Молба за съвет !

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2001 730d

Молба за съвет !

Мнение от KONN » 10 Май 2006, 18:08

Имам следният проблем имам кола на която и липсват рег. номер и талона (имам само един номер) колата е била задържана и е освободена с прокурорско решение в КАТ няма проблеми не се издирва просто нищо. Така проблема е следният колата е задържана защото е сменен мотора и новият мотор няма номер (а нямам прокурорското решение с което е освободена).Има и друг проблем при проверката в КАТ ми излезе името на собственика обаче той ми даде копие от Договор за покупко продажба който е от преди 10г.
Въпроса ми е какво да правя от къде да го вадя това прокурорско защото без него няма да стане и на кой от двамата се води колата сега ???? :help: :help: :help:

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 10 Май 2006, 19:40

Звучи много сложно,по добре ако имаш възможност не се занимаваи.
Ако вече си се хванал на хорото,единствения шанс е да откриеш последниа собственик които се води по талон,тои да ти я прехвърли отново на тебе

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Re: Молба за съвет !

Мнение от TheBoss » 10 Май 2006, 22:08

KONN написа:... колата е била задържана и е освободена с прокурорско решение ...

Ами трябва да отидеш в РПУ или КАТ където е била оставена на отговорно пазене. Там знаят кой прокурор е дал разпореждането за задържане и кой го е отменил (не е задължително да е едно и също лице). А за договора, ако след подписването на договора МПС е било прехвърлено на новия собственик, сключваш договор с него. Ако има пълномощно заверено от нотариус процедурата е същата(пълномощните са безсрочни, ако не е упоменато друго). Ако обаче е задържана колата при промяната на собственост и в КАТ все още се води на онзи подписалия договора, трябва да го намериш него и да подпишете нов договор. И с този договор и разпореждането на прокурора за освобождаваме на МПС - в КАТ. Там или ти набиват номера на ДВГ(искай протокол за това и си го пази с документите), или пишат в талона "ДВГ без номер".
Изображение

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 10 Май 2006, 23:08

Такива коли се остават на издихания, на Тео жълтата е30ка е същата, неискат да и сменят номерата, което означава, че отива за Надин.

Назад към Извън Темата