
In_Memoriam написа: Ако не - имали ли сте проблеми с КАТ и как сте се измъквали ?
Аз лично съм слушал много легенди включително за доктор от НСА, който ти издава бележка че имаш проблеми с очите и какви ли не други магии и пророчества

Проблеми много пъти съм имал и са ме спасявали само Стаболов или Берон с брат си

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
Получих списъка с екстри и... няма нищо за затъмнени стъкла. И сега к'во ? 

- AngelG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d
Ако си затъмниш предните стъкла , имай в предвид , че само да решат и си спрян от движение . Мен ме спряха от движение преди месец и нещо и ти го казвам от 1ва ръка 

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
Колега, те и сега ако решат могат да ме спрат... стъклата си личи, че са тъмни, затова ако имам с какво да докажа, че фабрично са така мога да ги затъмня още.

Аз лично не съм видял от BMW да предлагат като екстра, затъмнени предни стъкла. Тонирани да, но не и затъмнени ( и да има голяма разлика).
За другото, Защо искаш да си вкараш таралеж в гащите???
Нали знаеш, че като те спрат на пътя и куката ти пише акт и те спира от движение. Понеже няма уред те пращат на техно-тест от там пак разправии. В другия случай, ти обжалваш акта и отиваш на съд, а през това време докато направят бързите експертизи, няколко чичака тип експерт ще ти потрошат сумати други чаркалаци за да проверят това дали е фабрично или не. А през цялото това време ти си без кола.
А може би единствения начин да докажеш че стъклата са фабрично такива е, да закараш колата до официален представител на марката и те да си проверят. След това да ти издадът съответния сертификат, но цялото това действие мисля че няма как (както искаш и да направиш) съответно този сертификат след излизането на колата от сервиза или няма да важи или още разправии.
P.S.
А и като се замисля има и други начини освен фолиото за затъмнение на стъклата. Както и че в закона пише затъмнени стъкла до еди-колко-си % без значение дали с фолио, блажна боя или чорапогащник ( без ликра че много отбясъси има).
За другото, Защо искаш да си вкараш таралеж в гащите???
Нали знаеш, че като те спрат на пътя и куката ти пише акт и те спира от движение. Понеже няма уред те пращат на техно-тест от там пак разправии. В другия случай, ти обжалваш акта и отиваш на съд, а през това време докато направят бързите експертизи, няколко чичака тип експерт ще ти потрошат сумати други чаркалаци за да проверят това дали е фабрично или не. А през цялото това време ти си без кола.
А може би единствения начин да докажеш че стъклата са фабрично такива е, да закараш колата до официален представител на марката и те да си проверят. След това да ти издадът съответния сертификат, но цялото това действие мисля че няма как (както искаш и да направиш) съответно този сертификат след излизането на колата от сервиза или няма да важи или още разправии.
P.S.
А и като се замисля има и други начини освен фолиото за затъмнение на стъклата. Както и че в закона пише затъмнени стъкла до еди-колко-си % без значение дали с фолио, блажна боя или чорапогащник ( без ликра че много отбясъси има).
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
По спомени при рутинна проверка полицаят няма право да спира от движение, защото по този начин иззема функцията на друг административен орган, т.е. спирането от движение е нелегитимно 
Аз съм с фабрично затъмнени задни прозорци и досега никога не са питали и правили проблем

Аз съм с фабрично затъмнени задни прозорци и досега никога не са питали и правили проблем

Последна промяна M3 E92 на 08 Май 2013, 16:46, променена общо 1 път
M3 E92 написа:По спомени при рутинна проверка полицаят няма право да спира от движение, защото по този начин иззема функцията на друг административен орган, т.е. спирането от движение е нелигитимно
Добре де не съм го написал в подробност, пише ти акт изема ти талона (за преглед и този към книжката) и те праща в рамките на деня да отидеш на преглед, като ти лепи от онези кръглите лепенки на предното стъкло с дата до кога важи, случайно ако те спрът по пътя за ГТП.
А за задните прозорци дали са затъмнени, общо взето ги боли фара. Освен ако нямаш огледала и не попаднеш на някой на който не му се изкарват пари, а му се разправя с теб един час за прозорци.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
Може да не съм се изразил правилно. Имах предвид, че освен задните, предните странични също са по-тъмни от челното стъкло. В големия талон няма нищо написано за тонирани стъкла, затова питам колегите с фабрично тъмни стъкла къде аджеба това е отбелязано ? И на всичкото отгоре дори да го пише в големия талон, кой луд си вози големия талон в колата ?

- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
Kris написа:M3 E92 написа:По спомени при рутинна проверка полицаят няма право да спира от движение, защото по този начин иззема функцията на друг административен орган, т.е. спирането от движение е нелигитимно
Добре де не съм го написал в подробност, пише ти акт изема ти талона (за преглед и този към книжката) и те праща в рамките на деня да отидеш на преглед, като ти лепи от онези кръглите лепенки на предното стъкло с дата до кога важи, случайно ако те спрът по пътя за ГТП.
А за задните прозорци дали са затъмнени, общо взето ги боли фара. Освен ако нямаш огледала и не попаднеш на някой на който не му се изкарват пари, а му се разправя с теб един час за прозорци.
Във всеки пункт за ГТП ли можеш да отидеш или само в КАТ?
- san4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '92 Е36
Само в КАТ 

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
In_Memoriam написа:Вече съм пратил e-mail с VIN-a и очаквам отговор под формата на списък с всички екстри...
Това можеш да го извадиш в реално време вече, не е нужно да пускаш запитвания и да чакаш.

54 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4